Ukrajina – Estonsko 7:1 (kon.) | Velká Británie – Litva 8:0 (kon.) | Rumunsko – Chorvatsko 5:12 (kon.)
konec
Ukrajina
7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Estonsko
Středa 20.04.2016, 13:00 • Dom Sportova, Záhřeb, Chorvatsko (otevřen 1972 - kapacita 6500 diváků) • Mistrovství světa - I. B Divize • 3 • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Přeji Vám hezký zbytek středečního odpoledne. (15:13:55)
     
    Nás čekají ve třetím hracím dni chorvatského šampionátu ještě dvě utkání. Od 16:30 se s komentátorem Lukášem Podleśným můžete těšit na velmi zajímavý střet, který značně promluví do postupové matematiky, Velké Británie s Litvou. S tímto utkáním se dá také očekávat velice kvalitní atmosféra, jíž britští fanoušci prozatím vytvářeli. Od 20:00 pak sledujte vystoupení domácích Chorvatů, kteří zatím čekají na první vítězství, s Rumunskem. V tomto zápase by se jich měly podle očekávání dočkat. Komentuje Adam Lacek.
     
    Estonci naopak musejí směřovat myšlenky na důležitou bitvu o záchranu, kterou pobaltský celek sehraje s největší pravděpodobností proti Rumunsku.
     
    Je za námi utkání, které rozhodla už několikrát zmiňovaná efektivita. Estonci, přestože podlehli na střely pouze 35:29, utrpěli od Ukrajiny debakl 1:7. Žlutomodrá reprezentace tak prochází turnajem prozatím bez ztráty bodu a minimálně do konce následujícího utkání mezi Velkou Británií a Litvou míří na první místo v tabulce. Je tak na nejlepší cestě za návratem do 1.A divize MS v ledním hokeji. Svěřenci trenéra Savického ale musejí zvládnout ještě dva přetěžké duely s již zmíněnými celky.
     
    Konec zápasu.
     
    58:41
    Minutu a devatenáct sekund před koncem přichází kouč Olexander Savickyj s netradičním tahem. Na poslední chvíle utkání vyměnil brankáře. Ševčuk nahradil dnes velice kvalitně chytajícího Zacharčenka.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají dvě minuty.
     
    Věděli jste, že?... Nejvyšší porážka Estonska se datuje do roku 2001. Na šampionátu I.B divize (tehdy se ještě skupiny nedělily na výkonnosti) podlehl pobaltský celek domácímu Slovinsku. V Lublani se v té době formoval a vzestupoval stále výše dnes na hraně elitní a první A divize působící postjugoslávský tým. Estonci podlehli 21. dubna poměrem 0:16.
     
    55:08
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A znova, Estonci vedou i ve třetí třetině na střely, ale po hříchu nejsou napřed ve střílení branek. Asi proto tým z Pobaltí nemůže prozatím myslet výše. Kombinaci ukrajinského celku zakončil sedmou trefou ARTEM BONDARJEV. Asistence: Sergij Babynec.
     
    52:00
    Nemohu si odpustit poznámku k estonské hře, která je až obrovsky neefektivní. Stav střel na branku 33:28, přičemž gólové vyjádření je diametrálně odlišné. Lehké déjà vu pro svěřence finského kouče Jussi Tupamakiho, podobný průběh utkání se udál v zahajovacím utkání chorvatského MS s Litvou.
     
    50:38
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ani celou minutu si neposeděl estonský zadák Lukin na trestné lavici a už ji opouští. Využitou přesilovku má na svědomí ANDRIJ MICHNOV, který tak dává svou druhou branku v utkání. Tohle už pro Estonce zavání debaklem, musíme ovšem dodat, že je pro pobaltský celek hodně krutý. Asistence: Oleg Šafarenko.
     
    49:50
    Nyní bude hrát Ukrajina přesilovou situaci. Na trestnou lavici míří Lukin na dvě minuty za hákování.
     
    49:00
    Estonci jsou ve střelbě opět aktivnější než Ukrajinci, i když to není tak jako ve druhém dějství. Vedou 5:4, Zacharčenko v brance žlutomodré reprezentace odolává a drží poklidné vedení svého celku. Vypadá to, že se Ukrajina osamostatní v čele tabulky, minimálně do konce následujícího utkání Velká Británie – Litva.
     
    47:16
    Ukrajina je v plném počtu a ubránila se opět bez úhony. Stav tak zůstává stejný.
     
    45:16
    Šance, byť titěrná, pro Estonce je tady. Roman Blagoj míří na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    Věděli jste, že?... Nejvyšší vítězství ukrajinského hokeje na mezinárodním poli se událo hned na prvním šampionátu, které tehdy nově vzniklý stát absolvoval. Bylo to na MS skupiny C ve slovinském Bledu. Ukrajina porazila Belgii rozdílem několika tříd – 37:2.
     
    44:34
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Jenže se děje pravý opak. Ukrajinský náskok navyšuje JURYJ PETRANGOVSKYJ, který po přihrávce Romaněnka dává pátou branku svého celku. Nejspíše tak udává dnešnímu prvnímu utkání třetího hracího dne definitivu. Asistence: Volodymyr Romaněnko.
     
    43:00
    Třetí třetina se odehrává prozatím v kolejích ukrajinského držení pro ně uspokojivého stavu. Estonci musí dát brzy branky, pokud tedy chtějí průběh a koncovku zápasu zdramatizovat.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 6. Gavryk (Tymčenko, Aleksjuk), 15. Blagoj (Petruchno), 37. Michnov (Andrejkiv, Šafarenko), 37. Tymčenko (Gavryk), 45. Petrangovskyj (Romaněnko), 51. Michnov (Šafarenko), 56. Bondarjev (Babynec) – 23. Rooba


    Ukrajina: Zacharčenko (Ševčuk) – Tolstuško, Petruchno, Isajenko, Romaněnko "A", Andrejkiv, Pobjedonoscev, Žovnir, Aleksjuk – Zacharov "C", Babynec, Blagoj – Kicha, Petrangovskyj, Gniděnko – Šafarenko, Michnov, Bondarjev "A" – Tymčenko, Gavryk, Černyšenko.
    Estonsko: Seppenen (Koitmaa) – Robuškin, Lahesalu "C", Levkovic, Ossipov, Kerna, Lukin – Rooba "A", Makrov, Petrov – Titarenko, Sibircev, Andrejev – Vasjonkin, Parras, Fursa – Fedoruk, Vorang, Kuzněcov.

    Rozhodčí: Manuel Nikolič (AUT) – Vanja Belič (SLO), Franco Espinoza (SUI).