Mladá Boleslav – Příbram 3:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
3:1 (2:0)
FK Příbram
Čtvrtek 05.05.2016, 14:00 • MěS Mladá Boleslav • Juniorská liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Mladá Boleslav bude v pátečním utkání proti Příbrami bojovat o čelo tabulky Juniorské ligy a v případě vítězství může předskočit třetí Teplice, které mají na svém kontě 52 bodů, tedy o dva více než čtvrtí fotbalisté Boleslavi. Tým z hornického města je s 48 body před vzájemným zápasem na sedmém místě a pokud Příbram ukořistí ve druhém venkovním zápase po debaklu na Slavii všechny tři body, dnešního soupeře v tabulce předskočí a dostane se na čtvrté místo. Jak páteční duel v Mladé Boleslavi nakonec dopadne se dozvíme po skončení utkání, kterým Vás s velkým zadostiučiněním provede Tomáš Reiner.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Veselovský – Hůlka, Kocourek, Malpon Edwing, Pajer, Kateřiňák, Albina, Fabián, Glöckner, Kozma (C), Ladra.
    Náhradníci: Truksa, Lukeš, Wolf, Bečirević, Kořínek, Dratva, Lacek. Trenér: Milan Pechanec.

    1.FK Příbram: Švenger – Junek, Karaklajič, Růžek, Ježdík (C), Šrain, Kurtiašvili, Hlinka, Hájek, Dosoudil, Červeňák.
    Náhradníci: Kočí, Holý, Květ, Břížďala, Bouček. Asistent: Marcel Mácha.

    Rozhodčí: Ondřej Černý. Asistenti: Jaroslav Kubr, Miroslav Fišer.
     
    Fotbalisté obou týmů jsou již připraveni u svých střídaček a čeká se pouze na příchod rozhodčích, kteří přivedou aktéry dnešního utkání na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Ondřej Černý dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči hostující Příbrami, kteří nastupují v tradičních černých dresech, zatímco Mladá Boleslav v bílém.
     
    2
    Dnešní utkání je předehrávkou závěrečného 34. kola Juniorské ligy. Fotbalisté Příbrami do něj vstoupili aktivněji, jejich poslední akci ovšem zastavila na pravé straně šestnáctky nepřesná finální přihrávka.
     
    3
    Příbram rozjela po pravém křídle další útočnou akci, jenže následný centr do šestnáctky byl příliš nízký a jeden z domácích fotbalistů jej z první odvrátil do bezpečí.
     
    4
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    JIŘÍ KATEŘIŇÁK střílí v úvodu utkání nádherný gól a po necelých pěti minutách posílá Mladou Boleslav do vedení!! Jiří Kateřiňák dostal v blízkosti pokutového území příliš mnoho prostoru a poté za to fotbalisty Příbrami potrestal výstavní střelou pod břevno.
    5. Jiří KATEŘIŇÁK - 1:0
     
    6
    Příbram sice byla v úvodu utkání směrem vpřed aktivnější, jenže Mladoboleslavským stačila jedna vydařená akce, po které se ujali brzkého vedení.
     
    7
    Radek Dosoudil pohlídal na zádech nabíhajícího Kevina Malpona Edwinga a pro míč si v pohodě došel brankář Milan Švenger.
     
    8
    Brankář Milan Švenger fauloval v pokutovém území Jiřího Kateřiňáka, který se ho zbavil povedeným pohybem doprava, a Mladá Boleslav bude zahrávat pokutový kop!
     
    9
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    JIŘÍ KATEŘIŇÁK proměňuje bezpečně pokutový kop a posílá Mladou Boleslav svým druhým gólem v zápase do dvoubrankového vedení!! Jiří Kateřiňák se při rozběhu chytře zastavil a po pohybu brankáře Milana Švengera zamířil přízemní střelou přesně k pravé tyči.
    9. Jiří KATEŘIŇÁK - 2:0
     
    11
    Příbram se pokusila rychle odpovědět, jenže po centru z pravé a vzápětí levé strany se do zakončení nedostala. Mladá Boleslav dobře brání a zatím nepustila hráče hornického města ke střele.
     
    12
    Štěpán Hlinka rozehrál uprostřed útočné poloviny Příbrami standardní situaci, jenže jeho následný centr byl příliš nízký a připravený Kevin Malpon Edwing odvrátil míč hlavou do bezpečí.
     
