Ostrava – Příbram 6:2 (kon.) | Brno – Bohemians 1905 2:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
6:2 (1:2)
FK Příbram
Pondělí 02.05.2016, 10:30 • Stadion Bazaly, Bukovanského • Juniorská liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Baník Ostrava sice přišel o šanci získat titul Juniorské ligy, proti Příbrami ale bude chtít v pondělí dopoledne zvítězit a upevnit si svou pozici na druhém místě tabulky. Utkání mezi Ostravou a Příbrami bude soubojem druhého nejlepšího střelce soutěže Marka Szotkowskiho s druhým nejlepším brankářem Ondřejem Kočím za předpokladu, že oba do utkání zasáhnout. Marek Szotkowski během letošní sezóny vstřelil 16 gólů, zatímco Ondřej Kočí v bráně Příbrami vychytal sedm čistých kont. Utkání z Bazalů Vás s velkým potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Matějka – Sukup, Karčmář, Lučič, Plesník – Behan, O. Chvěja, Matěj, Nimely, Půda (C) – Šašinka.
    Náhradníci: F. Chvěja, Kubík, Malý, Mládek. Trenér: Petr Samec.

    1.FK Příbram: Kočí – Junek, Holý, Ježdík (C), Hájek, Hlinka, Laňka, Kurtiašvili, Červeňák, Moravec, Brandner.
    Náhradníci: Beran, Karaklajič. Asistent trenéra: Marcel Mácha.

    Rozhodčí: Jana Adámková. Asistenti: Petr Caletka, Pavel Peřina.
     
    Fotbalisté obou týmů právě nastupují na trávník Bazalů a utkání mezi Ostravou a Příbramí za okamžik začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jana Adámková právě dala pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstaral domácí Baník.
     
    2
    Patrik Brandner se dostal na hranici pokutového kopu k první střele, jeho pokus šajtlí byl ovšem příliš slabý a pozorný brankář Patrik Matějka ho ukryl ve svém náručí.
     
    3
    Nimely si během úvodních tři minut dvakrát zabíhal za obranu na centr z pravého křídla, ani po jednom se ale do zakončení v pokutovém území Příbrami nedostal.
     
    4
    Patrik Červeňák zkusil vypálit ze střední vzdálenosti a jeho střela vůbec nebyla špatná, Patrik Matějka byl ovšem včas na zemi a míč směřující po zemi k pravé tyči zastavil!
     
    5
    Příbram si během úvodních pěti minut vytvořila dvě šance a Patrik Matějka se v bráně Baníku začíná dostávat do správné provozní teploty.
     
    6
    V sestavě Baníku Ostrava dnes bohužel chybí druhý nejlepší střelec Juniorské ligy Marek Szotkowski, který během letošní sezóny nastřílel 16 gólů.
     
    7
    Nimely rozkmital na levém křídle své rychlé nohy a mezi dvěma protihráči se pokusil proniknout do šestnáctky, jeho individuální akci ovšem vzápětí zastavil útočný faul.
     
    8
    Denis Laňka si na levém křídle nabíhal na diagonální pas svého spoluhráče, ten ale mířil do ofsajdu a přenesení hry v podání Příbrami nic kloudného nepřineslo.
     
    9
    Fotbalisté Baníku Ostrava jsou směrem vpřed aktivnější a mají územní převahu, zatím z ní ovšem nedokázali nic vytěžit.
     
    10
    Agilní Nimely napřáhl zpoza šestnáctky ke střele pravačkou, jeho následný pokus byl ale zablokován a hosté míč odkopli do bezpečí.
     
    11
    Baník právě vstřelil branku!
    JAKUB ŠAŠINKA dorazil míč z bezprostřední blízkosti do brány a Baník Ostrava se ujímá vedení 1:0!! Sylvanus Nimely využil na levé straně šestnáctky volného prostoru a poté napřáhl ke střele, kterou Ondřej Kočí vyrazil pouze do vzduchu, a míč se vzápětí snesl přes jeho hlavu ke vzdálenější pravé tyči, kde míč ve skluzu dorazil do brány Jakub Šašinka.
    11. Jakub ŠAŠINKA - 1:0
     
    12
    Baník se prosadil z první střely na bránu a vede nad Příbramí od jedenácté minuty 1:0.
     
    13
    Domácí fotbalisté zatím dávají svému soupeři lekci z produktivity. Sylvanus Nimely je v úvodu hodně vidět a obranná řada Příbrami s ním má velké starosti.
     
