Tisková konference před startem MS v hokeji (kon.)
konec
Tisková konference před startem MS v hokeji

Pátek 06.05.2016, 13:12Tiskové konference
     
    Příjemný zbytek odpoledne a brzy napočtenou. (13:46:28)
     
    Tisková konference byla oficiálně ukončena. Z Moskvy se vám budeme i nadále hlásit prostřednictvím onlajnů, momentálně tím nejbližším ze zápasu Švédska proti Lotyšsku.
     
    René Fasel na otázku kazašské novinářky o dopingových kontrolách: Každý tým bude testován. Neprovádíme plošné testování, ale dle instrukcí doktorů spíše individuální náhodné testy. Co se týče v poslední době velmi propíraného meldonia, dotyčnému nehrozí žádný postih při nízkých koncentracích do jednoho mikrogramu.
     
    Otázka ruského novináře z deníku Sport-Express: Otázka na účast ruských klubů v Champions Hockey League: Odpovídá René Fasel: Pracujeme na tom, abychom ruské kluby měli v CHL, ale v příští sezóně budeme mít 48 klubů z jiných zemí v soutěži. S ruskou KHL se nám dohodnout nepodařilo, ale nevzdáváme se.
     
    Vladimir Treťjak na stejnou otázku: Máme v plánu si nade vše ještě sednout a vše dopodrobna rozebrat, ale k žádným závěrům jsme ještě nedošli.
     
    René Fasel na otázku ruského novináře o účasti hráčů NHL na Olympijských hrách: Budeme mít ještě sezení s vedením NHL a NHLPA, ale nemyslím, že MS je vhodné místo na řešení takovýchto otázek.
     
    Fasel o rozšíření KHL do Číny: Myslím, že je to dobrý krok, když tam nebude asi hrát žádný Číňan, ale jako propagace hokeje je to vynikající krok. V Asii máme už 17 členů, navíc Malajsie je žadatelem o členství. Hokej se v Asii se stává populárnější a samozřejmě tomu pomohou i zimní olympijské hry v Jižní Koreji a Číně. Mistrovství světa v hokeji na nejvyšší úrovni v nejbližší době zatím nebude, ale nikdy neříkej nikdy. Myslím, že k propagaci hokeje v Asii bude kromě KHL pomáhat i NHL a to je dobře.
     
    Otázka ruského novináře na pana Treťjaka: Pan Fasel tvrdí, že je dobrý kapitán týmu, ale i my v Rusku máme dobré kapitány. Proč nikdo z Ruska nekandiduje na nejvyšší post? Odpověď: My ve volbě podporujeme pana Fasela a máme svého kandidáta do předsednictva IIHF.
     
    Alexander Polinskij na otázku českého novináře na minulý šampionát: Mistrovství v Praze a Ostravě bylo velmi dobře zorganizováno. V Česku přišlo na hokej hodně lidí, také při konání v Rusku bychom chtěli mít takovou návštěvnost, nebo ještě lépe větší.
     
    Alexander Polinskij na otázku ruského novináře, jak se prodávaly lístky: Máme prodáno sedmdesát procent lístků na zápasy, ve kterých nehraje Rusko, ty jsou vyprodány. Taktéž všechny lístky na semifinále a finále jsou již rozebrány. Příjmy z merchendisingu a z televizních práv nejdou přímo svazu. Kolik stálo vybudování haly je spíše otázka na člověka, který ji postavil.
     
    Otázka novináře ruského Sport-Expressu na Reného Fasela, zda je dobře, že René Fasel je jediným kandidátem na předsedu IIHF: Je to tak, jak to je. C'est la vie. Já sebe považuji z týmového hráče a jsem kapitánem našeho týmu. Respektuji skutečnost, že proti mně nikdo nekandiduje.
     
    René Fasel na otázku novináře, zda Rusové vyhrají, když mají v sestavě Mozjakina: Před šampionátem jsem žertem řekl, že když ho mít nebudou, tak nevyhrají. Nyní, když je Mozjakin v sestavě Ruska, tak samozřejmě vyhrát mohou, stačí jim k tomu vstřelit dostatek branek.
     
    Alexander Polinskij: Včera jsme s panem Treťjakem a panem Faselem provedli generální kontrolu a nenašli jsme žádný problém. Byli jsme také na prohlídce u jednotlivých týmů, pro které jsme zařizovali poslední jejich požadavky.
     
    René Fasel na otázku novináře z Kazachstánu: Mezinárodní hokejová federace má momentálně 72 členů, dva další požádali o členství – Filipíny a Katar.
     
    Vždy se rád vracím do Ruska, lidé tu hokejem žijí a vždy se na něj těší. Úplně nová aréna je skvělá, myslím, že je na místě pogratulovat Rusům k jejímu vybudování. Zázemí je také nádherné. Těším se na všechny týmy, které zde uvidíme. Doposud si žádný z týmů nestěžoval. Mistrovství bude v mnoha sdělovacích prostředcích, vysílání bude na osmdesáti osmi televizních stanicích.
     
    René Fasel: Letošní šampionát v Moskvě bude speciální i pro nás, protože se bude konat i volební kongres IIHF, kde budu opět kandidovat na předsedu, budeme mít dva kandidáty na místopředsedy Kallervo Kummolu a Boba Nicholsona a celkem 14 kandidátů na sedm míst do předsednictva. Tři ženy na dvě pozice do vedení ženského hokeje.
     
    Vladimir Treťjak: Chtěl bych poděkovat za projevenou důvěru ze strany IIHF, která nám svěřila pořádání letošního mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu. V Petrohradu jsme kompletně přestavěli hokejový stadion, v Moskvě jsme postavili kompletně nový. Přejeme si, abychom všichni viděli dobrý hokej.
     
    René Fasel, Adam Steiss i Vladislav Treťjak jsou již na místě, konference za moment začne.
     
    Podle oficiálních informací začne konference do deseti minut.
     
    Začátek tiskové konference bude asi o chvíli pozdržen. Novinářů se na místě sešlo dost, ale prozatím chybí hlavní hosté.
     
    V pátek ve 14:00 moskevského času (v Moskvě je o hodinu více než v Praze) se v Ledovém paláci uskuteční tisková konference u příležitosti zahájení mistrovství světa v hokeji. Tiskovky se zúčastní prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel, předseda Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak a šéf organizačního výboru MS v hokeji 2016 Alexander Polinskij.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    David Schlegel

    Vojta Pojer

    bahis siteleri