Carolina – Buffalo 2:3 (kon.) | Columbus – Philadelphia 3:2 (1:0 po s.n.) | Montreal – Anaheim 4:3 (kon.)
Ottawa – Washington 2:4 (kon.) | Tampa – Detroit 6:2 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 2:0 (kon.)
Minnesota – Los Angeles 2:1 (kon.) | Chicago – Dallas 2:6 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:2 (kon.)
San Jose – St. Louis 0:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Washington Capitals
Středa 23.03.2016, 00:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 00:30.
     
    OTTAWA SENATORS

    Východní konference – 12. místo, 73 záp., 76 bodů, 211:223

    Domácí Ottawa není v jednoduché pozici, ale stále se nevzdává a rády by zabojovala o play-off. Na to ale momentálně ztrácí sedm bodů, což je devět zápasů před koncem základní části téměř nesmazatelná ztráta. V posledních zápasech se ale Senátorům docela daří, když se jim podařilo vyhrát tři z posledních čtyř střetnutí. Dnes však nutně potřebují dva body a musí doufat ve ztrátu svých konkurentů. Především pak Detroitu a Philadelphie.

    Posledních pět zápasů

    20.3.2016 Ottawa – Montreal 5:0
    19.3.2016 Buffalo – Ottawa 3:1
    16.3.2016 Ottawa – Minnesota 3:2 pp.
    13.3.2016 Ottawa – Toronto 4:0
    11.3.2016 Florida – Ottawa 6:2
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Východní konference – 1. místo, 71 záp., 107 bodů, 227:168

    Naopak hostující celek je na tom o poznání lépe a jako jediný z Východní konference se už se stoprocentní jistotou může připravovat na vyřazovací boje. Náskok Washingtonu na devátou Philadelphii je totiž pohodových 25 bodů a to už je nyní nesmazatelné manko. Z posledních pěti zápasů sice Caps zvítězili jen dvakrát a venku prohráli třikrát v řadě, ale i tak jsou dnes jasnými favority.

    Posledních pět zápasů

    20.3.2016 Pittsburgh – Washington 6:2
    19.3.2016 Washington – Nashville 4:1
    16.3.2016 Washington – Carolina 2:1 pp.
    13.3.2016 San Jose – Washington 5:2
    10.3.2016 Los Angeles – Washington 4:3 pp.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    11.1.2016 Washington – Ottawa 7:1
    17.12.2015 Washington – Ottawa 2:1
    5.4.2015 Ottawa – Washington 4:3 pp.
    6.2.2015 Ottawa – Washington 1:2
    23.12.2014 Washington – Ottawa 2:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Gomez, Puempel – Dzingel, Lazar, Paul

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Orpik, Orlov, Chorney, Weber – Williams, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, Burakovsky – Beagle, Johansson, Chimera – Wilson, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Steve Kozari – Trent Knorr, David Brisebois.
     
    Ještě jednou si vás dovoluji přivítat u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání mezi Ottawou a Washingtonem však bude mít menší zpoždění.
     
    Hráči obou celků jsou přítomni na ledové ploše. Dnešní utkání týmů z hlavních měst Kanady a Spojených států amerických bude zahájeno za pár desítek vteřin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní snaha o přechod do útočného pásma v podání domácích se nesetkala s úspěchem. Za Holtbyho bránou získávají kotouč hráči Washingtonu.
     
    00:39
    Nyní už ale registrujeme první střelecký pokus zápasu. Erik Karlsson dostal dobrou přihrávku k modré čáře a tvrdým projektilem donutil Holtbyho k zákroku.
     
    00:56
    Jeden z hostů se prodíral přes bránícího hráče, avšak k volně klouzajícímu kotouči se u Andersonovy svatyně nedostal.
     
    01:35
    Marcus Johansson zkoušel štěstí střelou z pravé strany. Svižným zakončením ale trefil jen Kostku, který puk srazil k zadnímu mantinelu.
     
    02:08
    Postupný útok Ottawy byl bez větších potíží zastaven záhy po přechodu červené čáry a rozehrávat tak budou hosté, kteří drží puk za svou bránou.
     
