Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Úterý 31.05.2016, 10:00Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (11:00:32)
     
    Krob: Myslím si, že skloubit funkce ve Slavii a v Mitsubishi by bylo obtížné. Ve funkci ředitele Mitsubishi pro Česko a Slovensko končím. Co se týče Odboru přátel, budeme postupovat nějakou standardní cestou. Odbor přátel bude mít valnou hromadu, na níž se rozhodne, co bude dál. Předpokládám, že i tam skončím.
     
    Uhrin: Poprvé jsem v představenstvu klubu. Je to výzva a velká zodpovědnost. Mám zodpovědnost za celý klub. Potřebujeme projednávat spoustu věcí osobně a takováhle možnost se mi nikdy nenaskytla. To, jestli se bude v představenstvu někdy rozhodovat o mém odvolání, asi se diskuzí budu muset taky účastnit.
     
    Jinoch: Všichni hráči, kteří hostovali a mají ve Slavii platný kontrakt, začínají přípravu s A týmem.
     
    Jinoch: Švec nabídku na novou smlouvu ve Slavii nedostal.
     
    Jinoch: Některým hráčům ve Slavii končí smlouvy, jako jsou Piták, Černý. Štohanzlovi a Vukadinovičovi končí hostování, jeho ale chceme z Mladé Boleslavi získat. Zatím nepředpokládáme, že by odešel někdo z těch, kterým nekončí smlouvy.
     
    Tvrdík: Ještě dodám, že na ani jednoho z nich nemáme nabídky, oběma jsme směřovali nové smlouvy. Chceme, aby zůstali. Diskuzi o tom, jestli a kam odejdou, povedeme, až adekvátní nabídka přijde.
     
    Uhrin: Byla tady u Škody situace, kdy měl obrovskou nabídku zvenku. Nevím, jak to bylo reálný nebo nereálný. On by si asi přál odejít. Nicméně když se mu to nepovede, snad udělá všechno pro to, aby hrál tak jako v předchozích letech, kdy Slavii držel nad vodou a zachránil ji.
     
    Uhrin: S Delim jsem mluvil. Samozřejmě jeho snem je hrát v západním klubu, jako třeba Marseille. To je jeho sen, a sny by se měly plnit. Takovou nabídku nemá, samozřejmě když přijde, bude se o ní jednat. U něj je podstatné to, že udělá všechno pro to, aby pro Slavii vybojoval co nejlepší pozice.
     
    Uhrin: Jak už jsem avizoval minulou sezonu, musíme mít cíle k tomu, abychom měli nějaký cíl. Minulou sezonu jsme chtěli skončit na pohárovém umístění, to se nám tak napůl povedlo, protože jsme čekali na zápas poháru. Nechceme ale takhle čekat, poháry si chceme vyhrát sami. Cíle mám taky, chci něco ve Slavii dokázat a myslím si, že Slavia je velkoklub, který si zaslouží, aby hrál poháry. Chceme dosáhnout nejvyšších příček, dali jsme si umístění do třetího místa. Je to v našich silách, jinak budeme zklamáni. Moc se na to těším, jsem zvědavý, jestli se nám podaří postavit takový tým, který to zvládne. Už čtyři měsíce děláme všechno pro to, aby se nám to povedlo. Hráči, kteří odvádi práci na hřišti, musí mít nějakou kvalitu. Měli jsme spoustu vytipovaných hráčů, ale nedohodli jsme se s nimi. Všechno závisí na tom, jaké mužstvo bude. Má charakter vyhrávat, to je pro nás podstatné. Když skončíme do třetího místa, třeba budeme spokojení, třeba ne. Je to otázku průběhu celé sezony. Když už hrajeme předkola EL, chceme postoupit do skupiny. Bude záležet na soupeřích a na mnoha dalších věcech.
     
    Tvrdík: V klubu bude nadále působit sporotvní rada, nicméně velmi zesílí kompetence Dušana Uhrina. Trenér A týmu, který je pod největším tlakem, musí mít pro svojí práci všechny podmínky. Je to klíčová osobnost, která má odpovědnost za výkony týmu na hřišti. Do klubu budeme nadále přivádět další odborníky. Pomáhá nám i Dušan Uhrin starší a jeho názory jsou pro nás cenné. Jak posilujeme celý klub, do čela lékařské rady jsme přizvali Petra Krejčího a budeme v brzké době přivádět i další sportovní odborníky, kteří posílí klub.
     
