Perm – Rostov 0:0 (kon.) | Machačkala – Spartak 0:4 (kon.)
konec
Anži Machačkala
0:4 (0:2)
FK Spartak Moskva
Pátek 18.03.2016, 17:30Ruská Premier Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše! Přeji krásný zbytek pátečního večera u dalšího textového přenosu brzy na shledanou! (19:26:28)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:13. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:12.
     
    Máme za sebou zápas 21. kola ruské nejvyšší soutěže mezi domácím Anži Machačkala a hostujícím FK Spartak Moskva. Domácí celek byl po celý zápas jednoznačně horším týmem, čemuž odpovídají i čtyři branky v jeho síti. Ve druhé půli se Machačkala začala stavět na nohy, ale její naděje utnul třetí gól Spartaku. Hosté dnes zaslouženě vyhráli a dovážejí si 3 body!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hráči Spartaku kombinují na vápně Machačkaly, domácí je nenapadají a oba celky už prakticky pouze čekají na konečný hvizd sudího Levnikova.
     
    90+1
    Do jednoho z posledních útoků se dostával domácí Abdulavov, toho však v rozvíjející akci zastavil praporek pomezního rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
     
    90
    Obránci Anži Machačkala si přihrávají na vlastní polovině, jejich útočná snaha je v tuto chvíli naprosto minimální.
     
    89
    Hráči Machačkaly se dostali ještě na konci zápasu k jedné střele, pokus jednoho z domácích fotbalistů však na pravém kraji vápna zablokovala obrana Spartaku.
     
    88
    Hostující fotbalisté kombinují na středu hřiště nikým neatakováni. Hráči Machačkaly už je ani v osobních soubojích nedostupují a získané míče pouze odkopávají.
     
    86
    Utkání se už pouze dohrává, Anži Machačkala už rezignovala na jakoukoliv aktivitu, hostující celek je plně spokojen se svým vedením a tak jeho obránci na vlastní polovině v poklidu kombinují.
    85. Zé LUÍS - 0:4
     
    85
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak to už je debakl! Další branku vstřelil hostující ostrostřelec ZÉ LUÍS, které si ve vápně našel centrovaný míč z levé strany. 4:0 pro Spartak Moskva.
     
    84
    Ze hry je stažen Berisha, nahrazen je Gazimagomedovem.
     
    83
    Dvojité střídání teď využil trenér domácích. Nejprve je ze hry stažen Lazić, který je nahrazen Gasanovem.
     
    83
    Na levém křídle kombinují Promes a Gadžibekov, jejich nikým nerušená kombinace končí střelou Melgareja, tu však vyrazil Pomazan.
     
    82
    Domácí celek už patrně rezignoval na veškerou útočnou snahu a tak pouze brání útoky Spartaku před svou brankou.
     
    80
    Centr z levé strany posílal do vápna opět Zotov, jeho nadýchaný centr však trestuhodně podskočil Zé Luís a tak míč pouze proletěl vápnem Machačkaly.
     
    79
    Na levém rohu vápna zkoušel kličky hostující kanonýr Promes, poté přihrával na vápno volnému Zotovovi, ten však o míč záhy přišel.
     
    78
    Hráči Spartaku Moskva teď mají míč na svých kopačkách a nikam nespěchají. Domácí celek téměř vůbec nenapadá jejich rozehrávku a tak jsou hráči Spartaku poměrně v klidu.
     
    77
    Po levém křídle se do vápna probíjel Ananidze, po střetu s jedním z obránců Machačkaly se ihned poroučel k zemi, rozhodčí se však opět neodhodlal k odpískání pokutového kopu.
     
    76
    Hostující celek se dostal k rohovému kopu. Centr Zotova na přední tyči zasáhl jeden z jeho spoluhráčů, míč však trefil pouze obránce domácích.
     
    75
    Obránci Spartaku rozjíždění postupnou akci po levém křídle, obrana Machačkaly je dost pasivní a proto mají hosté na všechno dost času.
     
    74
    Poslední možnost vystřídat právě využil lodivod hostujícího Spartaku Moskva. Ze hry je stažen autor druhé branky Denis Glušakov, nahrazen je Melgarejem.
     
