Tlač. konferencia SIHPA (kon.)
konec
Tlač. konferencia Slovenskej asociácie hráčov ľad. hokeja

sk Pátek 10.06.2016, 11:00 • Double Tree by Hilton, Bratislava • Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia je na konci, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný deň. (11:29:57)
     
    „Najväčší problém je u nás v komunikácii, ak aj nefungujú zmluvy, je to v prvom rade o komunikácii.“ zakončil Rastislav Konečný.
     
    „Projekt sa pripravoval niekoľko mesiacov, záujem je, je to na stole a reálne,“ povedal Rastislav Konečný.
     
    Dušan Pašek: „Chceme pomáhať hráčom po ukončení kariéry začleniť sa do civilného života. Postupom času si možno budeme môcť povedať, že pomôžeme aj v smere vyplácania renty, momentálne táto otázka však nie je na programe dňa."
     
    Rastislav Konečný: „Predošlé pokusy boli iniciatívy. Avšak teraz už je to reálne, oficiálne, môžeme začať pracovať."
     
    Rastislav Konečný o financiách: „Spôsob financovania je maximálne benevolentný voči hráčom, Členský poplatok za vstup je minimálny a bude pokrývať všetky výhody. Chceme dosiahnuť partnerstvo so sponzormi."
     
    Rastislav Konečný: „Stály rozhodcovský súd je veľmi dôležitý. Navrhujeme nezávislého kandidáta. Je ním pán magister Andrej Guba. Venuje sa advokácii už 10 rokov, je veľkým hokejovým nadšencom, myslíme si, že je ideálnym kandidátom, sme úprimne presvedčení, že bude rozhodovať nestranne. Vyzývame všetky kluby, aby volili tohto človeka ako predsedu rozhodcovského súdu."
     
    Jozef Stümpel: „Chcem vás všetkých privítať. Ďakujem SIHPA, že mi vyjadrila dôveru a dali mi také poslanie, aby som ich zastupoval vo výkonnom výbore. Zaväzujem sa, že urobím pre nich všetko, bude si to však vyžadovať veľa práce a úsilia. Chcem odovzdať aj moje skúsenosti a pomôcť hokeju z hráčskej stránky. Som nesmierne šťastný, že mi asociácia vyjadrila dôveru, kluby nemôžu nominovať, aj tak ma však niektoré podporujú. Verím, že odvedieme pre hráčov čo najlepšiu robotu, chcem pozvať hráčov, aby sa k nám pridali, aby sa nebáli sa na nás obrátiť, prejavili nám podporu."
    Zľava: Dušan Pašek, Rastislav Konečný a Jozef Stümpel
     
    Dušan Pašek: „Nielen v rámci hokejovej oblasti, chceme našim členom pomáhať aj čo sa týka začlenenia sa do civilného života po skončení kariéry. V USA existujú na toto rôzne programy. Riešením je komunikovať s personálnou agentúrou, ktorá bude naším partnerom. Nesmieme zabudnúť ani na študijné programy univerzít, chceme aby vznikli nové, kde sa hokejisti budú môcť uplatniť."
     
    Dušan Pašek o cieľoch a víziách: „Hráčske asociácie sú fungujúcim prvkom v hokejovom svete, ako napr. NHL. Aj vo vyspelých hokejových krajinách, dokonca aj v Nórsku je hráčska asociácia. Bolo u nás veľa neúspešných pokusov o vytvorenie hráčskej asociácie, dôvodom boli neprajné podmienky legislatívy. Hlavný cieľ je vysvetliť hráčom, že nemusia mať obavy, že ich členstvo v Asociácii im neurobí žiadne problémy, sú chránení, každý sa na nás môže obrátiť, my mu odborne poradíme, budeme ho zastupovať. Našou víziou je vytvoriť platformu, pomocou ktorej hráči môžu komunikovať a vzdelávať sa. Chceme to robiť profesionálne a moderne."
     
    Rastislav Konečný: „SZĽH sa rešpektuje akceptovať asociácie pred náhodnými neorganizovanými skupinami hráčov, rozhodcov, športových odborníkov."
     
    Rastislav Konečný: „Hráči majú nárok na svojho zástupcu vo výbore SZĽH, doteraz to nebolo možné. Povinnosť vytvorenia orgánu na riešenie sporov, vznikol Stály rozhodcovský súd SZĽH, Je to obrovský krok vpred v rámci vymožiteľnosti našich práv."
     
    Rastislav Konečný: „Pred nami sa o vznik takejto asociácie pokúšalo viacero ľudí, projekty neboli úspešné. Sme v období zmien, tieto zmeny sa týkajú aj slovenského hokeja, verejnosť ich vníma často negatívne. Ja však chcem poukázať na pozitíva. Je to príchod zahraničných, zámorských hráčov do nášho hokeja. Ďalej návrat slovenských úspešných hráčov do slovenskej ligy. Napr. Laco Nagy. Zmeny sa dejú aj mimo mantinelov, začínajú byť hmatateľné. Zákon o športe naštartoval zmenu, boli prijaté nové stanovy SZĽH. SZĽH reagoval na zmenu pozitívne, mení zaužívané postupy, hokejisti sa doteraz nezapájali do zmien, teraz je však na nás hráčoch, aby sme zareagovali na tieto zmeny. Sme hráčska asociácia pripravená komunikovať, nerobíme rozdiely, chceme byť prvok, ktorý spája, nie rozdeľuje, Sme pre hráčov bez rozdielov veku, talentu atď. Takýto prvok v našom hokeji dlhodobo chýbal."
     
    Dušan Pašek: "Vítam vás. Mal som tú česť, že vedenie hráčskej asociácie mi dôverovalo a nominovali ma do funkcie ambasádora. SIHPA je historicky prvá odborová organizácia, ktorá bude zastupovať hráčov a hráčky ľadového hokeja."
    Aktuálny záber z tlačovej konferencie
     
    Tlačová konferencia sa začína.
     
    Vitajte na tlačovej konferencii Slovenskej asociácie hráčov ľadového hokeja (SIHPA).

    Dozvieme sa, čo to vlastne SIHPA je, aké sú jej vízie a ciele, kompetencie v rámci SZĽH. Taktiež bude predstavený kandidát SIHPA do Výkonného výboru SZĽH.

    Konferencie sa zúčastnia:
    Rastislav Konečný – prezident SIHPA
    Dušan Pašek – ambasádor SIHPA
    Jozef Stümpel – kandidát SIHPA do VV SZĽH
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.

    Daniela Mesíková