Muži HS225, Vikersund Vítěz: P. Prevc (SLO) (kon.)
konec
SP - muži HS225, Vikersund

Vítěz: P. Prevc (SLO)

Neděle 14.02.2016, 16:00Skoky na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze závodu v letech na lyžích. Událost začíná v 16:00.
     
    Dnes je na programu poslední třetí závod v letech na lyžích v norském Vikersundu a my se tak můžeme těšit na další velmi dramatickou podívanou. Favority dnešního závodu budou jistě norští letci, kteří budou chtít vyhrát aspoň jeden z těchto tří závodů. Oba dva předchozí totiž vyhráli Slovinci. Jednou Robert Kranjec a jednou fenomén letošní sezóny Peter Prevc. Na Nory zbylo v obou případech "jen" druhé místo. Dalším skokanem, který by dnes mohl překvapit je nestárnoucí Noriaki Kasai, jenž byl v prvním závodě třetí, či rakouský mladík Stefan Kraft. Bohužel moc nemůžeme očekávat úspěch českých skokanů, kterým to letos moc nelítá.
     
    AKTUÁLNÍ POŘADÍ SVĚTOVÉHO POHÁRU

    1. Peter Prevc (SLO) 1474 b.
    2. Severin Freund (GER) 952 b.
    3. Kenneth Gangnes (NOR) 900 b.
    4. Johann André Forfang (NOR) 743 b.
    5. Michael Hayböck (AUT) 689 b.
    6. Stefan Kraft (AUT) 643 b.
    7. Noriaki Kasai (JPN) 544 b.
    8. Daniel-André Tande (NOR) 490 b.
    9. Richard Freitag (GER) 471 b.
    10. Anders Fannemel (NOR) 421 b.
    ---
    13. Roman Koudelka (CZE) 344 b.
    24. Jakub Janda (CZE) 139 b.
    32. Jan Matura (CZE) 78 b.
    35. Lukáš Hlava (CZE) 70 b.
    66. Čestmír Kožíšek (CZE) 5 b.
    69. Tomáš Vančura (CZE) 3 b.
     
    STARTOVNÍ LISTINA

    1. Tomáš Vančura (CZE)
    2. Kevin Bickner (USA)
    3. Manuel Fettner (AUT)
    4. Jan Matura (CZE)
    5. Tomaž Naglič (SLO)
    6. Maciej Kot (POL)
    7. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    8. Karl Geiger (GER)
    9. Čestmír Kožíšek (CZE)
    10. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    11. Robert Johansson (NOR)
    12. Andrzej Stękała (POL)
    13. Anže Lanišek (SLO)
    14. Markus Eisenbichler (GER)
    15. Šohei Točimoto (JPN)
    16. Roman Koudelka (CZE)
    17. Andreas Wank (GER)
    18. Jaka Hvala (SLO)
    19. Piotr Żyła (POL)
    20. Taku Takeuči (JPN)
    21. Thomas Hofer (AUT)
    22. Dawid Kubacki (POL)
    23. Kamil Stoch (POL)
    24. Manuel Poppinger (AUT)
    25. Daiki Ito (JPN)
    26. Simon Ammann (SUI)
    27. Richard Freitag (GER)
    28. Anders Fannemel (NOR)
    29. Joachim Hauer (NOR)
    30. Jurij Tepeš (SLO)
    31. Daniel-André Tande (NOR)
    32. Andreas Stjernen (NOR)
    33. Severin Freund (GER)
    34. Michael Hayböck (AUT)
    35. Stefan Kraft (AUT)
    36. Noriaki Kasai (JPN)
    37. Johann André Forfang (NOR)
    38. Kenneth Gangnes (NOR)
    39. Peter Prevc (SLO)
    40. Robert Kranjec (SLO)
     
    Příjemné nedělní odpoledne! Vítám vás u on-line přenosu ze třetího závodu v letech na lyžích z norského Vikersundu. Můžeme se těšit na čtyři české závodníky, kteří mají startovní čísla 1, 4, 9 a 16. Přeji ničím nerušený sportovní zážitek.
     
    1
    Tomáš Vančura je připraven a závod může začít! Ještě před samotným začátkem se nájezd posouvá z osmičky na devítku.
     