    73
    Hráči Machačkaly kombinují na vlastní polovině a nemůžou se dostat s míčem na polovinu Spartaku. Jejich hra teď postrádá veškeré nasazení.
     
    71
    Zajímavou standardní situaci Machačkaly rozehrával zhruba ze třiceti metrů domácí Berisha, jeho střela však trefila pouze hráče ve zdi.
     
    70
    Další střídání na straně Spartaku. Ze hry je stažen zraněný Makejev, nahradil jej Paršivljuk.
     
    70
    Domácí celek se snaží kombinovat, ale před vápnem Spartaku dělá mnoho chyb ve finální fázi a tak se do pořádné šance Machačkala nemůže dostat.
     
    69
    To je velká rána pro domácí celek, který se začínal zvedat a byl Spartaku minimálně vyrovnaným soupeřem. Hostující tým již vede o tři branky a pro domácí bude nesmírně těžké s tím něco udělat.
    67. Quincy PROMES - 0:3
     
    67
    Spartak právě vstřelil branku!
    A je tu další branka hostujícího celku! Z pravé strany poslal lehký dloubáček do vápna jeden z hráčů Spartaku, míč si přesně našel QUINCY PROMES, který tak dává svému celku vedení na hřišti Machačkaly již 3:0!
     
    66
    Zleva doprava teď přenesl hru nádherným pasem domácí obránce Gadžibekov. Agalarov si však míč velmi špatně zpracoval a tak o něj v souboji s Makejevem přišel.
     
    65
    K velmi nebezpečné střele na hranici vápna se dostal hostující kanonýr Promes! Jeho střelu k levé tyči dokázal bravurně vytáhnout na roh brankář Pomazan!
     
    63
    Makejev už je ošetřován po postranní čárou a hra tak může pokračovat. Do šance se nyní dostávali fotbalisté Anži Machačkala, dlouhý nákop však nedokázal před vápnem zpracovat Boli.
     
    62
    Na hřišti zůstal po jednom ze soubojů ve středu hřiště ležet hostující Makejev, vypadá to však, že po krátkém ošetření bude v pořádku.
     
    61
    Střídá také Spartak Moskva. Ze hry je stažen bulharský záložník Popov, jeho místo zaujme gruzínec Ananidze.
     
    60
    Hosté se dostali až do vápna Anži, kde se Promes snažil dost okatě vymodlit penaltu, na což mu rozhodčí neskočil.
     
    59
    Krásnou akci na pravé straně předvedli domácí fotbalisté. Agalarovův centr do vápna však neprošel, neboť jej stihl zastavit vracející se Kombarov.
     
    58
    Anži sice zlepšilo svůj pohyb a napadání, k nějakému soustavnějšímu tlaku se však stále dostat nemůže a hru má Spartak celkem pod kontrolou.
    57.
     
    57
    Krásnou střelu z přímého kopu vyslal jeden z hostujících hráčů, který tak donutil Pomazana k pěknému zákroku u jeho levé tyče!
     
    56
    Hostující celek se dral středem hřiště k vápnu Machačkaly. Faul domácího Laziće na pronikajícího hráče hostí znamená přímý volný kop z pětadvaceti metrů.
     
    55
    Spartak se pokoušel prosadit po levé lajně, kombinaci hostí však zhatila nepřesná přihrávka do středu, kterou vyslal Kombarov.
     
    54
    Hráči Machačkaly teď čím dál lépe napadají rozehrávku Spartaku, teď to však s důrazem přehnal domácí Abdulavov a rozhodčí Levnikov odpískal útočný faul.
     
    53
    Z pravé strany posílal přízemní centr jeden z domácích hráčů, ve vápně však nenašel ani Boliho, ani Laziće a tak se obrana Spartaku dokázala ubránit.
     
    52
    Kombinaci ve středu hřiště předvedl Promes s Luísem, jejich vzájemná spolupráce byla na hranici vápna přerušena odkopem Laziće.
     
    51
    Hráči Anži jsou zatím ve druhém poločase mírně aktivnějším týmem, do další šance ve vápně se dostával Berisha, jeho průnik však dobře zastavil Bocchetti s Granatem.
     
    50
    Hráči Spartaku kombinují zhruba třicet metrů od Pomazanovi branky, jejich snaha dostat se blíž je však zastavena dobře dostupující obranou domácích.
     
