Kubaň Krasnodar – Samara 2:0 (kon.)
konec
FK Kubaň Krasnodar
2:0 (0:0)
FK Křídla Sovětů Samara
Pátek 11.03.2016, 17:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar. Kapacita: 32,000 diváků. • Ruská Premier Liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Ve 20. kole ruské nejvyšší fotbalové soutěže se spolu utkají týmy FK Kubaň Krasnodar a FK Křídla Sovětů Samara. Jedná se o zápas dvou celků nacházejících se ve spodních patrech tabulky.
     
    FK Kubaň Krasnodar

    Domácí celek se nachází na předposledním místě tabulky se ziskem 15 bodů za 2 výhry, 9 remíz a 8 proher. Skóre Kubaně je 25:29. V domácích zápasech se Kubani nevede úplně nejhůře v celé lize, když z 10 pokusů 2 zápasy vyhrála, 4 remizovala a 4 prohrála.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Hostující Křídla Sovětů mají průměr jednoho získaného bodu na zápas. Podařilo se jim ovládnout 5 utkání, 4 remizovat a 10 prohrát. Hosté mají zásadní potíže se střílením branek, když v 19 zápasech jich vstřelili pouze 12. Ve venkovních zápasech hraje Samara poměrně obstojně, když z 10 pokusů se ve 3 zápasech mohli samarští radovat, 2x remizovali a 5x prohráli.
     
    Vzájemné zápasy

    Ve vzájemných utkáních se velice často stává, že vyhrává domácí celek. Z posledních pěti vzájemných zápasů 4x vyhráli domácí a jen jednou utkání skončilo bezbrankovou remízou, která se odehrála v září 2013 v utkání v Samaře.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Kubaň Krasnodar: Bělenov (C) – Zotov, Armaš, Kleščenko, Apodi – Chubulov, Rabiu – Jakuba, Karetnik, Bucur – Selezňov.
    Náhradníci: Stajila, Ševčenko – Koncedalov, Manolev, Georgijevskij, Lobkarev, Žurachovskij, Bugajev, Majrovič, Baldé.

    FK Křídla Sovětů Samara: Loria – Callagov, Taranov (C), Burlak, Rodić – Bateau, G. Gabulov – Poměrko, Mollo, Jahović – Bruno.
    Náhradníci: Lobancev, Konjuchov, Božin – Jatčenko, Kornilenko, Sadik, Čočijev, P. Jakovlev, Kalenkovič.

    Rozhodčí: Karasjov – Averjanov, Kalugin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Na úvod jsme mohli sledovat faul od Brazilce ve službách Kubaně Apodiho, který svého soupeře poslal na zem na polovině hřiště.
     
    2
    K první střele na branku se propracovali domácí, ale šlo o velice slabý pokus, se kterým nemohl mít Loria naprosto žádné potíže.
     
    3
    Do prvního útoku se vydala i Křídla Sovětů, ale Mohammed Rabiu poslal Yohana Molla k zemi, takže hosté si vyzkouší volný přímý kop.
     
    4
    Centr do pokutového území sice našel hlavu Adise Jahoviće, ale jeho pokus neznamenal ani trochu ohrožení pro branku Alexandera Bělenova.
     
    5
    Do útoku se hnali domácí, ale pokus Arsena Chubulova zblokoval pouze obránce. Poté se do akce vydali samarští, nicméně Yohan Mollo zůstává ležet na zemi po střetu s Kleščenkem a zatím to s ním nevypadá nejlépe.
     
    6
    Alexander Kleščenko viděl od hlavního sudího Karasjova žlutou kartu za předchozí střet s Mollem.
     
    7
    Následně vyslali hosté přímou střelu z poměrně velké vzdálenosti, kterou Bělenov raději vyrazil na rohový kop. Z rohu však nebezpečí nevzešlo a po další akci píská sudí útočný faul na Apodiho, kterého se dopustil Bruno.
     
    8
    Dopředu se tentokráte vydali domácí v čele se Sergejem Karetnikem, ale jejich akce neohrozila Loriu.
     
    9
    Další pokus ze střední vzdálenosti, který nyní vyslal domácí Arsen Chubulov a Loria jeho ránu vytáhl na roh. Poté následoval centr do vápna, s nímž už si gruzínský brankář nadobro poradil.
    9.
     
    10
    Opět se ke střele z větší vzdálenosti odhodlali domácí, ale pokus Jevhena Selezňova naprosto postrádal přesnost i razanci, takže se jen doploužil za postranní čáru.
     
