FC Košice – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
FC Košice
1:2 (1:1)
AS Trenčín
sk Středa 16.03.2016, 14:00 • Štadión Lokomotívy, Košice • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi FC VSS Košice a AS Trenčín. Prekvapenie sa v ňom neudialo, z výhry v pomere 2:1 sa teší Trenčín, ktorý tak postupuje do semifinálových bojov Slovnaft cupu.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok dňa. Za pozornosť ďakuje Lukáš Pancurák, Onlajny.eu. (15:50:22)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Košice napokon mohli predsa len ešte vyrovnať, nebyť pozorného Chovana, ktorý loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    90+2
    Trenčín sa teraz s rozohraním svojej štandardnej situácie vôbec neponáhľa, loptu tak drží pri Ružinskom.
     
    90+1
    Prakticky celá prvá ale znamenala len nepokoje na hráčskej lavici Košíc. Pokračujeme tak za stavu 1:2 v prospech Trenčína a zdá sa, že už sa ani nič podstatné neudeje.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 3 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Maierhofer (AS Trenčín).
     
    90
    Tak teraz vzplanuli na štadióne veľké emócie, prakticky celá striedačka Košíc bola pri hracej ploche. Napokon nebude na tribúnu nik vykázaný.
     
    89
    Konnsimbal teraz padol po súboji na hraciu plochu, napokon sa ale nepískal faul hostí, ale domáceho futbalistu.
     
    88
    Ten navyše po nepresnej prihrávke súpera bude môcť loptu odkopávať zo svojho pokutového územia. S týmto úkonom sa pritom vôbec neponáhľa.
     
    87
    Hra sa teraz presúva zo strany na stranu, Trenčín v tejto chvíli drží loptu presne tam, kde ju potrebuje. Teda ďaleko od Chovana.
     
    86
    Konnsimbal bol v strede poľa zastavený poriadne tvrdým, no podľa hlavného arbitra Špačeka dovoleným spôsobom. V hre tak môžeme pokračovať bez prerušenia.
     
    85
    Košičania sa ocitli s loptou v šestnástke svojho súpera, ich prvé dve strely boli ale zblokované, pričom tretia rana po zemi mierila mimo priestor troch žrdí.
     
    84
    Celú situáciu napokon zvládol najlepšie Chovan, ktorý si vybehol na vysoký center a vyboxoval ho do bezpečia. Trenčiansky brankár teraz dopomohol svojim spoluhráčom.
     
    84
    Košice ale budú zahrávať priamy voľný kop zo zaujímavej pozície.
     
    83
    Hra bola dlho prerušená, to uškodilo neporovnateľne viac domácim futbalistom, ktorým sa čas na vyrovnanie kráti poriadne rýchlo.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 1380 divákov.
     
    81
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Jonec, prichádza Hirjak.
     
    81
    A aj v tomto prípade prichádzajú na scénu nosidlá. Mám pocit, že zraneným hráčom je Jonec, ktorý sa dnes už raz za svoju nohu chytal.
     
    80
    Jeden z domácich sa napokon pozviechal a odišiel na svoju pozíciu, na trávniku ale bude musieť prísť k ďalšiemu ošetreniu.
     
    79
    Čas na vyrovnanie sa domácim poriadne kráti, navyše, teraz to vyzerá na zranenie hneď dvoch ich futbalistov. Tak toto je mimoriadne nepríjemná situácia.
     
    78
    Matúš Bero teraz schádza za mohutného piskotu domácich tribún z ihriska. Nuž, futbalista Trenčína dnes patril medzi najvýraznejších mužov na trávniku, preto sa reakcii Košičanov čudovať nemôžeme.
     
    78
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Bero, prichádza Opatovský.
     
    77
    Košičania vhadzovali loptu do hry neďaleko pokutového územia svojho súpera, vo vnútri vápna ale hlavičkový súboj prehrali.
     
    76
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na tempe, lopta je v strede poľa, kde s ňou kombinuje Trenčín. Takáto hra hosťom nepochybne vyhovuje.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva ešte 15 minút.
     
