Nantes – Monaco 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Caen 1:2 (kon.) | Lyon – PSG 2:1 (kon.)
konec
FC Nantes
0:0 (0:0)
AS Monaco
Neděle 28.02.2016, 14:00 • Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (15:58:44)
    Fanoušek Maxi Cheese Burger to vidí jasně, Subašič byl dnes jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti.
     
    Je dobojováno! Ačkoliv si především svěřenci kouče El Zakariana vytvořili nespočet gólových příležitostí a po změně stran nebylo příliš pozadu ani Monako, zápas nakonec končí bezbrankovou remízou, za kterou mohou hosté děkovat famóznímu Chorvatovi Subašičovi.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Yacine Bammou nevystihl Bedoyův záměr a zdá se, že je hotovo. Dnešní utkání – bohužel pro Nantes – nejspíš skončí smírně.
     
    90+3
    Střídající Vagner Love běžel, běžel a běžel, než se dostal na hranici pokutového území, ale balon si příliš předkopl a vyběhnuvší Rémy Riou si s ním poradil!
     
    90+2
    Uwa Echiejile teď schytal pořádný šlapák od Kolbeinna Sigþórssona, jenž ale karetnímu napomenutí ušel. Subašič si nyní dává s rozehrávkou opět na čas...
     
    90+1
    Sudí Lesage nastavil nad rámec základní hrací doby hned čtyři minuty, ještě tak rozhodně není hotovo!
     
    90
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Emiliano Sala, přichází Yacine Bammou.
     
    90
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappe Lottin, přichází Fares Bahlouli.
     
    89
    Hra je teď hodně rozkouskovaná, Monačtí pouze zakopávají balon do zámezí a očividně se snaží uhrát bezbrankový výsledek.
    Výkon Danijela Subašiče v jedné větě:
     
    87
    Lottin už to rozchodil a zdá se, že bude v pořádku, domácí už mezitím stihli i rozehrát a hra může vesele pokračovat.
     
    86
    Wilfired Moimbé se srazil s unikajícím Kylianem Mbappem Lottinem a teprve sedmnáctiletý mladíček si podle všeho šlápl na vlastní nohu. Hostující útočník se s bolestivou grimasou drží za nohu.
     
    85
    Danijel Subašič opět dlouho vyčkával z odkopem míče od své svatyně a sudí Lesage už strážce monacké svatyně napomenul. Chorvatský brankář však žluté napomenutí nevyfasoval.
     
    84
    Užuž to vypadalo, že se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostane Guillaume Gillet, Danijel Subašič ale doslova za minutu dvanáct vyboxoval kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    83
    Alejandro Bedoya akrobatickým způsobem udržel míč na hrací ploše a na Lottinovi si vynutil další rohový kop pro svůj tým! Tlak Nantes opět graduje.
     
    82
    Dalekonosný nákop z kopačky Oswalda Vizcarronda se neujal, střídající Johan Audel ale ještě vybojoval míč pro domácí. Nanteští se krkolomně, leč přece usadili na soupeřově polovině.
     
    80
    Aktivně napadající Jardimovi svěřenci vytlačili hráče ve žlutém až na jejich vlastní polovinu, Vagner Love to ale s agresivitou přehnal a vyfauloval se na Vizcarrondovi.
     
    79
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Guido Carrillo, přichází Vágner Love.
     
    78
    První dotek s míčem Audelovi nevyšel, střídající forvard totiž nedokázal vystřelit. Poté se však k míči dostal Guillaume Gillet, který přesně našel hlavu Saly, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla!
     
    77
    Sigþórssononův nadějný náběh nakonec žádné nebezpečí pro Subašiče nepřinesl, Emiliano Sala ale ještě udržel nanteské fotbalisty u míče.
     
    76
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Adryan, přichází Johan Audel.
     
    75
    Do konce již zbývá zhruba čtvrthodinka a v posledních minutách se na hřišti nic kloudného, hra je hodně rozkouskovaná a ani jednomu týmu se nedaří ani rozehrát.
     
    74
    Belgický legionář Guillaume Gillet ve středu hřiště doslova přejel Fabinha, za což si vysloužil už svou čtvrtou žlutou kartu za posledních osm mačů.
     
    73
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Hélder Costa.
     
    71
    K dorážce Adryanova nepovedeného pokusu se dostal Alejandro Bedoya, který spektakulárním volejem propálil bezmocného Subašiče, ale jeho gól není pro ofsajd uznán!
     
    70
    S ním si monacká obranná linie rovněž poradila, svěřenci El Zakariana však budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    69
    João Moutinho to přehnal s razancí v souboji s Kolbeinnem Sigþórssonem, Les Canaris (jmenovitě Adryan) tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    68
    Nanteští to nyní zkusili obligátním nákopem na Alejandru Bedoyu, monacká defenzíva ale záměr kanárků vystihla a dostala balon do bezpečí.
     
