Boston – Chicago 4:2 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 0:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 4:1 (kon.)
Buffalo – Calgary 6:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 1:2 (kon.) | Ottawa – Tampa 1:4 (kon.)
Nashville – New Jersey 4:5 (po pr.) | Winnipeg – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Arizona – Anaheim 1:5 (kon.)
Colorado – Florida 3:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Montreal 3:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Chicago Blackhawks
Pátek 04.03.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Bergeron otevřel skóre dnešního zápasu.

     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 17 565 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:41:03)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:53
    David Krejčí (BOS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:16
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 15:51

    Tomáš Fleischmann (CHI) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:05
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Patrice Bergeron (BOS) 1+1
    2. John-Michael Liles (BOS) 0+1
    3. Tuukka Rask (BOS) 2 góly, 25 zák., 92.6%
     
    Závěrečnou krátkou přesilovku už Boston využít nedokázal, ale to domácí nemusí vůbec trápit. Po dvou třetinách, které skončily shodně 2:1 totiž Medvědi slaví zisk dvou bodů, a to především díky skvělé defenzívě, která parádně ubránila obávané střelce Chicaga a zvládla i těžkou třetí třetinu. Minisérie dvou vyhraných zápasů Chicaga je tak u konce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě je tady jedno vyloučení. Brad Marchand uháněl do útočného pásma, Trevor van Riemsdyk (CHI) ho podrazil a je z toho dvouminutový trest pro hostujícího obránce.
     
    59:23
    Domácí naprosto fantasticky blokují prakticky každou střelu soupeře a Rask tak v posledních desítkách vteřin ještě nezasahoval.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a Chicago kombinuje v útočném pásmu.
     
    58:29
    Teď už byli domácí opravdu hodně blízko, ale Krejčí místo střelby do prázdné brány přihrával Erikssonovi, který už se v obležení dvou beků ke kotouči nedostal.
     
    57:59
    A znovu! Pouhými zakázanými uvolněními už Boston našetřil téměř minutu z powerplay Chicaga.
     
    57:51
    I David Krejčí však kotouč hned po buly vyhodil na zakázané uvolnění. Hra se vrací před finského gólmana.
     
    57:43
    Konečně se domácí dočkají střídání. To díky sražené střele Anisimova, která skončila vysoko nad svatyní domácího brankáře.
     
    57:28
    Chicago se usadilo v útočném pásmu, ale poměrně brzy ztratilo kotouč a tentokrát to byl Bergeron, který to zkoušel do prázdné brány. Rovněž neúspěšně.
     
    57:06
    Marchand se ze středního pásma pokusil trefit prázdnou bránu Chicaga, ale jeho pokus byl opravdu hodně nepřesný a nakonec končí icingem.
     
    56:59
    Ani z pokračujícího tlaku se Chicago gólu na 4:3 nedočkalo a je tady komerční přestávka. Zřejmě poslední reklamní pauza dnešního střetnutí.
     
    56:29
    Duncan Keith mohl snížit! Hostující obránce se dostal přes jednoho beka, pálil ze skvělé pozice, ale Liles mu obětavě padl do střely a zastavil kotouč ještě před Raskem. Chicago to už nyní zkouší v šesti!!!
     
    56:07
    Boston naprosto skvěle napadá rozehrávku Chicaga a nedává soupeři prostor pro překonání středního pásma.
     
    55:28
    Na ledě je znovu velmi aktivní David Pastrňák, ale zatím je on a celý Boston bez kotouče, který za vlastní bránou mají v moci hostující hráči.
     
    54:40
    Fleischmann na modré čáře našel volného spoluhráče, který pálil na bránu, ale Tuukka Rask si za pomoci důrazné obrany našel kotouč a vyrazil střelu betonem. Takhle to z pohledu Chicaga rozhodně nepůjde!
     
    54:08
    Chicago se sice častěji dostává do útočného pásma, ale v něm si nyní ne a ne vypracovat větší šanci. Obrana Medvědů je stále skvělá.
     
    52:52
    Výborná akce Davda Pastrňáka! Český mladík se na pravé straně protáhl až k bráně, dokázal poslat kotouč do brankoviště, avšak zde si výborně počínala defenzíva Chicaga, která nepustila k puku připraveného Davida Krejčího.
     
