Slovensko – Gruzie 3:1 (kon.) | Česko – Malta 6:0 (kon.) | Chorvatsko – Moldavsko 1:0 (kon.)
Irsko – Nizozemsko 1:1 (kon.) | Sev. Irsko – Bělorusko 3:0 (kon.) | Anglie – Austrálie 2:1 (kon.)
konec
Slovensko
3:1 (1:0)
Gruzie
Pátek 27.05.2016, 17:30 • ASKÖ-Stadion Wels (Wels) • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:23:51)
     
    Je dobojováno! Slovensko zvládlo první generálku na evropský šampionát a porazilo Gruzii 3:1! Skóre otevřel v páté minutě Adam Nemec! Gruzii se povedlo vyrovnat obraz hry a do druhé půle vstoupila o něco lépe! Adam Nemec ale svou druhou brankou v utkání zvýšil náskok Slovenska na 2:0! Definitivní pojistku slovenského vítězství přidal dvacet minut před koncem Adam Zreľák! Gruzie o minutu později pouze snížila zásluhou Levana Kenii!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zbytek utkání se už pouze dohrává. Gruzie zastavila rodící se protiútok Slovenska jen za cenu nedovoleného zákroku. Slováci mají k dispozici standardní situaci.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Švento našel centrem z levé strany nabíhajícího Šestáka, který se do míče položil ve skluzu. Zakončení druhého jmenovaného zamířilo mimo branku Gruzie.
     
    89
    Slováci si málem vstřelili vlastní gól! Novota se nedomluvil se Škriniarem, který vracel brankáři míč hlavou, ale Novota vyběhl z branky a balón jej minul! Naštěstí pro Slováky minul i pravou tyč!
     
    88
    Ján Novota vytáhl další parádní zákrok! Na centrovaný míč si počkal Kašia. Kapitán Gruzie napřáhl pravou nohou k ráně z voleje, ale slovenský brankář byl včas na zemi a tvrdou střelu zkrotil!
     
    87
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Greguš, přichází Švento.
     
    86
    Kakabadze vyslal centr do pokutového území. Na jeho pobídku si naběhl Okriašvili, jehož zakončení hlavou bylo hodně nepřesné. Novota mohl zůstat klidný.
     
    85
    Slováci hrají s velkou vervou! Tesák bojoval o míč tak usilovně, až svého soka stáhl za dres na trávník. Gruzie bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    84
    Okriašvili je dnes na straně Gruzie největším otloukánkem. Nejaktivnější hráč Gruzie schytal další nepříjemný úder do pravé nohy a nyní se svíjí na trávníku.
     
    83
    Gruzie zahrávala další rohový kop! Levan Kenia vyslal do pokutového území vysoký centr, na který si naskočil Dvali, jehož hlavička minula zadní tyč slovenské branky!
     
    82
    Oba celky si vyměnily role na hřišti. S míčem na své polovině nyní kombinují fotbalisté Gruzie. Šesták se vydal napadat, ale autové vhazování pro Slováky nezískal.
     
    81
    Zahraje si i slovenský brankář Novota, který obdržel malou domů. Novota s rozehrávkou nespěchal, Slováci drží míč v zadních řadách.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut. Slováci nadále bojují na krev. Hráčům na hřišti je jasné, že hrají o účast na evropském šampionátu ve Francii.
     
    79
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Bero, přichází Hrošovský.
     
    78
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Qazašvili, přichází Jigauri.
     
    77
    Kakabadze se nádhernou přehazovačkou uvolnil přes jednoho ze slovenských obránců. K jeho smůle mu míč utekl od nohy až k Salátovi, který balón napálil do bezpečí.
     
    76
    Michal Ďuriš se snažil najít cestu skrz obranu Gruzie. Kanonýr plzeňské Viktorie však nepřešel hned přes prvního hráče soupeře. Gruzie může zaútočit.
     
    75
    Tesák si potáhl míč podél levé postranní čáry a schytal tvrdý kopanec od jednoho ze soupeřů. Slováci by si v závěru rozhodnutého utkání měli dát pozor na zranění.
     
    74
    Držení míče: 53% – 47%
     
    73
    Gruzie navíc zahrávala rohový kop! Novota měl další práci. Střídající brankář Slovenska vyrazil z branky, aby vytlačil vysoký centr. Gruzie zůstane u míče.
    71. Levan KENIA - 3:1
     
    71
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Ale Gruzie přispěchala s rychlou odpovědí! Slováci ještě slavili třetí branku do sítě soupeře, když LEVAN KENIA potáhl míč středem hřiště, napřáhl zpoza hranice pokutového území a přesnou střelou propálil Novotu!
    70. Adam ZREĽÁK - 3:0
     
    70
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko vede už 3:0! Slováci zahrávali standardní situaci z ostrého úhlu! Míč si připravil ADAM ZREĽÁK, který překvapivou střelou nachytal brankáře Gruzie na švestkách!
     