    74
    Faktom ale ostáva, že domáci futbalisti naďalej bojujú aj za stavu 1:2 a obetavo sa hádžu do tvrdých centrov svojho súpera.
     
    73
    A pre Trenčín to vyzerá už neporovnateľne lepšie. Hostia sú totiž v ostatných minútach lepším tímom a preto sa zdá, že sa FC VSS do dobrej šance tak skoro nedostane.
     
    72
    Trenčín dal gól!
    Trenčín zahrával priamy voľný kop, ktorý ale Ružinský vyrazil len priamo pred seba. Hostia sa následne po neprehľadnej minúte vrátili k lopte a MATÚŠ BERO sa už nemýlil.
     
    72
    Tak toto bol poriadne nepríjemný faul, Jonec môže za žltú kartu ešte ďakovať!
     
    71
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Gáll, prichádza Kubík.
     
    71
    Pomerne jednoducho sa teraz Trenčín dostal do pokutového územia svojho súpera, Koolwijk už ale chcel hrať v ofsajde.
     
    70
    Našťastie ale nebolo zranenie Joneca vôbec vážne a skúsený futbalista v službách Košíc sa tak môže vrátiť do zápasu.
     
    69
    V hre môžeme pokračovať. Košice zatiaľ hrajú s desiatimi hráčmi.
     
    68
    Tak napokon zrejme áno! Už-už sa zdalo, že domáci futbalista odíde z ihriska po vlastných, hlavný arbiter Špaček ale jasným gestom naznačil, že na scénu budú musieť prísť aj nosidlá.
     
    67
    Zdá sa ale, že to nebude nič vážne.
     
    66
    Opäť sa hra na malý moment preruší, dôvodom je ošetrenie domáceho futbalistu, ktorý teraz ostáva ležať v šestnástke Ružinského.
     
    65
    Hoci sa hrá toto stretnutie v nie príliš futbalový deň – a čas, Košice sa dokázali pomerne slušne sformovať a neustále ženú svojich miláčikov vpred.
     
    64
    Košičania boli usadení na polovici svojho súpera, Lukáš Janić tam ale nedokázal vysunúť Konssimbala do brejku. O lotu tak domáci prišli.
     
    63
    Chovan teraz chcel nechať loptu prejsť bránkovou čiarou, aby mohol v pokoji odkopávať od vlastnej brány, napokon mu to dvojica Košičanov nedovolila.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Janić (FC VSS Košice).
     
    61
    A platí to aj v tejto chvíli. Košice sa na dlhší čas usadili v pokutovom území svojho súpera, kde niekoľkokrát nebezpečne vypálili, pozorný Chovan podržal Trenčín nad vodou!
     
    60
    Po hodine hry ale môžeme konštatovať, že Košice sú dnes neporovnateľne futbalovejšie a ich prípadná výhra by bola zaslúžená. Každopádne, stav je 1:1 a o ničom tak nie je rozhodnuté.
     
    59
    Ofsajd sa pískal aj na strane Trenčína: Hra sa teraz pomerne často prerušuje, čo rozhodne nedopomáha k jej vyššiemu tempu.
     
    58
    Gáll šprintoval do dráhy prihrávky svojho súpera, s rýchlosťou to ale mierne prehnal a aj preto sa napokon dostal len do ofsajdovej pozície.
     
    57
    Na strane Trenčína sa začína prejavovať nervozita, hostia sa teraz často prezentujú zbytočnými faulami, ktoré ich môžu ešte poriadne mrzieť. Hlavný arbiter Špaček je zatiaľ zhovievavý a karty neudeľuje.
     
    56
    Hostia to napokon nemysleli zle, na dlhý center do stredu vápna si ale výborne nabehol Matúš Ružinský, ktorý ťažkú loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    55
    Nasledovať bude priamy voľný kop Trenčína zo vzdialenosti asi 35 metrov.
     
    54
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Šulek, prichádza Madu.
     