    52:27
    Zakázané uvolnění Bostonu! To ale domácím zas tak příliš nevadí, neboť se pomalu blíží samotný závěr třetiny a Medvědi stále vedou o dvě branky.
     
    51:46
    Dva hostující hráči se srazili u modré čáry a Boston z toho mohl a určitě měl vytěžit více než slabé nahození Jimmyho Hayese, jenž poté za bránou přišel o kotouč.
     
    51:21
    Po komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu a Chicago získalo kotouč, avšak rychlá ztráta znamenala zisk pro domácí a puk je rychle zpět v neutrální zóně.
     
    50:44
    Krejčí s Beleskeyem mohli jít do přečíslení, ale český útočník si to rozmyslel, počkal si na dalšího kolegu z týmu a ten tvrdou ranou z druhé vlny protáhl brankáře Scotta Darlinga.
     
    49:58
    Domácí se pokusili vysunout rozjetého spoluhráče, ale místo toho přichází ztráta a Boston se musí znovu stáhnout zpět do vlastního pásma.
     
    49:17
    K otevřené střele od modré čáry se dostal Duncan Keith a Rask se musel hodně natahovat! I přes souboj na hranici jeho brankoviště však finský gólman uspěl.
     
    48:38
    Pomalu se blíží poslední desetiminutovka třetí třetiny a po icingu hostů se bude vhazovat u Darlinga. Přesněji po levé ruce brankáře Jestřábů.
     
    48:07
    A další šance. Boston si ve vlastním pásmu nepohlídal najíždějícího Anisimova, který dostal puk pár metrů před brankoviště, ale z výborné pozice trestuhodně minul!
     
    47:41
    Před Darlingem pro změnu mohl chybu hostů potrestat Spooner. Svižná střela domácího hráče minula vzdálenější tyč oslova jen o centimetry.
     
    46:52
    Hra byla posléze opět přerušena a po dalším buly Chicago zahrozilo. Střela od modré se sice nedostala až k Raskovi, ale puk se zničehonic zjevil u Fleischmanna a jeho ránu musel Rask zastavovat pohotovým zákrokem.
     
    46:23
    Po zmatcích u modré čáry je nakonec pískáno postavení mimo hru, kterým se provinilo hostující Chicago. Na buly ve středním pásmu už se rovná Toews a Bergeron.
     
    46:04
    Tuukka Rask raději přikryl nahození, které mířilo do jeho brankoviště a zařídil tím komerční přestávku.
     
    45:57
    Pokus o přechod do útočného pásma v podání Louiho Erikssona se moc nepovedl a čárový rozhodčí píská ofsajd. Na led se vrací druhá lajna Bruins.
     
    45:16
    Krátce po střídání domácího celku se ke změně na ledě odhodlali i hosté. Ti budou za chvíli rozehrávat z vlastního pásma, ale defenzíva Bostonu vypadá velmi pevně.
     
    44:39
    Tentokrát už si Boston s osvobozením se poradil o poznání lépe, kotouč je ve středním pásmu a Medvědi rychle střídají.
     
    44:24
    Loui Eriksson byl sice u vyhození svého celku rychleji, ale i přesto je odpískáno zakázané uvolnění a hra se vrátí před Raska.
     
    43:52
    Krejčího lajna má za sebou výbornou pasáž v útočném pásmu, ale nyní se musí vrátit do obrany. Domácí už jsou na ledě přeci jenom trochu déle a to je výhoda Chicaga.
     
    43:19
    Hosté si naprosto zbytečně přidělávají problémy a další chybou věnovali kotouč soupeři. Krejčí okamžitě pálil, ale tvrdou ranou trefil jen spoluhráče před bránou.
     
    42:53
    Puk se po nepřesnosti ve středním pásmu dostal mezi diváky. Hra je tak samozřejmě přerušena a následuje buly blíže modré čáry u pásma Blackhawks.
     
    42:29
    Scott Darling nakonec díky forčekingu domácích musel zasahovat. Střela z téměř nulového úhlu ho však nezaskočila.
     
    41:58
    Začátek třetí části je opravdu velmi pohledný. Domácí zase pro změnu hodně rychle obracejí hru a kombinují u Darlinga.
     