    1
    Velmi kvalitní skok Tomáše Vančury! Český mladík dolétl na metu 213.5 metrů a má obrovskou šanci na postup do druhého kola! Výborně!
    Tomáš Vančura
     
    2
    Hned od začátku se skáče velmi daleko! Kevin Bickner ze Spojených států amerických skočil ještě o metr dál než Vančura a vylepšuje si tak osobní rekord!
     
    3
    A také Manuel Fettner si připisuje skvělý let. Půl metru Rakušanovi chybělo k 220 metrům a jde samozřejmě na první místo. Tohle zavání snížením nájezdu.
     
    4
    Bohužel Jan Matura nevyužil dobrých podmínek a bude momentálně poslední. 203 metrů a ztráta na Vančuru je desetibodová.
    Jan Matura
     
    5
    Zřejmě se nám ony dobré podmínky zhoršují. Tomaž Naglič nezvládl ani 200 metrů a jde samozřejmě až za Maturu. Z tohoto pokusu postup do druhého kola určitě nebude.
     
    6
    Také Maciej Kot potvrzuje, že protivítr výrazně slábne. 199 metrů pro prvního polského reprezentanta a ani tady to postup na 99% nebude.
     
    7
    Naopak skvělý let zaznamenal MacKenzie Boyd-Clowes z Kanady! Jasné první místo za 221 a půl metru! Kanaďan má na Fettnera náskok šesti bodů.
     
    8
    Karl Geiger je druhým skokanem, který si dnes vylepšuje osobní rekord. 215.5 metrů pro Němce, který není nějakým extra letcem.
     
    9
    Skvělý Čestmír Kožíšek a je z toho nový "osobák"!!! Třetí český skokan dneška předvedl krásných 226 metrů, ale vinou velkého odpočtu jde "Létající Čestmír" na druhé místo.
    Čestmír Kožíšek
     
    10
    Obrovská radost Vincenta Descombes Sevoie! Francouz o půl metru překonal magickou hranici 230 metrů a jde jasně na čelo. Kolik v takových podmínkách skočí ti nejlepší? Můžeme se dočkat ataku světového rekordu.
     
    11
    Nájezd šel sice o dvě příčky dolů, ale Robert Johansson i tak dává 227.5 metrů. První místo a stoprocentní postup do druhého kola!
     
    12
    Andrzej Stękała také dolétl za 200 metrů, ale to jen o devět a půl metru a mladý polský závodník jde na šesté místo. Dalším postupujícím je Descombes Sevoie.
     
    13
    Po snížení nájezdu předvádí slabší výkon i Anže Lanišek. Slovinec jde až na desáté místo a už jen jedno místo tak chybí k postupu Čestmíra Kožíška.
     
    14
    Markus Eisenbichler měl fantastické podmínky a dává 225.5 metrů! Druhé místo a další osobní rekord dnešního závodu. Tohle se musí líbit!
     
    15
    Do druhého kola jde i Čestmír Kožíšek, neboť Šohei Točimoto skočil "jen" 212 metrů. Souboj byl sice nakonec těsný, ale o tři desetinky přeci jenom postupuje český skokan.
     
    16
    Hodně špatný skok Romana Koudelky. To je velká škoda, protože Roman měl dobré podmínky a 193.5 metrů je tak obrovským zklamáním. Aktuálně je to 13. pozice.
    Roman Koudelka
     
    17
    Andreas Wank zvládl výrazně kvalitnější skok než Koudelka a jde na sedmou pozici. Němec dopadl na metu 211.5 metrů.
     
    18
    Slovinec Jaka Hvala neměl tak dobré podmínky a hned to bylo poznat. 196 metrů, 14. místo a do druhého kola tak postupuje Fettner. Bohužel stále daleko k postupu to má Tomáš Vančura.
     
    19
    Velmi spokojený je Piotr Żyła! 216 metrů pro Poláka znamená třetí pozici a suverénní jistotu postupu. Ztráta na první místo Johanssona je přibližně 8 bodů.
     
    20
    I Taku Takeuči z Japonska může být spokojen. Neměl tak dobré podmínky jako první závodníci, ale i přesto dolétl na značku 215.5 metrů a odsouvá Żyłu ze třetího místa.
     
    21
    Do druhého kola se stoprocentně nepodívá Thomas Hofer. 191 metrů znamená vykřesání naděje pro Tomáše Vančuru, kterému k postupu chybí ještě tři závodníci.
     