    02:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Zničehonic se do vedení dostávají hosté! Díky výbornému napadání soupeře se domácí dostali pod tlak, Ryan u mantinelu ztratil kotouč a Wilson tak mohl okamžitě přihrávat volnému MIKEU RICHARDSOVI. Ten se zorientoval a osamocen s trochou štěstí překonal domácího brankáře. Asistence: Tom Wilson
    02:32 Mike RICHARDS - 0:1
     
    03:01
    Domácí se okamžitě snažili odpovědět. Dostali se do dobrého tlaku, avšak ani přihrávka na hranici brankoviště ani následná střela Ceciho větší ohrožení Bradena Holtbyho neznamenala.
     
    03:21
    Po sražené střele Zibanejada se vhazovalo v pásmu hostujícího celku, avšak díky vyhranému buly se Washington velmi rychle dostal aspoň do středního pásma.
     
    04:35
    Senátoři se snaží a napadáním soupeři způsobují potíže. Možné přečíslení dvou na jednoho ale pokazila nepřesná přihrávka.
     
    05:09
    Kotouč nyní jen tak doklouzal až do rukavice Craiga Andersona, který raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po pravici domácího gólmana.
     
    05:42
    Velmi dobře vypadající akci Washingtonu zakončoval Daniel Winnik přihrávkou na najíždějícího si Richardse. Puk jen projel před brankovištěm a skončil u mantinelu.
     
    06:25
    Anderson nejprve nemusel zasahovat proti nepřesné střele od modré čáry a hra se poté rychle přesunula do pásma hostujícího týmu. Ceciho slabý pokus zastavil Holtby.
     
    06:43
    Mike Hoffman se kličkou pokusil zbavit Oshieho, avšak na šikovného Američana si nepřišel a Ottawa se musela rychle soustředit na defenzívu. Akce hostů však končí ofsajdem.
     
    06:55
    Dvě dělovky od modré čáry v podání Erika Karlssona si Holtby pohlídal a nyní už hostující obránci uklidňují hru poté, co převzali puk za vlastní bránou.
     
    07:38
    Poměrně hodně prostoru teď dostal Johansson, který se vymotal od soupeře a dostal přihrávku z rohu kluziště. Rána však tomuto Švédovi vůbec nevyšla a Anderson v pohodě zasáhl.
     
    08:13
    Napadající Stone získal kotouč pro Hoffmana, ale jeho střela z poměrně velkého úhlu si cestu za Holtbyho záda nenašla. Domácí zůstávají u kotouče.
     
    08:35
    Ani další souhra domácích útočníků nevedla k brance a tak hru otočil Alexnder Ovečkin, jenž se snažil prodrat až před bránu domácího gólmana. Neúspěšně.
     
    08:52
    Craig Anderson zazmatkoval při rozehrávce a na chvíli se ocitl v hodně nepříjemné situaci, když se jen tak válel na ledě. Nikdo z hostů toho využít nedokázal.
     
    10:00
    Ani jednomu z týmů se nyní nepodařil přechod do útočného pásma. Poněkud nevýraznou pasáž ukončuje ofsajd hostujícího Washingtonu.
     
    10:22
    Postavení mimo hru je po chvíli pískáno i na druhé straně. Následuje komerční přestávka.
     
    10:38
    Domácí propadli ve středním pásmu a hosté se už už řítili do přečíslení. Zpětnou přihrávku Chimery ale na poslední chvíli zastavil dobře postavený Karlsson.
     
    11:22
    Dobrý tlak Ottawy! Zpětná přihrávka Pageaua našla Smithe, avšak ten puk napálil jen do pozorného Holtbyho. Následná rána Ceciho je zastavena hvizdem, neboť se bude vylučovat.
     
    11:22
    Za držení hole si jde dvě trestné minuty odsedět Jean-Gabriel Pageau (OTT).
     
    11:56
    Hosté se sice usadili v útočném pásmu, ale po jedné střele se už ke kotouči dostali Senátoři, kteří vyhodili puk do středního pásma.
     