    41:02
    Na druhé straně zastavil Rask střelu od modré čáry a mohl děkovat vyšší moci, neboť jednomu z hostů zabránilo v dorážce do prázdné brány podklouznutí.
     
    40:34
    Domácí mají velmi dobrý vstup do třetí třetiny a okamžitě okupují útočné pásmo. Dvě nahození se ale i přes teče do brány nevlezly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    Čtyřicet minut zápasu je minulostí a také druhé třetina končí výsledkem 2:1. Celkově je to ale tedy 4:2 a domácí půjdou do třetí třetiny s dvougólovým náskokem. O ten se v druhé dvacetiminutovce postarala dvojice Ryan Spooner – Loui Eriksson, která domácí postupně poslal do dvougólového vedení. Ve 40. minutě se ale Tomáši Fleischmannovi podařilo snížit a Chicago není v poslední třetině úplně bez šancí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Vinou přihrávky rukou se ještě vhazuje ve středním pásmu, ale zdá se, že nic jiného už v této třetině neuvidíme.
    39:10 Tomáš FLEISCHMANN - 4:2
     
    39:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí skórovali v poslední minutě první třetiny, hosté to samé dokázali v druhé části. Jestřábům se podařil vůbec první rychlejší přechod do útoku, Terevainen šikovně prostrčil kotouč k TOMÁŠI FLEISCHMANNOVI a český útočník z blízka poslal puk mimo dosah domácího brankáře Tuukky Raska. Asistence: Teuvo Terevainen, Niklas Hjalmarsson
     
    38:53
    Hodně nevýraznou pasáž dokázal narušit Brett Connolly a Darling musel předvést výborný zákrok! Hjalmarsson totiž zaškobrtl ve středním pásmu a Connolly se ze strany řítil do velké šance. Svižnou střelu si ale Darling dokázal pohlídat.
     
    37:58
    Nyní se sice Chicago prodralo do útočného pásma, ale za Raskovou bránou kotouč nezískalo a puk záhy mizí na střídačce právě hostujícího týmu.
     
    37:37
    Hosté jsou naprosto rozhozeni a nyní se jim nedaří ani jednoduché rozehrávka útoku z vlastního pásma. Zakázané uvolnění dostává hru před Darlinga.
     
    37:19
    Puk zamířil do ochranné sítě za Darlingem a následuje již třetí komerční přestávka této části.
     
    36:55
    Teuvo Terevainen dokázal před Raskem změnit dráhu střely od modré čáry, avšak finský brankář byl připraven a v pohodě na tuto menší změnu reagoval.
    35:24 Loui ERIKSSON - 4:1
     
    35:24
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí přežili dvouminutové oslabení a záhy po něm se dostávají do třígólového vedení. Bleskový výpad po zisku kotouče rozjel David Krejčí, puk se přes Erikssona dostal na hůl Johna-Michaela Lilese, jenž poslal nahození před Scotta Darlinga a dojíždějící LOUI ERIKSSON skvělou tečí usměrnil kotouč pod břevno. Asistence: John-Michael Liles, David Krejčí
     
    35:18
    Domácí v plném počtu.
     
    34:58
    Seabrookovu dobrou ránu od modré si pohlídal Tuukka Rask a o zbytek se postarala důrazná obrana Bostonu, kterou dirigovala slovenská věž, Zdeno Chára.
     
    34:32
    Hosté se sice do útočného pásma vrátili až nyní, ale hne dto byla zajímavá situace. Panarin obrovskou rychlostí prolétl za bránou Tuukky Raska, naservíroval puk Anisimovovi a ten minul bránu domácího týmu jen o pár centimetrů.
     
    33:48
    Solidní střela od modré čáry v podání Ehrhoffa byla zablokována Kevanem Millerem a kotouč letí až do pásma hostujících Jestřábů.
     
    33:18
    Druhé vyloučení na straně domácího celku, opět je na trestné lavici Noel Acciari (BOS) a znovu je to dvouminutový trest za hákování. Přesilová hra pro Chicago.
     
    32:13
    Poměrně jednoduše se Chicago dostalo přes střední pásmo i útočnou modrou čáru a záhy nato tvrdě vypálil Duncan Keith. Rask byl pozorný.
     
