Pittsburgh – Calgary 2:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (po pr.)
Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 6:0 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:2 (kon.)
Toronto – Ottawa 2:3 (kon.) | Arizona – Florida 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 1:6 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 4:6 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Ottawa – Dallas 1:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:6 (0:2, 1:2, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Neděle 06.03.2016, 23:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Přeji Vám vydařený vstup do nového týdne. (01:45:55)
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 15 856 diváků!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jevgenij Malkin (PIT) 2+0
    2. Bryan Rust (PIT) 1+2
    3. Nick Bonino (PIT) 1+1
    Pittsburgh Penguins zvítězil na ledě New Jersey Devils jednoznačně 6:1 a získal důležité dva body do boje o play-off!

     
    Je dobojováno! Pittsburgh vítězí na ledě New Jersey jednoznačně 6:1 a připisuje si cenné dva body v boji o postup do play-off! V první třetině otevřel v přesilové hře skóre Jevgenij Malkin! O pár sekund později se před Kinkaida protáhl Matt Cullen a zvýšil na 2:0! Tříbrankový náskok vystřelil Pittsburghu Nick Bonino! Jedinou branku New Jersey vsítil před polovinou utkání bekhendovým blafákem Kyle Palmieri! Poté už zase úřadovali Tučňáci. Ještě před koncem druhé třetiny přidal svou druhou branku v utkání Jevgenij Malkin! V závěrečné periodě se ještě prosadil Bryan Rust a tři minuty před koncem dodal skóre definitivní podobu Scott Wilson!
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Murray ještě musel dávat pozor na nahození z levého křídla. Hostující brankář jen zkontroloval trajektorii kotouče. Pittsburgh může začít slavit.
     
    59:12
    Cullen nahodil kotouč do rohu útočné třetiny a odjel střídat podobně jako jeho spoluhráči. Ani jeden z týmů už se nikam nežene.
     
    58:40
    Ruutu se v otočce natáhl po odraženém kotouči a bekhendem chtěl překvapit brankáře Penguins. Murray si pohlídal škvíru mezi betony.
     
    58:07
    Murray raději postrčil kotouč hokejkou do bezpečného prostoru. Tučňáci poté vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Penguins.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:06
    Tootoo zavezl kotouč za modrou čáru. Pohybem si o puk do jízdy říkal Severson, avšak Tootoo u hrazení o kotouč přišel. Hosté bez problémů dohrávají utkání.
    56:05 Scott WILSON - 1:6
     
    56:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh přidává další gól! Tučňáci se prosadili až po skončení přesilové hry! Krásnou akci zakončil SCOTT WILSON, jež obdržel od Crosbyho přihrávku před odkrytou klec New Jersey a se zakončením neměl problém. Asistence: Sidney Crosby, Bryan Rust.
     
    55:33
    Larsson se prodral k odraženému kotouči a výhozem o mantinel jej poslal přes všechny čáry. Také Pittsburghu se už přesilová hra chýlí ke konci.
     
    55:01
    Jevgenij Malkin mohl zkompletovat hattrick! Ruský útočník ve službách Pittsburghu pálil osamocený z mezikruží, jenže zápěstím minul horní roh branky!
     
    54:18
    Kessel, Kunitz a Malkin bojovali o puk v útočném pásmu. Obranná čtveřice se po kotouči vrhla se vší obětavostí a dokázala jej vystrnadit mimo třetinu.
     
    54:00
    Přesilovou hru si zahrají také hokejisté Pittsburghu! Dvě minuty za držení protihráče odpyká na trestné lavici Merrill.
     
    53:00
    Hosté v plném počtu.
     
    52:40
    Domácí se stále nemohou udržet v útočné třetině. Kühnhackl vyhazuje kotouč přes všechny čáry. Daley se za pár sekund vrátí na led.
     
    52:09
    Domácí se nepřesnou přihrávkou vytlačili z útočného pásma. Greene musí pospíchat za pukem do středního pásma.
     
    51:16
    Jenže mohlo tomu být opačně. Kühnhackl se ve vlastním oslabení ocitl před Kinkaidem, ale v pádu nezakončil podle svých představ. Kinkaid předvedl jistý zákrok.
     