    14
    Hra je nyní hodně neurovnaná a na obou stranách je k vidění hodně nepřesností. Mladá Boleslav může zahrozit z volného přímého kopu poté, co byl v blízkosti šestnáctky faulován Albina Travys Patrick Junior.
     
    15
    Mladá Boleslav rozehrála volný přímý kop dobře, jenže jeden z hráčů ve zdi míč odvrátil jemnou tečí vedle vzdálenější pravé tyče. Následovat bude rohový kop.
     
    16
    Domácí fotbalisté se po rohovém kopu dostali uprostřed šestnáctky k hlavičce, ta ovšem byla příliš slabá a míč ze vzduchu v pohodě stáhl příbramský brankář Milan Švenger.
     
    17
    Jan Šrain se na levém křídle vydal po odraženém míči odvážně mezi dvojici protihráčů, proti dvojnásobné přesile ale neměl příliš mnoho šancí na úspěch a do pokutového území se mu proniknout nepodařilo.
     
    18
    Kevin Malpon Edwing si nabíhal na kolmou přihrávku svého spoluhráče, jenže Příbram nedovolila domácímu celku rychle rozehrát a standardní situace se vzápětí opakovala. Jeden z hostujících fotbalistů to nyní vyřešil dobře z taktického hlediska a zabránil domácím podniknout rychlý protiútok.
     
    20
    Mladé Boleslavi se povedl vstup do utkání a během úvodních deseti minut se ujala rychle dvoubrankového vedení, když se dvakrát prosadil Jiří Kateřiňák.
     
    22
    Domácí hráči se pokusili ve středu hřiště zrychlit akci kolmou přihrávkou do šestnáctky, příbramská obrana ovšem pohyb Mladoboleslavských zachytila a Milan Švenger si došel pro míč.
     
    23
    Radek Dosoudil je zatím nejpevnějším článek příbramské obrany a nyní to potvrdil, když uprostřed šestnáctky odvrátil centr Mladé Boleslavi z pravého křídla.
     
    24
    Pokud jste včera sledovali utkání mezi Realem Madrid a Manchesterem City, tak výkon Příbrami se zatím hodně podobá vystoupení Citizens, kteří byli směrem vpřed až na dvě výjimky po celou dobu utkání směrem vpřed naprosto bezzubí.
     
    25
    Samozřejmě, že juniorský tým nelze s velkoklubem z Manchesteru kvalitativně porovnávat a v žádné případě nechci hosty kritizovat.
     
    27
    Jan Šrain se pokusil prosadit na levém křídle, po dobrém potáhnutí míče ovšem nedokázal odcentrovat a trefil pouze prvního hráče Mladé Boleslavi.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Štěpán Hlinka (1.FK Příbram).
     
    29
    Štěpán Hlinka u postranní čáry tvrdě zajel do svého spoluhráče, když jako na saních přijel pod nohy Kevina Malpona Edwinga a za svůj ostrý skluz viděl žlutou kartu.
     
    30
    Mladá Boleslav se po rozehrání standardní situace z pravé strany dostala uprostřed šestnáctky k hlavičce, ta ovšem postrádala razanci a brankář Milan Švenger by u své pravé tyče včas.
     
    32
    Domácí fotbalisté se snažili na levé straně šestnáctky dostat do zakončení, jenže to přehnali s důrazem a byl jim odpískán faul.
     
    33
    Štěpán Hlinka to nyní udělal v obraně skvěle, když si vykoledoval faul protihráče a Příbram mohla v klidu rozehrávat.
     
    34
    Fotbalisté Příbrami bojují jako lvi, nyní ve středu vlastní poloviny hřiště odvedl skvělou práci Jan Šrain, který proti dvojnásobné přesile dokázal udržet zdánlivě ztracený míč a poté si vykoledoval faul.
     
    35
    Jiří Junek se postavil na pravém křídle k rozehrání standardní situace a na přední tyč posílal dobrý centr, jenže v pokutovém území nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by se dostal do zakončení, a míč skončil v náručí brankáře Milana Švengera.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a Mladá Boleslav po fantastickém vstupu do utkání vede nad hosty z Příbrami stále 2:0.
     
