Česko – Švédsko 7:1 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:0
Pittsburgh Penguins
Pátek 29.04.2016, 02:10 • Verizon Center, Washington • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    69:33 T.J. OSHIE - 4:3
     
    69:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Capitals vítězí, a získávají tak první bod v této sérii! Branku nakonec musel potvrdit až videorozhodčí, protože T.J. OSHIE po objetí branky jen tak tak zasunul kotouč za čáru! Oshie tak dokonal hattrick! Bez asistence.
    62:44 Burakovsky neproměnil tutovku!
     
    62:44
    Právě Burakovsky se mohl stát hrdinou Caps, mladý švédský útočník totiž zůstal úplně nepokrytý, ale z mezikruží trestuhodně přestřelil!
    56:35 Ovečkin neproměnil jasnou příležitost!
     
    56:35
    Alexandr Ovečkin měl na hokejce vedoucí gó! Washingtonský kapitán zničehonic ujel do samostatného úniku, na Murrayho si ale nepřišel!
     
    52:08
    Tohle nebyl gól?! Matt Niskanen tvrdě vypálil od modré a většina diváků už se radovala z gólu, kotouč ale nakonec podle všeho orazítkoval tyč!
     
    50:53
    Až nyní se Ben Lovejoy (PIT) dotkl kotouče a právě on vyfasoval dvouminutový trest za podražení Burakovskyho.
    48:42 Nick BONINO - 3:3
     
    48:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins opět dotahují náskok soupeře, a v závěrečných jedenácti minutách se tak můžeme těšit na pořádné drama! Carl Hagelin zpoza branky našel do mezikruží si sjíždějícího NICKA BONINA, který nic nevymýšlel a trefil se neomylně! Asistence: Carl Hagelin, Phil Kessel.
     
    47:16
    Diváci ve Verizon Center si museli pořádně oddechnout, kotouč totiž nebezpečně poskakoval před úplně prázdnou domácí brankou, ale nikdo v bílém ho nedokázal nasměrovat do sítě!
     
    45:47
    Přesilovka Penguins neměla dlouhého trvání a může za to naprostá klukovina Phila Kessela (PIT), který v útočném pásmu zbytečně podrazil Beagla.
     
    45:33
    Následně ale budeme svědky druhé pittsburské přesilovky, pár sekund před zmiňovanou šancí Pens totiž Jevgenij Kuzněcov (WSH) zahákoval svého krjaana Malkina.
    45:29 Závar před Holtbym a hákování Kuzněcova.
     
    45:29
    Mohlo být vyrovnáno! Kunitzovo nahození z rohu kluziště nečekaně orazítkovalo tyč a ani z následného závaru před Holtbym se hosté nedokázali prosadit!
    43:23 T.J. OSHIE - 3:2
     
    43:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí podruhé v zápase vedou! Ovečkinova střela z levého kruhu sice byla zblokována, washingtonský kapitán ale poté prostrčil kotouč na T.J. OSHIEHO, který z bezprostřední blízkosti procedil touš pod Murrayho pravým betonem do sítě! Asistence: Alexander Ovečkin.
     
    39:23
    Conor Sheary zpoza domácí klece našel do předbrankového prostoru si sjíždějícího Sidneyho Crosbyho, pittsburský kapitán ale těsně minul!
     
    33:00
    Malkin (PIT) se poté dostal do výměny názorů s pořízkem Wilsonem (WSH), který hvězdného útočníka soupeře navíc pořádně přišpendlil na hrazení. Druhý jmenovaný dostal dvě minuty za vražení, Jevgenij Malkin pak dvě minuty za nafilmovaný pád.
    32:10 T.J. OSHIE - 2:2
     
    32:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Trotzova parta přispěchala s bleskovou odpovědí, něco takového se nečekalo! Olli Määttä propadl ve středním pásmu a po jeho ztrátě kotouče po pravém křídle ujel T.J. OSHIE, jenž poslal puk neomylně nad Murrayho lapačku! Bez asistence.
    31:37 Jevgenij MALKIN - 1:2
     
    31:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Capitals inkasovali dvakrát během minuty a rázem je vše úplně jinak! Chris Kunitz parádně připravil střeleckou pozici pro JEVGENIJE MALKINA, který nekompromisní bekhendovou ranou vymetl pavučinky v horním růžku Holtbyho svatyně! Asistence: Chris Kunitz, Kris Letang.
    30:40 Ben LOVEJOY - 1:1
     
    30:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, máme vyrovnáno! Parádně to udělal Nick Bonino, který si na útočné modré udělal náramnou stahovačkou z obrany Washingtonu dobrý den a ačkoliv jeho následný pokus Holtby bravurně zastavil, na dorážku BENA LOVEJOYE už neměl nárok! Asistence: Nick Bonino, Carl Hagelin.
     