    51:00
    New Jersey si zahraje v početní převaze! Daley dostává dvě minuty za držení. Domácí ještě mohou vykřesat jiskřičku naděje.
     
    50:41
    Hosté vyhodili kotouč z obranné třetiny odrazem o mantinel. Puk se zastavil ve středním pásmu. Domácí musejí hrát.
     
    50:29
    Jeden z hostujících hokejistů přejel příliš rychle přes modrou čáru. Po postavení mimo hru se bude vhazovat ve středním pásmu. Do konce utkání zbývá posledních deset minut.
     
    49:51
    Až nyní se New Jersey znovu prodralo do útočného pásma. Nikdo v červeném se však nedostal ke střele. Hosté se bez problémů brání.
     
    49:19
    Domácí brankář musí dávat pozor i nadále. Nyní kolem pravé tyče jeho branky prolétlo Kunitzovo nahození od modré čáry. Hosté zůstávají u puku.
     
    48:49
    Rust přebruslil obránce a dostal se před Kinkaida! Domácí brankář vyrazil z brankové čáry a zamezil soupeři v zakončení! Skvělý zákrok Kinkaida!
     
    48:09
    Na druhé straně pálil mimo branku Kunitz. Odražený kotouč ještě dojel Jevgenij Malkin, avšak ani nyní se ruská hvězda hattricku nedočkala.
     
    47:35
    Tootoo je nejaktivnějším hráčem New Jersey v dnešním utkání. Nyní Tootoo vymýšlel přihrávku před branku Penguins, ale nenašel nikoho v červeném.
    46:49 Bryan RUST - 1:5
     
    46:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh přidává i pátou branku! Tučňáci sevřeli New Jersey před jejich brankou. Schultz nahodil kotouč na branku a BRYAN RUST jej před Kinkaidem usměrnil do sítě! Asistence: Justin Schultz, Nick Bonino.
     
    46:31
    Cullen nepříjemně tečoval před Kinkaidem prudké nahození z rohu ledové plochy. Domácí brankář nakonec zkrotil neposedný kotouč na svém hrudníku.
     
    46:17
    Na druhé straně ledové plochy si dobrý zákrok připsal Murray. Brankář Pittsburghu zneškodnil slabé nahození od modré čáry. Domácí jsou v ofenzivě takřka bezmocní.
     
    46:05
    Ruutu naskakuje zpět na ledovou plochu. New Jersey přečkalo další oslabení bez újmy a stále může přemýšlet nad zvratem utkání.
     
    45:46
    Hörnqvist se natahoval po puku, který Kinkaid vyrazil jen před sebe. Brankář New Jersey napravil své zaváhání a ránu švédského útočníka zneškodnil.
     
    45:23
    Domácí brankář si připsal další zákrok. Tentokrát musel Kinkaid zasahovat proti nahození od mantinelu. Pittsburghu se v této početní převaze vcelku daří.
     
    45:03
    Cole nahazoval kotouč od modré čáry. Letící puk přizvedl jeden z obránců New Jersey do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Kinkaidem.
     
    44:41
    Henrique se v oslabení dostal do útočného pásma. Domácí útočník měl před sebou jediného obránce, ale nepochopitelně obrátil hru a vůbec nezakončil.
     
    44:05
    Je tady další vyloučení! Přesilovou hru bude znovu hrát Pittsburgh! Dvě minuty za podražení si odsedí Ruutu.
     
    43:40
    Ruutu držel kotouč v rohu útočného pásma. Na pomoc mu přijel Severson, avšak ani jeden z domácích bruslařů nevytáhl kotouč ze shluku těl.
     
    43:07
    Wilson se tlačil mezi kruhy. Jeho ránu zápěstím zablokoval Greene. Domácí hokejista schytal ránu kotoučem do kotníku.
     
    42:58
    Domácí v plném počtu.
     
    42:33
    Zajac v šermované u mantinelu získal kotouč a poté se po něm ještě natáhl a dokázal jej odpravit mimo obranné pásmo. Přesilovka se krátí.
     
    42:00
    Letang přenechal kotouč Malkinovi. Ruský bohatýr útočil na hattrick, ale jeho rána zápěstím minula horní roh Kinkaidovy branky.
     
