Pittsburgh – Calgary 2:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (po pr.)
Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 6:0 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:2 (kon.)
Toronto – Ottawa 2:3 (kon.) | Arizona – Florida 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 06.03.2016, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    KILLORN - 4:3
     
    64:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Udeřilo na druhé straně. ALEX KILLORN se od mantinelu prosmýkl až těsně před Lacka, kterého si roztáhl a pak přišpendlil puk pod břevno. Tampa vyhrává deváté utkání v řadě. Asistence: Valtteri Filppula – 4:3.
     
    63:18
    Gólmani mají napilno. Rozhodnout mohl Hanifin, jenž střílel při přečíslení z těsné blízkosti. Bishop se fantasticky roztáhl v brankovišti a nedovolil soupeři skórovat.
     
    60:54
    Šance na obou stranách. Staala nadvakrát vychytal Bishop a Palát z protiútoku útočil na hattrick. Bekhendovou kličku však nedotáhl do zdárného konce.
     
    59:21
    Callahan měl na holi rozhodující trefu! Domácí útočník objel branku a zakončoval k levé tyči. Lack se na poslední chvíli stihl přesunout a vytěsnit puk špičkou betonu. Carolina si následně vyžádala oddechový čas.
     
    56:06
    Rozhodčí opět trestají, podruhé v této třetině za faul na Paláta. Nyní ho přidržel Hainsey, jenž už vydechuje na trestné lavici a Tampa Bay hraje přesilovou hru.
    JOHNSON - 3:3
     
    53:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí, podobně jako před pár minutami soupeř, po ubráněném oslabení skórují. Kučerov trefil Lacka do masky a za brankou si dojel odražený puk, který naservíroval před brankoviště. Tam do něj plácl TYLER JOHNSON a vyrovnal na 3:3. Asistence: Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov.
     
    50:43
    Znovu se vylučuje, tentokrát na straně domácích. Paquette jde pykat za hákování, ale svému trestu se hodně diví a nevěřícně kroutí hlavou. Mužstvo každopádně oslabuje.
    SKINNER - 2:3
     
    50:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté přečkali čtyřminutové oslabení bez úhony a krátce nato zasazují soupeři nečekaný úder. Di Giuseppe, na nějž se nalepili obránci, pálil z úhlu a Bishop vyrazil puk před sebe. U brankoviště zcela neobsazený JEFF SKINNER se z dorážky nemýlil. Obrana Tampy teď zaspala. Asistence: Philip Di Giuseppe, Ryan Murphy – 2:3.
     
    45:45
    Tampa Bay má skvělou příležitost potřetí skórovat. Nash dostal za faul vysokou holí na Paláta trest na čtyři minuty a před domácími je tedy dlouhá početní výhoda.
    STAAL - 2:2
     
    43:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka. Hurricanes se prosazují v úvodu třetí třetiny a podruhé srovnávají se soupeřem krok. Jejich gól jde ale do kategorie hodně šťastných: od JORDANA STAALA před brankovištěm se puk odrazil do tváře zadáka Stralmana a zapadl za Bishopa. Brankář byl v tenhle moment naprosto bezmocný. Asistence: Elias Lindholm, Victor Rask – 2:2.
     
    42:22
    Jenže teď se domácí budou bránit. Filppula si půjde na dvě minuty za podražení odpočinout na trestnou lavici.
    PALÁT - 2:1
     
    35:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dnes je to večer ONDŘEJE PALÁTA! Český forvard přidává druhý gól a domácí svému soupeři znovu odskakují. Palát si tentokrát zpoza branky najel na kruh a střelou zápěstím propálil Lacka. Ten měl zakrytý výhled, kotouč navíc těsně před ním možná ještě lehce tečoval obránce. Asistence: Nikita Kučerov – 2:1.
    33:24 RASK - 1:1
     
    33:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teď už Hurricanes slaví a vyrovnávají na 1:1. Po pasáži, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, vyrazili hosté do protiútoku tři na dva, který zakončil střelou z mezikruží VICTOR RASK. Bishop si na puk sáhl, ale jen ho ztlumil a skončil mu za zády. Asistence: Phillip Di Giuseppe, Jeff Skinner.
     
    32:29
    Skinner měl na své holi vyrovnání, ovšem jeho zakončení fantasticky lapačkou zneškodnil Bishop. Tohle byla zatím největší příležitost hostů v zápase.
     
    29:12
    Tampa Bay si zahraje početní převahu. Ryan obdržel dvě minuty za hru vysokou holí. Jeho zákrok odnesl Boyle, jenž zůstal ležet u mantinelu. Na střídačku už odjel po svých.
     
    22:58
    Tampa teď na ledě jasně vládne, hosté se jenom brání a Lack vyráží jeden puk za druhým. Nyní mu pomohl i pořádný kus štěstí, neb příklep Hedmana orazítkoval levou tyč.
     
    21:28
    A znovu volný hráč před Lackem. Po odrazu kotouče od mantinelu se úplně sám před gólmanem zjevil Callahan a z výborné pozice trefil jen jeho hruď.
    PALÁT - 1:0
     
    16:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hlediště bouří, domácí jdou v sedmnácté minutě do vedení. Skóre utkání otevírá po parádní akci ONDŘEJ PALÁT, jenž projel přes dvě pásma, v mezikruží si hodil puk před beka a forhendem zavěsil pod víko. Pro českého útočníka je to třetí gól v posledních pěti zápasech. Tohle však byla nádherná trefa! Asistence: Tyler Johnson – 1:0.
     
    14:31
    Carolina si zahraje poprvé v zápase přesilovku. Obránce Hedman vyfasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    08:57
    Velká šance Tampy. Gólman Lack zaváhal za vlastní klecí, čehož mohl využít Killorn. Puk sebral u hrazení a chtěl se rychle obtočit kolem tyčky a skórovat, brankář ale rychle zareagoval a do střely mu vložil hůl.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 17. Palát (Johnson), 36. Palát (Kučerov), 54. Johnson (Kučerov, Namestnikov), 65. Killorn (Filppula) – 34. Rask (Di Giuseppe, Skinner), 44. Staal (Lindholm, Rask), 51. Skinner (Di Giuseppe, Murphy)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevsij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Nestěrov – Callahan, Stamkos "C", Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Brown, Filppula, Paquette – Condra, Namestnikov, Boyle.
    Trenér: Jon Cooper.

    Carolina Hurricanes: Lack (Ward) – Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin, Murphy, Jordán – Lindholm, Staal, Nordström – Di Giuseppe, Rask, Skinner – Terry, Ryan, McGinn – Malone, Nash, Gerbe.
    Trenér: Bill Peters.

    Rozhodčí: O’Rourke, Hanson – Sericolo, Racicot.
    bahis siteleri