NY Rangers – Florida 4:2 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 1:4 (kon.) | Toronto – Calgary 5:2 (kon.)
Nashville – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (1:1, 2:0, 2:0) Stav série: 2:0
HC Oceláři Třinec
Úterý 22.03.2016, 18:00 • DRFG Arena, Brno • Play-off extraligy st. dorostu • Semifinále
Partner:
     
    56:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ještě jedna pečeť na postup brněnských hokejistů do finále. Po Hasoňově střele vznikla před Ovčařím skrumáž, z níž se dokázal prosadit RADIM FERDA. Asistence: Jan Hasoň.
     
    54:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jsou to naopak domácí, kteří skórují a zřejmě definitivně rozhodují o svém postupu do finále! Nečas našel přesným pasem před bránou volného MATĚJE NOVÁKA, který se do odkryté klece nemýlili a zkompletoval hattrick! Asistence: Martin Nečas, Radim Ferda.
     
    52:03
    Šance Komety rozhodnout toto utkání. Dvě minuty za hákování obdržel Kamil Klocek.
     
    49:08
    Zbytečný faul kapitána Komety Radima Ferdy. Ten v přerušení sekl do protihráče, rozhodčí si toho všiml a vyloučil brněnského hráče. Třinec má početní převahu a možná jednu z posledních šancí, jak se pokusit zvrátit utkání.
     
    47:41
    Frydrych se Süssem se dostali do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný předložil dobrou přihrávku druhému, který tváří v tvář Ovčařího nepřekonal! Třinecký gólman teď udržel naděje svého mužstva na zvrat v utkání, potažmo v sérii.
     
    43:37
    Hrachovský napálil na modré čáře kotouč a po jeho projektilu zacinkala tyč Dostálovy brány!
     
    39:25
    Tak nakonec se hra nepřesune. Tomáš Vochozka totiž obdržel dvouminutový trest za hákování a modrobílí mohou v následné přesilovce pojistit své vedení.
     
    34:29
    Oceláři se mohou vrátit do utkání. Tomáš Havránek se dopustil v útočném pásmu "sekyry", za což obdržel dvouminutový trest. Šance pro hosty, kteří tahají za kratší konec, vstřelit kontaktní branku.
     
    31:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nejen, že oceláři nerozvinuli tlak v početní převaze, ale dokonce inkasovali a prohrávají o dvě branky! Havránek vyslal na RADIMA FERDU pas za obranu. Kapitán brněnského celku vjel do útočného pásma a vyslal přesnou střelu, při níž poslal puk kolem paže Ovčařího do levé šibenice. Asistence: Tomáš Havránek, Aleš Trnka.
     
    30:35
    Přesilová hra domácího celku je u konce. Libor Zábranský obdržel dvě minuty za hákování a za deset vteřin, po návratu Hrachovského, budou hrát Oceláři početní převahu.
     
    28:45
    Kometa si zahraje další přesilovou hru. Dvě minuty za podražení obdržel Ondřej Hrachovský.
     
    22:45
    Při přesilové hře se dostali domácí do přečíslení tři na jednoho, zakončující Havránek ale prováhal vhodný okamžik k zakončení a jeho střelu z úhlu si Ovčaří pohlídal.
     
    22:06
    Domácí mohou jít do trháku, zahrají si totiž další přesilovku. Kamil Klocek dostal dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    21:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí velmi rychle svou přesilovou hru využívají a obracejí stav utkání. Nečas našel na levé straně MATĚJE NOVÁKA, který vypálil z první a prostřelil Ovčařího. Asistence. Martin Nečas, Tomáš Havránek.
     
    21:13
    Dvě minuty za hákování obdržel Dan Przybyla.
     
    21:13
    Nečas se dostal do samostatného úniku, v němž byl faulován. Rozhodčí nenařídí trestné střílení, ale bude vylučovat.
     
    17:15
    Zukalova střela od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu před bránu na hokejku Mlynáře, který ale tváří v tvář Ovčařího nepřekonal.
     
    16:42
    Následně dostanou modrobílí dobrou šanci rozvinout tlak. Třinečtí hráli v šesti, za což rozhodčí střídačce Ocelářů udělil dvouminutový trest.
     
    13:46
    Hosté budou hrát početní převahu. Dvě minuty za faul kolenem obdržel Radim Ferda.
     
    10:54
    Po obrovské chybě v rozehrávce se hráči Třince řítili do přečíslení dva na nikoho! Przybyla s Najsarem to ale překombinovali a Dostál nemusel vůbec zasahovat.
     
    09:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí našli bleskurychlou odpověď na úvodní inkasovanou branku a vyrovnávají stav utkání. Dobrou Královu střelu zpoza kruhu ještě Ovčaří vyrazil lapačkou před sebe, na následnou dorážku MATĚJE NOVÁKA ze skrumáže už byl ale krátký. Asistence: Filip Král, Tomáš Havránek.
     
    08:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Modrobílí sice měli v dosavadním průběhu více ze hry, skóre utkání ale otevírají hosté! DOMINIK MOLIN se obtočil kolem brány a zasunul puk do svatyně, kterou střeží Lukáš Dostál. Asistence: Michal Kvasnica.
     
    05:44
    Velice netradiční okamžik. Přesilová hra Komety měla jepičí život. Rozhodčí udělali dvouminutový trest střídačce modrobílého celku za nedodržení postupu střídaní.
     
    05:41
    Domácí si zahrají první početní převahu. Dvě minuty za krosček obdržel Vojtěch Brabec.
     
    01:08
    Havránek si povyjel od modré čáry za levý kruh a odtud vyslal hodně zajímavý pokus, který zaplachtil jen těsně mimo levou tyč Ovčařího brány.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 10. Novák (Král, Havránek), 22. Novák (Nečas, Havránek), 32. Ferda (Havránek, Trnka), 55. Novák (Nečas, Ferda), 57. Ferda (Hasoň) – 9. Molin (Kvasnica)


    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Furch, Zábranský, Kučera, Král, Zukal, Jeřábek, Mikyska – Novák, Havlát, Hasoň, Gajarský, Čejka, Mlynář, Knap, Havránek, Frydrych, Ferda (C), Süss, Nečas.
    HC Oceláři Třinec: Ovčaří (Ochman) – Hrachovský (C), Homola, Radzienciak, Klocek, Brabec, Adámek, Haman – Stuchlík, Vochozka, Przybyla, Kvasnica, Hladoník, Kalus, Najsar, Molin.

    Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír.
    Kometa Brno 2 0 Třinec
    #1 Neděle 20.03.2016 • 15:00
    Třinec - Kometa Brno 3:4 po s.n. (0:1)
    #2 Úterý 22.03.2016 • 18:00
    Kometa Brno - Třinec 5:1
    bahis siteleri