    12:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Obávaná přesilová hra Capitals je využita! Nicklas Bäckström poslal puk k Johanssonovi, který na nic nečekal a přihrávkou vybídl ke skórování ALEXANDERA OVEČKINA, jenž si sjel na brankoviště a s překonání Andersona neměl problém. Asistence: Marcus Johansson, Nicklas Bäckström
    12:22 Alexander OVEČKIN - 0:2
     
    13:24
    Ottawa se opět okamžitě po inkasované brance tlačí dopředu a hned dvakrát se během chvilky dostala až k brankovišti soupeře. Výborně chytající Holtby se ale stále drží.
     
    14:12
    Do výborné střelecké pozice se dostal Marcus Johansson, ale ottawský gólman byl tentokrát na svém místě a podržel svůj celek.
     
    14:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Obrana domácího celku byla znovu naprosto dokonale rozebrána a už je to 0:3! Po souhře na jeden dotek v podání dvojice Beagle – Chimera se puk dostal před brankoviště na hůl NICKLASE BÄCKSTRÖMA a ten kotouč dokázal propasírovat přes Andersonovu výstroj až do brány. Asistence: Jay Beagle, Jason Chimera
    14:37 Nicklas BÄCKSTRÖM - 0:3
     
    14:37
    Nespokojený trenér Ottawy si okamžitě vybírá oddechový čas. K výměně brankářů ale zatím nesáhne.
     
    15:52
    Jeden z hostů se provinil faulem a Anderson už tak míří na střídačku. Ottawa má zatím ponechanou výhodu.
     
    16:04
    Marcus Johansson (WSH) trefil holí obličej Mikea Hoffmana a za tento přestupek dostává dvě trestné minuty.
     
    16:27
    Domácí se drží v útočném pásmu, ale zatím si přihrávají jen podél mantinelu a odtud Holtbyho jen těžko ohrozí.
     
    16:42
    Dobrá střela od modré čáry se zastavila zřejmě až na přilbě Bradena Holtbyho. Následně je kotouč vyhozen k bráně domácího gólmana.
     
    17:01
    Tohle je dobrá šance na snížení! Daniel Winnik (WSH) si totiž na lavici hanby odsedí dvě minuty za hákování.
     
    17:25
    Erik Karlsson skvěle vypálil, ale tvrdou ranou z vrcholu pravého kruhu trefil jen břevno!
     
    17:28
    Záhy po buly se kotouč přes mantinel odrazil do hlediště. Už podruhé musí být upravena Holtbyho maska, která po jedné ze střel není v pořádku.
     
    17:45
    Skvělý Holtby zastavil střelu Zibanejada a následně si poradil i s dorážkou Zacka Smithe, jenž se zjevil na hranici brankoviště!
     
    18:04
    Vyloučený Johansson je zpátky na ledě a Washington tak hraje ve čtyřech.
     
    18:47
    Senátoři se ne a ne vrátit do útočného pásma. Proti dobře bránící čtveřici se Ottawa v přesilové hře zřejmě neprosadí.
     
    19:01
    Hosté v plném počtu.
     
    19:24
    Kvalitní střelu od modré čáry nyní vyprodukoval Dion Phaneuf. Holtby se jen ohlédl, ale mohl být v klidu, protože puk si to namířil mimo tři tyče.
     
    19:56
    Johansson pouze nahazuje kotouč k zadnímu mantinelu. V této třetině už nic zajímavého neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina zápasu je za námi a do kabin jdou výrazně spokojenější hosté. Po gólu Mikea Richardse ze třetí minuty totiž dokázalo udeřit i duo Alexander OvečkinNicklas Bäckström a v 15. minutě to bylo záhy 0:3. Ottawa v závěru třetiny nevyužila přesilovou hru pěti proti třem a po dvaceti minutách tak ztrácí tři branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:38.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Nejprve to vypadalo na solidní šanci domácích, ale Hoffmanovi puk přeskočil hokejku a bylo z toho přečíslení dvou na jednoho v podání Caps. Anderson se skvěle přesunul a zlikvidoval zakončení André Burakovského.
     
