Dukla Praha – Jablonec 6:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
6:1 (4:0)
FK Jablonec
Pátek 15.04.2016, 18:00 • Juliska, Praha 6 - Dejvice • Synot liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Na shledanou u dalšího online přenosu. (19:56:42)
     
    Dukla se tedy přibližuje Jablonci na rozdíl dvou bodů, ale nadále zůstává na devátém místě a momentálně má na svém kontě 29 bodů. Jablonec se o poháry může poprat už jen v MOL Cupu, jelikož první ligovou pětku už jen těžko dostihne.
     
    Je konec! Dukla deklasuje Jablonec poměrem 6:1 a zaslouženě se raduje z vysokého vítězství. Hosté vstoupili do druhého poločasu aktivně, aby alespoň upravili výsledek a Kyselovi se podařilo snížit na 4:1, ale domácí to vzali jako varování a opět zvýšili tempo své hry, což nakonec přineslo další dva gólové zásahy. Největší zásluhu na vysoké výhře má Jakub Mareš , který dva góly vstřelil a další dva padly po jeho centrech.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavuje se jen symbolická jedna minuta a zápas už se pouze dohrává.
     
    90
    Vašíček upadl v jablonecké šestnáctce po souboji s protihráčem a domácí se dožadovali penalty. To, že je rozhodčí Franěk nevyslyšel je však vzhledem k průběžnému výsledku nemusí příliš mrzet.
     
    89
    Dukla drží míč na svých kopačkách a závěr zápasu si hodně užívá, což platí i pro nepočetnou skupinku domácích fanoušků.
     
    88
    Na druhé straně chtěli ještě zahrozit i hosté, ale jejich útočnou snahu maří odpískaný ofsajd.
    86. Bidje MANZIA - 6:1
     
    86
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se nakonec vydala dopředu a je z toho již šestá branka domácích! Oblouček z pravé strany našel před bránou volného BIDJE MANZIU, který střílí svůj druhý gól v letošní ligové sezoně. Nutno uznat, že konžský fotbalista si ho za svou dnešní aktivitu zaslouží.
     
    84
    Zápas už se jen z povinnosti dohrává. Domácí teď dlouze kombinují na vlastní polovině a fanoušci Dukly hlasitě kvitují každou povedenou přihrávku.
     
    82
    Je tu další a zároveň poslední střídání. Domácího Ondřeje Vrzala nahrazuje Dominik Preisler.
     
    80
    Ve stejnou chvíli střídají i domácí. Ze hřiště odchází Marek Hanousek a na trávníku se v poslední desetiminutovce představí Václav Vašíček.
     
    80
    V posledním střídání jabloneckého týmu nahrazuje Stanislava Tecla Tomáš Wágner.
     
    79
    Manzia zvládl souboj s Trávníkem, o něhož otřel balón, který následně skončil v zámezí a Rada může v klidu odkopávat od své brány.
     
    78
    Domácí fanoušci teď vyvolávají jméno Jakuba Mareše, který měl prsty ve čtyřech gólech Dukly, z nichž dva sám dal. Právě Mareš nyní opouští hřiště a pro zbytek zápasu ho nahrazuje Michal Smejkal.
     
    76
    Rozehrávky rohového kopu se chopil Trávník, jehož centr vyboxoval pozorný Rada.
     
    75
    Jablonec bude zahrávat rohový kop.
    73. Jakub MAREŠ - 5:1
     
    73
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla zvyšuje na 5:1! Daniel Tetour převzal míč před šestnáctkou, následně se s balónem otočil a poté přesně přihrál mezi dva obránce nabíhajícímu JAKUBU MAREŠOVI, který přízemní střelou překonává Bártu. Asistence: Daniel Tetour.
     
    72
    Špatnou rozehrávku hostů vystihl Hanousek, který se s míčem vřítil hluboko do vápna a následně poslal míč před bránu, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
    70. Spartakiáda jabloneckého kotle.
     
    70
    Zhruba desetičlenná skupinka fanoušků hostujícího týmu si z průběžného stavu nejspíš těžkou hlavu nedělá. Fanoušci Jablonce se baví pobíháním z jedné strany sektoru na druhou a chvílemi to vypadá skoro jako spartakiádní nácvik.
     
    69
    Po pěkném centru z pravé strany se k hlavičce dostal Manzia, jehož zakončení však nemířilo mezi tři tyče.
     
    68
    Dnešní gólové hody na Julisce sleduje pouze 1067 diváků.
     
    66
    Jenže tentokrát z toho byl jen rychlý protiútok Jablonce, jenž ovšem končí nepřesnou přihrávkou Trávníka, který se marně snažil dlouhým balónem najít nabíhajícího Tecla.
     