    14
    Příbram se snaží na inkasovaný gól odpovědět, jenže směrem vpřed je po dobrém vstupu do utkání a dvou střelách neškodná.
     
    15
    Hosté se dopustili uprostřed hřiště faulu a Baník mohl ve středovém kruhu v klidu rozehrávat.
     
    16
    Baník poslal dopředu dlouhou kolmou přihrávku, ta ovšem mezi obránci Příbrami zamířila pouze na kopačku brankáře Ondřeje Kočího.
     
    17
    Ondřej Kočí je druhým nejlepším brankářem letošního ročníku Juniorské ligy, během něhož vychytal sedm čistých kont.
     
    18
    Na obou stranách je k vidění poměrně hodně nepřesností a zbytečných ztrát míče. Žádný z týmů se po vedoucí brance Jakuba Šašinky nemůže dostat do zakončení.
     
    19
    Sylvanus Nimely mohl podtrhnout svůj dosavadní skvělý výkon gólem, když si na pravé straně šestnáctky naběhl na přední tyči na centr ze strany a střelou bez přípravy orazítkoval břevno, od něhož se míč odrazil zpět do hry!
    19. Nimely orazítkoval břevno a odzvonil rychlému protiútoku.
     
    20
    Sylvanus Nimely na levém křídle vyhrál u postranní čáry osobní souboj s protihráčem a poté poslal do pokutového území pěkný prudký centr, hosté ho ovšem na vzdálenější pravé tyči dokázali odvrátit.
     
    21
    Příbram přešla po pravém křídle do rychlého protiútoku, následná zpětná přihrávka do pokutového území ale na přední tyči našla pouze prvního hráče Baníku.
     
    22
    Baník Ostrava v blízkosti své šestnáctky brání velice zodpovědně a fotbalistům Příbrami chybí v ofenzivě větší počet hráčů.
     
    23
    Sergo Kurtiašvili na hranici pokutového ustál souboj se svým protihráčem a poté přihrál na střelu svému spoluhráči, tomu ovšem nevyšlo zpracování a míč mu odskočil od nohy.
     
    24
    Břevno v podání Sylvanuse Nimelyho byl jako výstřel do tmi, protože jinak se oba dva týmy během posledních zhruba deseti minut marně snaží dostat do zakončení.
     
    25
    Příbram také většinu svých akcí po pravém křídle, fotbalisté domácího Baníku Ostrava tam ale skvěle zhušťují prostor.
     
    26
    Štěpán Hlinka předvedl nádhernou individuální akci a namířil si to směrem do šestnáctky, kde ho po průniku mezi čtyřmi hráči ten pátý nakonec zastavil. Ke střele se vzápětí odhodlal Denis Laňka, jeho pokus zpoza šestnáctky ale zamířil vedle pravé tyče.
     
    27
    Sylvanus Nimely se málem dostal v pokutovém území do obrovské šance, jenže přihrávka jeho spoluhráče z pravé strany mu mířila na paty a domácí fotbalista vzápětí skončil na trávníku poté, co ztratil stabilitu.
     
    28
    Nimely není platný jen směrem dopředu, nyní se skvěle vrátil a na levé straně v blízkosti šestnáctky zastavil nebezpečně vyhlížející útok Příbrami.
     
    29
    Jakub Moravec rozehrál na pravé straně v blízkosti šestnáctky standardní situaci a domácí fotbalisté na přední tyči jeho centr odvrátili na rohový kop.
     
    30
    Jakub Moravec se po rohovém kopu dostal o odraženému míči a pohotově vypálil, jeho přízemní střela z hranice šestnáctky ovšem mířila pouze doprostřed brány, kde ji reflexivním zákrokem brankář Patrik Matějka vyrazil!
     
    31
    Příbram během posledních minut utáhla šrouby a Baník Ostrava se marně snaží vymanit z tlaku hostujících fotbalistů.
     
    32
    Hosté se na pravém křídle rozhodli zrychlit útok dlouhou kolmou přihrávkou, ta ovšem byla příliš prudká a skončil v zámezí.
     
    33
    Patrik Brandner předvedl na pravé straně hřiště nádherný sprint a pronikl až do šestnáctky, kde vzápětí napřáhl ke tvrdé přízemní střele, brankář Patrik Matějka ji ale skvělým zákrokem dokázal vyrazit!
     
