Tisková konference Českého svazu ledního hokeje (kon.)
konec
Tisková konference Českého svazu ledního hokeje

Úterý 26.04.2016, 11:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí a přichází na řadu individuální rozhovory. (11:23:20)
     
    Martin Urban: Dostáváme na hráče 1500 dolarů na stravné. Česká republika jako účastník má stejné podmínky jako všichni, my dostaneme určité startovné. Hraje se i o prize money, pokud nějaké vyhrajeme, padesát procent jde do hráčů.
     
    Martin Urban o rozpočtu na Světový pohár: Jsou tam určitě prostředky od NHL a pořadatele, ovšem jich není mnoho a my musíme zaplatit i další náklady. Celkově by se měly pohybovat mezi 25 až 30 miliony korun.
     
    Zdeněk Zikmund: Rádi bychom oslavili výročí titulu mistrů světa, stříbrných olympijských medailí a finále Kanadského poháru 1976 a dorazit by měli všichni žijící pamětníci zmíněných turnajů. Rádi bychom jim tedy poděkovali a společně jubilea oslavili.
     
    Jan Černý: Po velké debatě jsme se rozhodli vrátit na dres velký státní znak. Ještě bych rád zmínil hotel Shangri-la v Torontu, kde bude český tým bydlet. Co se týče televizních práv, ty získala Česká televize a měla by vysílat i všechna přátelská utkání.
     
    Jan Černý: Vrcholem přípravy budou právě přátelské zápasy s Ruskem a 12. září se přesuneme do Pittsburghu, kde se 14. září utkáme s výběrem Severní Ameriky. Veškerou přepravu v Americe zastřešuje společnost Air Canada.
     
    Jan Černý k nominaci: Zbývá nám do 1. června 2016 doplnit celkem sedm hokejistů a změny jsou možné pouze ze zdravotních důvodů. Přípravu na turnaj máme rozdělenou na evropskou a zámořskou část. V Praze začneme 4. září.
     
    Zdeněk Zikmund zmiňuje už známou nominaci i složení nového realizačního týmu. Svou nominaci už zveřejnilo Rusko a nechybí Ovečkin, Malkin či Bobrovskij. Diváky tedy čeká parádní utkání těch nejlepších hráčů obou týmů.
     
    Martin Ručinský: Hrajeme zápas s Ruskem, což udává ještě větší náboj. Mezi námi je velká rivalita a je to jedinečná příležitost pro českého fanouška i hráče vidět a odehrát výjimečné utkání. Chtěl bych tímto fanoušky pozvat a věřím, že bude vyprodáno a budeme mít velkou podporu fanoušků.
     
    Martin Ručinský o SP v roce 2004: Měl jsem to štěstí, že jsem absolvoval prakticky oba Světové poháry v roce 1996 i 2004. Na ten rok 1996 moc dobře nevzpomínám, kdy jsme prohráli se Švédskem a celý turnaj nám příliš nevyšel. V roce 2004, přestože se stala tragická událost s Ivanem Hlinkou, se celý tým semkl a odehráli jsme parádní turnaj. Na domácí utkání s Německem byla atmosféra naprosto parádní.
     
    Martin Urban: Důvodem je i to, že pro všechny země je domácí přátelské utkání jediným zdrojem příjmů ze Světového poháru. Jedno utkání odehrajeme v Rusku (8. září) a poté se představíme v O2 Areně. Věříme, že si každá cenová kategorie najde svého zájemce a diváka.
     
    Martin Urban: Cenově začínáme na nejlevnější variantě při domácím MS, tedy na 1 290 Kč. Chci předeslat, že nejdražší vstupenky jsou opravdu exkluzivní místa a v porovnání s nejlevnějšími lístky je to jedna desetina. Podobné ceny zvolili také Finové na zápasy se Švédskem.
     
    Martin Urban: Oproti mistrovství světa, kde jsme měli dvě kategorie v O2 Areně a jednu v Ostravě. Vzhledem k tomu, že máme jediné utkání, rozdělily jsme cenové kategorie na devět částí plus klubové patro, které prodává O2 Arena.
     
    Martin Urban: Výběr soupeřů je logický. V Evropě jsme se mohli domluvit a nejlepší variantou nám všem přišlo severské derby mezi Švédskem a Finskem i souboj Česka s Ruskem, které je vyhecované vzhledem k historii.
     
    Martin Urban: Jedná se o naprosto výjimečný turnaj a odborníci i veřejnost čekají nejlepší turnaj historie. Bohužel pro nás se veškeré dění přesunulo do zámoří, takže diváci v Evropě mohou vidět pouze přípravné zápasy.
     
    Zatímco nejdražších lístků bude v řádu stovek, těch nejlevnějších bude nejvíce a cenově jsou na úrovni druhé kategorie při českých zápasech MS 2015 v Praze a Ostravě.
     
    Nejdůležitější informace už vám mohu přinést právě teď. Prodej vstupenek na domácí generálku před Světovým pohárem proti Rusku (sobota 10. září od 16:30) odstartuje den přes mistrovstvím světa, tedy 5. května.

    Ceny vstupenek se budou pohybovat od 1 290 Kč do 6 980 Kč s tím, že nejdražších vstupenek bude nejméně a pouze na nejlepší místa v hale. Naopak levnějších lístků bude nejvíce.
     
    Hlavní náplní dnešní tiskové konference ČSLH by mělo být zahájení prodeje vstupenek na přípravné utkání s Ruskem, které se v O2 Areně odehraje před Světovým pohárem.

    Na programu budou mimo jiné informace k harmonogramu přípravy, přípravným utkáním, dresům české reprezentace a souvisejícímu setkání mistrů světa, olympijských medailistů a finalistů Kanadského poháru 1976, předchůdce Světového poháru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Daniel Ryl

    Účastníci tiskové konference
    Zdeněk Zikmund (tiskový mluvčí ČSLH)
    Martin Urban (generální sekretář ČSLH)
    Martin Ručinský
    Jan Černý