    65
    Manzia byl v rychlém sledu dvakrát faulován a Dukla se postupně přibližuje k bráně Jablonce. Přímý kop si vezme na starost tradiční exekutor Jakub Maroš.
     
    63
    Pernica chtěl odcentrovat před bránu, ale trefil jen nejbližšího bránícího hráče.
     
    62
    Bártův dlouhý výkop propadl až do šestnáctky Dukly, kde se k míči snažil dostat Tecl, ale obrana Dukly včas zasáhla.
     
    60
    Hodina hry je za námi, viděli jsme již pět branek, z nichž poslední vstřelili hosté v 56. minutě. Jablonec si gól za svou aktivitu v úvodu druhé půle zasloužil, ale Dukla se, zdá se, poučila a opět zvýšila tempo své hry.
     
    59
    Zdá se, že Dukla skutečně po jabloneckém gólu zabrala a nyní se snaží dostávat do útočných situací. Gorksš teď dlouhým balónem hledal nabíhajícího Manziu, s nímž měl potíže Karavajev, ale balón doputoval až k Bártovi.
     
    57
    Inkasovaný gól by pro Duklu mohl být varováním, že příliš pasivní hra by se nemusela vyplácet. Domácí teď drží balón a kombinují na polovině hřiště.
    56. Marek KYSELA - 4:1
     
    56
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Dneska to po standardních situacích padá! Jablonec se poprvé prosazuje po rohovém kopu, který propadl k Teclovi, jehož v obrovské šanci ještě dokázal vychytat Rada, ten však míč pouze vyrazil před sebe a k dorážce se dostal MAREK KYSELA, který už nezaváhal.
     
    55
    Z optické převahy Jablonce zatím neplynou šance, ale nyní severočeši získali alespoň rohový kop.
     
    53
    Tecl ve vápně nepřesně přihrával, ale Považanec podklouzl, takže míč nesebral, ale pouze tečoval a hosté mohli zůstat v útoku, jenže vzápětí přišla další nepřesnost, které už Dukla využila a nyní je u míče.
     
    52
    Zdá se, že Jablonec se snaží hrát aktivně a rád by výsledek alespoň upravil, Dukla je však zatím v obranné hře hodně jistá.
     
    50
    K odcentrovanému míči se dostal ve vápně Nestor, ale měl to v zakončení těžké a bránu minul.
     
    49
    Pernica skluzem zasáhl Manziu a za svůj zákrok vidí zcela oprávněně žlutou kartu. Dukla navíc bude rozehrávat ze slibné pozice.
     
    48
    Jenže hosté v útoku dlouho nesetrvali, protože se útočným faulem provinil Hübschman.
     
    48
    Gorkšs fauoval v souboji na polovině hřiště Tecla a Jablonec rychle rozehrává.
     
    47
    Vrzal teď dobře zasáhl ve vlastním pokutovém území, když vystihl přihrávku z levé strany a rázně odkopl balon do bezpečí.
     
    46
    Jablonec reaguje na nepříznivý vývoj dvojitým střídáním. Na hřiště se ve druhém poločase už nepodívají Ján Greguš a Martin Pospíšil. Do hry naopak nově zasáhnou Michal Trávník a Daniel Silva Rossi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Dominanci Dukly v prvním poločase museli uznat i v Jablonci.

     
    Na Julisce to půl hodiny vypadalo na poklidné utkání, ale pak se začaly dít věci! Domácí se prosadili třikrát během pěti minut a do přestávky stihl ještě zvýšit na 4:0 Jakub Mareš. Jablonci dělají velké problémy zejména centrované míče, po nichž padly první tři branky. Severočeši to budou mít hodně těžké, pokud se ještě budou chtít vrátit do zápasu a zabojovat o bodový zisk. Dukla dohrávala první poločas ve velké pohodě a čtyřgólový náskok je hodně komfortní. Dočkáme se gólových hodů i ve druhém poločase? To budeme moci sledovat přibližně od 19:02.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí Franěk nastavuje v prvním poločase jednu minutu. Dukla teď zcela kontroluje hru.
    43. Jakub MAREŠ - 4:0
     
    43
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle už začíná být debakl! Hanousek posílal míč na Nestora, který však na poslední chvíli balónu uhnul a propustil ho až k JAKUBU MAREŠOVI, jenž ve vápně dokázal zakončit zpoza bránícího hráče a jeho přízemní střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Bárta si na míč sice sáhl, ale nedokázal dostatečně změnit jeho dráhu letu. Asistence: Marek Hanousek.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Marek Hanousek (FK Dukla Praha).
     
