USA – Kanada 10:3 (kon.) | Švédsko – Finsko 1:6 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0) Stav série: 4:2
Florida Panthers
Pondělí 25.04.2016, 01:10 • Barclays Center, New York • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    90:41 John TAVARES - 2:1
     
    90:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Dámy a pánové, máme hotovo! New York Islanders postupují do druhého kola play-off! Hrdinou domácího celku se stává kapitán JOHN TAVARES. Ten nejprve vyrovnal v poslední minutě zápasu a nyní dokonce rozhodl o postupu Ostrovanů! Po pasu od Okposa se svou střelou Roberta Luonga nepřekonal, posléze se ale obtočil okolo klece a hostující brankář se již nestihl přesunout! Asistence: Kyle Okposo a Alan Quine.
     
    81:32
    Obrovské štěstí Ostrovanů! Reilly Smith se obtočil okolo obránce a nebezpečně vypálil, až domácí celek zachránila branková konstrukce!
     
    79:05
    Další dobrá šance Ostrovanů přišla z rychlého kontru! Frans Nielsen v útočném pásmu přenechal kotouč Nicku Leddymu, jehož dobrou ránu ovšem Roberto Luongo zneškodnil!
    77:10 Quine ujel obráncům, ale branku přestřelil!
     
    77:10
    Alan Quine mohl být opět hrdinou Ostrovanů! Dostal se totiž do úniku, ale nedokázal trefit Luongovu bránu! Nyní měli hráči Floridy obrovské štěstí.
     
    74:06
    Další neproměněná šance Jaromíra Jágra! Český útočník dostal pas před bránu po dobré práci Huberdeaua, ale z voleje trefil jen přesouvajícího se Thomase Greisse!
     
    72:24
    Po střeleckém pokusu Brocka Nelsona měl obrovskou šanci Shane Prince, ale jeho dorážka postrádala přenost! Velké štěstí floridských Panterů!
     
    72:01
    John Tavares se překvapivě dostal ke kotouči a z otočky nahrával do míst, kde stál Kyle Okposo! Ten by měl před sebou zcela odkrytou branku, kdyby mu puk v rozhodující chvíli neprojel mezi bruslemi!
    70:10 Puk si po střele Gudbransona nenašel cestu do branky
     
    70:10
    Erik Gudbranson měl velmi dobrou šanci, Greiss totiž ležel na zemi a zřejmě by nedokázal zakročit, ale hostující obránce branku Ostrovanů nakonec přestřelil!
    65:55 Tavares neuspěl v roli střelce ani nahravače
     
    65:55
    John Tavares zpoza branky velice dobře nahrál na šikovně postaveného Kylea Okposa! Ten mohl poslat Isles do dalšího kola play-off, ale brankář Roberto Luongo byl proti!
    59:07 John TAVARES - 1:1
     
    59:07
    Islanders právě vstřelili branku!
    A máme vyrovnáno, Barclays Center exploduje nadšením! Obrovská smůla pro Roberta Luonga, který nejprve zneškodnil obrovskou šanci Matta Martina a dorážku Nikolaje Kuljomina, ale na další pokus kapitána JOHNA TAVARESE byl již krátký! Stav zápasu je tedy 1:1 a pokus již nepadne další gól, znovu nás za tohoto stavu čeká prodloužení. Asistence: Nikolaj Kuljomin a Nick Leddy.
     
    58:24
    Domácí jsou v šesti, Thomas Greiss míří na střídačku!
     
    54:07
    Domácí celek nevyužil další šanci a do protiútoku vyrazili Aleksander Barkov s Reillym Smithem! Prvně jmenovaný vybízel svého spoluhráče, ale ten to měl na bekhend. Nakonec tedy jen trefil gólmana Greisse.
     
    52:37
    A pozor, Islanders si zahrají přesilovou hru! Jonathan Huberdeau (FLA) se po své střele totiž pošťuchoval s protihráčem a poměrně to přehnal. Dostává tak dvě trestné minuty za krosček.
    49:11 Čistý bodyček na Smithe? Podle rozhodčích nikoli
     
    49:11
    Nikolaj Kuljomin si vytvářel zajímavou příležitost, ale nedokázal se prosadit. Thomas Hickey (NYI) se posléze však provinil nedovoleným bráněním, a nabízí tak Floridě přesilovou hru.
    42:26 Velké šance čtvrtého útoku Ostrovanů ztroskotaly na Luongovi
     
    42:26
    A další velice dobrá příležitost na vyrovnání skóre, která zvedla několik diváků ze sedadel! Roberto Luongo si nyní dokázal poradit s dalším pokusem Clutterbucka po pasu zpoza branky od Cizikase.
     