    11
    Utkání je poměrně vyrovnané a hraje se otevřená partie s útoky na obě strany. Nyní se k míči dostali zase hostující fotbalisté v modrých dresech a snaží se něčím zaskočit svého dnešního oponenta.
     
    12
    Nyní sledujeme trošku hlušší pasáž, když se hosté snaží kombinovat, ale jejich přihrávky se odehrávají spíše na polovině hřiště.
     
    14
    Několik nepřesností se vystřídalo na obou stranách, ale do ofenzivy se snaží opět zapojit hráči Kubaně.
     
    15
    V šanci se ocitnul Adis Jahović po perfektní přihrávce od Molla, ale sám před brankářem poslal míč obloučkem vysoko nad branku. To byla slušná příležitost!
    15. Adis Jahović (KSS)
     
    16
    Tvrdý střet na polovině hřiště nyní nechal sudí bez povšimnutí, přitom se zdálo, že hostující fotbalista byl zastaven nedovoleně.
     
    17
    Sergej Karetnik předvedl zajímavou individuální akci, kdy obešel několik protihráčů a dostal se až ke střele z hranice vápna, kterou však poslal mimo tři tyče Loriovy branky.
     
    18
    Velice tvrdý šlapák na Gabulova předvedl domácí Karetnik, za což měl být potrestán žlutou kartou, nicméně sudí pouze odpískal faul, ale hříšník vyvázl pouze s varováním.
     
    19
    Domácím se podařilo vybojovat rohový kop, takže Křídla Sovětů musí být na pozoru.
     
    20
    Centrovaný míč z kopačky Chubulova nadělal pořádné potíže Loriovi, který míč nakonec nezachytil a jen ho vyrazil. Poté akce pokračovala až k teatrálnímu pádu Chubulova v pokutovém území, po němž sudí penaltu nepíská.
     
    22
    Hosté kombinovali na útočné polovině, ale přišli o míč, takže se Kubaň vydala do rychlého protiútoku, jenž však skončil na hranici pokutového území soupeře. Poté se ale po centru z pravé strany do zakončení dostali domácí ještě jednou a trefili tyč!
     
    23
    V pokutovém území soupeře se ocitnul na zemi Yohan Mollo, ale spíše než faul signalizoval, že míč do autu odehrál někdo z domácích, nicméně rozhodčí signalizuje odkop od branky.
     
    24
    Na druhé straně střela Selezňova, která letěla jen kousek nad břevnem branky Gruzínce Giorgiho Lorii.
     
    25
    Yohan Mollo odlétl na polovině hřiště po souboji s Apodim, takže rozhodčí píská faul. Následně však balón dostal pod kontrolu brankář Bělenov.
     
    26
    Rychlý útok domácích po pravé straně byl velice svižně zastaven obranou soupeře.
     
    27
    Již poněkolikáté jsme mohli sledovat tvrdý souboj Apodiho s Mollem. Znovu rozhodčí píská faul brazilského fotbalisty, který si pomáhal držením soupeře.
     
    28
    Míč se nyní dostal až do rukavic brankáře Lorii, který gesty uklidňuje své spoluhráče a dává jim pokyn, kam hodlá poslat míč.
     
    29
    Na poslední chvíli nyní zasáhla domácí obrana proti letícímu míči a vyslala dopředu rychlá křídla, nicméně jejich akce opět neměla příliš dlouhého trvání a obrana Samary balón zabavila.
     
    30
    Na levé straně se k centru dostal Milan Rodić, nicméně rozhodčí okamžitě píská útočný faul Adise Jahoviće, který si v souboji se stopery počínal nedovoleně.
     
    31
    Faulován byl Arsen Chubulov, který to udělal šikovně a upadl přes nohu bránícího Poměrka. Domácí si vyzkouší volný přímý kop ze zajímavé vzdálenosti od branky.
     
    32
    Exekuce se ujal sám postižený Chubulov a míč poslal obloučkem na nabíhající spoluhráče, jenže zavčasu zareagoval i Milan Rodić, který balón odkopl na rohový kop.
     
    33
    Rohový kop Chubulova byl několikrát tečován v pokutovém území, až se dostal na druhou stranu vápna, kde už se ho ujala obrana Samary.
     
    34
    Přihrávka na levém křídle na Yohana Molla byla příliš dlouhá a skončila v autu. Po výkopu Bělenova se velmi rychle k míči dostali hosté, ale ani oni nebyli přesní. Vpřed tedy opět spěchali domácí, nicméně centr skončil jen v rukavicích Lorii.
     