    41:27
    Henrique vyhrál vhazování na Larssona, který se s ničím nerozpakoval a okamžitě poslal kotouč přes celé kluziště. Penguins musí začít od začátku.
     
    41:14
    Od modré čáry pálil Letang. Jeho rána bez přípravy byla sice hodně rychlá, ale postrádala potřebnou přesnost. Pittsburgh i nadále setrvá před Kinkaidem.
     
    40:58
    Pittsburgh si navíc zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává Blandisi.
     
    40:45
    Palmieri uzmul kotouč před modrou čárou, objel branku Penguins a poté o puk přišel. Pittsburgh se bez problémů brání.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Zajac zatáhl kotouč před branku Pittsburghu, ale Murray zatím zasahovat nemusel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 15 – 17
     
    Druhá třetina končí! Pittsburghu se v ní povedlo navýšit své vedení! Hned po minutě hry zvýšil náskok Tučňáků na 3:0 Nick Bonino! New Jersey sice dokázalo snížit zásluhou bekhendového blafáku Kyla Palmieriho, ale čtyři minuty před koncem prostřední periody vrátil Pittsburghu tříbrankový náskok svým druhým gólem v utkání Jevgenij Malkin! Tučňáci si do závěrečné periody odnesou náskok 4:1!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Tootoo prodloužil puk za branku, kde jej udržel Ruutu. Murray po nahození z rohu hrací plochy přikryl kotouč lapačkou. Ještě jedno vhazování před brankou Penguins.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:41
    Hörnqvist jen nahodil puk na branku New Jersey a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Ani jeden z týmů už ve druhé třetině nikam nespěchá.
     
    38:08
    Boucher prodlužoval puk do útočného pásma. Kotouč se znovu odrazil na hole hokejistů v bílém. Crosby spěchá vpřed s útočnou akcí.
     
    37:41
    Kennedy získal puk za brankou, předložil jej na modrou čáru Merrillovi. Obránce New Jersey svižnou ránou otestoval pevnost chráničů obětavého obránce.
     
    37:04
    Dlouhá přihrávka na Kessela byla příliš rychlá. Hostující útočník však pořádně prohnal vracejícího se obránce. Devils si nemohou oddechnout.
     
    36:32
    Hosté hrají s naprostým přehledem. Daley sebral dlouhou přihrávkou za modrou čáru, Kennedy jej sice o kotouč připravil, ale zastavilo jej postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:01
    Tootoo mohl vrátit New Jersey do zápasu. Domácí hokejista šermoval hokejkou před brankou Penguins. Murray si připsal další důležitý zákrok a udržel kotouč před brankovou čarou.
    35:23 Jevgenij MALKIN - 1:4
     
    35:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po neproměněné přesilovce 5 na 3 přichází zasloužený trest! Pittsburgh znovu odskakuje na rozdíl tří branek. JEVGENIJ MALKIN sebral kotouč u hrazení, prodral se s ním až před Kinkaida a svou druhou branku v utkání zvyšuje na 4:1! Asistence: Phil Kessel.
     
    34:36
    Palmieri se znovu tlačil před branku Penguins. Kyle Palmieri tentokrát při bruslařském manévru ztratil stabilitu a před obráncem se poroučel na led.
     
    34:04
    Määttä je zpátky na ledě a Pittsburgh hraje v plném počtu. New Jersey prováhalo dobrou možnost na snížení stavu.
     
    33:42
    Tlak New Jersey nadále trvá! Vhazovat se sice bude ve středním pásmu, ale Devils mají k dobru stále třicet sekund v početní převaze.
     
    33:25
    Malkin je zpátky na ledě. Pittsburgh už se brání ve čtyřech hráčích na ledě a navíc se mu povedlo dopravit puk do středního pásma. Tučňáci přečkali těžké chvíle.
     
    32:47
    Znovu pálil Palmieri. Nejproduktivnější hráč New Jersey měl ještě lepší střeleckou pozici, nicméně z velké blízkosti netrefil branku.
     
    32:13
    Palmieri dostal nabito na modrou čáru. Domácí hokejista se do přihrávky opřel se vší silou, avšak jeho dělovka byla hodně nepřesná.
     
    32:04
    Pozor! New Jersey bude hrát přesilovku 5 na 3! Opět je tady trest za hru vysokou holí! Na trestnou lavici usedá Määttä.
     