    31:31
    Je tady další komerční přestávka. V posledních chvílích je utkání opravdu hodně často přerušováno.
     
    31:02
    Na ledě je opět nebezpečný útok Davida Krejčího a znovu se Boston dostal ke střele. tentokrát to byl Miller, který svižným projektilem od modré čáry vystrašil brankáře Jestřábů.
     
    30:35
    Kotouč se po souboji u mantinelu v pásmu Chicaga dostal přes mantinel mezi diváky a sudí samozřejmě zastavují časomíru. Buly vykázáno do středního pásma.
     
    30:09
    Utkání se přehouplo do druhé poloviny a krátce poté dochází k dalšímu přerušení. Následuje komerční přestávka.
     
    29:34
    Díky výborné práci po buly se však Medvedům podařilo vyhodit puk obloučkem až do pásma hostujícího Chicaga a to je signál pro rychlé střídání.
     
    29:19
    Po hodně dlouhé době dochází k zastavení časomíry. Zavinilo to zakázané uvolnění domácího celku, který tak nemůže vystřídat a zřejmě bude čelit dalším útočným snahám soupeře.
     
    28:40
    Tomáš Fleischmann se nám předvedl v novém působišti. Místo kombinace s Panarinem volil střelu, která letěla mimo tři tyče.
     
    27:54
    Jenže jedinou zajímavější střelu Ehrhoffa domácí opět docela v pohodě zneškodnili a sami mohli zaútočit. Beleskey však byl dobruslen.
     
    27:27
    Hra se hodně rychle přelévá ze strany na stranu. Boston se momentálně znovu brání a ne a ne se vymanit z vlastního pásma.
     
    26:01
    Na druhé straně musel zasahovat Rask. Chicago zaznamenalo teprve sedmou střelu, ale ani tento Terevainenův pokus soupeřova gólmana moc nepostrašil.
     
    25:56
    Konečně se domácí dostali z vlastního pásma, ale Hayes se z velkého úhlu zmohl jen na velmi slabou střelu, která Darlinga příliš neohrozila.
     
    25:26
    Hosté se snaží rychle snížit na rozdíl jediné branky, ale obrana Bostonu si v čele s dobře chytajícím Raskem vede více než dobře.
     
    24:32
    Tuukka Rask pouze vyrazil Hjalmarssonovu bombu od modré čáry a Anisimov se na brankovišti tlačil k dorážce. V pádu ale puk poslal vedle odkryté části brány!
     
    23:52
    České duo Krejčí – Pastrňák se dostalo do útočného pásma a právě druhý zmíněný mladík, který byl vybrán do českého týmu pro Světový pohár, svou aktivitou způsobil problémy hostující obraně. Bez výsledku.
    22:31 Ryan SPOONER - 3:1
     
    22:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak tohle je neskutečně rychle využitá přesilová hra! Domácí získali kotouč díky vyhranému vhazování, Krug na modré čáře předal puk RYANU SPOONEROVI, který i díky skvěle clonícímu Erikssonovi dělovkou překonal zkoprnělého brankáře Blackhawks. Asistence: Torey Krug, Patrice Bergeron
     
    22:25
    Bostonu se podařilo vytlačit kotouč do středního pásma a zde se poněkud nechtěného faulu dopustil Andrew Ladd (CHI), který vysokou holí zasáhl tvář jednoho z domácích.
     
    22:01
    Nyní už to ale zakázané uvolnění je a provinili se ním domácí hráči. Hra se stěhuje před Tuukku Raska.
     
    21:46
    Ani Loui Eriksson si neporadil s pozornou defenzívou soupeře Liles následně musel hodně rychle zpátky do vlastního pásma, neboť kotouč se až na icing nedošoural.
     
    21:17
    Hodně nevýrazný začátek druhé třetiny je přerušen ofsajdem hostujícího celku. Oba týmy na led posílají čerstvé síly a chystají se na buly ve středním pásmu.
     
    20:53
    Jenže ani hosté nemají nijak oslnivý vstup do druhé třetiny a také oni se uchylují k pouhým nahozením ze středního pásma.
     