    70
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Nemec, přichází Ďuřiš.
     
    69
    Novota si poprvé v utkání sáhl na míč. Slovenský brankář si došel pro příliš dlouhou přihrávku za slovenskou obranu. Slováci dnes hrají v defenzívě s velkým přehledem.
     
    68
    Slovensko zahrávalo další rohový kop. K brance směřoval nadýchaný oblouček. Na zadní tyči míč dostihl Škriniar, který se ještě snažil napálit obranu, ale neuspěl.
     
    67
    Matúš Bero zůstává po jednom ze zákroků ležet na trávníku. K Berovi už spěchají zdravotníci slovenského týmu. Na přípravný zápas je k vidění hodně ostrý fotbal.
     
    66
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Navaloski, přichází Dvali.
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Sabo, přichází Šesták.
     
    65
    Slováci si zápas užívají! Naši východní sousedi předvedli ve středu hřiště efektní kombinaci po ose Greguš – Sabo – Tesák. Poslední jmenovaný drží míč na levé straně.
     
    63
    Mohlo být sníženo! Novota mohl ihned kapitulovat! Kvirkvelia dostal přihrávku mezi hranici pokutového území a značku pokutového kopu, jenže střelou z první poslal míč nad břevno slovenské branky!
     
    63
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Mucha, přichází Novota.
     
    62
    Gruzie rozehrávala rohový kop! Centr směřoval na přední tyč, kde se jeden z hráčů Gruzie dostal k hlavičce, ale jeho pokus minul vzdálenější tyč Muchovy branky.
     
    61
    Adam Nemec je po vstřelení dvou branek pořádně nažhavený. Autor dvou branek se neohroženě vrhl do hlavičkového souboje, který vyhrál, ale bohužel pro Slováky za ním nebyl nikdo v bílém.
     
    60
    Ján Mucha pohlídal let míče vedle branky. Fotbalisté Gruzie už zakončují ze všech možných pozic. Okriašviliho rána ze střední vzdálenosti byla z kategorie nepřesných.
     
    59
    Gruzie po obdržené brance poněkud polevila v aktivní hře. Slováci jsou nyní častěji u míče. Slovenskému týmu se dokonale povedlo zmrazit rostoucí nápor soupeře.
    57. Adam NEMEC - 2:0
     
    57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko zvyšuje své vedení na 2:0! ADAM NEMEC potvrzuje dobrou formu! Nemec si naběhl na centr z levé strany a tvrdou hlavičkou překonal Revišviliho!
     
    56
    Okriašvili se snaží vyhecovat své spoluhráče k lepšímu výkonu aktivním pohybem. Nejlepší hráč Gruzie na hřišti se řekl o přihrávku do středu hřiště, ale jeden ze Slováků mu míč vzal.
     
    55
    Exekuce přímého kopu se chopil Okriašvili. Jeho rána sice našla cestu kolem připravené zdi, ale míč zaplaval mimo pravou tyč Muchovy svatyně.
     
    54
    Gyömbér nepřesným autovým vhazováním odevzdal míč soupeři a Pečovský před hranicí pokutového území fauloval unikajícího soupeře. Gruzie dostává šanci v podobě přímého kopu.
     
    52
    Saláta hledal vnějším nártem rozběhnutého Tesáka. Druhý jmenovaný se po prudké přihrávce usilovně natahoval, ale před svým strážcem nedokázal míč zpracovat.
     
    51
    Po delší době se na polovinu Gruzie podívali slovenští fotbalisté. Rychlá kombinace Slováků středem hřiště však narazila na obranný val Gruzie. Naši východní sousedé musejí zaútočit znovu.
     
    50
    Ján Mucha uklidnil Slovensko jistým zákrokem proti střele vnějším nártem z kopačky Kvekveskiriho. Slovákům se vstup do druhé půle zrovna nepovedl.
     
    49
    Tesák ztratil míč v blízkosti pokutového území. K balónu se dostal Qazaišvili, nicméně jeho rána z hranice šestnáctky skončila na zádech Saláty.
     
    48
    Gruzie zahrávala rohový kop. Kenia centrem na hranici malého vápna našel pouze hlavu jednoho ze slovenských obránců. Gruzie ale zůstane u míče, bude vhazovat.
     