    22
    Ani Dawid Kubacki nejde před Vančuru a naděje roste. 195 metrů polského skokana druhé kolo s největší pravděpodobností nepřinese.
     
    23
    Kamil Stoch letěl hodně nízko, ale ve spodní části dokázal využít silnějšího větru a za 213 metrů se podívá do druhé části dnešního závodu. Sympatický Polák je spokojen.
     
    24
    Vypadalo to na atak prvního místa, ale Manuel Poppinger je za 219.5 metrů nakonec pouze třetí. I tak je ale Rakušan samozřejmě rád.
     
    25
    Daiki Ito předvedl velmi podobný skok jako Stoch, ale nakonec dopadl ještě o šest a půl metrů méně. Čtrnácté místo a Vančurovi tak k postupu stále schází dva nepovedené skoky.
     
    26
    Skvělý Simon Ammann! Švýcarský Harry Potter byl velmi vysoko a dává 231.5 metrů! Podle očekávání to sice bylo bez telemarku, ale nakonec je z toho první místo.
     
    27
    Také Richard Freitag si připisuje výborný skok. 223 metrů německému závodníkovi vynáší třetí místo. Už to tak vypadá, že Vančura se do druhého kola nepodívá.
     
    28
    Světový rekordman Anders Fannemel zaútočil na neskutečných 240 metrů, o půl metru tuto metu sice nezvládl, ale to rozhodně není nic, co by Nora mělo trápit. Jednoznačné první místo!
     
    29
    Vítěz kvalifikace Joachim Hauer naopak trochu zklamal. Na svůj kvalifikační skok rozhodně nenavázal a za 217 metrů musí být spokojen jen s postupem do druhého kola.
     
    30
    225.5 metrů pro Jurije Tepeše. Výborný slovinský letec samozřejmě nemá na Fannemela, avšak na druhé místo to bohatě stačí. Čeká nás předkvalifikovaná desítka.
     
    31
    Nájezd šel o jeden stupínek dolů, ale Daniela-André Tandeho to vůbec nerozhodilo! Skvělých 229.5 metrů a maximální spokojenost s druhým místem.
     
    32
    Neskutečné! Tohle byl atak na světový rekord, který sice odolal, ale 249 metrů Andrease Stjernena je naprosto fantastických! Více než jedenáct bodů ve prospěch tohoto závodníka oproti Fannemela a první místo!
     
    33
    Samozřejmě přišlo snížení nájezdového okna, ale Severin Freund dal i tak krásných 236 metrů. Díky skvělým známkám je z toho druhé místo o pouhý bod a sedm desetin za Stjernenem.
     
    34
    Slušný skok Michaela Hayböcka a rakouský závodník jde na čtvrté místo. 224 metrů a pětibodová ztráta na stupně vítězů.
     
    35
    Změna na prvním místě! Stylově fantastický Stefan Kraft dopadl na 238 metrech a je z toho téměř čtyřbodové vedení rakouského mladíka.
     
    36
    Hodně zklamaný bude Noriaki Kasai. Nestárnoucí Japonec nezvládl ani 200 metrů a za 199 může být spokojen jen s postupem do druhého kola.
     
    37
    Ani Johann André Forfang není spokojen. 214 metrů je v konkurenci nejlepších prostě málo a Forfang jde jen na sedmé místo.
     
    38
    Také Kenneth Gangnes neměl nejlepší podmínky a končí na 219 metrech. Nor odsouvá svého kolegu Forfanga ze sedmého místa.
     
    39
    Peter Prevc neměl ani zdaleka tak dobré podmínky jako Stjernen či Fannemel, ale dolétl na skvělých 237 metrů a jde o bod a dvě desetiny na na první místo před Krafta!
    Peter Prevc
     
    40
    Totální výpadek Roberta Kranjece! Pouhopouhých 181.5 metrů velmi zkušeného Slovince znamená až 35. místo a Vančura tak bude prvním pod čárou. To je velká škoda.
     