    20:19
    Chára si i přes atak dvou protihráčů poradil a Beleseky díky němu mohl nahodit kotouč na Darlinga. To je ale také vše, na co se domácí momentálně zmohli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Je za námi první třetina utkání a spokojenější zatím budou domácí. Ti se díky lepšímu vstupu do zápasu dostali do rychlého vedení, když se v 2. minutě trefil Patrice Bergeron, a nakonec jsou i přes vyrovnání Jonathana Toewse vítězi první periody. Druhou branku domácích totiž 22 vteřin před sirénou vsítil Brad Marchand, který těžil z výtečné práce svých spoluhráčů a poté parádně vystřelil. Boston je dnes skvělý především v defenzívě, která Jestřábům zatím dovolila jen 5 střel!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Závěrečné buly před vlastní bránou si už Chicago pohlídalo a Medvědi už se nedostali ani ke střele od modré čáry. První třetina končí!
    19:38 Brad MARCHAND - 2:1
     
    19:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston je za svou aktivitu naprosto po zásluze odměněn! Lví podíl na gólu má opět Bergeron, který zabojoval ve středním pásmu a díky němu mohl následně Krug zatáhnout kotouč po levé straně přes modrou čáru. Chvíli nato Krug přenechal kotouč BRADU MARCHANDOVI a ten se prezentoval parádní ranou, kterou poslal touš pod břevno Darlingovy brány. Asistence: Torey Krug, Lee Stempniak
     
    18:43
    Ani z dalšího pokusu Beleskey netrefil zařízení. Velká škoda pro domácí Medvědy, kteří jsou nyní aktivnějšími.
     
    18:28
    Až nyní se k dalšímu zakončení dostali domácí. Střela od modré čáry byla zablokována, ale mezi kruhy si našel kotouč Beleskey, jenž z dobré pozice minul.
     
    17:53
    Oba týmy opravdu velmi dobře brání a nyní se tak hraje především ve středním pásmu. Prostor u červené čáry je velmi zahuštěn.
     
    17:15
    Dennis Rasmussen se na brankovišti pokoušel vydolovat kotouč zpod Raskových betonů, ale finský gólman byl pevně přikován k ledu a žádnou dorážku předchozí střely nepřipustil.
     
    16:56
    Domácím se nyní vůbec nepodařilo překonat střední pásmo a záhy po ubráněném výpadu Desjardinse se musí znovu soustředit na defenzivní činnost.
     
    16:22
    Sražená střela domácích mizí v ochranné síti. Je čas na již třetí komerční přestávku této třetiny.
     
    15:57
    Oba celky si hned po gólu hostujícího Chicaga připsaly po jednom zajímavějším výpadu, avšak v obou případech si dobré zákroky připsali gólmani.
    14:14 Jonathan TOEWS - 1:1
     
    14:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Jestřábi opravdu rozjeli pohlednou souhru, která byla zakončena střelou od modré čáry. Tu Rask pouze vyrazil, před bránou se nejlépe zorientoval Ladd, který posunul puk k volnému JONATHANU TOEWSOVI, jenž dorážel do prázdné svatyně domácího týmu. Asistence: Andrew Ladd, Christian Ehrhoff
     
    14:05
    Hosté se usazují před Raskem a snaží se rozjet pověstnou přesilovkovou kombinaci, která vedla už několika krásným gólům.
     
    13:39
    Je tady první přesilová hra zápasu. Za hákování ve středním pásmu je vyloučen Noel Acciari (BOS) a početní výhodu tak bude hrát Chicago.
     
    13:26
    Oba celky střídaly a tak se hosté dopustily chyby, která málem znamenala zakázané uvolnění. Nakonec se ale pokračuje ve hře a domácí beci musejí rychle zpátky.
     
    12:46
    Je za námi téměř třináct minut zápasu a Tuukka Rask má stále pouhopouhý jeden zákrok. Chicago se před chvílí dostalo před finského gólmana, ale střela na Raska vůbec neprošla.
     
    12:12
    Scott Darling si připisuje další zákrok. Tentokrát to bylo po slabém nahození, které mělo zajistit buly u brány hostujícího celku. To se také povedlo.
     