    67
    Sabaly pro jistotu vrátil balon Canovi a ten ho následně posunul k Vizcarrondovi. Vypadá to, že domácím už začínají docházet nápady...
     
    65
    Centr adresovaný Emilianu Salovi z pravé strany nebyl vůbec špatný, ale domácí forvard si nedokázal míč zpracovat, a Subašič měl tak úlohu snadnou.
     
    64
    Skvěle hrající Oswaldo Vizcarrondo teď vysunul rozběhnutého Adryana, jenž se v krkolomné pozici pokusil sklepnout míč volnému Kolbeinnu Sigþórssonovi, to se mu ale nepodařilo.
     
    63
    Uwa Echiejile si u postranní čáry nedovoleně vyšlápl na Sabalyho a může být rád, že za svůj nebezpečný zákrok nevidí žlutou kartu.
     
    61
    Kolbeinn Sigþórsson parádně uvolnil rozběhnutého Sabalyho, jenž si ale ukousl příliš velké sousto a na přesilu hráčů v červenobílém nevyzrál.
     
    60
    Napadající Guido Carrillo dostal Rioua pod tlak, strážce domácí svatyně ale jen tak tak dokázal odkopnout míč do bezpečí!
     
    59
    Youssouf Sabaly si na individuální průnik netroufl a místo toho vrátil balon Vizcarrondovi, svěřenci arménského lodivoda Der Zakariana trpělivě zakládají další akci.
     
    58
    Bedoyovi se nakonec přes nedůsledného Raggiho podařilo odcentrovat, ale jeho dalekonosný nákop rozvlnil boční síť, a tak bude následovat pouze odkop od monacké svatyně.
     
    57
    Oswaldo Vizcarrondo nic nevymýšlel a vrátil míč albánskému stoperovi Canovi, Nanteští postupně zakládají další pokus o ohrožení Subašičovy svatyně.
    55. Rémi Gomis nerozjásal domácí publikum
     
    55
    Lorik Cana se po přišťouchnutí míče přímo na Gomisovu hlavu hodně zlobí, domácí středopolař totiž ze skvělé pozice nedokázal dostat balon do sítě!
     
    54
    Rémi Gomis se pokusil najít volného Bedoyu, přihrávku adresovanou americkému reprezentantovi ale vystihl Wallace a odkopl míč až k půlící čáře.
     
    53
    Tu ale rychle zhatil zbytečně faulující Kylian Mbappe Lottin, jenž za svůj zákrok navíc vidí žlutou kartu.
     
    52
    Jérémy Toulalan byl faulován Adryanem, sudí ale hostům ponechal výhodu a svěřenci Leonarda Jardima už zakládají další rychlou protiakci.
     
    51
    Guillaume Gillet nic nevymýšlel a pro jistotu vrátil míč svému gólmanovi, po Carillově šanci se hra znovu uklidnila.
     
    50
    Oswaldo Vizcarrondo nedokázal odkopnout míč do bezpečí, ale následná akce Monackých neměla dlouhé trvání, jelikož Toulalan hrál rukou.
    48. Guido Carrillo byl vychytán famózním Riouem!
     
    48
    Tak tato neproměněná šance bude hosty hodně dlouho mrzet! Guido Carrillo upaloval sám na Rioua, vyběhnuvší nanteský gólman ale zázračně zasáhl!
     
    47
    Po změně stran zatím sledujeme vyrovnanou podívanou a boj odehrávající se především ve středu hřiště, hosté se teď zmohli pouze na odkop balonu k Riouovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je to tak, sudí Lesage totiž nad rámec první půle nenastavil ani minutu. Do šaten se jde za stavu 0:0, na čemž má největší zásluhu výtečně chytající Subašič, který chytil dobrých pět gólovek Les Canaris. Směrem dopředu se činili především Sala, Bedoya a v neposlední řadě Kolbeinn Sigþórsson. Dočkají se Nanteští zaslouženého gólu po změně stran? To se dozvíme v 15:01!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Mladíka Mbappeho teď čistým obranným zákrokem vyškolil Lorik Cana, zdá se, že další akci už Nanteští založit nestihnou.
     
    43
    Domácí defenzíva odvrátila balon pouze k Jérémymu Toulalanovi, akce ASM tak může vesele pokračovat. Mnoho času už ale v první půli nezbývá.
     
    42
    Kylian Mbappe Lottin si po převzetí Raggiho pasu vymodlil Gomisův faul, Monačtí tak budou zahrávat ještě jeden přímý kop!
     
    41
    Ten skončil Salovým pokusem o uvolnění Adryana, jenž byl ale obsazený Wallacem, který se tak vykoupil za předchozí zaváhání ve středu hřiště.
     