    37
    Pokud jste zmeškali úvod utkání, tak věřte, že během úvodních deseti minut se dvakrát prosadil Jiří Kateřiňák, který nejprve zamířil zpoza šestnáctky pod břevno a poté se prosadil ze značky pokutového kopu.
     
    39
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Štěpán Hlinka (1.FK Příbram).
     
    39
    Kevin Malpon Edwing se pokusil po pravé straně hřiště vyvést míč, to mu ovšem neumožnil Štěpán Hlinka, který se k němu skvěle vrátil a poté ho zatáhl za dres. Hostující hráč si řekl o druhou žlutou kartu, po které následuje červená, a musí předčasně odejít kabin!
     
    40
    Jestliže pomineme fantastický vstup Mladé Boleslavi do utkání, tak toho zatím příliš dnešní zápas na Městském stadionu příliš mnoho nenabídl. Oba týmy se těžko dostávají do zakončení, a když už vypálí, tak tomu chybí razance.
     
    41
    Radek Dosoudil si dvakrát nebo třikrát vyměnil míč s brankářem Milanem Švengerem a na hřišti to vypadá, jako kdyby fotbalisté Příbrami úplně rezignovali na útok.
     
    42
    Mladá Boleslav vede o dvě branky a nelze očekávat, že domácí budou rozehrávku Příbrami v hojném počtu napadat v blízkosti pokutového území soupeře, protože by je to stálo zbytečně síly.
     
    43
    Co se týče žlutých karet, v závěru prvního poločasu nutno konstatovat, že se hraje v rámci fair-play a jako jediný doposud viděl žlutou kartu Štěpán Hlinka, který v letošní sezóně zřejmě nadobro přijde o kapitánskou pásku.
     
    44
    Během několika posledních utkání je kapitánem Příbrami Petr Ježdík, která se zapracoval do defenzivní řady a stal se jejím pevným pilířem.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Kevin Malpon Edwing (FK Mladá Boleslav).
     
    45
    Jiří Junek se často staví jako levák k rozehrání standardních situací z pravé strany a nyní tomu nebylo jinak, jenže jeho následný centr byl příliš nízký a na přední tyči trefil pouze prvního hráče Mladé Boleslavi.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí Ondřej Černý právě ukončil první poločas, jehož úvod jednoznačně patřil fotbalistům Mladé Boleslavi. V domácím dresu se během úvodních deseti minut dvakrát prosadil Jiří Kateřiňák, který nejprve krásnou střelou zpoza šestnáctky zamířil pod horní tyč a čtyři minuty na to poslal Milana Švengera na opačnou stranu při rozehrání pokutového kopu. Skóre po prvním poločase. FK Mladá Boleslav 2 1.FK Příbram 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Petr Ježdík, přichází Roman Květ.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Patrik Červeňák, přichází Josef Bouček.
     
    46
    Mladá Boleslav obstarala výkop druhého poločasu, do kterého vstupuje s dvoubrankovým vedením a navíc v početní výhodě poté, co byl šest minut před přestávkou po druhé žluté kartě vyloučen Štěpán Hlinka.
     
    47
    Radek Dosoudil to u postranní čáry přehnal na vlastní polovině hřiště s důrazem a tvrdě přejel přes protihráčovi achilovky.
     
    48
    Hlavní rozhodčí Ondřej Černý už chtěl vytahovat žlutu kartu, nakonec ale couvl a Radkovi Dosoudilovi si karetní trest udělit nedovolil.
     
    49
    Tomáš Fabián byl zřejmě tím hráčem, která se na levé straně šestnáctky uvolnil a poté napřáhl pravačkou k technické střele, ta ovšem zamířila pouze do náruče připraveného Milana Švengera.
     
    50
    A Milan Švenger opět v akci. Tentokrát po přízemním centru Mladé Boleslavi z levé strany šestnáctky a ostrého úhlu. Pokud Příbram byla v prvním poločase směrem vpřed bezzubá, tak po přestávce je to ještě horší. Hosté se nemohou dostat přes půlící čáru.
     
    52
    Samozřejmě je to ale způsobeno tím, že Příbram hraje o deseti bez vyloučeného Jana Šraina, který během prvního poločasu bojoval, jenže to dvakrát s důrazem přehnal.
     