    20:59
    Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Holtbyho. U jeho brány se bude vhazovat podruhé během necelých deseti vteřin.
     
    21:15
    Jean-Gabriel Pageau se zorientoval za bránou a dokázal přihrát na modrou čáru. Pheaneufova rána ale neznamenala moc velké nebezpečí.
     
    21:47
    Dion Phaneuf opět v akci. Tentokrát mu byl odpískán ofsajd a kotouč tak zůstane ve středním pásmu, neboť právě v této části ledové plochy se bude vhazovat.
     
    22:24
    Washington výborně využívá chyb domácí obrany! Po další takové se do šance dostal Johansson, jenž si sjel před bránu, dostal přihrávku od Beagle, avšak Andersona ani nadvakrát nepřekonal.
     
    22:59
    Hosté zůstávají u kotouče a znovu okupují útočné pásmo. Ottawa má při defenzivní práci velké potíže.
     
    23:35
    Caps v pohodě střídají během útočení a snaží se vrátit čtvrtou branku. Zatím se to ale nedaří, protože Senátoři se brání ze všech sil.
     
    23:53
    Zakázané uvolnění a tlak Washingtonu se tak na chvíli zastaví. Hra se stěhuje samozřejmě před Bradena Holtbyho.
     
    24:23
    Po Hoffmanově přistrčení se k ráně z poměrně velkého úhlu dostal Chiasson. Z těžké pozice však domácí útočník minul.
     
    24:56
    Mike Weber se snažil rozehrát, ale ve středním pásmu trefil jen hokejku jednoho z domácích a puk si to namířil mezi diváky.
     
    25:13
    Signalizovaný ofsajd na chvíli zbrzdí ofenzivní choutky domácího celku, který samozřejmě musí vylidnit útočné pásmo a ztratí tím kotouč.
     
    25:57
    Hned dvakrát se nyní Washingtonu nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru. Puk letí zpátky do pásma hostujícího týmu.
     
    26:28
    Nepříliš aktivní napadání Ottawy nevedlo k zisku kotouče. Ani hosté se ale nikam nedostali a od červené čáry jen nahodili puk za Andersona.
     
    26:59
    Zbytečná ztráta Caps a domácí se po delší době usazují v útočném pásmu. Uvidíme, zda si Gomezova formace připraví nějakou slibnější šanci.
     
    27:34
    Zatím se tak neděje. Obrana Washingotnu je totiž velmi pozorná a znovu se bez větších problémů dostala s kotoučem do neutrální zóny. Následná snaha Dzingela neměla šanci na úspěch.
     
    28:23
    Mike Hoffman to zkusil od modré čáry, avšak ani on se jakožto nejlepší střele Senátorů zatím neprosadil. Hosté otáčejí hru.
     
    28:59
    Ofenzíva domácích i hostů nyní narazila na pozornou obranu soupeře. Hra se rychle přelévá ze strany na stranu a ani jeden z týmů se nedostává do šancí.
     
    29:38
    Až teď to vypadalo nadějněji, ale ani Alexander Ovečkin se po rychlém manévru neprosadil. Výborně zasáhl blokující Dion Phaneuf.
     
    29:52
    Ottawa se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Domácí tak nemohou střídat a bude se vhazovat v jejich pásmu.
     
    30:10
    Hra byla přerušena ve středním pásmu a je tady teprve první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    30:33
    Krátká pauza věnovaná reklamám je minulostí a nyní už se tedy zase pokračuje. Postup Washingtonu momentálně zastaven ofsajdem.
     
    31:19
    Ani přes zvýšený napadání si Ottawa zatím neví rady. Střely od modré čáry jsou výborně blokovány a zbytek si bez potíží hlídá Holtby, který předvádí velmi dobrý výkon.
     
    31:58
    Senátoři znovu ztratili puk aniž by se v útočném pásmu dostali do šance a opět se tak musí rychle soustředit na defenzívu.
     