    32:00
    Kotouč se nepříjemně snášel na branku Pittsburghu. Murray nakonec nemusel zasahovat, puk za něj srazil obránce.
     
    31:25
    New Jersey si vyzkouší hru v početní převaze. Dvě minuty za hru vysokou holí vyfasoval Jevgenij Malkin.
     
    31:14
    Henrique postupoval proti jedinému obránci. Domácí hokejista však při kličce zapomněl kotouč za sebou a nedostal se do zakončení.
     
    30:43
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Kotouč mají v moci hostující hokejisté, domácí však dobře brání modrou čáru.
     
    30:14
    Crosby se natahoval po Wilsonově pobídce před branku. Kapitán Pittsburghu hokejku nenatáhl do míst, kde letěl nahozený kotouč.
     
    29:40
    New Jersey vstřelená branka nakopla! Domácí nyní drží kotouč na svých hokejkách a za vlastní brankou čekají na vystřídání všech hráčů na ledě.
     
    29:00
    Kennedy se ihned po vyhraném vhazování odhodlal ke střele. Jeho projektil mířil mezi shluk těl a brankář Murray nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    28:40
    Tootoo poslal kotouč do rohu hřiště, kde jej vybojoval Gionta, který se dokonce protlačil do zakončení. Murray jeho ránu reflexivně vyrazil.
     
    28:27
    Pittsburgh obdržená branka nikterak nenahlodala. Hosté se okamžitě prodrali k dalšímu zakončení a Kinkaid musel tasit další zákrok.
    27:52 Kyle PALMIERI - 1:3
     
    27:52
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí se dostávají zpět do hry! New Jersey využívá chybu v obraně Pittsburghu! Boucher vyslal do úniku spoluhráče, kterým byl KYLE PALMIERI a ten bekhendovým blafákem překonal brankáře Pittsburghu! Asistence: Reid Boucher.
     
    27:09
    Bonino mohl přidat druhou branku. Střelec třetího gólu Pittsburghu se dostal k odraženému kotouči. Jeho rána našla jen kotník obránce.
     
    26:34
    Na druhé straně musel zasahovat Murray. Schlemkovu ránu ještě tečoval jeden z hostujících obránce, ale brankář Pittsburghu dnes chytá s přehledem.
     
    26:18
    Shery pálil od modré čáry z otočky. Hostující hokejista jen plácl do kotouče a puk poté zamířil hodně mimo branku New Jersey.
     
    26:07
    Kunitz mohl jít sám na brankáře, jenže postrádal rychlost, a proto přenechal puk Kesselovi, jež okamžitě vypálil. Kinkaid si našel cestu ke kotouči.
     
    25:43
    Na druhé straně pálil Sidney Crosby. Kinkaid musel vytáhnout jistý zákrok proti ráně okolo obránce. Pittsburgh je střelecky mnohem aktivnější.
     
    25:21
    Palmieri se tlačil před branku Pittsburghu. Jeden z obránců k němu včas přistoupil a přizvedl mu hůl. Domácí útočník vůbec nezakončil.
     
    24:37
    Schultz skvěle potáhl kotouč dopředu a Kinkaid dlouhou dobu nevěděl, kde má kotouč. Domácí brankář tentokrát se štěstím nemusí lovit puk z branky.
     
    24:12
    Rust pouze prodloužil kotouč kolem hrazení za branku New Jersey. Domácí hokejisté získali puk v rohu hřiště a spěchají vpřed.
     
    23:59
    Greene obdržel přihrávku na osu hřiště a prodral se do útočného pásma. Z mezikruží poté vyslal svižnou střelu zápěstím, která trefila hostujícího brankáře do hrudi.
     
    23:18
    Henrique se před brankou nechal vytlačit do ostrého úhlu, ale stačil se otočit a vypálil. Kotouč minul branku o pořádný kus.
     
    22:43
    Tootoo postupoval s pukem kolem hrazení, zastavil se a přihrával na modrou čáru. Naneštěstí pro Devils nenašel přihrávkou nikoho v červeném dresu.
     