    11:39
    Druhá pětka Bostonu se dokázala usadit v útočném pásmu a Darling hned čelil dvěma zakončením. To první překvapivě nedokázal udržet, ale to druhé již mezi tři tyče nemířilo.
     
    11:27
    Boston má za sebou velmi dobrou pasáž a po chybné rozehrávce soupeře se dostal ke kotouči. Okamžité Chárovo nahození skončilo bez teče v lapačce Scotta Darlinga.
     
    10:26
    Hned po obkroužení brány se Landon Ferraro snažil překvapit brankáře Chicaga, avšak Darling byl u své tyče včas a zasáhl levým betonem.
     
    09:58
    Patrick Kane se zadovkou pokusil najít spoluhráče, ale místo toho namazal Erikssonovi, který se s pukem rychle přesunul do útočného pásma a protáhl hostujícího gólmana.
     
    09:27
    Domácím se podařilo dostat puk aspoň do ochranné sítě za Darlingovou bránou a vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Obrana Bruins si na chvíli odpočine.
     
    08:39
    Boston je v posledních minutách v neustále defenzívě, ale Chicagu se zatím přes pozornou obranu Medvědů nedaří prosadit. I v deváté minutě jsou zaznamenány pouhé tři střely na bránu.
     
    08:10
    Velmi záhy po vhazování se domácí provinili zakázaným uvolněním. Stav ohrožení tak musí vyhlásit Tuukka Rask, u kterého se bude vhazovat.
     
    07:57
    Uběhlo pár desítek sekund a Chicago opět navštívilo útočné pásmo. Jediná střela z levé strany ale skončila sražená v ochranné síti.
     
    07:26
    Jenže hned po vhazování se Jestřábi nedokázali udržet v předbrankovém prostoru a kotouč se znovu přesouvá do středního pásma.
     
    06:45
    Hosté začínají přebírat iniciativu a donutili soupeře k icingu. Hra se tak velmi rychle vrátí k finskému brankáři bostonských Medvědů.
     
    06:30
    Až nyní se po hodně dlouhé době dokázalo Chicago prodrat ke střele. Tvrdý pokus Trevora van Riemsdyka však zablokoval obětavý Connolly.
     
    05:59
    Jestřábi jsou v útoku zatím hodně bezzubí. Ani další snaha o dostání se k zakončení neskončila úspěšně a kotouč mizí v neutrální zóně.
     
    05:28
    Puk se po nepřesné rozehrávce Bostonu dostal na lavičku domácího celku a hra je tak samozřejmě přerušena. Následuje buly u Raska.
     
    04:44
    Po rychlém výpadu a střele Marchanda se po volném kotouči před odkrytou částí brány natahoval Stempniak, ale neposedný touš hokejku domácího útočníka v rozhodujícím momentu přeskočil.
     
    03:56
    Hosté se znovu snaží obsadit prostor před Tuukkou Raskem, ale opět byla defenzíva Bruins velmi pozorná a rychle dostala puk do středního pásma.
     
    03:38
    Chicago se sice na chvíli usadilo v útočném pásmu, avšak Boston se bez větších problémů ubránil a Krejčího útočná letka dokázala zaútočit. Tentokrát bez účinku.
     
    02:43
    Domácí pokračují v aktivitě a donutili soupeře k pouhému nahození kotouče ze středního pásma. Rask ale nakonec musel přikrýt puk a vhazovat se bude po jeho levici.
    01:18 Patrice BERGERON - 1:0
     
    01:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bleskové vedení domácího celku! Medvědi se znovu v naprosté pohodě dostali přes útočnou modrou čáru, PATRICE BERGERON i po pádu fantasticky zabojoval u zadního mantinelu, sám si dokázal vyjet zpoza brány a poté dokonale přesnou střelou poslal puk za záda nejistého Scotta Darlinga. Asistence: Brad Marchand, Lee Stempniak
     
    00:54
    Znovu domácí ještě na modré čáře zachránili útočné pásmo, ale opět se Boston u Darlinga na delší dobu neudržel.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    00:19
    Bostonu se díky Chárovi podařilo obsadit útočné pásmo, avšak nyní už se Chicagu daří vyvézt puk do neutrální zóny a nakonec až k Raskovi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Americká státní hymna právě nyní úspěšně dozněla a zahájení zápasu už tak vůbec nic nebrání. Za pár desítek vteřin se jde na věc!!!
     