    53
    Fotbalisté Mladé Boleslavi nestále obléhají pokutové území Příbrami, jenže bez nějaké nebezpečné střely. Domácí se sice během pár okamžiků dostali ke dvěma střeleckým pokusům, ty se ovšem staly snadnou prací pro brankáře Milana Švengera.
     
    54
    Kevin Malpon Edwing rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyč posílal přízemní centr, ten ovšem našel pouze prvního hráče Příbrami.
     
    55
    Jiří Kateřiňák si počkal, až mu jeho spoluhráč na levém křídle naběhne do tandemu, jenže jeho následná patička přes nohu byla nepřesná a skončila na noze jednoho z příbramských obránců.
     
    56
    DRŽENÍ MÍČE:

    FK Mladá Boleslav 62% 1.FK Příbram 38%
     
    57
    Příbram se málem dostala do nebezpečného protiútoku, jenže kolmá přihrávka směrem vpřed byla příliš prudká a skončila za pravou postranní čárou.
     
    58
    Mladoboleslavští rozehráli z pravé strany rohový kop na přední tyč, kde se chtěl do míče opřít pohotově ze vzduchu Daniel Kozma, jenže při pokusu o střelu trefil pouze jednoho z hráčů Příbrami.
     
    60
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Milan Švenger, přichází Ondřej Kočí.
     
    60
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Šrain, přichází Štěpán Holý.
     
    60
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Radek Dosoudil, přichází Tomáš Břížďala.
     
    60
    Příbram právě vstřelila branku!
    ROMAN KVĚT střílí nádherný gól a oslabenou Příbram vrací zpět do utkání!! Nikola Karaklajič po pravé straně odvážně pronikl do šestnáctky a nádhernou stahovačkou přes nohu se zbavil dvou stínících protihráčů. Na míč si vzápětí naběhl ze druhé vlny Roman Květ a doslova od noh Nikola Karaklajiče ho napálil do pravého horního rohu brány.
    60. Roman KVĚT - 2:1
     
    63
    Příbram začíná po vstřelení kontaktní branky nabírat druhý dech a i přes oslabení se zřejmě ještě hosté porvou o bod, který je nyní ve hře.
     
    64
    Fotbalisté Mladé Boleslavi se v rychlém sledu dostali ke dvěma střelám, ta první ze střední vzdálenosti ale zamířila po zemi vedle levé tyče a a druhá z levé strany šestnáctky byla zablokována.
     
    65
    Euforie příbramských fotbalistů po vstřelení kontaktní branky opadla a utkání se začíná vracet do starých známých kolejí.
     
    67
    Domácí fotbalisté rozehráli z levé strany hřiště čtvrtý rohový kop a před bránu poslali nepříjemný střílený centr, který podél hranice malého pokutového území zamířil bez teče vedle vzdálenější pravé tyče. Dva hráči Mladé Boleslavi se natahovali po míči, ovšem marně.
     
    68
    Jiří Kateřiňák se na hranici šestnáctky parádně opřel do centru z levého křídla a jeho následná pohotová střela mířila k pravé tyči, střídající brankář Ondřej Kočí ovšem převedl skvělý zákrok a míč ukryl ve svém náručí!
     
    70
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Kocourek, přichází Adam Lacek.
     
    71
    Adam Pajer se dostal v blízkosti levé tyče do obrovské šance, když se po zákroku Ondřeje Kočího dostal po vlastní střele k dorážce, jenže ve skluzu bránu levačkou přestřelil!
     
    73
    Mladá Boleslav kontroluje vývoj utkání a vypadá to, že Příbram už nesebere ve zbytku zápasu síly na vstřelení vyrovnávacího gólu. Hosté se v současné chvíli pouze snaží pečlivě bránit.
     
    74
    Fotbalisté domácího celku dnes usilují o třetí příčku a v případě, že vyhrají, v tabulce předskočí Teplice, které mají na svém kontě 52 bodů. Vše je zatím z pohledu Mladé Boleslavi na dobré cestě.
     
    75
    S přibývajícími minutami nevědí hráči Příbrami kam dřív skočit, jenže Mladá Boleslav to občas s kombinací přehání a z nadějných akcí nakonec není nic.
     
    77
    Svěřenci trenéra Milana Pechance mají vše pod kontrolou a podle mého osobního názoru už je jen otázkou, zda Příbram prohraje o jednu nebo více branek.
     