    53
    Na opačnej strane sa s loptou prilepenou o kopačku náhlil do pokutového územia Bero, ten bol ale zastavený skôr. ako sa stihol dostať do nebezpečnej zóny.
     
    52
    Ale pozor! Domáci sa teraz v pokutovom území súpera prezentovali dávkou bojovnosti. Všetko to naštartoval Konssimbal, ktorý ponaháňal Chovana, Košičania následne niekoľkokrát vypálili, strely ale boli vždy zastavené pozornou obranou.
     
    51
    Pochopiteľne, Košiciam fakt, že Trenčín smerom dopredu neodkáže vymyslieť nič zaujímavé, vyhovuje. Domáci totiž vstupovali do stretnutia ako outsider a každý ich gól je tak vnímaný ako prekvapenie.
     
    50
    Hostia ale napokon boli na smiech domácim fanúšikom, ktorí nedokážu pochopiť, ako sa dá z takejto pozície bránka prekopnúť azda o 20 metrov.
     
    49
    Trenčín ale bude zahrávať štandardku zo vzdialenosti asi 17 metrov!
     
    48
    Vráťme sa ale k dianiu na trávniku. Druhý polčas nám zatiaľ neponúkol prakticky nič zaujímavé, sledujeme tak divácky neatraktívny futbal.
     
    47
    Samozrejme, prípadný úspech, respektíve neúspech Košíc bude závisieť aj od Ružinského, ktorý sa teraz bude musieť rýchlo zžiť so svojou bránou.
     
    46
    Druhý polčas začal svojím úvodným výkopom Trenčín. Budeme zvedaví na to, či sa majster Slovenska dokáže ešte gólovo presadiť, alebo budú môcť Košice živiť šance na postup.
     
    46
    Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Kello, prichádza Ružinský.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skončil sa mimoriadne zaujímavý 1. polčas stretnutia medzi Košicami a Trenčínom, hostia sa po premenenej penalte Koolwijka síce dostali do vedenia, v 25. minúte ale vyrovnával Janić. Aj preto svieti na svetelnej tabuli stav 1:1.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Košičania ju napokon strávili na útočnej polovici, tam ale nedokázali presnejšie kombinovať, preto sa druhého gólu pred prestávkou nedočkajú.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45
    Beží posledná minúta prvého polčasu. Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    44
    Košičania pokračovali v hre na polovici svojho súpera, po bojovnosti Gálla sa ešte k lopte dostal Janić. Ten chcel na pravej strane vysunúť Tótha, avšak táto prihrávka bola príliš dlhá a skončila v aute.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Bero (AS Trenčín).
     
    42
    Podobné to bolo aj na opačnej strane ihriska, avšak s tým rozdielom, že v tomto prípade sa domácim podarilo aspoň zakončiť, aj keď bol ich strelecký pokus nepresný.
     
    41
    Košice teraz boli vo svojich obranných radoch mimoriadne pasívne, domáci futbalisti nepreukázali žiadnu snahu v napádaní rozohrávky svojho súpera, napokon sa tak musel o loptu pripraviť sám Trenčín.
     
    40
    Beží posledných 5 minút prvého polčasu. Zdá sa, že oba celky ho už budú chcieť prečkať bez ďalšieho inkasovaného gólu, preto neočakávame žiadnu zvýšenú útočnú aktivitu.
     
    39
    Je to tak. Zraneným bol Bero, ktorý sa už zapája do diania na trávniku. Nuž, ak by o neho Trenčín prišiel, pre hostí by to bola citeľná strata. Nič také sa ale našťastie nekoná.
     
    38
    K zranenému futbalistovi už prichádza lekársky tím Trenčína, ktorý mu poskytne ošetrenie. Zdá sa ale, že Trenčan bude v poriadku.
     
    37
    Na zemi ale ostáva ležať jeden z hráčov hostí, ktorý si teraz zrejme poranil hlavu pri hlavičkovom zakončení. Veríme, že to nebude nič vážne.
     
