Vítkovice – Zlín 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 3:1 (kon.) | Plzeň – Sparta 3:4 (po pr.)
Litvínov – Chomutov 2:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:2 (kon.) | K. Vary – Olomouc 3:5 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
Úterý 23.02.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš PABIŠKA - 2:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Rozhodující pokus proměnil v páté sérii LUKÁŠ PABIŠKA.
     
    5. série
    1:2
    Lukáš Pabiška skóruje z bekhendové kličky a Boleslav vítězí!
     
    3. série
    1:1
    Jakub Klepiš to ustál a srovnává! Forhendovou kličku zakončil po ledě.
     
    2. série
    1:0
    Jaroslav Bednář zakončil stejně jako Ihnačák, ale u bližší tyčky už našel místo a Hradec vede!
     
    64:17
    Martin Pláněk si položil na led obránce, pálil na druhou tyčku, ale Rittich zasahuje vyrážečkou!
     
    61:57
    Domácí už to po ose Pilař – Bednář – Mertl vykombinovali do prázdné brány, ale střela posledního jmenovaného se odrazila mimo! Nevím, kdo se o to postaral.
     
    61:16
    Oddechový čas pro domácí mužstvo!
     
    61:16
    Nebyla z toho ani střela, každopádně domácí mají výhodnou přesilovku čtyři na tři! Jakub Klepiš (MBL) je vyloučen za krosček.
     
    56:27
    Dnešní utkání sleduje 4331 diváků.
     
    55:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    No tak Hradec to stihl hodně rychle a srovnává dřív, než by pro něj bylo pozdě! Zase musím vypíchnout práci Antonína Honejska, tenhle gól je z největší části jeho. Šikovný útočník se protáhl přes obránce až ke střele, kterou vyrazil Rittich betonem před sebe. Tam dojížděl RUDOLF ČERVENÝ, jenž kotouč společně s Ihnačákem dostrkal za čáru. Nejvíc se radoval Ihnačák, ale autorem branky je označen Červený a je to 2:2! Asistence: Antonín Honejsek, Brian Ihnačák.
     
    52:44
    No a po poslední komerční přestávce bude hrát Mladá Boleslav další početní výhodu. Dominik Pacovský se už dostával před Kacetla, když přišlo hákování Filipa Hronka (HKM).
    49:50 Tomáš KLIMENTA - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    49:50
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle je pro domácí velmi krutý trest za to, jak poslední půlhodinu nakládali se svou převahou. Bruslaři se podruhé v zápase ujímají vedení! Od levého hrazení poslal puk na branku Radan Lenc a těsně před Kacetlem ho přesně tečoval TOMÁŠ KLIMENTA. Hradecký brankář byl bez šance a je to 1:2! Asistence: Radan Lenc, Jakub Klepiš.
     
    49:35
    Do přečíslení se vydal Lukáš Vantuch, ale rozhodl se pálit už velmi brzy a Rittich sklapl betony včas!
     
    48:03
    Klimentovu švihovku tečoval těsně před Kacetlem volný Výborný, ale puk šel mimo branku.
     
    47:06
    Klepišovu nebezpečnou dělovku musel vyrazit Kacetl. Potom už nic neviděl a kotouč si vzal dorážející Richard Jarůšek, který v tutové šanci trefil bližší tyčku!
     
    46:27
    Menší trest odsedí Antonín Honejsek (HKM). Středočeši hrají svou druhou přesilovku.
     
    45:35
    K Ihnačákovi se vrátila přihrávka, ale kotouč skákal. Hradecký forvard ho tak poslal vedle druhé tyčky, kde měl odsunutý Rittich hodně místa.
     
    44:18
    Rudolf Červený je dnes jedním z nejlepších hráčů domácích, teď zajistil domácím čtvrtou přesilovku. Jiří Kučný (MBL) je vyloučen za nedovolené bránění. Bude to nyní v podání Mountfieldu lepší než před chvílí?
     
    44:07
    Honejsek s Ihnačákem zabojovali v rohu boleslavského pásma, druhý jmenovaný poslal puk Červenému. Ten se z velkého úhlu snažil nacpat svou střelu na bližší růžek, ale tam byl Rittich přilepen.
     