    POŘADÍ PO PRVNÍM KOLE

    1. Peter Prevc (SLO) 243.8 b.
    2. Stefan Kraft (AUT) 242.6 b.
    3. Andreas Stjernen (NOR) 238.7 b.
    4. Severin Freund (GER) 237.0 b.
    5. Anders Fannemel (NOR) 227.4 b.
    6. Michael Hayböck (AUT) 222.6 b.
    7. Daniel-André Tande (NOR) 221.7 b.
    8. Kenneth Gangnes (NOR) 219.6 b.
    9. Johann André Forfang (NOR) 214.1 b.
    10. Jurij Tepeš (SLO) 209.7 b.
    11. Simon Ammann (SUI) 208.7 b.
    12. Robert Johansson (NOR) 206.5 b.
    13. Richard Freitag (GER) 205.4 b.
    14. Markus Eisenbichler (GER) 203.8 b.
    15. Manuel Poppinger (AUT) 203.3 b.
    16. Joachim Hauer (NOR) 200.7 b.
    17. Taku Takeuči (JPN) 200.6 b.
    18. Piotr Żyła (POL) 198.7 b.
    19. Kamil Stoch (POL) 197.1 b.
    20. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 193.9 b.
    21. Noriaki Kasai (JPN) 193.3 b.
    22. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 190.4 b.
    23. Čestmír Kožíšek (CZE) 189.3 b.
    24. Šohei Točimoto (JPN) 189.0 b.
    25. Andreas Wank (GER) 188.6 b.
    26. Manuel Fettner (AUT) 184.9 b.
    27. Andrzej Stękała (POL) 184.5 b.
    28. Daiki Ito (JPN) 182.7 b.
    29. Kevin Bickner (USA) 177.1 b.
    30. Karl Geiger (GER) 177.0 b.
    ---
    31. Tomáš Vančura 174.4 b.
    37. Roman Koudelka 164.9 b.
    37. Jan Matura 164.9 b.
     
    Další kolo začne v 17:03.
     
    30
    Začíná druhé kolo! Skákat se bude z nájezdového okna 11 a to znamená, že vítr se zřejmě obrátil.
     
    30
    Karl Geiger bude s dnešním závodem rozhodně spokojen. V druhém kole dává 200 metrů a připíše si samozřejmě nějaké ty body.
     
    29
    Pro vůbec první americké body v této sezóně doskočil Kevin Bickner. Velmi slabý skok v druhém kole (173.5 metrů) ale přinese zřejmě pouze jeden bod.
     
    28
    Daiki Ito skočil o dost lépe než Bickner před ním a dává 209 metrů. Japonec se pokusí posunout čím jak nejvíce, ale na nejlepší dvacítku to zřejmě nebude.
     
    27
    Jen 194.5 metrů pro Andrzeje Stękału a bude z toho aktuálně druhé místo. Polský mladíček bude rovněž spokojen.
     
    26
    Zhoršující podmínky potvrdil i Manuel Fettner. Jen 188.5 metrů a Rakušan jde o pouhé dvě desetiny před Geigera. Aktuálně je tedy Fettner třetí.
     
    25
    Před skokem Andrease Wanka šel nájezd o jedno okno nahoru na dvanáctku a Němec dokázal využít vysoké nájezdové rychlosti. 212 metrů znamená aktuální první místo.
     
    24
    O více než dva kilometry za hodinu na nájezdové rychlosti Šoheie Točimota šlo poznat i na vzdálenosti. Japonec skočil o půl metru před 200 metrů.
     
    23
    Jediný český skokan v druhém kole si výrazně pohoršil! Čestmír Kožíšek dopadl na metu 185 metrů a je předposlední. To je velká škoda, neboť z dnešního závodu vytěží asi pouze dva body.
    Čestmír Kožíšek
     
    22
    Kanaďan MacKenzie Boyd-Clowes skočil 205.5 metrů a ztratil pozice, ale každé bodíky pro toho skokana jsou skvělé. Nyní jde za Ita na třetí místo.
     
    21
    Je tady očekávaný atak Noriakiho Kasaie! Fantastické stylové body a 237.5 metrů znamená první místo o ohromných 35 bodů!
     
    20
    Mírně zklamán bude Vincent Descombes Sevoie. Francouz byl po prvním kole dvacátý, ale za nynějších 200.5 metrů jde až na šesté místo.
     
    19
    Naprosto totožný skok jako francouzský skokan předvedl i Kamil Stoch. Usměvavý Polák jde díky lepším známkám na páté místo.
     
    18
    Naopak velmi spokojen bude Piotr Żyła! Nejlepší polský závodník dneška dolétl na 228 metrů a jde na druhé místo. Tohle určitě bude útok na TOP 15.
     