    78
    Pokud by dnes náhodou Příbram ukořistila bod, tak by na sebe mohli být hostující fotbalisté pyšní. V oslabení smazat dvoubrankové manko, to není žádná sranda a stojí to spousty sil.
     
    79
    Kevin Malpon Edwing se dostal na levé straně šestnáctky k přízemnímu centru, ten ovšem z ostrého úhlu zamířil pouze do rukavic Ondřeje Kočího, který byl včas na zemi a dobře úmysl agilního domácího záložníka přečetl.
     
    80
    Mladoboleslavští se pokusili přidat pojišťující gól přízemní střelou ze střední vzdálenosti, která sice mířila k levé tyči, jenže během své trasy ztratila razanci a Ondřej Kočí si připsal snadný zákrok.
     
    81
    STŘELY CELKEM:

    FK Mladá Boleslav 8 1.FK Příbram 1
     
    83
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Tomáš Wolf.
     
    83
    Pokyny domácí lavičky směrem ke střídajícímu Tomášovi Wolfovi zněly jasně, především hrát zodpovědně směrem dozadu.
     
    84
    Jiří Junek rozehrál v blízkosti středového kruhu standardní situaci a na vzdálenější levé tyči hledal nabíhajícího Romana Květa, který se málem dostal do zakončení, v tísni míč ale těsně netrefil.
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    JÍŘÍ KATEŘIŇÁK dovršuje čtyři minut před koncem nádhernou trefou hattrick a pečetí vítězství svého týmu nad oslabenou Příbrami!! Jiří Kateřiňák ze střední vzdálenosti napřáhl k parádní táhlé střele, která těsně nad zemí zamířila k levé tyči.
    86. Jiří KATEŘIŇÁK - 3:1
     
    87
    Příbram přestala po třetí inkasované brance hrát a málem za to byla po přízemním centru z levé strany šestnáctky potrestána, jenže na vzdálenější pravé tyči jeden z hráčů Příbrami míč odkopl před protihráčem na rohový kop.
     
    88
    Následný rohový kop z levé strany nic nepřinesl a přetížená příbramská obrana si mohla vydechnout. Dvě minuty před koncem už je jasné, že Mladá Boleslav vyhraje. Kdyby Příbram v oslabení vyrovnala, byl by to fotbalový zázrak.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jiří Kateřiňák (FK Mladá Boleslav).
     
    89
    Mladá Boleslav v klidu kombinuje na polovině hostujících hráčů z hornického města a za současného stavu utkání už se nikam bezhlavě nežene.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Mladá Boleslav zvítězila v předehrávce 34. kola před domácími fanoušky nad oslabenou Příbramí a o jeden bod předskočila v tabulce Teplice a dostala se na třetí místo. Obrovský podíl na tom má domácí Jiří Kateřiňák, který se dvakrát prosadil během úvodních deseti minut a po přestávce poté nádhernou střelou ze střední vzdálenosti hattrick. Čestný úspěch fotbalistů Příbrami vstřelil po skvělé individuální akci Nikola Karaklajiče střídající Roman Květ. Konečný výsledek. FK Mladá Boleslav 3 1.FK Příbram 1. (15:58:32)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 4. Kateřiňák, 9. Kateřiňák (pen.), 86. Kateřiňák – 60. Květ

    Karty:   44. Edwing (MBL), 89. Kateřiňák (MBL) – 27. Hlinka (PRI)   39. Hlinka (PRI)


    FK Mladá Boleslav: Veselovský – Hůlka, Kocourek (70. Lacek), Malpon Edwing, Pajer, Kateřiňák, Albina, Fabián, Glöckner, Kozma (C), Ladra (83. Wolf).
    Náhradníci: Truksa, Lukeš, Bečirević, Kořínek, Dratva. Trenér: Milan Pechanec.

    FK Příbram: Švenger (60. Kočí) – Junek, Karaklajič, Růžek, Ježdík (C) (46. Květ), Šrain (60. Holý), Kurtiašvili, Hlinka, Hájek, Dosoudil (60. Břížďala), Červeňák (46. Bouček).
    Náhradníci: Holý, Květ, Břížďala, Bouček. Asistent: Marcel Mácha.

    Rozhodčí: Ondřej Černý. Asistenti: Jaroslav Kubr, Miroslav Fišer

    Diváci: 100
    bahis siteleri