    46
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Čanturašvili, přichází Kenia.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Kobachidze, přichází Amisulašvili.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Mčedlidze, přichází Kvilitaia.
     
    46
    Hlavní rozhodčí už zahájil druhý poločas. Gruzie kombinovala na vlastní polovině a Slováci hodně aktivně presovali. Gruzie však zůstává u míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas dnešního přípravného duelu je minulostí! Slovensko vstoupilo do utkání velmi aktivně a už po pěti minutách šlo do vedení, když se trefil Adam Nemec! Gruzii se poté povedlo srovnat obraz hry, ale žádnou brankovou příležitost si nevytvořila. V závěru první půle ještě vyslal nebezpečnou střelu Erik Sabo, jenže brankář Revišvili vytáhl dobrý zákrok. Do šaten se proto odchází za stavu 1:0 pro Slovensko!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Slováci dostali šanci k poslednímu útoku. Greguš našel Saba, který hledal Pečovského, jež byl ale dobře střežený. Hlavní rozhodčí už se chystá ukončit úvodní dějství.
     
    45
    Na závěr poločasu vyslal ještě jeden střelecký pokus Erik Sabo. Jeho rána zpoza hranice pokutového území byla sice prudká, avšak míč si našel cestu pouze nad břevno branky Gruzie.
     
    44
    Dobrou defenzivní práci nyní odvedl Gyömbér, jež přečetl úmysl Okriašviliho. Gyömbér přečetl přihrávku na levou stranu a sklepl míč na Salátu. Slovensko bude chtít dohrát první půli bez úhony.
     
    43
    Erik Sabo předvádí hodně bojovný výkon! Slovenský záložník dotíral na Qazaišviliho, který si však dobře pokryl míč tělem a nechal se šikovně faulovat.
     
    42
    Gruzie převzala ve druhé polovině první půle aktivitu, ale její obránci se dopustili zbytečné ztráty. Prostor se otevřel před Sabem, avšak aktivní hráč Slovenska nedostihl dlouhý míč před brankářem Revišvilim.
     
    41
    Gruzie se rychle prokombinovala na polovinu slovenské reprezentace. O míč se hlásil Okriašvili, avšak připravený Saláta hlavou odvrátil balón do bezpečí.
    40. Sabova jedovatá střela
     
    40
    Erik Sabo se opřel do míče ze střední vzdálenosti a tvrdou střelou pořádně protáhl brankáře Gruzie! Slováci o sobě dali po delší době střelecky vědět.
     
    39
    Adam Nemec aktivně dotíral na poněkud nejistého Kakabadzeho. Pravý obránce Gruzie nakonec rozehrávku na pravé straně zvládl a pomohl si malou domů.
     
    38
    Gruzie se ale snaží hrát překvapivé míče za obranu Slovenska. Na jeden z nich si počíhal Mčedlidze, ale útočník Gruzie se dnes podruhé chytil do ofsajdové pasti.
     
    37
    Tesák přišel o míč v blízkosti pokutového území soupeře a nabídl Gruzii možnost rychlého protiútoku. Slováci se však rychle vrátili na svou polovinu a nepustili soupeře do šance.
     
    36
    Adam Nemec si hledal prostor po autovém vhazování, ale kapitán Gruzie Kašia si jej dobře pokryl a pohlídal cestu míče za brankovou čáru. Revišvili bude odkopávat.
     
    35
    Erik Sabo dostal spoustu času k odcentrování do pokutového území. Nadýchaným centrem hledal Zreľáka, jež se pustil do hlavičkového souboje, ale proti Kvirkveliovi neuspěl.
     
    34
    Mucha rozehrál na Gyömbéra, který ještě vrátil míč Salátovi. Slováci se opět nikam neženou a kombinují v zadních řadách. Gruzie jejich rozehrávku nikterak nenapadá.
     
    33
    Kapitán Gruzie Kašia udržel míč na hrací ploše a získal pro Gruzii další sekundy s balónem na kopačkách. Slováci mají nyní problém obrat soupeře o kulatý nesmysl.
     
    32
    Okriašvili se natlačil s míčem před Gyömbéra. Slovenská obránce už svému soupeři rychlostně nestačil a lehkým zatažením za dres jej zastavil. Rozhodčí samozřejmě odpískal faul.
     
    31
    Ofsajd také na druhé straně. Své postavení na linii s obranou Gruzie si nepohlídal autor doposud jediné branky Adam Nemec. Gruzie má k dispozici míč na vlastní polovině.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry. Slovensko zatím kontroluje vývoj utkání. Na trávníku po jednom z tvrdých zákroků zůstává ležet Ján Greguš. Fotbalista Jablonce hraje opravdu na krev.
     