    40:49
    Hradec dostane třetí přesilovku. Rozhodčí Petr Lacina vykázal na trestnou lavici Radana Lence (MBL) jenž poslal puk do ochranné sítě a odpyká si menší trest za zdržování hry.
     
    40:41
    Ideální průniková přihrávka poslala do sóla Briana Ihnačáka. Ten se pokusil vyzrát na Ritticha bekhendovým blafákem, ale gólman ho pravým betonem vytáhl!
     
    39:47
    V něm to zkusil z levé strany Jiří Šimánek a potom přišla o mnoho nebezpečnější rána Karla Pilaře. Tečovaný puk proskákal těsně vedle!
     
    38:31
    Nedají a nedají! Kudrna od zadního hrazení bleskově poslal kotouč Šimánkovi, ten střílel z první, ale Rittich šťastně vytěsnil puk centimetry vedle druhé tyčky!
     
    37:02
    Ihnačák našel zpoza branky Honejska, ale ten místo střely ještě šperkoval situaci nabídkou Červenému. Nepřesně.
     
    36:27
    Další hradeckou šanci měl Rudolf Červený, ale zblízka nedokázal zvednout puk nad výtečného Ritticha! Hradbu těl pak neprostřelil Kudrna.
     
    35:44
    Brzy po vhazování se puk odrážel boleslavským brankovištěm, Rittich ho neměl pod kontrolou. Ale obránci situaci uklidnili.
     
    34:13
    Z nepřehledné situace v rohu vytěžili puk domácí, z levého kruhu natahoval opět Bedřich Köhler, ale druhou tyčku těsně minul.
     
    33:39
    Červený našel křižnou přihrávkou Antonína Honejska, jenž pálil z první, ale trefil Ritticha jen do masky!
     
    32:33
    Robarovo zblokované nahození si našel Radan Lenc a Kacetl musel proti jeho jedovce poprvé v oslabení zasahovat!
     
    30:55
    Vynikající boleslavský forčeking vedl k zisku puku, Klimentově nepříliš nebezpečné střele, ale především k první přesilovce pro hosty. Karel Pilař (HKM) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    29:04
    Bruslaři jsou kompletní a s koncem trestu se vydali dopředu. Mitja Robar střílel na bližší tyčku, kde viděl místo, ale Ondřej Kacetl znovu zasahuje.
     
    28:12
    Hradecké přečíslení vzápětí zakončoval tečující Dej, ale Rittich se roztáhl a pravým betonem puk vykopl.
     
    27:39
    Pilař hledal od brankové čáry Frühaufa, od něj se puk dostal k volnému Ihnačákovi. Ten ale přestřelil prázdnou boleslavskou bránu!
     
    26:43
    To se jim nepovedlo, ale jen zásluhou boleslavského faulu. Pavel Musil (MBL) je vyloučen za podražení, uvidíme druhou přesilovou hru domácích.
     
    25:33
    Hradec spustil velký tlak. Z úhlu pálil Bednář a fanoušci se radovali zbytečně, trefil totiž jenom boční síť. Potom Rittich zasáhl proti Courchainovi a Pláněk střílel vedle.
     
    23:30
    Martin Pláněk nabruslil do pásma a předložil puk volnému Honejskovi, ten ale míjí! Rozhodčí pak pískají domácím postavení v brankovišti.
     
    21:59
    Na Vydareného střelu si počkal Tomáš Mertl a už už dorážel do prázdné brány. Zezadu ho ale zřejmě rozhodil obránce a Mertl skákavý puk poslal jen těsně vedle!
     
    20:23
    Až krátce po startu druhé části tu máme vůbec první vyloučení zápasu. Richard Jarůšek (MBL) pyká za vysokou hůl, Hradec si vyzkouší přesilovku.
     
