Heracles – Kerkrade 0:5 (kon.) | Graafschap – Heerenveen 0:1 (kon.) | Utrecht – Feyenoord 1:2 (kon.)
Ajax – Alkmaar 4:1 (kon.)
konec
BV De Graafschap
0:1 (0:0)
SC Heerenveen
Neděle 28.02.2016, 14:30 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem (kapacita: 12.600 diváků) • Nizozemská Eredivisie • 25. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Zeneli své sólo do gólového konce nedotáhl, Jurjus ho parádně vychytal!
     
    90+2
    Do otevřené domácí obrany měli možnost zaútočit hosté, když jejich rychlý protiútok táhl po pravé straně Zeneli, který se nakonec, ač těsně bráněn, dostal k zakončení, jeho ránu po zemi ale dokázal Jurjus vyrazit na roh!
    90+1. Kabasele měl na kopačce vyrovnání, z voleje ale těsně minul!
     
    90+1
    Další dlouhý balon mířil do vápna hostů ze středu hřiště, ale nyní to málem vyšlo! Míč si našel ve vzduchu před brankou Vermeij, který jej přiklepl na Kabaseleho, který parádním volejem jen těsně přestřelil Mulderovu klec!
     
    84
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Caner Cavlan, přichází Lucas Bijker.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Joey van den Berg (SC Heerenveen).
    77. Larsson sám proti Jurjusovi neuspěl!
     
    77
    Domácí už musí otevřít hru při cestě za vyrovnáním a to se jim také nemusí vyplatit! Hosté ubránili rohový kop a do brejku se z levé strany hřiště prodíral Larsson, který byl sice těsně bráněn, i tak ale dokázal z úhlu vystřelit, Jurjuse v domácí brance ale nedokázal překonat!
     
    74
    Žlutou kartu dostává Tolgahan Çiçek (BV De Graafschap).
     
    71
    Žlutou kartu dostává Karim Tarfi (BV De Graafschap).
     
    71
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Cas Peters, přichází Nathan Kabasele.
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Youssef El Jebli, přichází Piotr Parzyszek.
    66. Morten THORSBY - 0:1
     
    66
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalistů je mi v tuto chvíli upřímně líto, neboť jsou po většinu utkání lepším týmem, ale co naplat, fotbal se stále hraje na góly a ten první si připisují na své konto hosté! Přízemní centr do vápna z levé strany zpracoval na hranici penalty Veerman a z otočky vypálil levačkou, jeho ránu sice dokázali domácí hráči zblokovat, jenže přím na nohu MORTENA THORSBYHO, který neměl problém uklidit balon k levé tyči domácí branky!
    57. Henk Veerman (HEE)
     
    57
    Jako blesk z čistého nebe přišla šance Heerenveenu, při které Zeneli uvolnil na pravé straně šestnáctky Veermana, který sice nedokázal obejít bránícího hráče soupeře, střelou z ostrého úhlu ale jen o kousek minul bližší tyč!
     
    51
    Žlutou kartu dostává Robin Pröpper (BV De Graafschap).
     
    46
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Andy Driver, přichází Kristopher Vida.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Erwin Mulder (SC Heerenveen).
     
    44
    Parádní individuální akce v podání Drivera, který se uvolnil na levé straně hřiště přes tři hráče soupeře a dobrým centrem našel před brankou nepříliš hlídaného Vermeije, který však hlavičkoval ze záklonu jen nad hostující branku!
     
    43
    El Jebli poslal z levé strany hřiště před branku povedený centr, který letěl jen kousek nad zemí. Před malým vápnem jej ještě dokázal tečovat kdo jiný než Vermeij, balon ale nakonec proletěl ke smůle jeho i jeho spoluhráčů vedle branky!
    35. Vincent Vermeij ve skluzu balon přes Muldera do sítě nedostal!
     
    35
    Domácím prostě není přáno! Peters se vydal za kolmou přihrávkou, kterou patičkou prodloužil jeden z jeho spoluhráčů směrem k hostující brance, v souboji s brankářem Mulderem byl sice u míče dřív, ve skluzu však poslal balon jen do boční sítě!
     
    33
    No páni, veliké štěstí měli nyní hosté! Vermeij se pokusil převzít dlouhou přihrávku za hostující obranu, ke které však měl blíže brankář Mulder, jenž vyběhl daleko ze své branky, při pokusu o odehrání míče ale nebyl příliš šikovný a mohl děkovat samotnému fotbalovému bohu, že poblíž nebyl nikdo z protihráčů!
    31. Před Vermeijem na poslední chvíli stihl míč odehrát St. Juste do bezpečí.
     
    31
    Další dobrá šance pro domácí, kteří jsou doposud jasně lepším týmem! Peters si šikovně poslal míč před sebe a dostal se tak před bránícího van Anholta, v situaci dva na dva hledal před brankou Vermeije, toho však na poslední chvíli dokázal ubránit St. Juste a míč odkopnout mimo pokutové území!
     
    26
    Zničehonic přichází asi doposud největší šance hostů v průběhu prvního poločasu! Veerman si naběhl za domácí obranu na dlouhou přihrávku vzduchem, domácí beci mu trochu nepochopitelně nechali hodně prostoru a hostující útočník z halfvoleje levačkou jen těsně minul levou tyč domácí branky!
    11. Neuznaná branka El Jebliho!
     
    11
    El Jebli se v souboji o míč směřující do vápna hostí utkal s Cavlanem a dokázal ho přetlačit a následně i dopravit balon do hostující branky, sudí však gól pro faul domácího hráče neuznávají! Jak však ukázal opakovaný záběr, hostující bek pádu hodně přidal!
    2. Vincent Vermeij (GRA)
     
    2
    Tak to je neuvěřitelné, co nyní zahodil domácí Veerman! To byla opravdu tisíciprocentní šance! Veerman se ocitl po nakopávaném balonu sám před domácí brankou, jenže Mulder dobře zmenšil střelecký úhel a dokázal ránu hráče De Graafschapu vyrazit!

    Daniel Kubelka

    Branky: 66. Thorsby

    Karty:   51. R. Pröpper (GRA), 71. Tarfi (GRA), 74. Çiçek (GRA) – 45. Mulder (HEE), 78. van den Berg (HEE)


    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert, Çiçek – El Jebli (71. Parzyszek), Kaak, Driver (46. K. Vida) – Peters (71. Kabasele), Tarfi, Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Straalman, Linthorst, Tesselaar, Parzyszek, K. Vida, Kabasele.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, St. Juste, van Aken, Cavlan (84. Bijker) – Marzo, Thorsby, van den Berg – Zeneli, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Namli, te Vrede, van den Boomen, Zahovič, Bijker, Huizing.

    Rozhodčí: Blom – Vandeursen, Hubers
    bahis siteleri