NY Islanders – Florida 3:2 (kon.) | Chicago – Los Angeles 0:5 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
Edmonton – Nashville 2:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 2:5 (kon.) | Anaheim – New Jersey 7:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Nashville Predators
Úterý 15.03.2016, 02:07 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    S přáním hezkého brzkého rána vítám všechny hokejové nadšence u sledování dalšího pokračování kanadskoamerické NHL, která dnes pokračuje šesti zápasy. My se zde společně zaměříme na duel, v němž Edmonton Oilers přivítají Nashville Predators. Začínáme dvě hodiny po půlnoci!
     
    EDMONTON OILERS

    Olejářům se ani letos vůbec nedaří, talentem nabitý tým se pohybuje u samého dna Západní konference. Momentálně je horším týmem celé soutěže už jen soužící se Toronto. Svěřenci Todda McLellana sice mají za sebou několik povedených šňůr, těch ale bylo příliš málo na to, aby Oilers mohli pomýšlet na play-off. V minulém utkání McDavid a spol. totálně propadli s trápící se Arizonou a Kojotům podlehli 0:4.
    Patrick Maroon by dnes měl nastoupit po boku hvězdného Connora McDavida

     
    NASHVILLE PREDATORS

    To Preds se stejně jako loni nejspíš do play-off probojují, v nabité Centrální divizi totiž jakž-takž drží krok s elitními celky a momentálně drží první divokou kartu se sedmibodovým náskokem na nepostupové příčky. Svěřenci Petera Laviolettea se mohou pochlubit skvělou formou, z posledních deseti duelů totiž v základní hrací době padli jednou jedinkrát, a to až v tom úplně posledním střetnutí proti Vancouveru. Na ledě Canucks skončila obdivuhodná čtrnáctizápasová šňůra Nashvillských bez prohry v základní hrací době.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Oba dosavadní vzájemné duely ovládli Preds. Oba týmy změřily síly už na samém začátku sezóny, kdy celek z Města hudby udolal Olejáře 2:0. Albertští nezvládli ani lednovou odvetu, tentokrát Predátorům podlehli 1:4.
    Olejáři hrají poslední sezónu v legendárním Rexall Place, od příští sezóny se přestěhují do nové, supermoderní arény.

     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Andrej Sekera (EDM) 70 zápasů, 25 bodů (6+19)
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Brossoit (Talbot) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nikitin, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle – Hall, Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins, Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian.

    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Josi, Weber, Bitetto, Ellis, Ekholm, Granberg – Järnkrok, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Salomäki, Fisher, Arvidsson – Wilson, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: O'Rourke, J. Hebert – Brisebois, Knorr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Elitní lajna Oilers se okamžitě usadila v útočném pásmu, bránící James Neal ale nepustil o střelu se pokoušejícího Leona Draisaitla do zakončení z otočky.
     
    01:22
    Rozjetý Craig Smith nedokázal zachytit prudký Josiho pas po mantinelu, ale následná protiakce domácích ztroskotala na nepřesné rozehrávce.
     
    02:16
    Laurent Brossoit teď mazácky pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou další rychlé akce. Poté se závratnou rychlostí rozjel Nail Jakupov, do zakončení se ale neprobil.
     
    03:01
    Nahození Coltona Sissonse Brossoit pro jistotu ukryl ve své výstroji, hra je tak vůbec poprvé přerušena.
     
    03:39
    James Neal nesobecky přenechal puk z druhé vlny si najíždějícímu Josimu, s jehož tvrdou ranou si však Laurent Brossoit nadvakrát poradil a přerušil hru.
     
    04:15
    Connor McDavid se prokličkoval až před Rinneho, ale ještě se pokusil celou akci vyšperkovat přihrávkou na Maroona, ten ale přihrávku vůbec nečekal.
     
    04:53
    V úvodu se hraje ve skvělém tempu! Viktor Arvidsson si několikrát klepl holí o led, aby dostal kotouč do rychlého brejku, ale tváří v tvář Brossoitovi posléze neuspěl!
     