    32:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní je ale sníženo a domácí vykřesali naději na bodový zisk! Hodně překvapivou ránu vyslal CHRIS WIDEMAN, který švihl kousek od modré čáry a plachtící kotouč zapadl k tyči Holtbyho svatyně. Asistence: Mike Hoffman, Michael Kostka
    32:33 Chris WIDEMAN - 1:3
     
    33:33
    Marcus Johansson chtěl hostům vrátit třígólové vedení, ale jeho svižný pokus přes obránce si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    33:49
    Na druhé straně byl zastavena ofenzivní akce Ottawy a je tady další komerční přestávka.
     
    34:13
    Phaneuf se dostal pod tlak a nakonec také ztratil kotouč. Zadovka zpoza Andersonovy brány ale volného Joahnssona nenašla.
     
    34:53
    Alexander Ovečkin už dnes jednou úspěšný byl, avšak nyní si svým dalším střeleckým pokusem na pozorného Andersona nepřišel. Hosté zůstávají v útočném pásmu.
     
    35:34
    Až teď si Ottawa uleví. Na trestnou lavici totiž usedá Nicklas Bäckström (WSH), který zahákoval Diona Phaneufa.
     
    35:57
    Ottawa sice je nastěhována v pásmu Caps, ale dosud jedinou střelu Ryana zlikvidoval jeden z blokujících hráčů Washingtonu.
     
    36:27
    Na přihrávku Bobbyho Ryana si nyní výborně sjel Mike Hoffman, avšak prudký kotouč domácí útočník trefit nedokázal.
     
    36:57
    Senátoři se rychle vrátili do útočného pásma a Mika Zibanejad tvrdým projektilem protáhl hostujícího brankáře. Hra je poté přerušena, protože kotouč se dostal do ochranné sítě.
     
    37:29
    V závěru přesilové hry se ke střele dostal ještě Dion Phaneuf, avšak ani jeho nízký pokus neprošel až do sítě. Zblokovanou střelu si připsal Tom Wilson.
     
    37:34
    Hosté v plném počtu.
     
    38:43
    Ani jeden z týmů se nedokázal usadit v pásmu soupeře. Pomalu se blíží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Marc Methot vypálil od mantinelu, avšak nepřesný projektil z levé strany mířil poměrně daleko od Holtbyho brány. Zdá se, že v této třetině se další branky nedočkáme.
     
    39:56
    Pageau ještě odkázal využít chyby Washingtonu, našel přihrávkou zpoza brány Kostku, ale Holtby si našel skulinu mezi těly a ránu od modré čáry schoval do lapačky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Poslední střelu druhé třetiny zablokoval Matt Niskanen a celky tak odcházejí do kabin. Hosté mají stále poměrně pohodový náskok, ale po brance Chrise Widemana, jenž se prosadil ve 33. minutě, je onen náskok už jen dvougólový. I tak je před domácími hodně práce a proti nim jsou i statistiky. Caps totiž neprohráli ani jeden z 19 zápasů sezóny, ve kterých vedli po první třetině, natož po té druhé.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Icing hostujícího celku a hra se tak stěhuje před Bradena Holtbyho, který v této třetině bude strážit dvougólové vedení svého týmu.
     
    40:25
    Záhy po vhazování se v dobré pozici zjevil Bobby Ryan. Holtbyho bránu ale třetí nejproduktivnější Senátor sezóny přestřelil.
     
    40:59
    Na druhé straně zakončoval Jevgenij Kuzněcov. Ani jeho pokus si nenašel cestu mezi tři tyče.
     
    42:09
    Matt Puempel velmi šikovně tečoval nahození od modré čáry, avšak Holtby bleskově sevřel betony a zacelil mezeru mezi nohami.
     
    42:42
    Domácí se odhodlali k pouhému nahození kotouče ze středního pásma. Za Holtbyho bránou puk sbírají obránci Washingtonu.
     
    42:54
    Ryan Dzingel (OTT) se sice snažil zachránit situaci a po hákování Orlova rychle upustil hokejku. Ani tak se ale dvouminutovému trestu nevyhnul.
     