    48
    Domácí obránce Mensah poslal dlouhý nákop před vápno Spartaku. Obtížný míč si zpracoval nováček na hřišti Boli, který donutil přízemní ranou k levé tyči Rebrova vytasit první pořádný zákrok!
     
    47
    Z levé strany centroval do vápna hostující Zé Luís, jeho přízemní centr však dokázala obrana domácích odvrátit alespoň do autu.
     
    46
    Druhý poločas zahájili hráči hostujícího Spartaku a hned z první akce se ženou středem hřiště k brance.
     
    46
    Do druhého poločasu udělal trenér domácích jednu změnu, ze hřiště odešel Chadarcev, kterého nahradil Boli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi Machačkalou a hostujícím Spartakem Moskva. Domácí celek je dnes celkem bezzubý, všechny jeho akce končí buď vlastní nepřesností nebo pozornou obranou hostí. Zato Spartak je dnes velmi dobrý v kombinaci a tak zaslouženě vede po brankách Luíse a Glušakova 2:0! Co nám nabídne druhý poločas, to se dozvíme zhruba v 18:32!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Po levé straně se do vápna dostával Chardacev, jeho pokus však včas zastavila obrana moskevského celku.
     
    44
    Domácí hráči se také dostali do kombinace před vápnem Spartaku! Jejich souhru však přerušila jejich vlastní nepřesnost ve finální fázi.
     
    43
    Fotbalisté Spartaku vůbec nikam nespěchají, mají komfortní vedení na konci poločasu a tak jejich obránci kombinují na vlastní polovině.
     
    42
    Hostující hráči se dostali ke kombinaci přímo ve vápně soupeře! Zpětnou přihrávku na penaltu posílal Zotov, jeho míč se však k Luísovi díky odkopu Laziće nedostal.
     
    41
    K pohledné kombinaci na pravém křídle se dostal domácí tým. Souhru Agalarova s Majewskim však rázným zákrokem přerušil hostující Kombarov.
     
    39
    Do rychlého brejku se dostal na pravé straně hřiště hostující Zotov, jeho centr do vápna byl sražen domácí obranou pouze na roh, který zahrál Popov. Ten se mu však nepovedl a obrana Machačkaly nebezpečí odvrátila.
     
    38
    Domácí celek je momentálně aktivnějším týmem, k první střele mezi tyče se dostal Berisha, jeho pokus však Rebrov bez problémů kryje.
     
    37
    Machačkala se dostala k centru z pravé strany do vápna Rebrova, tam si však nikdo z mnoha hráčů domácích nedokázal míč najít, a ten tak prosvištěl vápnem.
     
    36
    Obránci domácího celku teď kombinují na levém křídle, jejich nepřesnosti ve finální fázi jim však nedovolují ohrozit branku Spartaku.
     
    35
    Domácí Machačkala se dostala na půlku Spartaku, kombinaci na pravém křídle zakončil Majewski střelou vedle branky Rebrova.
     
    33
    Spartak je dnes velmi jistý v kombinaci, další takovou předvedl ve středu hřiště Popov a Glušakov. Na konci akce byla střela Romula, která minula branku Pomazana.
     
    32
    Hosté jsou dnes výrazně lepším týmem, další akci po pravém křídle vedl hostující Zotov, jeho snahu však zhatila jeho vlastní nepřesnost.
    31. Denis GLUŠAKOV - 0:2
     
    31
    Spartak právě vstřelil branku!
    A je to 2:0 pro Spartak! Na levé straně byl faulovaný Promes a z následného přímého kopu do vápna se dokázal na zadní tyči prosadit nikým nehlídaný DENIS GLUŠAKOV a navýšil vedení svého týmu!
     
    29
    Z levého křídle se do středu velmi šikovně dostal hostující útočník Promes, jeho střela z hranice vápna však mířila pouze doprostřed branky a Pomazan si s ní poradil.
     
    27
    Na obranu domácího celku očividně platí i dlouhé nákopy! K jednomu takovému se dostal Zotov, hlavička Promese však nemířila mezi tři tyče.
     
    26
    Domácí Anži se nedokáže dostat do pořádného útoku. Další akci po pravém křídle zkoušel Agalarov, jeho průnik byl však zastaven obranou Spartaku.
    25.
     