    40
    První půle už se pomalu, ale jistě začíná chýlit ke svému konci. Alejandro Bedoya teď vypíchl soupeři míč ve středu hřiště a poté založil další protiútok domácích!
     
    38
    O generaci zkušenější Ricardo Carvalho pod tlakem chyboval, domácí ale nebyli dostatečně trpěliví a nakonec chybu zkušeného matadora nevyužili.
     
    37
    Svěřenci Leonarda Jardima kombinují na polovině hřiště a nikam se neženou, u míče je momentálně zadák Fabinho.
     
    36
    Sledujeme hlušší pasáž hry a festival lehkých ztrát na obou stranách, ani jednomu celků se nyní nedaří kloudně rozehrát.
    35. Kotel Nantes se stará o skvělou atmosféru.
     
    34
    Ta ale skončila těžkopádným pokusem o kličku v podání hromotluka Kolbeinna Sigþórssona. Hosté se i tentokrát bez problémů ubránili.
     
    33
    Jérémy Toulalan doslova za minutu dvanáct uhasil nebezpečí, Lottin ale posléze o míč lacino přišel. Na Subašiče se už valí další žlutá lavina!
     
    32
    Thomas Lemar se pokusil vykoupit svou ruku kolmicí na rozběhnutého Kyliana Mbappeho Lottina, přihrávka mladému útočníkovi ale byla příliš prudká a Riou měl práci snadnou.
     
    30
    Les Canaris to znovu zkouší přes pracanta Salu, zkušená defenzíva Monaka si ale – zdá se – už dává větší pozor a domácí do šancí nepouští.
     
    29
    Hosté zahrávali standardní situaci, z ní ale nic nevytěžili a Thomas Lemar se navíc provinil naprosto zbytečnou rukou. Monacký středopolař může být rád, že ušel karetnímu trestu.
     
    28
    Právě mladík Lottin se teď prokousal k hlavičkovému zakončení, jeho projektil ale postrádal přesnost a následovat bude pouze odkop od Riouovy svatyně.
     
    26
    Tribunami se ozývá pískot, na rozhodnutí sudího to ale nic nezmění. Kylian Mbappe Lottin byl podle všeho faulován, Monačtí tak budou rozehrávat z hloubi vlastní poloviny.
     
    25
    Hra se trochu uklidnila. Žlutozelení jsou sice nadále aktivnější, už je ale nezdobí taková rychlost a přímočarost jako v prvních dvaceti minutách.
     
    24
    Emiliano Sala famózně přiťukl míč na volej volnému Kolbeinnu Sigþórssonovi, který se šance nezalekl a tvrdě vypálil, Danijel Subašič si však i tentokrát poradil!
     
    23
    Pracant Emiliano Sala teď na levém křídle přenechal balon volnému Moimbému, tomu se ale nepodařilo odcentrovat.
     
    21
    Kylian Mbappe Lottin nyní poprvé dokázal, proč v sestavě dostal přednost třeba před zkušeným snajprem Vagnerem Lovem. Francouzský mladíček teď vypálil z dvaceti metrů a Cana jeho pokus jen tak tak vyrazil na roh!
     
    20
    Na Stade de la Beaujoire panuje výtečná atmosféra, kromě sektoru hostujících fanoušků je nanteská aréna vyprodaná a diváci se zatím skvěle baví! Danijel Subašič teď musel vyřešit další patálii v podobě nebezpečného centru z pravé strany.
     
    19
    Raggiho dalekonosný centr se neujal, míč skončil v náruči Rémyho Rioua, který okamžitě poté založil další protiútok Nantes.
     
    18
    Ani se nechce věřit, že mírně favorizované Monako stále drží bezbrankový stav. Nanteští jsou totiž naprosto dominantní a musím se přiznat, že takový výkon jsem od nich ani nečekal.
     
    17
    Subašičovi se teď vůbec nepovedl nákop, strážce hostující svatyně tak Les Canaris doslova daroval autové vhazování z pravé strany.
    16. Kolbeinn Sigþórsson si na Subašiče nepřišel!
     
    16
    Domácí hrají až s neuvěřitelným sebevědomím! Alejandro Bedoya připravil další gólovou pozici Kolbeinnu Sigþórssonovi, ale Subašič proti jeho ráně vytáhl další skvělý zákrok!
     
    15
    Po Raggiho zaváhání se dostal do rychlého brejku Emiliano Sala, jenž ale pod tlakem byl nucen rodící se akci zpomalit a jeho následný centr navíc našel jen hlavu Ricarda Carvalha.
     
    14
    Lorik Cana včasným vyběhnutím zastavil akci Monaka hned v jejím zárodku, hosté však budou mít k dispozici alespoň vhazování.
     