    43:19
    Matt Niskanen dostal několik přihrávek na modrou čáru, avšak až ta poslední se dala proměnit ve střelu. Proti nepřesnému pokusu Anderson nezasahoval.
     
    43:58
    Washington se stále drží v útočném pásmu. Z přesilové hry už ale zbývá méně než minuta.
     
    44:31
    Domácí zahrozili ve vlastním oslabení. Caps ztratili puk na útočné modré čáře a Pageau se záhy dostal ke střele. Po rychlém přechodu do útoku pálil z mezikruží nad.
     
    44:54
    Domácí v plném počtu.
     
    45:30
    Pomalé vyhození Wahingtonu doklouzalo na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici hostujícího gólmana.
     
    45:34
    Ottawa se po buly bleskově zformovala v útočném pásmu a Holtby musel zasahovat proti střele Mikea Hoffmana. Výsledkem byl 23 úspěšný zákrok.
     
    46:06
    Poměrně jednoduše se domácí tým prodral přes střední pásmo a znovu se usadil u Holtbyho brány. Erik Karlsson měl na hokejce vyrovnání, avšak nakonec musel zakončovat bkhendem a z mezikruží střílel jen do brankáře Caps.
     
    46:36
    Hosté dokázali využít špatné rozehrávky soupeře a dostali se ke střele od modré čáry. Nízký a nepříliš důrazný pokus letěl mimo Andersonovu svatyni.
     
    47:06
    Rychle zpátky na druhou stranu. Curtis Lazar dokázal tečovat ránu od jednoho z obránců Ottawy, ale Holtby mohl být relativně v pohodě, neboť puk šel o pár decimetrů mimo.
     
    47:34
    Nick Paul se za bránou zbavil svého strážce a zničehonic se u Holtbyho zjevil v dobré pozici. Z úhlu však puk za záda brankáře Washingtonu nepropasíroval.
     
    48:06
    Domácí měli ponechanou výhodu a při signalizovaném vyloučení pálil Mike Hoffman. Dělovku od modré čáry s pohlídal pozorný Holtby.
     
    48:06
    Nicméně Ottawa může pokračovat v ofenzívě. Na lavici hanby totiž usedá Dmitrij Orlov (WSH), jenž se provinil podražením.
     
    48:29
    Braden Holtby zastavil další bombu Erika Karlssona a hosté se po chvíli osvobodili vyhozením kotouče do středního pásma.
     
    48:52
    Další tvrdou ránu obstaral Mark Stone, avšak ani on si na výborně chytajícího brankáře Caps nepřišel. Stále ale Ottawě zbývá více než minuta přesilové hry.
     
    49:18
    Podruhé během dvaceti vteřin se hostům podařilo vyhodit puk až ke Craigu Andersonovi. Druhou půli oslabení hosté zvládají na jedničku.
     
    50:03
    Dva střelecké pokusy Mikea Hoffmana skončily shodně na betonech Bradena Holtbyho a přesilová hra domácího týmu bude za chvíli minulostí.
     
    50:06
    Hosté v plném počtu.
     
    50:51
    I po nevyužité přesilovce se ale domácí snaží kombinovat v útočném pásmu. Znovu se však dostali jen ke střele od modré čáry a Holtby v pohodě zasáhl.
     
    51:31
    Oshie se svými kumpány z druhého útoku vyvezli kotouč do středního pásma a odjeli střídat. Ottawa se může pokoušet o další dobytí útočného pásma.
     
    52:00
    Souhra Caps zaskřípala a hra je tak osm minut před koncem zápasu přerušena. Je čas na komerční přestávku.
     
    52:47
    Po komerční přestávce se hostům daří kontrolovat hru a dokonce se dostali k zakončení. Anderson si ale prostor u své levé tyčky pohlídal.
     
    53:28
    Tom Wilson o pár centimetrů vyhrál bruslařský souboj s jedním z domácích beků a icing se díky němu nepískal. Z následné souhry Washingtonu ale vyplynula jen slabá střela od modré.
     
    53:34
    Domácí mohli postupovat dva na dva, ale Paul situaci nevyřešil dobře, když nahodil puk ze středního pásma. Výsledkem je icing Ottawy.
     