    25:15
    Je tu další početní výhoda pro Capitals. Kris Letang (PIT) nedovoleně poslal k ledu Oshieho a vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    15:32
    Po Crosbyho střele z pravého kruhu před Holtbym vznikl neuvěřitelný závar, nikdo v bílém dresu ale nakonec nedokázal propasírovat černou pryž do sítě a domácí se osvobodili!
     
    14:54
    Svou první přesilovku si zahrají i Penguins, Andre Burakovsky (WSH) totiž nedovoleně přišpendlil na hrazení Matta Cullena.
    10:13 Andre BURAKOVSKY - 1:0
     
    10:13
    Washington právě vstřelil branku!
    No a je z toho gól, svěřenci Barryho Trotze se ujímají vedení! Burakovsky s Jasonem Chimerou se vydali do rychlého brejku a první jmenovaný nesobecky přihrál kotouč do skvělé pozice Chimerovi, pak se ale puk dostal zpět na hůl ANDREHO BURAKOVSKYHO a ten už měl úlohu snadnou! Asistence: Jason Chimera, John Carlson.
     
    07:35
    Tučňáci jsou pod tlakem jako vývar v Papinově hrnci! Kuzněcov opět famózně přihrával, tentokrát Jasonu Williamsovi, ten si ale z bezprostřední blízkosti na Murrayho nepřišel.
     
    06:15
    Velezkušený Matt Cullen (PIT) zbytečně nechal nohu v souboji s Kuzněcovem u hrazení, šikovný centr vyfasoval dvě minuty za podražení a Capitals si zahrají svou první přesilovku.
    03:12 Alexandr Ovečkin neuspěl ze samostatného úniku!
     
    03:12
    A právě Bäckström nyní parádním průnikovým pasem našel na útočné modré úplně volného Ovečkina, který se rozjel sám na Murrayho, ale vracející se Trevor Daley mu situaci pořádně ztížil, a Ovečkin tak nakonec strážce pittsburské svatyně nepřekonal!
     
    01:10
    Svěřenci Mikea Sullivana jsou v úvodu jednoznačně aktivnější. Po střele Chrise Kunitze po závaru na brankovišti dokonce Holtbymu pomohla tyč!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 11. Burakovsky (Chimera, Carlson), 33. Oshie, 44. Oshie (Ovečkin), 70. Oshie – 31. Lovejoy (Bonino, Hagelin), 32. Malkin (Kunitz, Ltang), 49. Bonino (Hagelin, Kessel)


    Washington Capitals: Holtby (Grübauer) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orlov, Orpik – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Richards, Johansson – Winnik, Beagle, Wilson.
    Pittsburgh Penguins: Murray (Zatkoff) – Määttä, Letang, Daley, Cole, Dumoulin, Lovejoy – Sheary, Crosby "C", Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Fehr – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Rust.

    Rozhodčí: Chris Lee, Dan O'Rourke – Greg Devorski, Derek Nansen
    Washington 2 4 Pittsburgh
    #1 Pátek 29.04.2016 • 02:10
    Washington - Pittsburgh 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 01.05.2016 • 02:30
    Washington - Pittsburgh 1:2
    #3 Úterý 03.05.2016 • 02:00
    Pittsburgh - Washington 3:2
    #4 Čtvrtek 05.05.2016 • 02:00
    Pittsburgh - Washington 3:2 po prodl.
    #5 Neděle 08.05.2016 • 01:15
    Washington - Pittsburgh 3:1
    #6 Středa 11.05.2016 • 02:00
    Pittsburgh - Washington 4:3 po prodl.
    bahis siteleri