    05:19
    Krátce po buly se kotouč odrazil na hůl Ryana Ellise, který nic nevymýšlel a okamžitě zkusil vystřelit, Brossoit měl ale tentokrát úlohu snadnou.
     
    06:04
    Ribeiro sice v rohu kluziště vybojoval kotouč pro Preds, jeho následná rozehrávka za nic nestála, a tak Olejáři mohou pokračovat v akci.
     
    06:30
    S Wilsonovým nahozením si Rinne bez problémů poradil a Anthony Bitetto o chviličku později přizvedl Hendricksovo nahození od modré do ochranné sítě. K buly v útočném pásmu Edmontonu ale dojde až po komerčním brejku.
     
    06:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři jdou do vedení a nutno říct, že asi zaslouženě! Po Weberově zaváhání v rozehrávce se puku ujal Connor McDavid, který se poté prokličkoval do skvělé palebné pozice, místo střely ale zvolil přihrávku před poloprázdnou nashvillskou svatyni na JORDANA EBERLEHO, jemuž už v podstatě stačilo jen nastavit hůl! Asistence: Connor McDavid.
    06:48 Jordan EBERLE - 1:0
     
    08:04
    Nashville právě vstřelil branku!
    No jo, ale vedení domácím vydrželo jen něco přes minutu. Johansen u hrazení vybojoval kotouč pro Bitetta, jenž poté parádní kolmicí vyslal do samostatného úniku JAMESE NEALA a ten svou akci zakončil mazáckou střelou mezi betony Laurenta Brossoita! Asistence: Anthony Bitetto, Ryan Johansen.
    08:04 James NEAL - 1:1
     
    08:47
    Čtvrtá útočná řada Preds se usadila v útočném pásmu a byl z toho pokus mladého Austina Watsona, s nímž si však Brossoit bez problémů poradil.
     
    09:39
    Lavioletteova parta mohla skóre během minuty a půl otočit! Roman Josi našel famózní přihrávkou poslepu v mezikruží trestuhodně neobsazeného Fishera, s jehož následnou střelou si ale strážce domácí svatyně bravurně poradil!
     
    10:14
    Eberle upadl v útočném pásmu a na druhou stranu se rozjel Filip Forsberg. Švédský šikula na útočné modré přenechal touš Ribeirovi, ten ale nadějně se rodící protiakci Preds nepřesnou přihrávkou pokazil.
     
    11:08
    Rinne přerušil hru, krátká výhoda Oilers je tak u konce. Svěřenci Todda McLellana si zahrají svou první přesilovku, za katrem už sedí Anthony Bitetto (NSH).
     
    11:26
    Bílozlatí se osvobozují, Olejáři budou muset zakládat další akci až od svého gólmana.
     
    11:36
    Užuž se zdálo, že by skvěle hrající Connor McDavid mohl ujíždět sám na Rinneho, na poslední chvíli byl ale podražen. Píšťalka obou hlavních sudích trochu překvapivě mlčí.
     
    12:23
    Domácí dlouho drželi puk v útočném pásmu, ale nedokázali se dostat k žádným střelám a Preds se poté osvobodili.
     
    13:08
    Anthony Bitetto už je na ledě, nashvillští hokejisté toto oslabení vcelku bez problémů ubránili.
     
    13:36
    Jordan Oesterle pod tlakem poslal kotouč do rohu kluziště, kde už se ale k černé pryži nikdo v modrooranžovém nedostal. Na druhou stranu už peláší Filip Forsberg.
     
    14:31
    Mozkem veškerých akcí Oilers je devatenáctiletý Connor McDavid. Talentovaný mladík teď znovu připravil půdu pro Eberleho, s jehož bekhendovým pokusem si však Rinne poradil.
     
    15:25
    Leon Draisaitl neudržel rovnováhu v souboji s Josim v rohu kluziště, díky Pakarinenovi ale kotouč zůstává nadále na hokejkách edmontonských hokejistů.
     
    16:24
    Nail Jakupov u hrazení dohrál Arvidssona a poté se ještě nejspíš vydal provokovat hráče sedící na hostující střídačce. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč by po něm vystartovali jako vosy na med...
     