    13
    Andrea Raggi nic nevymýšlel a razantně odkopl balon co nejdál od monacké svatyně, druhý tým tabulky má s ofenzívou Nantes zatím obrovské problémy.
     
    12
    Guillaume Gillet parádně přenesl hru na Bedoyu, po jehož lahůdkovém centru se dostal k hlavičce Rémi Gomis, ale jeho pokus byl nakonec sražen do zámezí!
     
    11
    Sotva jsem to dopsal a už se do další šance přihnal Kolbeinn Sigþórsson, islandský snajpr ale z hranice šestnáctky napálil míč přímo do vyběhnuvšího Subašiče!
     
    10
    V úvodní desetiminutovce byl k vidění skvělý fotbal se šancemi na obou stranách, především Nanteští hrají ofenzivně a zakládají jeden útok za druhý.
     
    8
    Alejandro Bedoya byl faulovaný, přesto dokázal posunout míč na kopačku Saly. Ten nic nevymýšlel a vypálil bez přípravy, balon mu ale sjel z kopačky, a Subašič tak mohl zůstat v klidu.
     
    7
    Tak teď si Rémy Riou pořádně oddychl! Domácí gólman se nedomluvil s Vizcarrondem a rázem z toho byla šance pro Guida Carrilla, který ale nezamířil přesně!
     
    6
    Tentokrát už to knížecký celek zvládl, hosté mají spoustu času na rozehrávku další akce z hloubi vlastní poloviny.
     
    5
    Ze všech nejvýše vyskočil v pokutovém území Oswaldo Vizcarrondo a Danijel Subašič musel opět zasahovat! Nanteští budou zahrávat další roh.
     
    4
    Od Kolbeinna Sigþórssona se míč šťastně odrazil přímo k nikým nehlídanému Bedoyovi, jenž si ale z ostrého úhlu na připraveného Subašiče nepřišel!
     
    3
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Subašiče a spol. nepramenilo, Jérémy Toulalan totiž odvrátil balon do bezpečí.
     
    2
    Kolbeinn Sigþórsson roztáhl hru na volného Salu, jenž našel rozběhnutého Wilfrieda Moimbého a ten vybojoval první rohový kop pro Les Canaris.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Riou – Sabaly, Vizcarrondo, Cana, Moimbé – R. Gomis, G. Gillet – Bedoya, Sala, Adryan – Sigþórsson.
    Náhradníci: Dupé – Bammou, B. Touré, Lenjani, Dubois, Iloki, Audel.

    AS Monaco FC: Subašič – Raggi, Wallace, R. Carvalho, Echiejile – Fabinho, Moutinho, Toulalan – Lemar, Carrillo, Lottin.
    Náhradníci: Nardi – Bakayoko, Love, Bahlouli, Costa, Traoré, L. Traoré.

    Rozhodčí: Lesage – Lamouche, Moreau.
     
    AS MONACO FC

    Knížecký celek se díky skvělé formě a zaváhání svých tabulkových sousedů osamostatnil na druhém místě s komfortním osmibodovým náskokem na třetí Nice. Za poslední čtyři kola Monačtí nasbírali deset bodů z dvanácti možných, v minulém kole doma bez problémů porazili poslední Troyes v poměru 3:1.
     
    FC NANTES

    Nanteští v poslední době podávají skvělé výkony a po minulém kole se vyšplhali až na průběžné šesté místo v tabulce Ligue 1. Les Canaris už v lize dvanáctkrát v řadě neprohráli, nutno však dodat, že za toto období jen čtyřikrát zvítězili, zatímco remíz uhráli hned osm. Minulý týden Nantes doma udolalo houževnatý Lorient 2:1.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým nadšencům! Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z duelu osmadvacátého kola francouzské Ligue 1, v němž FC Nantes doma přivítá druhé AS Monaco FC!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Vojtěch Balon

    Branky:

    Karty:   74. G. Gillet (NAT) – 53. Lottin (ASM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
    FC Nantes: Riou – Sabaly, Vizcarrondo, Cana, Moimbé – R. Gomis, G. Gillet – Bedoya, Sala (90. Bammou), Adryan (76. Audel) – Sigþórsson.
    Náhradníci: Dupé – Bammou, B. Touré, Lenjani, Dubois, Iloki, Audel.

    AS Monaco: Subašič – Raggi, Wallace, R. Carvalho, Echiejile – Fabinho, Moutinho, Toulalan – Lemar (73. Costa), Carrillo (79. Love), Lottin (90. Bahlouli).
    Náhradníci: Nardi – Bakayoko, Love, Bahlouli, Costa, Traoré, L. Traoré.

    Rozhodčí: Lesage – Lamouche, Moreau
    bahis siteleri