    34
    Sergo Kurtiašvili se po předchozí střele a krásné akci Patrika Brandnera snažil dostat k dorážce, tvrdý osobní souboj ale prohrál a poté se marně ohlížel po hlavní rozhodčí Janě Adámkové.
     
    35
    Penalta se nepískala a Příbram deset minut před koncem prvního poločasu prohrává na hřišti Baníku Ostrava 0:1.
     
    36
    Jakub Šašinka se po krásné přihrávce z pravého křídla ocitl na přední tyči v pokutovém území v obrovské šanci, jenže mu nevyšel krok a ke střele pravačkou nakonec vůbec nedošlo!
     
    37
    Příbram právě vstřelila branku!
    PATRIK BRANDNER se prosazuje nádhernou hlavičkou a krátce před koncem prvního poločasu vyrovnává stav utkání na 1:1!! Útočník Příbrami si parádně naběhl na centr z levého křídla a krásnou hlavičkou vymetl přesně levý horní roh brány.
    37. Patrik BRANDNER - 1:1
     
    38
    Příbram byla během posledních minut nebezpečnější a zaslouženě se ji podařilo vyrovnat.
     
    39
    Baník Ostrava doplatil na to, že po vstřeleném gólu začal být pasivní a pustil fotbalisty hostující Příbrami více do hry.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut. Baník Ostrava hraje s Příbramí na Bazalech nerozhodně 1:1.
     
    41
    Sylvanus Nimely na vlastní polovině hřiště získal míč a poté po levé straně vyrazil do bleskového protiútoku.
     
    42
    Baník se mohl krátce před přestávkou gólem do šatny vrátit zpět do vedení, jenže střelu domácích fotbalistů před Ondřejem Kočím zablokoval jeden z jeho spoluhráčů!
     
    43
    Brána Příbrami se nyní otřásala v základech, vypadá to ale, že oba týmy budou odcházet do kabin za nerozhodného stavu.
     
    43
    Příbram právě vstřelila branku!
    PATRIK BRANDNER předvedl v utkání druhou individuální akci s tím rozdílem, že ji tentokrát vyšperkoval gólem!! Patrik Brandner udělal kličku vybíhajícímu brankářovi Patrikovi Matějkovi a poté na pravé straně šestnáctky míč z ostrého úhlu přízemní střelou poslal do prázdné brány.
    43. Patrik BRANDNER - 1:2
     
    45
    Fotbalisté Příbrami to skvěle sehráli a těsně před přestávkou dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání na svou stranu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Baník Ostrava vstoupil do utkání na domácích Bazalech skvěle a po deseti minutách šel do vedení, když se z dorážky prosadil Jakub Šašinka, pro něhož připravil gól Sylvanus Nimely, který mohl vzápětí sám skórovat, jenže orazítkoval břevno. Příbram se postupem času dostala do hry a Patrik Brandner dvěma brankami před přestávkou otočil vývoj utkání na stranu hostujícího týmu, když se nejprve prosadil hlavou a po krásné individuální akci vzápětí nohou. Skóre po prvním poločase. FC Baník Ostrava 1 1.FK Příbram 2.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Luka Lučič, přichází Ondřej Kubík.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Chvěja, přichází Jakub Malý.
     
    47
    Fotbalisté Baníku Ostrava sáhli před začátkem druhého poločasu, do kterého vstupují s jednobrankovým mankem, ke dvojitému střídání.
     
    49
    Baník právě vstřelil branku!
    SYLVANUS NIMELY zakončil nádhernou akci Baníku Ostrava a vyrovnává na krátce po přestávce na 2:2!! Baník rozjel na pravém křídle krásnou kombinační akci a Sylvanus Nimely po nesobecké přihrávce Zdeňka Behana skóroval do prázdné brány.
    49. Sylvanus NIMELY - 2:2
     
    49
    Žlutou kartu dostává Petr Ježdík (1.FK Příbram).
     
    49
    Petr Ježdík to přehnal se slovním napadáním pomezního rozhodčího po gólové situaci Baníku a za protesty viděl žlutou kartu.
     
    50
    Kapitán hostující Příbrami se stal prvním potrestaným hráčem dnešního utkání, jinak si hlavní rozhodčí Jana Adámková vystačila zatím bez karet.
     
    51
    Baník Ostrava na levém křídle vybojoval rohový kop, po následném centru se ale k ničemu nedostal a fotbalisté Příbrami uprostřed šestnáctky míč odvrátili do bezpečí.
     