    17
    Jenže i Taku Takeuči skáče 228 metrů a jde na druhé místo. Ve prospěch japonského skokana hovoří lehký náskok z prvního kola.
     
    16
    Nepolepší si však Joachim Hauer. Vítěz dnešní kvalifikace zvládl 219 metrů, avšak na první tři nemá a s 397.5 body jde na čtvrté místo.
     
    15
    Nepovedený let má za sebou Manuel Poppinger. Rakušan neměl tak hrozné podmínky, ale 202 metrů znamená až šesté místo.Výrazný propad tohoto skokana.
     
    14
    Nejlepší závod letošní sezóny zažívá Markus Eisenbichler. Výborných 218.5 metrů a krásné stylové body vynáší čtvrtou pozici a jistotu nejlepší dvacítky.
     
    13
    209.5 metrů pro Richarda Freitaga a bude to ztráta. Noriaki Kasai stoupá dále, neboť německý skokan jde až na šesté místo.
     
    12
    Také po skoku Roberta Johanssona je Noriaki Kasai naprosto v klidu. 206 metrů bude znamenat také ztrátu několika pozic, ale do dvacítky se tento Nor vleze.
     
    11
    Výborný Simon Ammann dal 222 metrů, avšak ani on nakonec nejde před Kasaie.Vinou špatných stylových známek je Švýcar čtvrtý a není příliš spokojen.
     
    10
    Nejlepší desítku prvního kola nám načal Jurij Tepeš, ale i on s Kasaiem prohraje a Japonec bude v TOP 10. 214.5 metrů pro slovinského skokana, který jde na pátou pozici.
     
    9
    Jenže teď už ani Kasai neodolá! Johann André Forfang musí být maximálně spokojen, protože dopadl na fantastických 243.5 metrech a jde o téměř třicet bodů před Japonce! Fantazie norského skokana!
    Johann André Forfang
     
    8
    Ale máme tady další neuvěřitelný skok! 248.5 metrů pro Kennetha Gangnese a rychlé střídání stráží na prvním místě! Vedení o čtyři body a světový rekord byl dnes už podruhé v těsném ohrožení!
     
    7
    Naprostá fantazie! Norové předvádí neskutečné lety a Daniel-André Tande jde i z nižšího nájezdového okna než Gangnes na 242 metrů! Tři Norové na čele!
     
    6
    Michael Hayböck se s podmínkami nepopasoval jako jeho norští soupeři a končí na 217.5 metrech. Tohle bude opravdu velký norský útok na stupně vítězů a to je před námi ještě Fannemel a Stjernen. Hayböck je nyní čtvrtý.
     
    5
    Ani Anders Fannemel nedoletěl tak daleko jako jeho kolegové a za 216 metrů jde na čtvrté místo. Na prvních čtyřech místech jsou tak nyní čtyři Norové.
     
    4
    Severin Freund ale rozbije norský blok! 226.5 metrů nakonec stačí i na vedení o tři desetiny, neboť Němec měl náskok z prvního kola!
     
    3
    Jenže na první místo se nám vrací norské jméno! Andreas Stjernen dává 231 metrů a jde samozřejmě na první místo. Kraft s Prevcem by však měli být v pohodě, protože mají fantastickou formu.
     
    2
    Stefan Kraft situaci zvládl a skočil naprosto stejně jako Stjernen. Díky dobrým známkám a náskoku jde mladý Rakušan na první místo! Co na to Peter Prevc?
     
    1
    Před závěrečným skokem se čeká, neboť vítr není zrovna ideální. Tohle by Prevce mohlo rozhodit.
     
    1
    Neskutečný let Petera Prevce! 249 metrů, ale Prevc se po dopadu zády položil na sníh. I tak by to mělo stačit....
     
    1
    ...a ono to stačí!!! Slovinec dostal jen 11 bodů od norského sudího, ale nakonec jde před Krafta o více než sedm bodů! Peter Prevc je prostě a jednoduše nezastavitelný!
     
