Michael van Gerwen - Peter Wright 7:2 (kon.) | Raymond van Barneveld - Adrian Lewis 7:4 (kon.)
Gary Anderson - James Wade 6:6 (kon.) | Phil Taylor - Robert Thornton 7:2 (kon.)
Adrian Lewis - Michael van Gerwen 5:7 (kon.)
konec
Adrian Lewis - Michael van Gerwen
Premier League 2016

5:7

Čtvrtek 21.04.2016, 22:50 • Bournemouth International Centre, Bournemouth • Šipky • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Konec utkání. (23:11:04)
     
    5:7
    Následně si to ovšem Holanďan pohlídal a utkání poslal do zdárného konce. Migthy Mike zvládl i druhé utkání, ačkoliv to bylo nyní s většími problémy.
     
    5:6
    To bylo pořádné drama. Van Gerwen zavíral, ale zbylo mu osm. Následně nasázel Lewis 180, což mu nemuselo stačit. Mighty Mike ovšem nezakončil, a tak se pokračuje!
     
    4:6
    Van Gerwen si vše připravil dobrými hody v tomto legu vše na to, aby mohl jít do vedení 6:4. Bod má světová jednička jistý.
     
    4:5
    Napínavý leg se povedlo ukončit holandskému hráči ve svůj prospěch, a tak velký obrat na světě zatím není!
     
    4:4
    Neskutečné. Mighty Mike si vše připravil na hru, kde chtěl zavřít. Adrian Lewis ovšem zavřel neskutečných 142 a vyrovnal na 4:4!
     
    3:4
    Další hodně vyrovnaná hra končí snížením na 3:4! Van Gerwenovi se nepovedlo trefit double dvacet, a tak přišla odplata od Lewise!
     
    2:4
    V napínavé hře se nakonec povedlo uspět Adrianu Lewisovi, jenž získal hodně důležitý bod. Zakončit se mu povedlo skrz double 4.
     
    1:4
    Van Gerwen je prostě mistr! Přes dva doubly dvacet se mu povedlo zavřít rovných 100 bodů, a tak jde do vedení již o tři legy!
     
    1:3
    Další hra naprosto jasná pro Michaela van Gerwena. Ten hru ukončil v době, kdy jeho protivník měl na kontě ještě 196 bodů.
     
    1:2
    Další hra byla hodně vyrovnaná. Nejdříve se nepovedlo zavřít holandskému hráči, čehož mohl využít Lewis, ale tomu se to nepovedlo. Mighty Mike následně trestuhodně nezavřel 10, a tak snižuje Lewis.
     
    0:2
    Mighty Mike ovládl druhou hru jako správná světová jednička. Na konci se mu povedlo zakončit opravdu vysoké číslo a jde tak do dvoulegového vedení!
     
    0:1
    První hra byla hodně napínavá. Adrian Lewis nedokázal zavřít malé číslo, a tak se toho zhostil van Gerwen, kterému se povedlo jít do vedení.
     
    Utkáné právě začalo.
     
    Formát utkání

    Hraje je klasická varianta 501 double out, ale zapomeňte na bitvy na několik setů, které se odehrávají například na MS. Zde se hraje systémem best of 12 legs, takže se jedná o relativně rychlé zápasy, které neodpouští chyby a je tak nutno hrát naplno od prvního hodu. Také to znamená, že se můžeme dočkat remízy 6:6.
     
    Vítězové předcházejících ročníků

    2005 Phil Taylor
    2006 Phil Taylor
    2007 Phil Taylor
    2008 Phil Taylor
    2009 James Wade
    2010 Phil Taylor
    2011 Gary Anderson
    2012 Phil Taylor
    2013 Michael van Gerwen
    2014 Raymond van Barneveld
    2015 Gary Anderson
     
    Dobrý čtvrteční večer u dlouhodobé šipkařské soutěže, vítejte u Premier League Darts. Jedná se o velmi populární akci, hranou od roku 2005, ve které se střetávají ti nejlepší ve svém oboru. Kvalifikují se první čtyři v žebříčku Order of Merit (žebříček výdělků), dalších šest postupuje přes divoké karty. Celkem deset hráčů tak soupeří systémem každý s každým, aby po devíti kolech byli vyřazeni nejhorší dva a zbývající osma si celý proces zopakuje. Poté následuje play off, hrané v londýnské O2 Areně. Do něj se dostanou čtyři nejlepší a v jediném večeru po dvou semifinálových duelech a velkém finále zjistíme nového vítěze. Vítězství obhajuje Gary Anderson ze Skotska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:15.

    David Panuška