Tisková konference tenistky Marie Šarapovové (kon.)
konec
Tisková konference tenistky Marie Šarapovové

Pondělí 07.03.2016, 21:00Tiskové konference
     
    To je z mé strany vše, u příštích onlajnů na počtenou! (21:27:30)
    "Nechci končit kariéru takovýmto způsobem - v hotelu s ošklivým kobercem."
     
    Tisková konference tenistky Marie Šarapovové je za námi. K očekávanému konci kariéry ruské divy nedošlo, Šarapovová se ale na kurty jen tak nevrátí. Z turnaje v Palm Springs se odhlásila vinou zranění, to ale nebyl hlavní důvod této tiskovky – v losangeleském hotelu se totiž rodačka z Ňaganě přiznala, že na Australian Open neprošla dopingovou zkouškou vinou pozitivního testu na mildonium, které se totiž na listině zakázaných látek objevilo až v tomto kalendářním roce.

    Šarapovová mildonia užívala již od roku 2006 a pomáhalo jí s vyrovnáním hladiny hořčíku, srdečními obtížemi a jako prevence proti cukrovce, která se v rodině ruské tenistky už několikrát objevila.

    Sama hráčka stále neví, jak dlouhý trest jí čeká a neprozradila, jak dlouhý vlastně může být. Vše je stále v jednání s Mezinárodní tenisovou federací.
     
    Tisková konference Marie Šarapovové je u konce!
     
    "Mildonium jsem stále brala, protože mě dělalo zdravou," zakončila ruská tenistka a poděkovala.
     
    "Poprvé jsem mildonia užila v roce 2006, protože jsem trpěla nedostatkem hořčíku, měla jsem nepravidelné výsledky na EKG a v naší rodině se už několikrát objevila cukrovka," obhajuje se Šarapovová.
     
    "Ještě nevím, kdy se vrátím na kurty. Vše záleží na tom, na jak dlouho se protáhne proces s Mezinárodní tenisovou federací."
     
    "Udělala jsem chybu, že jsem se nepodívala na aktualizovaný seznam zakázaných látek, na němž bylo i mildonium, které jsem léta užívala."
     
    Nyní je prostor na otázky pro novináře. To nejdůležitější už ale proběhlo, Maria Šarapovová pokračuje v kariéře!
     
    "Rozhodně nechci končit. Kdybych chtěla končit, rozhodně by to nebylo v hotelu v Los Angeles s takto ošklivým kobercem," řekla Šarapovová se smíchem.
     
    "Posledních deset let jsem brala medikaci, která se prvního ledna stala nelegální. Hluboce se omlouvám všem fanouškům, které jsem zklamala," dodala.
     
    "Chtěla bych vám oznámit, že jsem před několika dny obdržela dopis od ITF, že jsem neprošla dopingovou zkouškou na Australian Open," začala Šarapovová. Tak to je slušný šok...
     
    Maria Šarapovová je na místě, začínáme!
     
    Maria Šarapovová se před novináře stále nedostavila, ruská – stále ještě – tenistka nás pořádně napíná...
     
    Vše je připraveno, tisková konference může začít!
    Spekulací o Mariině konci kariéry je doslova plný internet.
     
    Konec kariéry je tak reálnou možností, jelikož ruská diva se kromě tenisu věnuje i řadě vedlejších aktivit. Šarapovová vlastní značku cukrovinek Sugarpova a přivydělává si i reklamní činností.
     
    Pětinásobná grandslamová šampionka se pro zranění odhlásila z turnaje v kalifornském Indian Wells a o pár dnů později svolala do nedalekého Los Angeles tiskovou konferenci. Šarapovová naposledy hrála v lednu na Australian Open a vinou herní pauzy klesla na sedmé místo žebříčku WTA.

    Vojtěch Balon

    bahis siteleri