    22:09
    Ruutu nahodil kotouč do rohu hřiště a sám za ním pospíchal. Domácí útočník však neměl proti přesile šanci. U kotouče jsou hosté.
    21:37 Nick BONINO - 0:3
     
    21:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci vedou už 3:0! To je povedený vstup do prostřední periody. Rust vybojoval kotouč a poslal jej na branku. Před brankářem se k puku ještě dostal NICK BONINO a dopravil kotouč za brankovou čáru! Asistence: Bryan Rust, Tom Kühnhackl.
     
    21:12
    Daley dnes hraje s velkou jistotou. Hostující bek získal za svou brankou puk, otočil se a riskantně rozehrál. Risk mu vyšel.
     
    20:34
    Kessel byl nejrychleji u odraženého kotouče a bez přípravy jej nahodil na branku Devils. Kinkaid byl včas na zemi a vyrazil kotouč betonem.
     
    20:19
    Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. Po vyhraném vhazování se Devils snažili usadit před brankou Pens, ale jejich snahu zastavuje postavení mimo hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 5 – 9
     
    První třetina je u konce! Úvodní dvacetiminutovka lépe vyšla hostujícímu Pittsburghu. Tučňáci se dostali do vedení zásluhou branky Jevgenije Malkina v přesilové hře! Ještě v téže minutě se do útočného pásma prosmýkl Matt Cullen a ránou pod víko navýšil vedení Penguins. New Jersey se zatím do vyložených šancí dostává jen stěží. Do šaten se odchází za stavu 0:2!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Kinkaid ještě musel pomoci obraně s rozehrávkou. Ta se mu sice příliš nepovedla, nicméně Schlemko dokázal kotouč udržet dostatečně dlouhou dobu.
     
    19:15
    Závěr úvodní periody patří hostům. Pittsburgh drží New Jersey na jeho polovině a nepouští domácí střelce před svou branku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:21
    Aktivní Kühnhackl znovu bojoval o kotouč v rohu kluziště. Tentokrát německý hokejista v souboji neobstál a puk ztratil.
     
    17:41
    Cole dostal přihrávku od Jevgenije Malkina. První jmenovaný se dostal k mantinelu, kde kotouč neudržel před dotírajícím obráncem a vytlačil se za modrou čáru.
     
    17:07
    Domácí brankář raději přikryl kotouč lapačkou. Hosté rozjeli před Kinkaidem kolotoč přihrávek a strážce domácí branky nechtěl připustit hrozící nebezpečí.
     
    16:41
    Daley znovu posílal do útoku Kühnhackla. První jmenovaný dokonce německého hokejistu podpořil, předložil mu kotouč za sebe a Kühnhackl znovu prověřil Kinkaidovu pozornost.
     
    16:18
    Kühnhackl obdržel přihrávku do jízdy, prosmýkl se s kotoučem za modrou čáru a vyslal pokus na branku. Pro Kinkaida byla pomalá střela lahůdkou.
     
    15:42
    Malkin zachytil puk na modré čáře. Ke střele se nakonec odhodlal Cole. Jeho dělovka od modré čáry minula klec New Jersey.
     
    15:20
    Crosby se dral vpřed středem hřiště. Kapitán Pittsburghu předložil puk Wilsonovi, který mu jej okamžitě vrátil a Crosby přinutil Kinkaida k dalšímu zákroku.
     
    14:36
    Moore nahodil kotouč za branku Pittsburghu. U puku byl nejrychleji Daley, jež s obtížemi dostal kotouč do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    14:15
    Gionta se v útočném pásmu prodral do zakončení. Střela domácího hokejisty mířila do míst, kde stál připravený Murray, který s mírnými potížemi dokázal kotouč zkrotit.
     
    13:36
    Kunitz nahodil kotouč do rohu kluziště, kam spěchal Malkin. Hostujícímu útočníkovi se do cesty postavil Schlemko a získal pro domácí puk.
     
    13:08
    Palmieri přenechal kotouč na modré čáře Zajacovi, který okamžitě vypálil. Puk z jeho hokejky zamířil nad horní tyč branky Pittsburghu.
     
    12:55
    Hra nabrala na pořádných obrátkách. Dvě vstřelené branky daly utkání ostřejší tempo. New Jersey nyní tlačilo na obranu Pittsburghu, ale Murray stále drží čisté konto.
     