    40
    Dukla drží míč na polovině Jablonce, tempo hry se po bláznivé pětiminutovce hodně zvolnilo.
     
    38
    Nepřesná střela zpoza šestnáctky Radu nezaměstnala a domácí gólman může v klidu rozehrávat.
     
    37
    Jablonec teď působí hodně zaskočeně. Pětiminutovka se třemi inkasovanými brankami se severočechy viditelně zamávala.
    35. Daniel TETOUR - 3:0
     
    35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro Jablonec! Severočeši inkasují potřetí během pěti minut a Dukla vede už 3:0! Vrzalův centr z levé strany vyrazil Bárta pouze k DANIELU TETOUROVI, který zblízka snadno dorazil míč do brány.
    33. Kaspars GORKŠS - 2:0
     
    33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Mareš našel od rohového praporku parádním centrem KASPARSE GORKŠSE a lotyšský stoper hlavou suverénně uklidil míč za Bártova záda! Asistence: Jakub Mareš.
     
    32
    Dukla je teď hodně aktivní a získala další rohový kop.
    31. Mareš měl střílet, ale špatně posoudil situaci a pouze nepřesně přihrál.
     
    31
    Další velká šance Dukly! Mareš měl před sebou napůl odkrytou bránu, ale ještě hledal přihrávkou doleva někoho ze spoluhráčů, jenže k míči se nikdo z nich nedostal.
    30. Ondřej VRZAL - 1:0
     
    30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Standardní situace končí úvodní brankou zápasu! Přímák rozehrál Mareš, jehož centr prodloužil jeden z bránících hráčů k ONDŘEJI VRZALOVI, který z voleje trefil míč parádně a překonal Bártu. Asistence: Jakub Mareš.
     
    29
    První žlutou kartu dostává hostující Ondřej Mihálik, který fauloval Miloševiće a domácí budou mít k dispozici přímý kop.
     
    28
    Nestor posunul ve vápně míč hlavou na Považance, který následně nejspíš mířil ke vzdálenější tyči, ale jeho rána končí mimo bránu.
     
    27
    Jablonec se dokázal bez potíží ubránit, ale Dukla zůstává u míče. Domácí zvyšují aktivitu a hru již minimálně vyrovnali.
     
    26
    Dukla předvedla povedený rychlý přechod do útoku a Nestor kolmou přihrávkou našel dobře ve vápně Tetoura, který se sice dostal trochu do úhlu, ale stejně mohl nebezpečně zakončovat, jeho střelu však srazil skluzem bránící hráč a bude z toho roh.
     
    23
    Považanec se před šestnáctkou odhodlal ke střele, ale trefil jen vlastního spoluhráče. Ve vápně Jablonce se poté míč podivně odrážel a velký zmatek skončil střelou do břevna, která však přišla již po odpískání, takže veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    22
    Dukla získala další rohový kop, který se snažila rychle rozehrát na krátko, ale rozhodčí ji zastavil a rozehrávka se bude muset opakovat.
     
    21
    Vrzal hledal přihrávkou za obranu Manziu, který byl ovšem v ofsajdu, což neuniklo pozornosti rozhodčího.
     
    20
    Pospíšil zkusil vypálit zpoza vápna, ale při střele podklouzl a rána z voleje končí vedle Radovy brány.
     
    19
    Mareš poslal do vápna hodně povedený centr, ten se snažil zužitkovat Manzia, jenže nakonec vůbec netrefil balón, který tak jen proletěl šestnáctkou Jablonce.
     
    18
    Dukla bude zahrávat svůj první rohový kop v zápase.
     
    17
    Mareš se na levé straně pokusil uvolnit Manziu, před nímž na poslední chvíli odkopl míč do autu Karavajev.
     
    16
    Hra zatím pokračuje bez Miloševiće, který je ošetřován za postranní čarou.
    15. Hybšův centr sestřelil Miloševiće, který musel být ošetřován.
     
    15
    Hybš chtěl centrovat do vápna, ale Milošević jeho centr obětavě zblokoval a následně zůstává ležet na trávníku. Domácího hráče už si berou do parády lékaři, ale nejspíš bude moci pokračovat.
     
    14
    Jablonec teď dlouho kombinuje na polovině Dukly, kde se zatím odehrává většina zápasu.
     
    12
    Milošević centroval do šestnáctky a Jablonečtí odvrátili míč jen k Hanouskovi, který poté hledal před bránou Manziu, jenže rozhodčí v tu chvíli správně odmával ofsajd.
     
    11
    Jablonec měl k dispozici standardní situaci, ale centrovaný míč letěl vysoko nad všemi hráči v šestnáctce Dukly a skončil v zámezí.
     
    10
    Dukla poprvé zahrozila, když centr z levé strany našel ve vápně Manziu, který však tak trochu nevěděl, jak s míčem naložit a nebyla z toho nakonec ani střela na bránu.
     