    53:53
    Jay Beagle se zjevil mezi kruhy, kde dostal trochu prostoru a kvalitním zakončením protáhl domácího brankáře, jenž levým betonem vyrazil kotouč mimo tři tyče.
     
    54:39
    Ottawě s nedaří přechod přes střední pásmo. Nyní je navíc na ledě elitní formace Washingtonu a to pro ottawskou defenzívu znamená stupeň nejvyššího ohrožení.
     
    54:56
    Od Pageaua se kotouč odrazil na střídačku domácího týmu. Následuje zřejmě poslední komerční přestávka třetí třetiny a zároveň zápasu.
     
    55:17
    Znovu je kotouč mimo hrací plochu a je tady vhazování u Andersona. Justin Williams je sice nespokojen, neboť si žádal vyloučení Stonea, ale na rozhodnutí sudích už nic nezmění.
     
    56:06
    V posledních minutách hra postrádá lepší tempo. Ottawa by jistě ráda útočila a pokoušela se o snížení a následné vyrovnání, ale hosté domácí hráče k ničemu nepouštějí.
     
    56:46
    Hosté si nekomplikují život a posílají kotouč na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Bradena Holtbyho.
     
    56:51
    Rychlá výměna kotouče po vyhraném buly vedla jen k nepřesné ráně jednoho z domácích obránců. Puk se poté vykutálel do středního pásma.
     
    57:24
    Až teď se Senátoři pořádně usazují v útočném pásmu. Ve zhuštěném prostoru ale zatím nenacházejí skulinu, která by mohla znamenat nebezpečnější zakončení.
     
    57:58
    Craig Anderson míří na střídačku a Sens to tedy zkoušejí v šesti!
     
    58:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po velkém tlaku domácích přichází snížení! Holtby teď vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí, a po nepřesné střele od modré čáry se trochu nešikovně vracel do brány. Toho dokázal využít MIKA ZIBANEJAD, jenž z úhlu nahodil puk do brankoviště a Holtby si touš srazil do sítě. Asistence: Erik Karlsson, Mike Hoffman
    58:27 Mika ZIBANEJAD - 2:3
     
    58:51
    Domácí zbytečně zmatkovali u vlastní brány a mohli pykat. To by si ale hosté museli lépe rozumět.
     
    59:00
    Anderson znovu na střídačce a Ottawa je znovu v šesti hráčích v poli!
     
    59:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí kapitán Erik Karlsson sice vyhrál bruslařský souboj, ale poté nedokázal odehrát kotouč do bezpečí a TJ OSHIE puk z otočky bleskově zametl do odkryté brány Sens. Asistence: Karl Alzner, Daniel Winnik
    59:47 TJ OSHIE - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce a z vítězství se radují hostující hráči Washingtonu. Ti do třetí třetiny vstupovali s náskokem dvou branek, který se nakonec ukázal jako dostačující. Ottawa se totiž zmohla jen na snížení, které v 59. minutě při powerplay obstaral Mika Zibanejad. Následně se navíc do prázdné brány Senátorů prosadil TJ Oshie, jenž pečetil výhru aktuálně nejlepšího celku celé NHL.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
    2. Marcus Johansson (WSH) 0+1
    3. Chris Wideman (OTT) 1+0
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 19 313 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:16:42)
    Justin Williams se během zápasu dobře bavil.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 33. Wideman (Hoffman, Kostka), 59. Zibanejad (Karlsson, Hoffman) – 3. Richards (Wilson), 13. Ovečkin (Johansson, Bäckström), 15. Bäckström (Beagle, Chimera), 60. Oshie (Alzner, Winnik)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Kostka – Stone, Pageau, Smith – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Gomez, Puempel – Dzingel, Lazar, Paul
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Orpik, Orlov, Chorney, Weber – Williams, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, Burakovsky – Beagle, Johansson, Chimera – Wilson, Richards, Winnik

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Steve Kozari – Trent Knorr, David Brisebois

    Diváci: 19.313
    bahis siteleri