    16:24
    Rozhodčí všechny zúčastněné dokázali včas odtrhnout a před námi je další komerční přestávka.
     
    16:39
    Miika Salomäki (NSH) a Ryan Nugent-Hopkins (EDM) dodatečně vyfasovali shodné dvouminutové tresty za hrubost.
     
    17:22
    Prudce nahozený kotouč přeskočil rozjetému Eberlemu hokejku, a černá pryž se tak propadla až k Rinnemu, jenž má spoustu času na rozehrávku.
     
    17:58
    Jordan Oesterle se vydal na útočný výlet a přesným pasem našel v mezikruží volného McDavida, s jehož následným pokusem si však Pekka Rinne bez problémů poradil.
     
    18:39
    Tresty Salomäkiho i Nugenta-Hopkinse jsou u konce, oba týmy budou pokračovat v plném počtu. Do konce první třetiny už zbývá jen něco málo přes minutu.
     
    19:17
    Shea Weber nic nevymýšlel a vyhodil touš do středního pásma, asi poslední akci první třetiny zakládá Griffin Reinhart.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. K vidění byl vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách, průběžný stav je tak spravedlivý. Olejáře poslal po parádní McDavidově kličkované do vedení Jordan Eberle, Preds však našli díky Jamesi Nealovi bleskurychlou odpověď. Komu více vyjde druhá dvacetiminutovka? Moudřejší budeme ve 3:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je IIRO PAKARINEN. Asistence: Leon Draisaitl a Taylor Hall.
    20:31 Iiro PAKARINEN - 2:1
     
    20:51
    Nashville právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAMES NEAL. Asistence: Shea Weber a Calle Jarnkrok.
    20:51 James NEAL - 2:2
     
    23:20
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Viktor Arvidsson – 2 min., držení protihráče).
     
    25:20
    Hosté přečkali dvouminutové oslabení bez gólové újmy a nyní již hrají v plném počtu.
     
    33:37
    Přesilová hra nyní čeká i na hostující tým. Za hrubost je vyloučený domácí hokejista Taylor Hall (EDM).
     
    35:37
    Hosté však stejně jako domácí hráči před chvílí nedokázali početní převahu využít a Edmonton tak již hraje v kompletní sestavě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAMES NEAL. Asistence: Mattias Ekholm, Calle Jarnkrok.
    44:17 James NEAL - 2:3
     
    48:10
    Domácí hokejisté nyní špatně střídali a budou za to pykat. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů a na Nashville tak čeká početní výhoda.
     
    50:10
    Hosté se však nedokázali v početní převaze prosadit a domácí tak hrají opět v plném počtu
     
    59:47
    Ještě jedna šance na vyrovnání přijde pro domácí s přesilovou hrou v poslední minutě třetí třetiny. Za krosček je vyloučen hostující bek Shea Weber (NSH).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté dnes vítězí na ledě Edmontonu po výsledku 3:2, když se o všechny jejich branky postaral James Neal, který je po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 30 – 25
    Vhazování: 52% – 48%
    Vyloučení: 4 – 4
    Hity: 28 – 24
    Zblokované střely: 12 – 15
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 25:39
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. James Neal (NSH) 3+0
    2. Roman Josi (NSH) 0+0
    3. Leon Draisaitl (EDM) 0+1 (04:46:27)
    James Neal se postaral o všechny góly Predators.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 7. Eberle (McDavid), 21. Pakarinen (Draisaitl, Hall) – 9. Neal (Bitetto, Johansen), 21. Neal (Weber, Jarnkrok), 45. Neal (Ekholm, Jarnkrok)


    Edmonton Oilers: Brossoit (Talbot) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nikitin, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle – Hall, Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins, Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian.
    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Josi, Weber, Bitetto, Ellis, Ekholm, Jackman – Järnkrok, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Salomäki, Fisher, Arvidsson – Wilson, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: O'Rourke, J. Hebert – Brisebois, Knorr
    bahis siteleri