Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.)
konec
Tisková konference HC Oceláři Třinec

Pondělí 25.04.2016, 11:00 • Press Centrum, WERK ARENA, Třinec • Tiskové konference
     
    Z mé strany to je vše, děkuji za pozornost. (11:20:19)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, nyní přichází prostor pro individuální rozhovory.
     
    K permanentkám Oceláři vydají informace koncem tohoto týdne, jisté je, že budou za stejnou cenu, jako loni, novinkou bude ale dres zdarma v případě zakoupení permanentky i pro play-off.
     
    Další dotaz směřuje na častá zranění v loňské sezóně.

    Kýhos: "Netuším, jestli ta zranění byla následkem tréninku, k tomu se musí vyjádřit René Mucha."

    Mucha: "Předcházející sezóna byla hodně dlouhá, tím pádem byla menší pauza a kratší příprava. To je jedna z možných příčin. Z toho důvodu letos nepojedeme na soustředění k moři, spíše budeme spoléhat na Tatry. Tím, že jsme uzavřeli spolupráci se společností Agel, tak budeme mít detailní přehled o zdravotním stavu hráčů."
     
    Otázka na možný příchod Antonína Pechance z Havířova.

    Marek: "Jednání probíhají, z naší strany zájem je. V play-off podával výborné výkony, v Havířově ale zatím má platnou smlouvu. Určitě o něj ale stojíme."
     
    Mucha: "Toho 18. července se u nás ukáží také hráči z Frýdku-Místku, kteří postoupili do první ligy. Uvidíme, jak bude tým vypadat."
     
    Další dotaz se týká herní strategie.

    Kýhos: "Všude, kde jsem trénoval, tak jsme hráli útočný nátlakový hokej. V dnešní době to je takový trend. Není to nic, co bych já vymýšlel. Celý tým útočí, celý tým brání, tohle budeme po mužstvu vyžadovat."
     
    Další otázka směřuje na Vladimíra Kýhose a jeho odchod z Hradce:

    "Tak, jak to podal pan Kmoníček, tak to podal po svým. V době, kdy já jednal s panem Markem. Po sezóně jsem si přečetl, že moje mise byla neúspěšná a já nemám smlouvu. Přitom jsme byli ústně domluveni, že budu pokračovat. Vedení to ale odmítlo, já si musel začít hledat nové angažmá. Sportovnímu manažerovi Jardovi Kudrnovi jsme to říkal, že jednám s Oceláři a podle toho, jak to dopadne, tak se rozhodnu. To, že Jarda Kudrna nekomunikuje s panem Kmoníček, to je jiná věc."
     
    Marek: "Probíhají i další jednání s hráči, nic ale zatím není hotové. Hlavní strategie bude zaměřena ale na naše odchovance, aby dostávali co největší prostor."
     
    Marek: "Tohle souvisí s celkovou změnou strategie. Naše mládež v posledních letech prožívá velký vzestup, je tady řada hráčů, kteří jsou velmi kvalitní. Mluvím i o posledním titulu juniorů, tým chceme postavit na odchovancích."
     
    Dostáváme se k novinářským dotazům, první směřuje na konec Rostislava Klesly.

    Kýhos: "Kádr tady byl čtyři nebo pět let pohromadě, Oceláři mají velmi dobrou mládež. Je zapotřebí mužstvo nějakým způsobem okysličit, přivést nové hráče. Po rozebrání výkonů hráčů jsme došli k tomuto závěru."
     
    Želazko: "Dále pak turnaj v Popradu, kde se utkáme s domácím týmem, švédským týmem Örebro a finským Lahti."
     
    Želazko: "Přípravné zápasy budou 4.8. doma s Olomoucí, 1.8. doma se Zlínem. Další zápasy obstarají turnaje Steel Cup, za účasti Ocelářů, Vítkovic, Slovanu Bratislava a švédského Linköpingu."
     
    Kýhos: "Je to jedna ze změn, kterou uděláme. V létě do přípravy zapojíme i led, budeme na něj chodit dvakrát denně. Chceme mužstvo naučit na led, budeme trénovat věci technického rázu. Pro kluky to bude určitě zpestření. Pro nás to pak bude jednodušší, kdy hráči budou z větší části vědět, kudy se bude hra ubírat."
     
    Vladimír Kýhos:

    "Příprava začala dnešním dnem, mužstvo se poprvé sešlo. Teď to bude takový zabíhací týden, proběhnou zdravotní testy hráčů. První odjíždíme do Tater na první soustředění. Trénovat budeme celý květen a červen, 29. května bude druhé soustředění v Tatrách. Druhé poslouží k rozvíjení schopností hráčů. Na led jdeme 18. července."
     
    Mgr. Pavel Marek nyní nastiňuje změny v kádru:

    "Hlavním trenérem bude Vladimír Kýhos, asistentem René Mucha. Smlouvy končí Tomáši Slovákovi, Richardu Stehlíkovi, Kamilu Krepsovi, Tomáši Plíhalovi, Jakubovi Orsavovi a Radoslavu Tyborovi."

    "Do kádru se z Plzně vrací Erik Hrňa, ve finiši jsou jednání o příchodu Jána Sýkory. V Třinci končí také kapitán Rostislav Klesla."
     
    Úvodem si slovo bere tiskový mluvčí klubu Ing. Tomáš Želazko, který představuje účastníky konference. Dnešním dnem začíná příprava HC Oceláři Třinec.
     
    Třinecký klub budou na tiskové konferenci reprezentovat generální manažer Mgr. Pavel Marek, hlavní trenér Vladimír Kýhos a jeho asistent René Mucha.
     
    Programem tiskové konference by mělo být představení týmu Ocelářů pro sezónu 2016/2017, plán letní přípravy a také již třetí ročník srpnového turnaje Steel Cup. Dalším bodem bude otevření tréninkové mini WERK ARENY, jejíž stavba pomalu finišuje.

    Daniel Ježek