    Krob: Chci říct, že si jako generální ředitel nepatentuji nárok na rozum. V našem klubu jsou odborníci, kterým plně důvěřuji. Nechci, aby to znělo legračně, ale pět šest let trénuji v mládežnickém klubu, vedu mladší radost. Jsme druzí v krajském přeboru.
     
    Tvrdík: Snažili jsme se od příchodu do Slavie plnit všechny naše závazky. Všechno, co jsme slíbili, se nám z 99 procent podařilo složit. Neměním nic na záměřu získat Dušana Šventa, a snad se nám to podaří.
     
    Nastal čas na dotazy novinářů.
     
    Uhrin: Začínáme už 2. června. Jediní, kdo nenastoupí do přípravy, jsou reprezentanti. Máme spoustu hráčů, kteří reprezentují ČR i své země. Mluvím také o U21. Tito hráči přijdou do přípravy o týden nebo dva později. Jedna část přípravy bude kondiční, druhá herní. Kondiční si odbydeme v Nymburce na pět dní, druhá část bude v rakouském Kaprunu.
     
    Uhrin: Další věcí je charakter a cena hráče. Nicméně snažíme se jít úplně jinou cestou, než jsme dělali předtím a věřím, že se nám to podaří. Avizovali jsme, že chceme do každé řady jednoho hráče. Doplnili jsme klub o dva hráče, hledáme ještě v podstatě tři nebo čtyři hráče. Nicméně jsme pořád na začátku a pořád dolaďujeme různé komplikace ohledně tohoto systému. V podstatě to děláme jen tři měsíce, ostatní kluby to dělají dva a více let. Začali jsme s tím asi jako první v ČR. Ohledně dalších hráčů vám sdělíme, až budou dohody uzavřeny. Jednáme asi s dalšími tři kluby, a to dlouhodobě, ale nemůžeme nic zveřejnit, protože nic není uzavřeno. Jedná se o reprezentanty svých zemí.
     
    Dušan Uhrin: Nevím, z které stránky začít. Co se týká posil, začali jsme asi před 3 měsíci analyzovat hráče podle jiné metody, jak to dělají Angličané a Němci. Michela jsme udělali úplně opačně, než se to dělo dříve. Analyzujeme data hráčů po celé Evropě, záleží na tom, z jaké je soutěže. Data jsou pro nás nejdůležitější, je to složitá procedura, museli jsme na to zaměstnat jednoho člověka, ale možná to je málo, protože dat je strašně moc.
     
    Josef Jinoch: Už bylo řečeno skoro vše. Co se týká A týmu, přípravy, nechám hovořit Dušana Uhrina. Dolaďujeme personální obsazení a věříme, že se nám podaří vychovat takové hráče, jakými jsou Souček a Zmrhal. Je to o práci a souznění klubu. Věřím, že se nám podaří dát vše dohromady.
     
    Krob: Sportovní stránka věci je jen část toho, co nás čeká. Chceme nastavit jasnou funkční strukturu klubu. Celkově mohu říct, že za sebe chci spojit lásku ke Slavii se svými manažerskými zkušenostmi. V posledních deseti letech jsem vedl značku Mitsubishi v Česku a na Slovensku. Celý život věřím na práci, sám sebe charakterizuji jako profesionála a chci, aby všichni ve Slavii byli profesionálové.

    Radek Šamša

    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE
    Jiří Vrba, ředitel komunikace a vnějších vztahů
    Tomáš Syrovátka, zástupce generálního ředitele pro marketing a komunikaci
    Tomáš Bůzek, člen dozorčí rady
    Jaroslav Tvrdík, místopředseda dozorčí rady
    Martin Krob, generální ředitel
    Josef Jinoch, sportovní ředitel
    Dušan Uhrin ml., trenér A týmu
    bahis siteleri