    35
    Zajímavý centr Rodiće dokázala odvrátit domácí obrana. Další centr z druhé strany pak žádné nebezpečí nepřinesl a míč po něm odskákal pryč z hrací plochy.
     
    36
    K vidění teď bylo několik důraznějších zákroků na obou stranách, ale vše v rámci pravidel.
     
    37
    Až nyní přichází žlutá karta po tvrdém nárazu Alexeje Poměrka, který ramenem sestřelil okolo běžícího Selezňova.
     
    38
    Exekuce volného přímého kopu se ujal Arsen Chubulov, nicméně tentokrát poslal střelu pouze do náruče připraveného Lorii. Zanedlouho se však domácí dostali do další akce, ale Chubulov nenašel svým stříleým pokusem Selezňova. Nutno poznamenat, že akce měla ofsajdový nádech.
    38.
     
    40
    Nyní je hra na krátkou chvíli přerušena po střetu Kleščenka s Jahovićem, po němž jsou oba hráči otřeseni.
     
    41
    Již se pokračuje a u míče jsou domácí. Ti se snaží projít sevřenou obranou Samary, ale ani další centr jim nepomohl, protože letěl mimo dosah všech hráčů.
     
    42
    Zbytečný skluz nyní předvedl Sergej Karetnik na Sheldona Bateaua. Rozhodčí píská, ale Karetnika karetně netrestá.
     
    43
    Po centru z rohového kopu se ke střele dostal Milan Rodić, ale jeho pokus rozhodně nelze nazvat přesným. Pokud by jeho ráně nestála v cestě obrana soupeře, pravděpodobně by atakovala rohový praporek.
     
    44
    Centr Rodiće z levé strany byl o poznání zajímavější než jeho předešlá střela, ale nakonec se nikdo ze spoluhráčů k míči nedostal. Poté akce pokračovala a hosté se dostali k několika střelám, ale v největší šanci zklamal Georgij Gabulov, který míč poslal velice podivnou trajektorií mimo branku.
     
    45
    Za hranicí vápna napřáhli hosté ke střele, ale pokus nebyl pro brankáře soupeře nebezpečný.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí poslali balón jen směrem k Loriovi, který se ujal rozehrávky a posílá míč dopředu na své stopery. Akce Samary je zastavena až faulem Zotova na Molla na pravé straně.
     
    45+2
    Následný centr do pokutového území musel vyboxovat Alexander Bělenov a do protiútoku se hnali krasnodarští, nicméně jejich snaha se nesetkala s úspěchem a o míč opět přišli.
     
    45+3
    Rychlý brejk nyní zastavoval Taras Burlak skluzem, za což si vysloužil žlutou kartu od hlavního arbitra.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas nám sice žádnou branku nenabídnul, nicméně nejednalo se o špatnou podívanou. K vidění bylo sice i mnoho nepřesností, ale většinou akce střídá akci, takže se nenudíme. Oba týmy se snaží o vstřelení první branky. Uvidíme, jestli se to někomu podaří. Druhý poločas začíná přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zatímco domácí i rozhodčí již byli nastoupeni, na hráče Samary jsme si museli chvilku počkat, a proto začal druhý poločas s menším zpožděním.
     
    47
    Hostující brankář se dostal po centru z levé strany do potíží, vyrazil míč před sebe a v pádu podrazil nohy Denise Jakuby, takže sudí píská pokutový kop.
     
    47
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Domácí kanonýr JEVHEN SELEZŇOV si s exekucí počínal zkušeně, počkal si na pohyb brankáře a poté v klidu poslal míč na opačnou stranu.
    47. Jevgenij SELEZŇOV - 1:0
     
    48
    Hosté se snažili o rychlou odpověď, ale Adis Jahović neměl na zakončení dostatek klidu, takže míč poslal mimo tři tyče.
     
    49
    Jakuba nyní fauloval na vlastní obranné polovině, takže hosté se dostanou k zajímavé standardní situaci.
     
    50
    Centrovaný míč Molla trefil hlavou jeden z hráčů Samary, nicméně ten letěl vysokým obloukem mimo branku.
     
    51
    Taranov sice nyní fauloval, nicméně z následného centru nebezpečí nezahrozilo, protože míč z kopačky Chubulova letěl jen do autu.
     
    52
    Hosté se v kombinaci hodně zahnali a Bateau nemohl zachytit míč na hrací ploše, takže do útoku se vrhají domácí. Akce však skončila tak rychle, jako začala.
     