    19:58
    Podruhé musím vychválit obětavost Jana Holuba. Tentokrát skvěle lehl do střely Peteru Frühaufovi a Rittich znovu nemusel zasahovat.
    18:51 Antonín HONEJSEK - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    18:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Studovali Bruslaři minulý domácí zápas Mountfieldu? Asi ne! Samozřejmě to myslím s patřičnou nadsázkou. Boleslavští beci vrátili puk zpřed branky jen na hokejku Jiřího Vašíčka, který se do něj pořádně opřel. Rittich ho vytěsnil do strany, kde čekal připravený ANTONÍN HONEJSEK a snadnou dorážkou do prázdné klece vyrovnává na 1:1! Asistence: Jiří Vašíček, Brian Ihnačák.
    17:32 Richard JARŮŠEK - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Chybující Hradec versus Mladá Boleslav 0:1! René Vydarený v útočném pásmu hodně dlouho zvažoval, komu přihrát, až našel jenom hokejku Davida Výborného. Ten nakopl vrtuli a v přečíslení si poradil opravdu famózně. Naznačil ránu, aby pak pod hradeckou hokejkou nabídl puk RICHARDU JARŮŠKOVI, který nepohrdnul prázdnou bránou – 0:1! Asistence: David Výborný.
     
    16:13
    A tak zase tlačí Boleslav. Na střelu Rýgla od modré Kacetl vůbec neviděl, přesto ji maskou zvládl vyrazit. Pak se přesunul proti bleskové dorážce.
     
    15:33
    Tomáš Mertl vybojoval puk a uháněl se Šimánkem do přečíslení. Rozhodl se střílet, ale tuhle volbu mu skvělým obranným skluzem zastavil Jan Holub! Rittich mu musí pořádně poděkovat.
     
    14:50
    Peter Frühauf dnes podruhé zaváhal a teď to mohlo mít pro Hradec znovu fatální důsledky. Richard Jarůšek jel na Kacetla sám, jenže ten jeho kličky vystihl a pravým betonem zachránil pro domácí stav 0:0!
     
    11:53
    Nyní pro změnu forčekující Ihnačák vybojoval puk pro Antonína Honejska. Ten z rohu vykroužil nádherný oblouk, proháčkoval se až před Ritticha, ale brankář jeho bekhendové zakončení vystihl!
     
    09:45
    Tomáš Klimenta zastavil špatnou rozehrávku domácích a před brankou vybídl ke skórování volného Jakuba Klepiše. Jeho teč ale Kacetl vychytal!
     
    08:51
    Výborný pohyb domácích vede k další šanci, Rudolf Červený napálil druhou tyčku!
     
    08:13
    Hradec měl k dispozici přečíslení tři na dva. Červený přihrál na střed Ihnačákovi, který mířil na druhý růžek, ale Rittich vyškrábl kotouč ramenem!
     
    05:38
    Šimánkovu střelu vyrazil Rittich před sebe, kde na něj zle dotíral Tomáš Mertl. I když se hradecký centr poroučel k ledu, zvládl dorazit puk, jenže tou dobou se už boleslavský brankář přesunul ke druhé tyčce.
     
    03:26
    První boleslavská formace slušně zavařila čtvrté hradecké. Vzal si to na svědomí "Rumcajs" Richard Jarůšek, jenž vykroužil ze strany až do střelecké pozice a Kacetl měl plné ruce práce!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 19. Honejsek (Vašíček, Ihnačák), 56. Červený (Honejsek, Ihnačák) – 18. Jarůšek (Výborný), 50. Klimenta (Lenc, Klepiš), rozh. náj. Pabiška

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Výborný (MBL)
    0:0   Ihnačák (HKM)
    2. série:
    0:0   Lenc (MBL)
    1:0   Bednář (HKM)
    3. série:
    1:1   Klepiš (MBL)
    1:1   Honejsek (HKM)
    4. série:
    1:1   Bednář (HKM)
    1:1   Klepiš (MBL)
    5. série:
    1:1   Ihnačák (HKM)
    1:2   Pabiška (MBL)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený "C", K. Pilař, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek – Courchaine, Bednář, Dej – Honejsek, Ihnačák, Červený – Kudrna, Mertl, Šimánek – Köhler, Vantuch, Knotek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    BK Mladá Boleslav: Rittich (Groh) – Voráček, Stříteský, Holub, Robar, Rýgl, Kučný – Pacovský, Výborný "C", Jarůšek – Lenc, Klepiš, Klimenta – Pabiška, Musil, Bárta – Ovčačík, Hruška, Ďurač. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Frodl, Špůr.

    Diváci: 4331
    bahis siteleri