    36
    Hra teraz ponúkla niekoľko sporných momentov, sledovali sme množstvo osobných súbojov v strede poľa, napokon sa faul nepískal.
     
    35
    Plynie posledných 10 minút prvého polčasu.
     
    34
    Boris Gáll sa v tejto chvíli dožadoval žltej karty pre svojho súpera, hlavný arbiter Špaček mu ale prišiel oznámiť, že hoci to faul bol, rozhodne nie tak vážny, aby bol kartovo ohodnotený.
     
    33
    Košičania sa teraz prezentovali neuveriteľnou dávkou bojovnosti, z ktorej ešte chcel ťažiť Konssimbal. Ten sa s loptou dobre otočil, napokon ale trafil len nohy stopéra hostí.
     
    32
    Domáci zahrávali priamy voľný kop od stredového kruhu. Nakopávanú loptu ešte pritom Košice zrazili do stredu vápna, kde sa k nej už ale nedostali. Trenčín sa tak dokázal ubrániť.
     
    31
    Košice teraz prepadli vo svojich obranných radoch a zbytočne nechali svojho súpera s loptou prejsť až do ich šestnástky, našťastie pre domácich, Trenčín kombinoval len po zemi – a tento úmysel Kello prečítal.
     
    30
    Za sebou máme už 30 minút hry. Do konca prvého polčasu tak ostáva 15 minút. Pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas.
     
    29
    Hra plynie poriadne rýchlo, hlavný arbiter nemusí riešiť žiadne zbytočné konflikty na hracej ploche, oba celky si totiž uvedomujú, že ide o mimoriadne dôležité stretnutie.
     
    28
    A van Kessel sa mohol okamžite zapojiť do zaujímavej útočnej akcie Trenčína, ten sa na malý moment usadil v pokutovom území svojho súpera, kde napokon aj vypálil. Lopta pritom len tesne minula priestor troch žrdí.
     
    27
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Kalu Ojim, prichádza van Kessel.
     
    26
    Kto čakal, že dnešný zápas neposkytne dostatočnú dávku kvality, veľmi sa mýlil. Košice totiž stále dokazujú, že majstrovi Slovenska sú vyrovnaným súperom a môžu s ním držať krok.
     
    25
    Tím FC VSS Košice dal gól!
    Tak sa na to pozrime! O poznanie lepšie Košice sa teraz dočkali vyrovnania. Krásnou strelou sa prezentoval LUKÁŠ JANIĆ, Chovan sa teraz zbytočne naťahoval po tejto delovke, lopta tak skončila v jeho sieti.
     
    24
    Košičania sa s loptou opätovne natlačili do pokutového územia súpera, Špaček má dnes ale veľmi prísny meter, aj preto zastavil snahu domácich hvizd do jeho píšťalky. Útočný faul FC VSS.
     
    23
    Hlavný arbiter Špaček teraz ešte riešil situáciu, kedy jeden z hostí zasiahol Kella v bráne nohou, napokon sa to zaobíde bez kartových trestov.
     
    22
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na tempe. Ako Košice, tak aj Trenčín, sa snaží vymyslieť niečo smerom dopredu, pozorne rozostavené obranné rady súpera mu to ale neumožňujú. Dnes sa hrá skutočne zo zabezpečenej defenzívy.
     
    21
    Jurčo teraz zabojoval pred pokutovým územím svojho súpera, kde ešte získal zdanlivo stratenú loptu a okamžite ju posielal na bránku Chovana, ten skackavý pokus k žrdi ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    20
    V dvadsiatej minúte tak máme stav 0:1 z pohľadu domáceho celku. Nuž, zatiaľ čo Košice si dnes vypracoval viacero dobrých šancí, Trenčínu stačila jediná penalta, po ktorej padol prvý gól stretnutia. Budeme zvedaví na to, ako sa toto stretnutie bude vyvíjať ďalej.
     
    19
    Trenčín dal gól!
    Loptu si napokon na biely bod postavil RYAN KOOLWIJK. Smer strely pritom Kello ešte dokázal vystihnúť, silu rany už ale podcenil. Aj preto lopta ponad jeho telo prešla do siete.
     
