Česko – Norsko 7:0 (kon.) | USA – Francie 4:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 10:1 (kon.)
Kanada – Německo 5:2 (kon.)
konec
USA
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Francie
Čtvrtek 12.05.2016, 15:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z naší strany je to pro tento zápas již definitivně vše, příště na počtenou! (17:29:29)
     
    Spojené státy tak ve svém čtvrtém vystoupení na turnaji zapsali druhé vítězství a posunuli se na třetí příčku skupiny B. Francouzi zůstávají přikováni na pátém místě těsně před Německem, které má ale večerní zápas proti suverénní Kanadě k dobru.
     
    Je dobojováno. Francouzští hokejisté dlouho drželi s favoritem krok a Američany prakticky k ničemu nepouštěli, nicméně parta kolem Austona Matthewse ve druhé polovině druhé třetiny přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a svěřenci Johna Hynese se dokázali prosadit čtyřikrát v rozmezí sedmi minut. Poté už se utkání jen dohrávalo.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    USA: Mike Condon
    Francie: Loïc Lampérier
    Hokejisté během hymny USA
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    To ale ovládli hokejisté Spojených států a vyhodili kotouč do bezpečí, v tomto duelu skupiny B se už s nejvyšší pravděpodobností nic nestane.
     
    59:16
    Mike Condon pro jistotu přerušil hru, následovat tak bude ještě jedno vhazování v útočném pásmu Francie.
     
    59:01
    Ve Sportovním paláci Jubilejnyj se právě rozběhla poslední minuta třetí třetiny a troufám si říct, že i celého utkání!
     
    58:22
    Svěřenci Davea Hendersona se v útočném pásmu dlouho neohřáli a po vlastní chybě musejí vyklidit pozice před Condonem, to už je před námi už jen něco málo přes minutu a půl.
     
    57:36
    Američané následně vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu na zakázané uvolnění, závěr námi sledovaného utkání se dohrává ve vycházkovém tempu.
     
    57:03
    Mike Condon musel po nějaké době zasahovat, střelou po buly jeho pozornost prověřil francouzský kapitán Laurent Meunier. Jeho střela ale nebyla dostatečně prudká a Condon měl úlohu vcelku snadnou.
     
    56:22
    Dylan Larkin posunul puk na útočnou modrou Widemanovi, s jehož tvrdou dělovkou z voleje si ale Florian Hardy bez problémů poradil.
     
    55:38
    David Warsofsky na modré čáře přenechal puk aktivnímu Matthewsovi, jenž následně obkroužil celé útočné pásmo, což však k ničemu převratnému nevedlo.
     
    54:54
    Spojené státy už hrají v plném počtu, Larkin je zpět na ledě a spolu s Austonem Matthewsem zakládá další protiakci zámořského výběru.
     
    54:14
    Hudson Fasching přitlačil k hrazení Sachu Treillea, ten si ale nakonec poradil a v krkolomné pozici přišťouchl kotouč Meunierovi.
     
    53:25
    J.T. Compher nic nevymýšlel a bekhendem poslal puk až k Hardymu, svěřenci Davea Hendersona musejí zakládat další akci z hloubi vlastního pásma.

    Vojtěch Balon

    Jakub Kudláč

    Branky a nahrávky: 35. Wideman (Foligno, Larkin), 37. Murphy (Matthews, Vatrano), 40. Compher (Hendricks, Motte), 42. Skjei (Larkin)


    USA: Condon (Kinkaid) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), Skjei, Warsofsky, Santini, McCabe – Maroon, Larkin, Foligno (A) – Schroeder, Matthews, Vatrano – Motte, Compher, Hendricks (C) – Fasching, Hinostroza, Wood
    Francie: Hardy (Quemener) – Auvitu, Moisand, Beron, Dieude-Fauvel, Claireaux, Janil – S. Treille, Bellemare (A), Fleury – Y. Treille (A), Meunier (C), Perret – Desrosiers, Ritz, Raux – Bertrand, Lamperier, Bozon

    Rozhodčí: Fonselius (FIN), Piechaczek (GER) – Fluri (SUI), Lazarev (RUS)
    bahis siteleri