Mimořádná TK Komise rozhodčích FAČR (kon.)
konec
Mimořádná tisková konference Komise rozhodčích FAČR

Čtvrtek 12.05.2016, 13:10Tiskové konference
     
    Ze Strahova je to pro tuto chvíli vše. Přeji vám hezký den. (13:42:01)
     
    Podstatným závěrem mimořádné konference je odebrání průkazu rozhodčího oběma podnapilým sudím – pánům Jiřímu Jechovi a Marku Pilnému. Další sudí zápasu Příbram – Slavia mají do konce letošního ročníku pozastavenou delegaci.
     
    Tisková konference skončila
     
    "Dva podnapilí pro nás již neexistují. A ostatní sudí, kteří nedokázali excesům zabránit, mají nyní pozastavenou činnost. A musí se modlit, aby se příští rok objevili na listině profesionálních sudích."
     
    "S tím, co se stalo včera nemá pan Berbr nic společného."
     
    Dotaz: Bude se zmiňovaná revoluce týkat i Romana Berbra?
     
    "Veřejně říkám, velká revoluce bude. Chci národ přesvědčit o tom, že ten, kdo se dopustil nějakého selhání, půjde z kola ven. Na zápasy reprezentace chodí prezident, premiér, půlka vlády. Musíme se prezentovat důstojně, ne jako parta alkoholiků."
     
    "Je potřeba zakročit tvrdě, bude zde v létě personální obměna. Lze to nazvat fotbalovou sametovou revolucí, bude nová komise rozhodčích a výrazně obměněna listina profesionálních sudích. Několik našich soudců totiž působí i na mezinárodní scéně, kde se chceme dobře prezentovat, ne to takovým zkratem vše zničit."
     
    "Pana Jecha můžete po dnešním jednání potkat na fotbale už jen jako diváka. Byl mu odebrán průkaz rozhodčího, nesmí tedy pískat ani v neprofesionálních soutěžích."
     
    "Neuvažuji o tom, že by dechové zkoušky byly povinností. Chceme zavést jen tu možnost. Pokud bychom to dělali pravidelně, neměl bych z toho dobrý pocit. Je to nedůstojné."
     
    Pelta na dotaz o dechové zkoušce: "Pan Jech odmítl nadýchat, na což má právo. Nechci být konkrétní, ale pan Pilný nadýchal takovou hodnotu, od které se odvíjí i výše trestu. Ale to jsou interní záležitosti."
     
    Tulinger: "Mám informace, že se sudí napili až po příjezdu do Příbrami."
     
    Tulinger: "Delegáti mají pravomoc nepřipustit sudího k utkání. V okamžiku, kdy v Příbrami proběhlo předzápasové setkání, nikdo nehlásil, že by byl stav takový, jaký byl."
     
    "Se všemi jsem měl jednání. Pan Pilný se utkání nezúčastnil. Nicméně pan Jech se neměl důvod obhajovat. Omlouval se za to, jakou způsobil újmu."
     
    "Alkohol před utkáním je v profesionálním fotbale nepřípustný. Pokud si někdo dá jedno malé pivo na žízeň, to je jiná věc. Ale konzumace alkoholu před utkáním je nepřípustná. Nemám ani informace o tom, že by toto probíhalo nějak pravidelně."
     
    "Zavedeme změny v disciplinárním řádu a při zápase zavedeme dechové zkoušky během zápasů. Když jsem včera viděl sociální sítě, byl jsem naprosto znechucený."
     
    "Mrzí mě, že nemáme "trest smrti", máme jen "doživotí". To je v případě fotbalu doživotní vyloučení z FAČR. Tím doufám i tento případ skončí, jelikož budeme podávat podnět na disciplinární komisi, za znevážení činnosti českého fotbalu. Zažil jsem toho již hodně, ale tohle je něco neskutečného."
     
    Slovo si bere Miroslav Pelta.
     
    "Komise rozhodčích se dnes zabývala včerejším zápasem, vyslechli jsme všechny jeho aktéry. Rozhodčí pan Marek Pilný a pan Jiří Jech jsou s okamžitou platnosti vyškrtnuti z listiny rozhodčích FAČR a bude jim odebrána licence pro výkon funkce. Ostatní rozhodčí včerejšího utkání mají pozastavenou činnost do konce ročníku, protože dle názoru neudělali vše, pro zabránění nastalým situacím."

    Jakub Janoušek

    bahis siteleri