    11:38
    New Jersey si koleduje o výprask! Kinkaid musel vytasit parádní zákrok betonem proti střele z mezikruží! Hosté postupovali ve třech proti dvěma obráncům!
     
    11:11
    Dumoulin vyhodil kotouč přes všechny čáry. Podle rozhodčích byl kotouč tečován a domácí musejí rozehrát od vlastní branky.
     
    10:35
    Domácí jsou po inkasovaných brankách poněkud opaření. Devils jen nahodili kotouč do útočného pásma, kde jej v pohodě dostihli obránci Penguins.
    09:40 Matt CULLEN - 0:2
     
    09:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté okamžitě přidávají druhou branku! Tohle je minuta hrůzy pro New Jersey. MATT CULLEN se prosmýkl do útočného pásma kolem domácích obránců a svižnou střelou zápěstím rozvlnil síť! Bez asistence.
    09:14 Jevgenij MALKIN - 0:1
     
    09:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh přeci jen využívá svou první přesilovou hru v zápase! JEVGENIJ MALKIN si několikrát vyměnil kotouč s Crosbym a poté tvrdou střelou na bližší tyč překonal bezmocného Kinkaida! Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
     
    09:10
    Malkin poslal kotouč po mantinelu na druhou stranu útočné třetiny. Penguins neudrželi kotouč před modrou čáru, domácí se osvobozují.
     
    08:49
    Oba rváči dostávají za pěstní souboj trest! Tooto navíc dostává dvě minuty za vyprovokování rvačky. Pittsburgh si zahraje první přesilovku.
     
    08:49
    Hned po vhazování se strhla bitka! Tooto se pustil do Sestita! Domácí hokejista svému soupeři pořádně naložil a sklízí potlesk tribun i spoluhráčů!
     
    07:47
    Murray se vydal za branku, aby vypomohl spoluhráčům v rozehrávce. Tučňáci poté rychle přenesli hru vpřed, avšak Crosby přejel do ofsajdu.
     
    07:14
    Další útok New Jersey zastavuje postavení mimo hru. Domácí si poněkolikáté v první třetině neporozuměli v přechodu do útoku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    06:56
    Kolem branky Pittsburghu prolétlo nepříjemné nahození. Brankář Murray nakonec nemusel zasahovat. Kotouč nabral špatný směr.
     
    06:12
    Kunitz ztratil kotouč ve středním pásmu. Proti útočníkovi Penguins stála přesila domácích hokejistů a Gionta nakonec uzmul puk do držení Devils.
     
    05:18
    Hörnqvist obdržel dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru a svižnou střelou zápěstím protáhl Kinkaida. Domácí brankář kotouč bez problémů vyrazil.
     
    05:00
    Sestito parádním hitem za brankou New Jersey připevnil k hrazení Moora. Hostující útočník trefil svého soupeře parádním způsobem.
     
    04:32
    Kennedy napřáhl k tvrdé ráně, jenže kotouč trefil pouze obětavého Rusta. Obránci Pittsburghu v dosavadním průběhu utkání usnadňují svému brankáři práci.
     
    04:00
    Tootoo pálil bez přípravy z prostoru pravého kruhu. Kotouč si hledal cestičku ke vzdálenější tyč, avšak nakonec pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    03:20
    Oba týmy hrají v plném počtu. Hra ve čtyřech nepřinesla žádnou brankovou příležitost.
     
    02:41
    Na druhé straně pálil Schlemko. Jeho ránu Murray dobře viděl a také brankář Pittsburghu si připsal první jistý zákrok.
     
    02:19
    Daley se natlačil před branku New Jersey a pokusil se o zakončení bekhendem. Kinkaid si pohlídal mezírku u levé tyče a vyrazil kotouč.
     
    01:48
    Moore nabral ve středním pásmu rychlost a prosmýkl se přes modrou čáru. Jeden z jeho spoluhráčů byl však příliš netrpělivý a přejel modrou čáru dříve než kotouč. Ofsajd.
     
    01:20
    Bude se hrát 4 na 4! Kessel a Farnhem dostávají po dvou minutách za hrubost.
     
    01:09
    Kalinin poněkud zaváhal s rozehrávkou na vlastní modré čáře, nicméně drobnou chybu domácího obránce napravil Schlemko, který rychle rozehrál.
     