    29
    Mčedlidze si počkal na vysokou přihrávku na úroveň středních obránců Slovenska. Útočník Gruzie měl smůlu, jelikož podle asistenta rozhodčího stál v dobře přihrávky za hranicí ofsajdu.
     
    28
    Okriašvili se často hlásí o balóny do nohy. Jeden taková obdržel na pravé straně, ale už si netroufl na individuální průnik a raději přenesl hru přes celou šířku hřiště.
     
    27
    Zreľák se dral mezi dvojici obránců Gruzie, ale ještě před hranicí pokutového území narazil na připraveného Kašiu. Slovensko po aktivním startu přeci jen poněkud polevilo v útočné hře.
     
    26
    Pečovský ukázal skvělý přehled ve hře, když se krásně zbavil dotírajícího útočníka Gruzie a spolu se stopery dokázal konstruktivně rozehrát.
     
    25
    Gruzie se v posledních minutách dostává do hry! Kakabadze se na pravé straně uvolnil a vyslal do šestnáctky prudký centr. Nikdo v červeném však na vysokou pobídku nedosáhl.
     
    24
    Po jednom ze soubojů zůstává na hrací ploše ležet Okriašvili. Fotbalista Gruzie se drží za pravý kotník, ale podle všeho bude v utkání pokračovat.
     
    23
    Pokračuje se ve hře! Gruzie vhazovala na polovině hřiště, avšak Tesák zabránil soupeři ve zpracování balónu. Gruzie bude vhazovat ještě jednou.
     
    22
    Hlavní rozhodčí se v horkém počasí rozhodl pro přestávku na občerstvení! Hráči se jdou napít, za dvě minutky se bude pokračovat ve hře.
     
    21
    Před Gruzií se otevřelo moře prostoru na levé straně. Okriašvili si vyměnil míč se spoluhráčem a vyslal před Muchu prudký centr. Slovenský brankář jen zkontroloval dráhu míče do zámezí.
     
    19
    Kobachidze si našel odražený míč za hranicí pokutového území, potáhl si jej na levačku a tvrdou střelou po zemi vyplašil slovenské fanoušky. Mucha nakonec nemusel zasahovat.
     
    18
    Gyömbér na polovině hrací plochy zastavil rodící se akci Gruzie. Gruzie bude pouze vhazovat. Slováci hrají v úvodních minutách dnešního souboje hodně aktivně.
     
    17
    Zreľák svedl sprinterský souboj na levé straně. Slovenský záložník je sice hodně rychlý, ale obránce Gruzie měl k míči o pořádný kus blíže. Slováci si na šanci musejí počkat.
     
    16
    Erik Sabo se dral za přihrávkou do pokutového území soupeře. Slovenského fotbalistu si vzala do parády hned dvojice fotbalistů v červeném, která jej k míči nepustila.
     
    15
    Slovensko zahrávalo rohový kop, tentokrát z druhé strany. Míč opět směřoval do míst, kde bylo moře bílých dresů, avšak nikdo ze Slováků se neprodral k zakončení.
     
    14
    Gruzie nabídla Slovensku míč po zbytečné ztrátě na vlastní polovině. Nepřesnou přihrávku vystihl Bero, který si balón špatně zpracoval a okamžitě o něj přišel.
     
    13
    Slováci přečíslili Gruzii rychlou kombinací po pravé straně. Erik Sabo se uvolnil k odcentrování, nicméně slabým centrem našel jen jednoho ze stoperů.
     
    12
    Také Slovensko zahrávalo svůj první rohový kop. Míč do pokutového území vyslal Erik Sabo, avšak jeho přetažený centr nedokázal tečovat nikdo v bílém dresu.
     
    11
    Slováci se centrovanému míči ubránili a sami podnikli rychlý výpad na polovinu soupeře. Sabo se ale dopustil útočného faulu. S míčem si tedy opět zahraje Gruzie.
     
    10
    Gruzie sice po zpackaném rohovém kopu zůstala u míče a Tesák před pokutovým územím poslal jednoho ze soupeřů k zemi. Gruzie bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    9
    Greguš podruhé v krátkém časovém úseku ztratil míč v citlivém prostoru a jeho zaváhání mohl využít Okriašvili. Naštěstí pro Slováky srazila obrana jeho ránu na roh.
     
    8
    Ján Greguš si vybral slabší chvilku. Záložník Jablonce měl spoustu času na rozehrávku na vlastní polovině, nicméně přihrávku na deset metrů poslal pouze do autu. Gruzie bude vhazovat.
     