    52
    Jan Matěj zůstal sedět na hrací ploše v blízkosti středového kruhu a po přerušení hry může dojít k jeho ošetření.
     
    53
    Lékaři nakonec nebyli potřeba a Jakub Moravec se svému protihráči za ostrý faul omluvil.
     
    54
    Příbram je po přestávce zatím směrem vpřed hodně bezzubá, to samé se ovšem dá říci o domácím Baníku, ten ovšem na rozdíl od svého soupeře po jedné zdařilé akci dokázal skórovat.
     
    55
    Střídající Jakub Malý se ocitl po přihrávce Sylvanuse Nimelyho v obrovské šanci, jenže míč na hranici šestnáctky promáchl.
     
    56
    Baník se po akci po pravém křídle dostal uprostřed šestnáctky ke střele, která mířila přesně k levé tyči, brankář Ondřej Kočí ale předvedl fantastický zákrok a tygřím skokem jeho pokus vyrazil!
     
    57
    Jakub Šašinka vstřelil během dnešního utkání svůj druhý gól a dotáhl se tak na Patrika Brandnera z Příbram, který taktéž dokázal dvakrát skórovat.
     
    58
    Sylvanus Nimely se dostal na levé straně pokutového území ke střele, ta mu ovšem vůbec nesedla a zamířila vysoko nad.
     
    59
    Baník právě vstřelil branku!
    JAKUB ŠAŠINKA střílí gól a Baník Ostrava po přestávce otáčí vývoj nádherného a dramatického utkání zpět na svou stranu!! Fotbalisté Příbrami orazítkovali tyč a Baník vyrazil do rychlého protiútoku, po kterém Jakub Šašinka na levé straně šestnáctky předvedl pěknou zasekávačku směrem ke značce pokutového kopu a poté nádhernou střelou pravačkou zamířil pod břevno.
    59. Jakub ŠAŠINKA - 3:2
     
    59
    Baník Ostrava rozehrál na pravém křídle rohový kop, následný centr byl ale příliš dlouhý a na vzdálenější levé tyči zamířil do území nikoho.
     
    60
    Sylvanus Nimely se snažil na levé straně šestnáctky prodrat do zakončení, jenže si pomohl faulem.
     
    61
    Baník Ostrava má velkou území převahu a Příbram se nemůže dostat přes půlící čáru.
     
    63
    Příbram se sice snaží z tlaku vymanit, jenže to má hrozně složité. Hosté se navíc dopouštějí zbytečných ztrát míče, po kterých Baník Ostrava podniká rychlé protiútoky.
     
    65
    Do konce utkání zbývá odehrát 25 minut a Baník Ostrava vede na Bazalech nad Příbrami po skvělém obratu 3:2.
     
    67
    Fotbalisté Baníku vybojovali na pravém křídle rohový kop, po jehož rozehrání se domácí hráči dostali na vzdálenější levé tyči do zakončení, následná hlavička ale zamířila pouze do náruče připraveného Ondřeje Kočího.
     
    68
    Jakub Malý byl zřejmě tím hráčem, který se prodrat do šestnáctky a poté se pokusil přehodit vybíhajícího brankáře Ondřeje Kočího, jeho následné zakončení ale zamířilo mimo a skončilo nakonec vedle levé tyče.
     
    69
    Fanoušci Baníku Ostrava v hledišti jen bezmocně vydechli po předchozí šanci jejich týmu.
     
    70
    Baník je po přestávce jasně lepší a hosté z Příbrami se kromě jedné tyče vůbec k ničemu zatím nedostali.
     
    73
    Sylvanus Nimely dnes vstřelil dva góly a má zaděláno na hattrick. Domácí záložník je od začátku utkání nejlepším fotbalistou na hřišti.
     
    74
    Štěpán Hlinka byl zřejmě tím hráčem, který po pravém křídle drze pronikl do šestnáctky a vzápětí skončil na trávníku, píšťalka Jany Adámkové ovšem zůstala němá.
     
