Dánsko – Česko 2:1 (3:1 po s.n.) | Německo – USA 3:2 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
Slovensko – Finsko 0:5 (kon.)
konec
Německo
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
USA
Neděle 15.05.2016, 15:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:27 Korbinian HOLZER - 3:2

     
    59:27
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! KORBINIAN HOLZER dostal přihrávku od Goce, vypálil od modré čáry a vše prostřelil! Condon měl zakrytý výhled a střelu německého obránce zřejmě vůbec neviděl – 3:2. Asistence: Marcel Goc.
     
    51:03
    Za nedovolené bránění brankáři si jde tedy odpočinout na trestnou lavici Vince Hinostroza (USA).
     
    51:03
    Výborný zákrok teď vytáhl Greiss! Po rychlém průniku Schroedera pálil z mezikruží Fasching, který dojížděl celou akci z druhé vlny, Greiss se ale dokázal přesunout a přes faul Hinostrozy i zasáhnout.
     
    42:13
    Foligno měl teď obrovskou šanci! Volný puk ale nedokázal na brankovišti uklidit do odkryté branky Thomase Greisse.
     
    39:53
    Larkin si našel volný puk na bližší tyči a už už zakončoval proti odkryté brance, do střely mu ale zřejmě zaklekl Müller a v poslední možné chvíli kotouč vyrazil.
     
    39:16
    Thomas Greiss (GER) se po akci soupeře ohnal po jednom z amerických útočníků a dostává dvouminutový trest za hrubost. Ten za něj odsedí Dominik Kahun.
     
    38:58
    Matthews se dostal do přečíslení s Nelsonem, který se mu pokoušel vrátit přihrávku před německou branku, do té si ale skvěle lehl Ehrhoff a kotouč pod sebou dovezl až k mantinelu.
     
    35:30
    Denis Reul (GER) si odsedí 2 minuty na trestné lavici za hákování. Přesilovka pro tým USA.
     
    31:49
    Po nešťastném odrazu od německého obránce ve vlastní třetině se ocitl zničehonic v gólové pozici Matthews! Jeho ránu na vyrážečku ale Greiss tentokrát vytěsnil.
     
    23:38
    Christian Ehrhoff (GER) dostává menší trest za držení protihráče.
     
    22:35
    Larkin se dostal po Maroonově přihrávce sám před Greisse, ten ale vytahuje vynikající reflexivní zákrok a drží nerozhodný stav!
    20:26 Auston MATTHEWS - 2:2

     
    20:26
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé! Američané využívají přesilovou hru a ihned po začátku druhé třetiny vyrovnávají! AUSTON MATTHEWS dostal přihrávku na modrou čáru, sjel si s pukem na levý kruh a nechytatelnou střelou na dlouhou tyč propálil Greisse – 2:2. Asistence: Brock Nelson.
     
    18:36
    Američanům se naskýtá v závěru třetiny ideální šance na vyrovnání. Na trestnou lavici usedá Marcus Kink – 2 minuty za krosček.
     
    14:28
    Švýcarský sudí Wehrli ukazuje menší trest za podražení, na lavici hanby už usedá Yannic Seidenberg. Další přesilovka pro družinu kouče Hynese.
    13:06 Christian EHRHOFF - 2:1

     
    13:06
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo jde podruhé v zápase do vedení. Zkušený zadák CHRISTIAN EHRHOFF napřáhl na modré čáře a Condon přes několik těl vůbec nic neviděl. Jeho střela tak zapadla přesně k levé tyči. Asistence: Felix Schütz, Patrick Hager.
    10:35 Jake MCCABE - 1:1

     
    10:35
    USA právě vstřelilo branku!
    Herní situace čtyři na čtyři očividně lépe svědčí zámořskému výběru, který srovnává krok. Compher skvěle poslal puk na najetého JAKEA MCCABEA, který pohodlně střelou z první trefuje odkrytou část německé branky. Asistence: J.T. Compher, Connor Murphy.
     
    10:21
    Na trestnou lavici míří Američan Nick Foligno a Němec Patrick Hager, oba inkasují menší trest za hrubost. Pokračuje se ve hře 4 na 4.
     
    10:21
    Po zblokované střele McCabea vznikl v německém brankovišti pořádný závar. Německý gólman nakonec brankovou čáru jen tak tak ustrážil. Vzápětí za brankou vznikla menší potyčka, bude se vylučovat.
     
    07:56
    Ovšem na opačné straně musel zastavit unikajícího Wooda Daryl Boyle, který inkasuje 2 minuty za hákování. Přesilovka pro USA.
    02:19 Patrick HAGER - 1:0

     
    02:19
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo využívá svou úvodní přesilovku poté, co si Boyle výborně sjel mezi kruhy a vyslal dělovku směrem na americkou branku. Condon kotouč jen vyrazil k Schützovi, od jehož bruslí se puk odrazil k úplně volnému PATRICKU HAGEROVI, jenž ho poslal do úplně prázdné branky. Asistence: Felix Schütz, Daryl Boyle.
     
    01:01
    Chris Wideman inkasuje 2 minuty za podražení, Německo si zahraje hned zkraje utkání první přesilovou hru.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 3. Hager (Schütz, Boyle), 14. Ehrhoff (Schütz, Hager), 60. Holzer (Goc) – 11. McCabe (Compher, Murphy), 21. Matthews (Nelson)


    Německo: Greiss (Pielmeier) – Reul, Müller, Holzer, Ehrhoff (A), Boyle, Akdag, Ankert – Kink (A), Seidenberg, Goc (C) – Macek, Draisaitl, Noebels – Hager, Schütz, Gogulla – Flaake, Reimer, Kahun.
    USA: Condon (Kinkaid) – Murphy (A), McCabe, Warsofsky, Skjei, Wideman, Hanifin, Santini – Maroon, Larkin, Foligno (A) – Nelson, Matthews, Vatrano – Compher, Motte, Hendricks (C) – Fasching, Wood, Hinostroza, Schroeder.

    Rozhodčí: Sidorenko (BLR), Wehrli (SUI) – Fluri (SUI), Malmqvist (SWE)
    bahis siteleri