    Již nyní je jasné, že se úvodní buly nevhodí v plánovaný začátek a na zahájení utkání si tak budeme muset několik minut počkat.
     
    Fanoušci skvělého hokeje! Vítám vás u on-line přenosu ze šlágru dnešního programu kanadsko-americké NHL, ve kterém Boston přivítá Jestřáby z Chicaga. Na ledě se nám představí tři Češi, dva Slováci a utkání je tak z pohledu československého fanouška velmi zajímavé. Přeji ničím nerušený hokejový zážitek!
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára (C), Seidenberg, Krug, McQuaid, Liles – Stempniak, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), Beleskey – Hayes, Spooner, Eriksson – Connolly, Acciari, Ferraro

    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Hjalmarsson, Keith (A), Seabrook (A), Gustafsson, Ehrhoff, van Riemsdyk – Shaw, Toews (C), Ladd – Kane, Anisimov, Panarin – Weise, Terevainen, Fleischmann – Pánik, Rasmussen, Desjardins

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Chris Rooney – Matt MacPherson, David Brisebois.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Zdeno Chára (BOS)
    David Krejčí (BOS)
    David Pastrňák (BOS)

    Michal Rozsíval (CHI)
    Tomáš Fleischmann (CHI)
    Marián Hossa (CHI)
    Richard Pánik (CHI)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    22.2.2015 Chicago – Boston 2:6
    12.12.2014 Boston – Chicago 2:3
    28.3.2014 Boston – Chicago 3:0
    19.1.2014 Chicago – Boston 3:2 sn.
    25.6.2013 Boston – Chicago 2:3
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Hosté jsou na tom přeci jenom o poznání lépe než domácí a Západní konferenci po 65 zápasech vede. Chicago dosud vyhrálo celkem 40 zápasů a získalo celkem 85 branek. Také hosté jsou ofenzivně laděným týmem (185 gólů), ale na druhou stranu mají jednu z nejlepších obran v lize. Pouhých 155 obdržených branek činí z Chicaga třetí nejlépe bránící tým Západní konference.

    Pět posledních zápasů

    3.3.2016 Detroit – Chicago 2:5
    28.2.2016 Chicago – Washington 3:2
    26.2.2016 Chicago – Nashville 1:3
    21.2.2016 Minnesota – Chicago 6:1
    18.2.2016 NY Rangers – Chicago 3:5
     
    BOSTON BRUINS

    Domácí celek si v letošním ročníku NHL vede velmi dobře a po 64 odehraných zápasech je se ziskem 76 bodů na páté příčce Východní konference. Největší síla Medvědů je skryta v ofenzívě, která dosud nastřílela již 187 branek a to je druhý nejlepší počin v rámci konference. Na druhou stranu poněkud zaostává obrana, která se letos nemůže spolehnout na tradičně výborně chytajícího Tuukku Raska, jenž nezažívá nejlepší sezónu.

    Posledních pět zápasů

    2.3.2016 Boston – Calgary 2:1
    29.2.2016 Boston – Tampa Bay 1:4
    27.2.2016 Carolina – Boston 1:4
    25.2.2016 Boston – Pittsburgh 5:1
    23.2.2016 Boston – Columbus 4:6
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 01:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 2. Bergeron (Marchand, Stempniak), 20. Marchand (Krug, Stempniak), 23. Spooner (Krug, Bergeron), 36. Eriksson (Liles, Krejčí) – 15. Toews (Ladd, Ehrhoff), 40. Fleischmann (Terevainen, Hjalmarsson)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára (C), Seidenberg, Krug, McQuaid, Liles – Stempniak, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), Beleskey – Hayes, Spooner, Eriksson – Connolly, Acciari, Ferraro
    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Hjalmarsson, Keith (A), Seabrook (A), Gustafsson, Ehrhoff, van Riemsdyk – Shaw, Toews (C), Ladd – Kane, Anisimov, Panarin – Weise, Terevainen, Fleischmann – Mashinter, Rasmussen, Desjardins

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Chris Rooney – Matt MacPherson, David Brisebois

    Diváci: 17.565
    bahis siteleri