    Dnešní závod je tedy u konce a další vítězství slaví Peter Prevc, který se sice při druhém skoku dotkl sněhu, ale díky fantastickým 249 metrům si zajistil první místo. Druhý tedy končí Stefan Kraft a třetí Andreas Stjernen. Viděli jsme také několik ataků na světový rekord (251.5 metrů), avšak nikdo z letců nakonec tuto metu překonat nedokázal. Nejlepším českým závodníkem je dnes Čestmír Kožíšek, jenž si připsal dva body za 29. místo.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA

    1. Peter Prevc (SLO) 469.0 b.
    2. Stefan Kraft (AUT) 461.6 b.
    3. Andreas Stjernen (NOR) 459.7 b.
    4. Severin Freund (GER) 454.5 b.
    5. Daniel-André Tande (NOR) 454.2 b.
    6. Kenneth Gangnes (NOR) 447.7 b.
    7. Johann André Forfang (NOR) 443.2 b.
    8. Anders Fannemel (NOR) 434.1 b.
    9. Michael Hayböck (AUT) 429.2 b.
    10. Noriaki Kasai (JPN) 415.0 b.
    11. Taku Takeuči (JPN) 410.6 b.
    12. Piotr Żyła (POL) 408.7 b.
    13. Simon Ammann (SUI) 407.4 b.
    14. Jurij Tepeš (SLO) 407.0 b.
    15. Markus Eisenbichler (GER) 401.7 b.
    16. Joachim Hauer (NOR) 397.5 b.
    17. Richard Freitag (GER) 390.5 b.
    18. Robert Johansson (NOR) 388.0 b.
    19. Andreas Wank (GER) 380.9 b.
    20. Manuel Poppinger (AUT) 377.9 b.
    21. Daiki Ito (JPN) 375.7 b.
    22. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 374.2 b.
    23. Kamil Stoch (POL) 369.5 b.
    24. Šohei Točimoto (JPN) 367.2 b.
    25. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 362.7 b.
    26. Andrzej Stękała (POL) 358.9 b.
    27. Manuel Fettner (AUT) 355.6 b.
    28. Karl Geiger (GER) 355.4 b.
    29. Čestmír Kožíšek (CZE) 346.9 b.
    30. Kevin Bickner (USA) 325.6 b.
     
    Ode mě je to tedy vše a pro tento on-line přenos se s vámi loučím. U dalších onlajnů nashledanou! (17:52:56)

    Lukáš Podleśny

    VÝSLEDKOVÁ LISTINA
    1. Peter Prevc (SLO) 469.0 b.
    2. Stefan Kraft (AUT) 461.6 b.
    3. Andreas Stjernen (NOR) 459.7 b.
    4. Severin Freund (GER) 454.5 b.
    5. Daniel-André Tande (NOR) 454.2 b.
    6. Kenneth Gangnes (NOR) 447.7 b.
    7. Johann André Forfang (NOR) 443.2 b.
    8. Anders Fannemel (NOR) 434.1 b.
    9. Michael Hayböck (AUT) 429.2 b.
    10. Noriaki Kasai (JPN) 415.0 b.
    11. Taku Takeuči (JPN) 410.6 b.
    12. Piotr Żyła (POL) 408.7 b.
    13. Simon Ammann (SUI) 407.4 b.
    14. Jurij Tepeš (SLO) 407.0 b.
    15. Markus Eisenbichler (GER) 401.7 b.
    16. Joachim Hauer (NOR) 397.5 b.
    17. Richard Freitag (GER) 390.5 b.
    18. Robert Johansson (NOR) 388.0 b.
    19. Andreas Wank (GER) 380.9 b.
    20. Manuel Poppinger (AUT) 377.9 b.
    21. Daiki Ito (JPN) 375.7 b.
    22. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 374.2 b.
    23. Kamil Stoch (POL) 369.5 b.
    24. Šohei Točimoto (JPN) 367.2 b.
    25. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 362.7 b.
    26. Andrzej Stękała (POL) 358.9 b.
    27. Manuel Fettner (AUT) 355.6 b.
    28. Karl Geiger (GER) 355.4 b.
    29. Čestmír Kožíšek (CZE) 346.9 b.
    30. Kevin Bickner (USA) 325.6 b.
    POŘADÍ PO PRVNÍM KOLE
    1. Peter Prevc (SLO) 243.8 b.
    2. Stefan Kraft (AUT) 242.6 b.
    3. Andreas Stjernen (NOR) 238.7 b.
    4. Severin Freund (GER) 237.0 b.
    5. Anders Fannemel (NOR) 227.4 b.
    6. Michael Hayböck (AUT) 222.6 b.
    7. Daniel-André Tande (NOR) 221.7 b.
    8. Kenneth Gangnes (NOR) 219.6 b.
    9. Johann André Forfang (NOR) 214.1 b.
    10. Jurij Tepeš (SLO) 209.7 b.
    11. Simon Ammann (SUI) 208.7 b.
    12. Robert Johansson (NOR) 206.5 b.
    13. Richard Freitag (GER) 205.4 b.
    14. Markus Eisenbichler (GER) 203.8 b.
    15. Manuel Poppinger (AUT) 203.3 b.
    16. Joachim Hauer (NOR) 200.7 b.
    17. Taku Takeuči (JPN) 200.6 b.
    18. Piotr Żyła (POL) 198.7 b.
    19. Kamil Stoch (POL) 197.1 b.
    20. Vincent Descombes Sevoie (FRA) 193.9 b.
    21. Noriaki Kasai (JPN) 193.3 b.
    22. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 190.4 b.
    23. Čestmír Kožíšek (CZE) 189.3 b.
    24. Šohei Točimoto (JPN) 189.0 b.
    25. Andreas Wank (GER) 188.6 b.
    26. Manuel Fettner (AUT) 184.9 b.
    27. Andrzej Stękała (POL) 184.5 b.
    28. Daiki Ito (JPN) 182.7 b.
    29. Kevin Bickner (USA) 177.1 b.
    30. Karl Geiger (GER) 177.0 b.
    ---
    31. Tomáš Vančura 174.4 b.
    37. Roman Koudelka 164.9 b.
    37. Jan Matura 164.9 b.