    53
    Akce Kubaně se nyní nepovedla a míč jen doskákal do pokutového území k brankáři Loriovi. Na druhé straně se pak ke střele propracoval Gianni Bruno, ale jeho pokus zamířil o kousek vedle.
     
    54
    Další faul předvedl hostující kapitán Taranov. Faulovaným hráčem byl střelec branky Selezňov.
     
    55
    A opět zde máme nedovolený zákrok, kterým se tentokrát provinil Georgij Gabulov, jenž si vyšlápl na Denise Jakubu.
     
    56
    Do zakončení se po rohovém kopu dostal Milan Rodić, ale jeho hlavička neznamenala ani náznak nebezpečí pro Bělenova, který míč jednoduše sebral ze vzduchu.
     
    57
    Dělovku směrem na místo, kde by se měla nacházet branka, vyslal Mohammed Rabiu, ale svým pokusem branku trefit nedokázal.
     
    58
    Gianni Bruno na pravé straně ustál osobní souboj a dokázal se propracovat až k centru do pokutového území, kde však našel pouze rukavice Alexandera Bělenova.
     
    59
    Adis Jahović se dostal k hlavičce po dalším centru Bruna z pravé strany, ale šlo o málo razantní pokus, který musí brankář Bělenovových kvalit chytat.
     
    60
    Selezňov se nyní rozčiloval směrem k rozhodčímu, že neodpískal nedovolený zákrok na jeho osobu.
     
    61
    Dlouhý centr Krasnodaru prodloužila obrana Samary k brankáři Loriovi, který mohl rozehrát. Akce hostů pokračovala, ale centrovaný balón doletěl pouze do autu.
     
    62
    Rozhodčí na polovině hřiště odhalil faul Rodiće, což se hostujícím hráčům příliš nezdálo, ale sudí si do svého verdiktu rozhodně mluvit nenechá.
     
    63
    Z pravé strany přiletěl další centrovaný míč do pokutového území Kubaně, ale obrana si znovu v klidu poradila a míč odvrátila.
     
    64
    Nyní perfektně zablokoval Apodi centrovaný míč Yohana Molla, když se Francouzovi vrhnul skluzem pod nohy a balón odeslal do autu.
     
    65
    Apodi se chvíli svíjel na trávníku, ale nezdá se, že by se jednalo o něco vážného, protože ve chvíli, kdy ho rozhodčí chtěl nechat odnést ze hřiště, se Brazilec zvednul a má se opět čile k světu.
     
    66
    Nyní se musel vytáhnout Giorgi Loria po hlavičce, která mířila do jeho sítě. Loria na poslední chvíli rukou vytáhnul míč mimo tři tyče.
     
    67
    V pokutovém území Kubaně se nyní o zakončení pokoušelo hned několik hostujících fotbalistů, ale ani jeden neuspěl. Poté se ke střele zpoza vápna dostal Gabulov, ale jeho pokus zamířil jen do náruče Bělenova.
     
    68
    V posledních minutách jsou jednoznačně aktivnějším celkem hosté a Kubaň se nechala hodně zatlačit na vlastní polovinu, což by se jí nemuselo vyplatit.
    68.
     
    69
    Ani další akce hostujících Křídel Sovětů nepřinesla úspěch. První střela byla zblokována obranou a následný pokus letěl hodně nad branku.
     
    70
    Trocha vzruchu i na druhé straně, ale v podstatě vše dopadlo podobně jako před chvílí v případě Samary. Jedna střela byla zblokována a ani druhá neslavila žádný úspěch.
     
    71
    Hosté jednoduše neví, jak by vstřelili branku. Nyní se dostali až do pokutového území, ale nedokázali pořádně vystřelit. To platí i na druhé straně, kde míč odletěl do zámezí.
     
    72
    Srba Rodiće na hrací ploše nahrazuje Bělorus Sergej Kornilenko.
     
    73
    Žlutou kartu si po taktickém faulu vysloužil hostující kapitán Ivan Taranov.
     
    74
    Centr z pravé strany odvrátila do bezpečí obrana Samary, ale domácí nyní pokračují v útočení a snaží se navýšit jednobrankové vedení.
     
    74
    Žlutou kartu obdržel domácí Gigel Bucur po faulu na Gianniho Bruna.
     
    75
    Střídající Sergej Kornilenko se ujal volného přímého kopu, ale jeho balón nenašel vůbec nikoho.
     
    76
    Další střílený centr, který měl najít Yohana Mollo nebyl dostatečně přesný, takže Francouz nestačil míč ve skluzu trefit.
     