    00:36
    Larsson rozehrával prudký kotouč na pravé křídlo. Na prudkou přihrávku nedosáhl nikdo v červeném dresu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:10
    Úvodní vhazování se lépe povedlo Crosbymu. Pittsburgh okamžitě zaútočil, nicméně domácí rychle získali kotouč na své hole.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne utkání s několikaminutovým zpožděním oproti plánovanému začátku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Do branky New Jersey se dnes kvůli zranění Coryho Schneidera postaví Keith Kinkaid!

     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Kinkaid (Danis) – Larsson, Greene (C), Schlemko, Moore, Severson, Merrill – Smith-Pelly, Henrique (A), Boucher – Palmieri, Zajac (A), Kalinin – Tootoo, Kennedy, Blandisi – Farnham, Gionta, Ruutu

    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Pouliot, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Wilson – Kessel, Malkin (A), Kunitz (A) – Rust, Bonino. Kühnhackl – Sheary, Cullen, Sestito

    Rozhodčí: Lee, Joannette – McElman, MacPherson.
     
    Československá stopa v utkání

    Při zranění Patrika Eliáše a Jiřího Tlustého nezasáhne do utkání žádný český hokejista.
     
    Vzájemná utkání

    Dnešní soupeři na sebe v letošní sezóně narazili celkem dvakrát a vždy se radoval domácí celek. Vždy to bylo také s čistým kontem v zádech. New Jersey nejprve zvítězilo doma 4:0 a poté triumfoval Pittsburgh v Consol Energy Center 2:0!

    Pittsburgh – New Jersey 2:0
    New Jersey – Pittsburgh 4:0
     
    New Jersey Devils

    New Jersey odehrálo v letošní sezóně třiašedesát utkání a vytěžilo z nich devětašedesát bodů. Ďáblům aktuálně patří desátá pozice Východní konference. Na svém ledě New Jersey nepředvádí žádnou parádu. Po dvou utkáních venku se Ďáblové vracejí na led Prudential Center. New Jersey nejprve vyhráli 5:4 v prodloužení nad Nashvillem, jenže v dalším utkání nestačili na Dallas Stars, kterému podlehli 4:2! V utkání se navíc zranil brankář Cory Schneider, nad jehož startem visí otazník. Nejproduktivnějším hráček New Jersey je s třiačtyřiceti body Kyle Palmieri!
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňákům patří osmá pozice ve Východní konferenci. Pittsburgh má k dispozici tříbodový náskok na Flyers a pětibodový náskok na svého dnešního soupeře. Tučňáci však stále nemohou najet na vítěznou vlnu, ve které by urvali několik bodů v řadě. Pittsburgh sice v hodně emotivním utkání vyzrál na svém ledě nad New Yorkem Rangers 4:1, jenže v sobotu večer před diváky v Consol Energy Center podlehl Calgary Flames výsledkem 2:4. Nejproduktivnějším hráčem Pittsburghu je Sidney Crosby s 63 body. Pozitivem pro Pittsburgh je, že se po zranění vrátil Jevgenij Malkin.
     
    Dobrý večer všem příznivcům kanadskoamerické NHL! Základní část pomalu spěje ke svému konci a týmy nyní bojují o každý bod. Ve Východní konference se o postup do play-off přetahují New Jersey Devils a Pittsburgh Penguins. Jejich soubojem Vás od 23 hodin provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 28. Palmieri (Boucher) – 10. Malkin (Crosby, Letang), 10. Cullen, 22. Bonino (Rust, Kühnhackl), 36. Malkin (Kessel), 47. Rust (Schultz, Bonino), 57. Wilson (Crosby, Rust)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Danis) – Greene (C), Larsson, Moore, Severson, Merrill, Schlemko – Blandisi, Henrique (A), Smith-Pelly – Ruutu, Zajac (A), Palmieri – Farnham, Kalinin, Gionta – Boucher, Kennedy, Tootoo
    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Wilson – Kessel, Malkin (A), Kunitz (A) – Rust, Bonino. Kühnhackl – Sheary, Cullen, Sestito

    Rozhodčí: Lee, Joannette – McElman, MacPherson

    Diváci: 15 856
    bahis siteleri