    8
    Tentokrát se ovšem Dukla snadno ubránila a míč je nyní až u jabloneckého gólmana.
     
    7
    Jablonec je v úvodu zápasu aktivnějším týmem a nyní získal další rohový kop.
    6. Romera spálil první velkou šanci zápasu.
     
    6
    Pospíšil odcentroval na Kyselu, který hlavou prodloužil míč na Romeru, jenž před malým vápnem zakončoval úplně volný, ale z první zakončil jen nad Radovu bránu! První velká šance dnešního zápasu zůstává nevyužita.
     
    5
    Po zblokovaném centru Romery uvidí fanoušci na Julisce první rohový kop, který bude zahrávat Jablonec.
     
    4
    Greguš fauloval na polovině hřiště, odkud následně rozehrávali domácí. Dukla se poté dostala až k šestnáctce soupeře, ale Vrzalův centr byl hodně nepřesný.
     
    3
    Hübschman uvolnil na pravé straně Tecla, který však sám sebe vyhnal až do autu. Rozehrávat bude Dukla, která se zatím v útočné fázi nedostala na polovinu soupeře.
     
    2
    Manzia napadal Pernicu, kterému zmařil rozehrávku, ale míč pak jen neškodně doputoval k Bártovi.
     
    1
    Hra je poprvé přerušena, jelikož Tecl byl faulován na polovině hřiště. Hosté následně rozehrávají dozadu a do kombinace se zapojuje a i brankář Bárta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Marek Hanousek (C), Považanec, Daniel Tetour – Manzia, Mareš, Albiach.
    Náhradníci: David Tetour – Bezdička, Jurendić, Preisler, Smejkal, Vašíček, Bezpalec.

    FK Jablonec: Bárta – Romera, Pernica, M. Kysela, Hybš – Hübschman (C) – Karavajev, Pospíšil, Greguš, Mihálik – Tecl.
    Náhradníci: Valeš – Doležal, Matěj Hanousek, Rossi, Trávník, Wágner.

    Rozhodčí: P. Franěk – J. Paták, Z. Dobrovolný (J. Jech).
     
    Oba týmy se v letošní sezoně setkaly již třikrát. Nejprve se v podzimním ligovém zápase v Jablonci zrodila gólově bohatá remíza 3:3 a v březnu svedl oba celky proti sobě los čtvrtfinále MOL Cupu. První zápas se hrál na Julisce, kde gól nepadl, takže o postupujícím rozhodla odveta na severu Čech, kde se radoval z vítězství 2:1 Jablonec.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Pražská Dukla dnes na Julisce přivítá Jablonec v souboji dvou tabulkových sousedů. Přestože jsou oba týmy v tabulce u sebe, ztrácí Dukla na svého soupeře celých pět bodů, takže ani případné vítězství by ji před severočechy nedostalo. Dukla však má o motivaci postaráno, protože bude chtít fanouškům vynahradit poslední nevydařené domácí výkony. Tým z Julisky totiž doma prohrál dva zápasy v řadě, aniž by v nich vstřelil jediný gól a před vlastními fanoušky vyhrál naposledy 12. února v zápase proti Liberci. Bude dnes svěřencům Luboše Kozla opět svědčit soupeř ze severu Čech? Jablonec zavítá do Prahy podruhé v řadě, v minulém kole vybojoval jeden bod za remízu 0:0 na Edenu proti Slavii. Pro svěřence Zdenka Frťaly to byl vůbec první jarní bodový zisk z venkovního zápasu. Zaznamená dnes Jablonec další?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Švejkar


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 30. Vrzal (Mareš), 33. Gorkšs (Mareš), 35. Daniel Tetour, 43. Mareš (Marek Hanousek), 73. Mareš (Daniel Tetour), 86. Manzia – 56. M. Kysela

    Karty:   41. Marek Hanousek (DUK) – 29. Mihálik (JAB), 49. Pernica (JAB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:5. Fauly: 22:10.
    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Štetina, Gorkšs, Vrzal (82. Preisler) – Marek Hanousek (C) (80. Vašíček), Považanec, Daniel Tetour – Manzia, Mareš (78. Smejkal), Albiach.
    Náhradníci: David Tetour – Bezdička, Jurendić, Preisler, Smejkal, Vašíček, Bezpalec.

    FK Jablonec: Bárta – Romera, Pernica, M. Kysela, Hybš – Hübschman (C) – Karavajev, Pospíšil (46. Rossi), Greguš (46. Trávník), Mihálik – Tecl (80. Wágner).
    Náhradníci: Valeš – Doležal, Matěj Hanousek, Rossi, Trávník, Wágner.

    Rozhodčí: P. Franěk – J. Paták, Z. Dobrovolný (J. Jech)

    Diváci: 1067
    bahis siteleri