    25
    Na levé straně se k centru dostal hostující Promes, která krásně našel hlavu Zotova, který orazítkoval tyč! Odražený míč před prázdnou brankou doklepával hlavou další hráč Spartaku Popov, ten však odkrytou branku netrefil!
     
    24
    Krásnou akci na pravém křídle chtěl zakončit Makejev centrem do vápna Machačkaly, jeho pokus však stačil zablokovat domácí kapitán Gadžibekov.
     
    22
    K centru z pravého křídla se dostal domácí Lazić, jeho střílený centr však nenašel ve vápně nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    21
    Fotbalisté Anži dávají svým soupeřům dnes dost prostoru v osobních soubojích, z čehož hráči Spartaku můžou těžit. Do kombinace před vápnem se dostal Popov s Glušakovem, jejich souhru však přerušila Popovova nepřesnost.
     
    20
    Na levé lajně si šikovným obloučkem přehodil Promes bránícího Mensaha, ten dokázal útočníka Spartaku zastavit pouze za cenu faulu a hosté tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    19
    Další útočnou akci založili hostující fotbalisté na pravém křídle, nepřesnost na pravém křídle Zotova však celou akci zhatila.
     
    18
    Dlouhý balón po levé lajně teď vyslal hostující bek Makejev, jeho míč Zé Luís dokázal zpracovat pouze za cenu faulu, míč tak budou mít domácí.
     
    17
    Domácí celek se nemůže dostat do kombinace na polovině Spartaku, a tak se snaží nakopávat míče před branku. Ty však zatím obrana Spartaku s přehledem sbírá.
     
    16
    Krásný centr za obranu Anži vyslal hostující Zotov, Promes se hnal za míčem a po kontaktu s obráncem domácích spadl ve vápně, rozhodčí se však ošálit nenechal a penaltu nenařídil.
     
    15
    Další zákrok si připsal domácí Pomazan, který si poradil s přízemní ranou hostujícího záložníka Romula, který se uvolnil na hranici velkého vápna.
     
    14
    Hra je teď plná nepřesností a chyb, oba celky se střídají ve středu hřiště v držení míče a ani jednomu týmu se nedaří hru uklidnit.
     
    13
    Hostující celek se dostal do rychlé kombinace na jeden dotyk ve středu hřiště, po chybě v kombinaci však jeden z hráčů Spartaku vyslal do šance Abudalovova, tomu však míč včas ukopl dobře vyběhnutý brankář Rebrov.
     
    12
    Ze své standardky však Machačkala nic nevytěžila a od branky tak bude vykopávat hostující brankář Rebrov.
     
    11
    Na levé straně se krásně uvolnil Berisha, který se přes Makajeva dostával do vápna. Obránce Spartaku jej však fauloval a domácí mají zajímavou standardní situaci.
     
    10
    Krásnou kličku ve středu hřiště si dovolil domácí Chardacev, jeho přihrávka na pravé křídlo však k Agalarovovi nedoputovala, protože jí obrana Spartaku včas zachytila.
     
    9
    Útočnou akci na levé straně hřiště předvedli také domácí fotbalisté, postupujícího Agalarova však dokázal včas zastavit důsledně bránící Makajev.
     
    8
    Dlouhý nákop na pravém křídle si nedokázal zkrotit Promes, který ještě v souboji s Gadžibekovem fauloval. K míči se tak dostávají hráči Machačkaly.
     
    7
    Hostující Spartak se snaží dostat do útoku po levém křídle, střelec prvního gólu Luís se však nedokázal probít až do vápna.
     
    6
    Domácí hráči jsou brzkou brankou evidentně zaskočeni, další chybu v obraně vyrobil Lazić, hráči Spartaku však jeho zaváhání potrestat nedokázali.
    4. Zé LUÍS - 0:1
     
    4
    Spartak právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku utkání! Na krásný rohový kop si na přední tyči naskočil ZÉ LUÍS a hlavičkou dává svému týmu vedení!
     