    STARTOVNÍ LISTINA
    1. Tomáš Vančura (CZE)
    2. Kevin Bickner (USA)
    3. Manuel Fettner (AUT)
    4. Jan Matura (CZE)
    5. Tomaž Naglič (SLO)
    6. Maciej Kot (POL)
    7. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    8. Karl Geiger (GER)
    9. Čestmír Kožíšek (CZE)
    10. Vincent Descombes Sevoie (FRA)
    11. Robert Johansson (NOR)
    12. Andrzej Stękała (POL)
    13. Anže Lanišek (SLO)
    14. Markus Eisenbichler (GER)
    15. Šohei Točimoto (JPN)
    16. Roman Koudelka (CZE)
    17. Andreas Wank (GER)
    18. Jaka Hvala (SLO)
    19. Piotr Żyła (POL)
    20. Taku Takeuči (JPN)
    21. Thomas Hofer (AUT)
    22. Dawid Kubacki (POL)
    23. Kamil Stoch (POL)
    24. Manuel Poppinger (AUT)
    25. Daiki Ito (JPN)
    26. Simon Ammann (SUI)
    27. Richard Freitag (GER)
    28. Anders Fannemel (NOR)
    29. Joachim Hauer (NOR)
    30. Jurij Tepeš (SLO)
    31. Daniel-André Tande (NOR)
    32. Andreas Stjernen (NOR)
    33. Severin Freund (GER)
    34. Michael Hayböck (AUT)
    35. Stefan Kraft (AUT)
    36. Noriaki Kasai (JPN)
    37. Johann André Forfang (NOR)
    38. Kenneth Gangnes (NOR)
    39. Peter Prevc (SLO)
    40. Robert Kranjec (SLO)

    AKTUÁLNÍ POŘADÍ SVĚTOVÉHO POHÁRU
    1. Peter Prevc (SLO) 1474 b.
    2. Severin Freund (GER) 952 b.
    3. Kenneth Gangnes (NOR) 900 b.
    4. Johann André Forfang (NOR) 743 b.
    5. Michael Hayböck (AUT) 689 b.
    6. Stefan Kraft (AUT) 643 b.
    7. Noriaki Kasai (JPN) 544 b.
    8. Daniel-André Tande (NOR) 490 b.
    9. Richard Freitag (GER) 471 b.
    10. Anders Fannemel (NOR) 421 b.
    ---
    13. Roman Koudelka (CZE) 344 b.
    24. Jakub Janda (CZE) 139 b.
    32. Jan Matura (CZE) 78 b.
    35. Lukáš Hlava (CZE) 70 b.
    66. Čestmír Kožíšek (CZE) 5 b.
    69. Tomáš Vančura (CZE) 3 b.
    bahis siteleri