    19
    Zdalo sa, že Bero teraz prišiel v pokutovom území do kontaktu so súperom, padol ale o poznanie neskôr. Znamená to však pokutový kop.
     
    18
    Bola nariadená penalta v prospech Trenčína! .
     
    17
    Domáci si v tomto stretnutí veria. Dokazujú to aj ich pomerne časté centre do vnútra šestnástky, ten posledný bol ale zbytočný. Šinglárovi bol totiž odmávaný ofsajd.
     
    16
    Košičania sa v tejto chvíli prezentujú zvýšenou útočnou aktivitou, čo demonštroval aj Konssimbal. Ten sa vo vnútri vápna parádne otočil s loptou okolo vlastnej osi, napokon ale zakončoval nepresne.
     
    15
    Ale pozor! Košice sa teraz odvážili k nákopu lopty z pravej strany do pokutového územia, kde stáli až štyria Trenčania proti dvom domácim futbalistom. Tí síce nepresne, ale zakončili. Na toto by si mal dávať majster Slovenska väčší pozor.
     
    15
    Za sebou máme už 15 minút hry, ktorá s pribúdajúcim časom čoraz viac stráca na svojom tempe. Veríme, že toto nebude dlhodobejší efekt.
     
    14
    Dlhá lopta Koolwijka nebola myslená vôbec zle, lopta teraz po dlhý čas kopírovala postrannú čiaru, aby napokon ale predsa len skončila v aute. To je pre Trenčín škoda.
     
    13
    Trochu zbytočne to teraz kapitán Šinglár skúšal zo stredového kruhu, ťažko povedať, či malo ísť o center alebo strelu, každopádne toto bol mimoriadne nepodarený nákop.
     
    12
    Zdá sa, že oba celky dnes budú chcieť vychádzať zo zabezpečenej defenzívy. Sledujeme to napokon aj v tejto chvíli, kedy má Trenčín na svojej polovici až 7 futbalistov, ktorí sa s rozohrávkou smerom dopredu vôbec neponáhľajú.
     
    11
    Trenčín sa to snažil zmeniť a s loptou kombinoval na polovici svojho súpera, kde hostia nepochopili Lawrencom zámer a po technickej paráde loptu poslali len za postrannú čiaru.
     
    10
    Máme za sebou úvodných 10 minút dnešného stretnutia, okrem úvodného tlaku Košíc, z ktorého prišla jedna zaujímavá strela Konnsimbala, sme na trávniku nevideli nič zaujímavé.
     
    9
    Nakopávaná lopta Košíc nebezpečenstvo pre hostí nepredstavovala, napriek tomu ju ale ešte kontroloval Bero, ktorý nechal center prepadnúť do rukavíc dobre postaveného Chovana.
     
    8
    Pomerne zbytočne teraz chceli domáci futbalisti kombinovať pri pravej postrannej čiare, ak by tak nekonali, s loptou sa mohli pohodlne pretlačiť do šestnástky svojho súpera a skúsiť tam odcentrovať.
     
    7
    Po úvodných nepokojoch preberá Trenčín iniciatívu na svoju stranu a hoci sa často na polovicu svojho súpera nedostáva, hru má jasne pod kontrolou.
     
    6
    Maierehofer potiahol loptu pred pokutové územie súpera, kde chcel následne presnejšie odcentrovať, to sa mu ale neporadilo. Jeho krútená lopta totiž skončila až na bočnej sieti Kellovej brány.
     
    5
    Tak konečne sa s loptu na útočnú polovicu presunul aj Trenčín, v tomto prípade ale išlo len o akúsi ťahanú akciu po pravom krídle, ktorej chýbala myšlienka. Hostia totiž nepochopiteľne odcentrovali do prázdna.
     
    4
    Loptu posielal Gáll po poslednom rohu k bližšej žrdi, kde sa domáci síce naťahovali po centri, napokon ho ale sami nešťastne zrazili za bránkovú čiaru. Rozohrávať tak bude Chovan.
     