    7
    Slovensko nadále pokračuje v aktivní hře. Gyömbér postupoval vpřed podél postranní čáry, jenže si ukopl míč daleko od nohy a obránce jej nepustil k odcentrování.
    5. Adam NEMEC - 1:0
     
    5
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko hned z první šance otevírá skóre dnešního souboje! ADAM NEMEC si naběhl na kolmici mezi obránce a střelou kolem brankáře na zadní tyč poslal Slovensko do vedení!
     
    5
    Poprvé v utkání o sobě dala vědět Gruzie. Obránci vybojovali míč a okamžitě jej poslali na hrot, nicméně Pečovský zkušeně pustil míč za sebe na stopery.
     
    4
    Pokračuje se ve hře. Slováci přenesli hru až k Muchovi. Slovenský brankář si dává načas s rozehrávkou. Hráči v bílém zatím zrovna nehýří pohybem.
     
    3
    A právě Erik Sabo zůstává ležet na trávníku po jednom z osobních soubojů. Ke slovenskému záložníkovi už přibíhají lékaři, ale Sabo bude podle všeho schopen pokračovat v utkání.
     
    2
    Sabo obdržel prudkou přihrávku do středu hřiště. Míč byl velice těžký na zpracování a Sabovi odskočil daleko od nohy. Slováci i přes to zůstávají u balónu.
     
    1
    Slovensko obstaralo výkop k dnešnímu utkání. Naši východní sousedé nikam nespěchají a kombinují na vlastní polovině. Rozehrávku diriguje Ján Greguš.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní stadionem státní hymny obou zemí!
     
    Hlavní rozhodčí už přivádí hlavní aktéry dnešního souboje na hrací plochu. Slovensko odehraje zápas v bílých dresech, zatímco Gruzie bude hrát v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Mucha – Gyömbér, Saláta, Škriniar, Tesák – Pečovský, Greguš – Sabo, Bero, Zreľák – Nemec

    Gruzie: Revišvili – Kakabadze, Kvirkvelia, Kašia, Kvekveskiri, Qazaišvili, Okriašvili, Čanturišvili, Kobachidze, Navaloski, Mčedlidze.
     
    Nominace Slovenska na přípravné zápasy s Gruzií a Německem

    Brankáři: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Vídeň)

    Obránci: Peter Pekarík (Hertha), Milan Škriniar (Sampdoria), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (AS Řím), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (1. FC Köln), Lukáš Tesák (Kairat Almaty).

    Záložníci: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Matúš Bero (AS Trenčín), Róbert Mak, Erik Sabo (oba PAOK Soluň), Juraj Kucka (AC Milán), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FK Jablonec), Stanislav Šesták (Ferencváros), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Al Gharafa).

    Útočníci: Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň), Adam Nemec (Willem II Tilburg), Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava).
     
    Slovensko v letošním roce sehrálo zatím dva mezistátní zápasy! Z obou z nich odešlo Slovensko s pomyslným bodem za remízu! Nejprve se v Trnavě rozešlo bez branek s Lotyšskem a poté uhrálo v Irsku remízu 2:2!
     
    Příjemný páteční podvečer všem příznivcům fotbalu! Ligové soutěže už sice skončily, ale fotbalová sezóna zdaleka ne! Reprezentační celky před blížícím se evropským šampionátem sehrají několik přípravných zápasů. V jednom z nich se Slovensko utká s Gruzií! Výkop je stanoven na 17:30 a průběhem utkání Vás prostřednictví textového přenosu provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 5. Nemec, 57. Nemec (Tesák), 70. Zreľák – 71. Kenia


    Slovensko: Mucha (C) (63. Novota) – Gyömbér, Saláta, Škriniar, Tesák – Pečovský, Greguš (87. Švento) – Sabo (66. Šesták), Bero (79. Hrošovský), Zreľák – Nemec (70. Ďuriš)
    Náhradníci: Novota – Pekarík, Švento, Šesták, Hrošovský, Ďuriš

    Gruzie: Revišvili – Kakabadze, Kvirkvelia, Kašia (C), Kvekveskiri, Qazaišvili, Okriašvili, Čanturišvili, Kobachidze, Navaloski, Mčedlidze
    Náhradníci: Amisulašvili, Dvali, Dvališvili, Jigauri, Kenia, Kvaškvadze, Kvilitaia, Makaridze, Tšikaridze

    Rozhodčí: Trachta – Brandner, Kuhr
    bahis siteleri