    75
    Denis Laňka vypálil zpoza šestnáctky, střela mu ale vůbec nesedla a navíc byla sražena mimo.
     
    76
    Baník právě vstřelil branku!
    SYLVANUS NIMELY zakončil krásně rychlý protiútok Baníku a posílá svůj tým svým druhým gólem v utkání do dvoubrankového vedení!! Sylvanus Nimely na levém křídle unikl svým pronásledovatelům a poté z levé strany šestnáctky napřáhl ke krásné přízemní střele, která zamířila přesně ke vzdálenější pravé tyči.
    76. Sylvanus NIMELY - 4:2
     
    76
    Příbram se po inkasovaní druhé branky probrala a nyní je směrem vpřed aktivnější. Otázkou je, zda už není příliš pozdě.
     
    77
    Baník se snaží posílat za obranu Příbrami dlouhé pasy, ty však během posledních pěti minut nemají žádné účinky.
     
    78
    Petr Ježdík před jedním z hráčů Baníku nakopl míč vysoko do vzduchu a zadělal si na velké problémy, nakonec mu ale pomohli jeho spoluhráči, kteří míč odkopli do bezpečí.
     
    79
    Sylvanus Nimely fauloval v blízkosti středového kruhu a Příbram mohla v klidu rozehrát.
     
    80
    Sylvanus Nimely mohl zkompletovat hattrick, když se před ním na levé straně šestnáctky otevřel prostor, jeho následnou střelu pravačkou ale zneškodnil vybíhající Ondřej Kočí!
     
    83
    Příbram je na kolenou a její obrana je otevřená jako vrata od stodoly, čehož fotbalisté Baníku po přestávce již čtyřikrát využili.
     
    84
    Kamil Půda se ocitl ve stoprocentní brankové příležitosti poté, co mohl zakončit po přihrávce svého spoluhráče přečíslení tři na nikoho, jenže jeho následná střela zamířila vedle levého horního rohu brány!
     
    85
    Baník právě vstřelil branku!
    ZDENĚK BEHAN přidává další gól a Baník Ostrava vede nad zdecimovanou Příbrami již 5:2!! Zdeněk Behan si na levé straně počínal jako zkušený mazák a přízemní střelou zamířil přesně na přední tyč.
    85. Zdeněk BEHAN - 5:2
     
    86
    Baník právě vstřelil branku!
    SYLVANUS NIMELY kompletuje hattrick a zvyšuje na hrozivých 6:2!! Sylvanus Nimely se dostal uprostřed šestnáctky k odraženému míči a přízemní střelou bez přípravy poslal míč pod padajícím brankářem Ondřejem Kočím do brány.
    86. Sylvanus NIMELY - 6:2
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jakub Šašinka, přichází Dominik Mládek.
     
    87
    Příbram rozehrála na levé straně standardní situaci a její následné střela se snesla těsně vedle přední levé tyče!
     
    88
    Utkání už se dohrává jen z povinnosti a je jasné, že z dnešního střetnutí si odnese tři body domácí Baník Ostrava.
     
    89
    Baník mohl v závěru přidat sedmý gól, Ondřej Kočí ale vytáhl proti střele z levé strany šestnáctky fantastický reflexivní zákrok a ránu mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu brány vyrazil mimo!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Baník Ostrava krátce po přestávce předvedl skvělý obrat, když se v rozmezí necelých deseti minut prosadili Sylvanus Nimely a Jakub Šašinka. Příbram kromě jedné tyče nemyslela ve druhém poločase směrem vpřed vůbec nic a na hřišti jasně dominoval domácí Baník, v jehož dresu nejlepší hráč utkání Sylvanus Nimely zkompletoval dvěma góly, mezi něž se vešla ještě trefa Zdeňka Behana, hattrick. Konečný výsledek. FC Baník Ostrava 6 1.FK Příbram 2. (12:20:32)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 11. Šašinka, 49. Nimely, 59. Šašinka, 76. Nimely, 85. Behan, 86. Nimely – 37. Brandner, 43. Brandner

    Karty:   49. Ježdík (PRI)


    FC Baník Ostrava: Matějka – Sukup, Karčmář, Lučič (46. Kubík), Plesník – Behan, O. Chvěja (46. Malý), Matěj, Nimely, Půda (C) – Šašinka (86. Mládek).
    Náhradníci: F. Chvěja. Trenér: Petr Samec.

    FK Příbram: Kočí – Junek, Holý, Ježdík (C), Hájek, Hlinka, Laňka, Kurtiašvili, Červeňák, Moravec, Brandner.
    Náhradníci: Beran, Karaklajič. Asistent trenéra: Marcel Mácha.

    Rozhodčí: Jana Adámková. Asistenti: Petr Caletka, Pavel Peřina
    bahis siteleri