    3
    První zákrok si připsal domácí brankář Pomazan, který dokázal zkrotit lehkou střelu jednoho z hráčů Spartaku.
     
    3
    Spartak teď vedl útočnou akci po levém křídle, snahu hostí však přerušil obranným zákrokem domácí bek Gadžibekov.
     
    2
    Domácí obránci kombinovali na vlastní polovině, když jejich rozehrávku dokázal zachytit hostující Promes, míč mu však utekl od nohy a tak jej mají dál v moci hráči Anži.
     
    1
    Dnešní zápas právě začal! K první akci se dostali hostující fotbalisté v červených dresech, nákop na Luíse však končí pouze útočným faulem útočníka Spartaku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Pomazan – Jonathan Mensah, Lazić, Žirov, Gadžibekov (C) – Majewski, Ebecilio – Agalarov, Chadarcev, B. Berisha – Abdulavov.
    Náhradníci: Šafinskij, Dženetov – Tagirbekov, Moutari, Gasanov, Musalov, Boli, Gazimagomedov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Makejev, Granat, Bocchetti, D. Kombarov – Rômulo – Zotov, I. Popov, Glušakov – Promes, Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Bryzgalov, Paršivljuk, Zujev, Kutěpov, Melgarejo, Ananidze, Leontěv.

    Rozhodčí: Levnikov – Semenov, Vereteškin. (vš. Rusko).
     
    FK Spartak Moskva

    Hostující celek se nachází v naprosto odlišné situaci. Momentálně mu sice patří až 7. příčka, nicméně ztráta na 4. místo, zajišťující předkolo Evropské ligy, činí pouhý jeden bod. V posledním kole se fotbalistům Spartaku podařilo zvítězit na svém hřišti 2:1 nad Amkarem Perm. Poslední vzájemné měření sil dnešních soupeřů však dopadlo lépe pro Machačkalu, která vyhrála na hřišti Spartaku 2:1, takže hosté mají svému soupeři dnes co vracet.

    Naprosto klíčovým hráčem Spartak je útočník Quincy Promes. Tento čtyřiadvacetiletý střelec letos dokázal vsítit již 11 ligový branek. Dalším hráčem, který rozhodně stojí za zmínku, je záložník Dmitri Kombarov. Ten si letos stihl připsat 2 trefy a další 3 asistence.
     
    Anži Machačkala

    Domácí celek se v této sezóně potácí na chvostu tabulky. Ambiciózní fotbalový projekt v Machačkale přišel o peníze, což se podepsalo na výprodeji v kádru domácího celku a letošní sezóna se pro něj nevyvíjí vůbec dobře. Momentálně se Anži nachází až na 15. místě tabulky, což by jí na konci sezóny poslalo do 2. ligy. Domácí prohráli v minulém kole vysoko 4:2 na hřišti FK Ural a dnes musí naplno bodovat, aby se vrátili do boje o záchranu.

    Mezi klíčové hráče Machačkaly patří Yannick Boli a Ilja Maksimov. Útočník z Pobřeží slonoviny letos zaznamenal již 5 ligových tref a další 3 asistence. Ruský záložník Maksimov si připsal dokonce 6 tref a je nejlepší střelcem týmu.
     
    Krásný páteční podvečer všem fanouškům a fanynkám ruského fotbalu! Dnes máme na programu utkání 21. kola ruské Premier Ligy mezi celky Anži Machačkala a FK Spartak Moskva. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Jakub Hataš

    Branky: 4. Luís, 31. Glušakov, 67. Promes, 85. Luís


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:13. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:12.
    Anži Machačkala: Pomazan – Jonathan Mensah, Lazić (83. Gasanov), Žirov, Gadžibekov (C) – Majewski, Ebecilio – Agalarov, Chadarcev (46. Boli), B. Berisha (84. Gazimagomedov) – Abdulavov.
    Náhradníci: Šafinskij, Dženetov – Tagirbekov, Moutari, Gasanov, Musalov, Boli, Gazimagomedov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Makejev (70. Paršivljuk), Granat, Bocchetti, D. Kombarov – Rômulo – Zotov, I. Popov (61. Ananidze), Glušakov (74. Melgarejo) – Promes, Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Bryzgalov, Paršivljuk, Zujev, Kutěpov, Melgarejo, Ananidze, Leontěv.

    Rozhodčí: Levnikov – Semenov, Vereteškin. (vš. Rusko)
    bahis siteleri