    3
    Košice vyvíjajú na svojho súpera v úvode stretnutia neuveriteľný tlak, Trenčín sa teraz musí brániť pri niekoľkých štandardných situáciach.
     
    2
    Košice mohli vyhrávať 1:0! Konssimbal si teraz z pravej strany zbiehal do pokutového územia, kde svojou dlhou ranou poriadne vystrašil Chovana. Ten loptu zrazil na rohový kop!
     
    1
    Netrvalo dlho a FC VSS sa dostával do zaujímavej šance, po dobrom priťuknutí lopty pred pokutovom území ale prišlo len nepresné strelecké zakončenie, ktoré skončilo mimo hracej plochy.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali domáce Košice. Gáll posielal loptu zo stredového kruhu priamo do obranných radov žlto-modrých, ktorí sa pokúsia o založenie útočnej akcie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení priaznivci futbalu., srdečne vás pozdravujem z Košíc, kde sa už o malý moment začne posledný zápas štvrťfinále Slovnaft Cupu medzi domácim FC VSS a hráčmi Trenčína. Oba celky už stoja nastúpené na trávniku, zápas sa o malý moment začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC VSS Košice: Kello – Jonec, Morgan, Šinglár (C), Konnsimbal, Tóth, Gáll, Karaš, Hovančík, Jurčo, Janić
    Náhradníci: Ružinský – Vancák, Kubík, Trebuňák, Žebík, Hirjak, Mukendi

    AS Trenčín: Chovan – Skovajsa, Šulek, Schet, Koolwijk, Holúbek, Ojim, Lawrence, Bero, Kleščík (C), Maierhofer
    Náhradníci: Šemrinec – van Kessel, Madu, Bala, Guba, Opatovský, Yin

    Rozhodca: Špaček – Pozor, Barenčík – Valášek.
     
    Vážení priaznivci futbalu, srdečne vás vítam pri priamom prenose z posledného štvrťfinálového boja Slovnaft Cupu medzi FC VSS Košice a AS Trenčín.

    FC VSS Košice dokazuje, že kvalitatívne postačuje aj na svojich niekdajších súperov z Fortuna ligy. Faktom totiž ostáva, že Košice sú posledným klubom, ktorý nie je účastníkom najvyššej futbalovej súťaže Slovenska, no aj napriek tomu sa dostal v Slovnaft Cupe medzi 8 najlepších klubov. Košice pritom čaká neľahká úloha: potrápiť úradujúceho majstra z Trenčína.

    AS Trenčín pricestuje do metropoly východu ako favorit stretnutia. My sa pritom tomuto faktu rozhodne nemôžeme čudovať, veď AS dlhodobo dokazuje, že futbal v Trenčíne patrí medzi to najlepšie, čo možno v rámci slovenského športu nájsť. Napokon, úradujúci majster zo západného Slovenska je v v súčasnosti držiteľom práve aj Slovnaft cupu, ktorý získal v sezóne 2014/2015.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky: 25. Janić – 19. Koolwijk (pen.), 72. Bero

    Karty:   62. Janić (VSS), 72. Jonec (VSS) – 43. Bero (TRE), 90. Maierhofer (TRE)


    FC Košice: Kello (46. Ružinský) – Jonec, Morgan, Šinglár (C), Konnsimbal, Tóth, Gáll, Karaš, Hovančík, Jurčo, Janić
    Náhradníci: Ružinský – Vancák, Kubík, Trebuňák, Žebík, Hirjak, Mukendi

    AS Trenčín: Chovan – Skovajsa, Šulek, Schet, Koolwijk, Holúbek, Kalu Ojim, Lawrence, Bero, Kleščík (C), Maierhofer
    Náhradníci: Šemrinec – van Kessel, Madu, Bala, Guba, Opatovský, Yin

    Rozhodčí: Špaček – Pozor, Barenčík – Valášek
    bahis siteleri