    77
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    SERGEJ KARETNIK se dostal v pokutovém území k míči po pěkné přihrávce od Jakuby a nedal nejmenší šanci brankáři Loriovi.
    77. Sergej KARETNIK - 2:0
     
    78
    Po pokažené rozehrávce hostů se do další akce hnali domácí, ale nakonec se obrana Samary dokázala zorientovat a útočníka soupeře ke vstřelení další branky nepustila.
     
    79
    Domácí střídají a místo Gigela Bucura si zahraje Vladimir Lobkarev.
     
    80
    Hosté zahrávali rohový kop, ale centr se jim příliš nepodařil, takže domácím se opět podařilo ubránit.
     
    81
    Hosté reklamují, že Alexanderu Bělenovovi trvá rozehrávka trochu déle, než by měla, ale sudí na jejich protesty zatím nedbá.
     
    82
    Velmi kvalitní výkon zatím podává Brazilec Apodi, který dalším výborným skluzem zastavil akci Ibragima Callagova a navíc se mu to podařilo udělat natolik obratně, že domácí odkopávají od branky.
     
    84
    Hostům se nedaří dostat do nějakého závěrečného tlaku a balón nyní mají na svých kopačkách hráči Kubaně.
     
    85
    Nyní je hra trochu nervózní. Vypadá to, že hostům se vyrovnat nepodaří, což by znamenalo pro Kubaň velice cenné body směrem k záchraně v soutěži.
     
    87
    Hodně nepřesností se vkrádá na kopačky fotbalistů v modrých dresech. Novou akci nyní musí zakládat až od vlastní poloviny.
     
    88
    Yohan Mollo se pustil do hodně zajímavého rychlostního souboje, který dokázal vyhrát a nakonec i silou odstavil protihráče a přihrál. Následoval centr a hlavička, kterou reflexivně dokázal Bělenov vytěsnit pryč.
    88.
     
    89
    Přichází další střídání a místo Gianniho Bruna si zahraje Alan Čočijev. Místo Sergeje Karetnika pak do hry přichází Roman Koncedalov.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví utkání o tři minuty.
     
    90+1
    Centr do pokutového území nepřinesl úspěch, ale hosté se i nadále snaží o kontaktní branku.
     
    90+2
    Z hrací plochy odchází za aplausu publika Arsen Chubulov, kterého nahrazuje Maxim Majrovič. Ze hry je také Alexej Poměrko a hraje Jakovlev.
     
    90+3
    Velice zajímavá akce hostů brankou opět nekončí, když Mollova přihrávka nenašla spoluhráče a obrana domácích ji odpravila na roh, z něhož žádné nebezpečí nevzešlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Domácímu celku se dnes podařilo porazit svého soupeře v poměru 2:0. O branky se postarali Jevhen Selezňov z penalty a Sergej Karetnik. Mohli jsme sledovat poměrně vyrovnané utkání, které nabídlo celou řadu zajímavých situací na obou stranách. Pro domácí je to důležitý krok směrem k záchraně, zatímco hostům to notně zkomplikovalo život. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15. (18:57:49)

    Pavel Černý

    Branky: 47. Selezňov (pen.), 77. Karetnik (Jakuba)

    Karty:   6. Kleščenko (KUK), 74. Bucur (KUK) – 37. Poměrko (KSS), 45+3. Burlak (KSS), 73. Taranov (KSS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:15.
    FK Kubaň Krasnodar: Bělenov (C) – Zotov, Armaš, Kleščenko, Apodi – Chubulov (90+2. Majrovič), Rabiu – Jakuba, Karetnik (89. Koncedalov), Bucur (79. Lobkarev) – Selezňov.
    Náhradníci: Stajila, Ševčenko – Koncedalov, Manolev, Georgijevskij, Lobkarev, Žurachovskij, Bugajev, Majrovič, Baldé.

    FK Křídla Sovětů Samara: Loria – Callagov, Taranov (C), Burlak, Rodić (72. Kornilenko) – Bateau, G. Gabulov – Poměrko (90+2. P. Jakovlev), Mollo, Jahović – Bruno (89. Čočijev).
    Náhradníci: Lobancev, Konjuchov, Božin – Jatčenko, Kornilenko, Sadik, Čočijev, P. Jakovlev, Kalenkovič.

    Rozhodčí: Karasjov – Averjanov, Kalugin
    bahis siteleri