    42:12
    Šance i na druhé straně! Po střílené přihrávce od Marka Židlického pálil v dobré pozici Cal Clutterbuck, nicméně Luongo byl pozorný!
     
    41:04
    Travis Hamonic udělal v obraně chybu, nebyl si totiž vůbec jistý při rozehrávce. Snažil se nahrát za branku, ale to nevyšlo, a tak měl v mezikruží dobrou šanci Reilly Smith! Greiss ho však dokázal vychytat a udržel stav takový, jaký je, tedy 0:1 pro Panthers.
     
    37:35
    A je po početní výhodě, bude se hrát čtyři na čtyři. Jiří Hudler (FLA) se provinil faulem mimo hru, dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:26
    Reilly Smith byl faulován na útočné modré čáře. Kyle Okposo (NYI) si tedy odsedí dvě trestné minuty za podražení a Floridu čeká druhá přesilovka.
     
    37:13
    Velký rozruch před Robertem Luongem dobrou střelou zapříčinil obránce Calvin de Haan! Puk hostujícímu brankáři vypadl, k dorážce se snažil dostat Boychuk, ale bez úspěchu. Podařilo se to však Nielsenovi, který ovšem nedokázal prostřelit gólmana Floridy!
    35:17 Barkov, Jágr, Jokinen ani Kulikov nedotlačili puk za Greisse!
     
    35:17
    Tak tohle bylo neskutečné, Jaromír Jágr prostě střeleckou neproduktivitu v play-off neprolomí! Nyní se český útočník dostal k dorážce před odkrytou bránou, ale gólman Thomas Greiss ve spolupráci s Johnnym Boychukem zázračným způsobem zabránili gólu!
     
    30:22
    Je tomu skutečně tak. Za hákování si dvouminutový trest odpyká Nikolaj Kuljomin (NYI). První přesilová hra pro Panthers.
     
    28:53
    Tak tohle byla dobrá šance pro hostující tým! Po akci Vincenta Trochecka se dostal v předbrankovém prostoru k volnému puku Jussi Jokinen, ale brankář Greiss dokázal zakročit!
    23:24 Gudbranson namazal Okposovi, ten v šanci neuspěl
     
    23:24
    Po velkých problémech v hostující obraně se jako slepý k houslím dostal do šance Kyle Okposo! Ten totiž sebral puk po nedobrém odpalu Gudbransona, nicméně brankář Roberto Luongo zůstává nepřekonán!
    18:58 Jonathan HUBERDEAU - 0:1
     
    18:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida se na konci předposlední minuty první třetiny dostává do vedení! JONATHAN HUBERDEAU to nyní udělal opravdu parádně, když se po pasu Trochecka v mezikruží stahovačkou zbavil obránce. A ačkoliv zakončoval v nepříliš ideální pozici, dokázal překonat Thomase Greisse parádní střelou! Mladý forvard s číslem 11 se dočkal své premiérové branky v play-off NHL a Florida vede 1:0. Asistence: Vincent Trocheck a Jussi Jokinen.
     
    13:29
    John Tavares mířil do dobré šance, ale byl faulován, a tak si Islanders zahrají první přesilovku. Jaromír Jágr (FLA) inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    09:24
    Kyle Okposo se obtočil okolo svatyně soupeře a zakončoval, trefil jen bránícího hráče. Posléze ale dostal možnost dorážky a s tou už měl Roberto Luongo podstatně těžší práci!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 60. Tavares (Kuljomin, Leddy), 91. Tavares (Okposo, Quine) – 19. Huberdeau (Trocheck, Jokinen)


    New York Islanders: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Quine, Tavares "C", Okposo "A" – Kuljomin, Nielsen "A", Bailey – Prince, Nelson, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.
    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Matheson, Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell "A", Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen "A", Trocheck, Smith – Hudler, MacKenzie "A", Purcell – Wilson, Shaw, Thornton. Trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: O'Rourke, Lee – Shewchyk, Heyer

    Diváci: 15 795 (vyprodáno)
    NY Islanders 4 2 Florida
    #1 Pátek 15.04.2016 • 02:10
    Florida - NY Islanders 4:5
    #2 Sobota 16.04.2016 • 01:40
    Florida - NY Islanders 3:1
    #3 Pondělí 18.04.2016 • 02:00
    NY Islanders - Florida 4:3 po prodl.
    #4 Čtvrtek 21.04.2016 • 02:00
    NY Islanders - Florida 1:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 02:00
    Florida - NY Islanders 1:2 po prodl.
    #6 Pondělí 25.04.2016 • 01:10
    NY Islanders - Florida 2:1 po prodl.
    bahis siteleri