konec
Kvalifikace VC Evropy

Vítěz: N. Rosberg (Mercedes)

Sobota 18.06.2016, 15:00 • Okruh: Městský okruh Baku, Ázerbájdžán • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 15 hodin sledovat také on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (16:22:05)
     
    Je za námi určitě zajímavá kvalifikace na obnovenou Velkou cenu Evropy, kterou nakonec vyhrál Nico Rosberg. Úřadující vicemistr světa využil i odstoupení Lewis Hamiltona, který ve třetí části otřel svůj monopost o bariéru a poškodil zavěšení pravého předního kola. Druhý sice dojel překvapivě Sergio Pérez, jenomže ten měnil převodovku, a tak spadne o pět míst dozadu. Rosberga tak v první řadě doplní Daniel Ricciardo a druhou řadu obsadí Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Evropy: 1. Rosberg, 2. Pérez, 3. Ricciardo, 4. Vettel, 5. Räikkönen, 6. Massa, 7. Kvjat, 8. Bottas, 9. Verstappen, 10. Hamilton, 11. Grosjean, 12. Hülkenberg, 13. Sainz, 14. Alonso, 15. Gutiérrez, 16. Nasr, 17. Haryanto, 18. Wehrlein, 19. Button, 20. Ericsson, 21. Magnussen, 22. Palmer.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Je to jasné! Pole position udržel Nico Rosberg, jemuž nahrálo i odstoupení Lewise Hamiltona. Druhý sice skončil Sergio Pérez, ale kvůli výměně převodovky spadne na startu o pět míst dozadu. Třetí skončil Daniel Ricciardo a čtvrtý Sebastian Vettel.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    2:10
    Kvalifikace opět pokračuje a kromě Rosberga všichni vyrazili na trať, aby zajeli ještě jeden měřený čas.
     
    2:10
    Třetí část kvalifikace bude pokračovat v 16:04 SELČ.
     
    2:10
    Na trati jsou teď maršálové, kteří odklízí monopost Lewise Hamiltona. Až úklidová četa odvede svoji práci, bude se pokračovat v poslední části kvalifikace.
     
    2:10
    Nico Rosberg ale zajel čas 1:42.758 a právě on se posunul na pole position. Vzápětí se ale Lewis Hamilton otřel o bariéru a poničil zavěšení pravého předního kola. Kvalifikace je zastavena!
     
    2:42
    Jako by Sergio Pérez četl tento online přenos, protože vyrazil na trať, aby hájil svůj čas před dotírajícími soupeři.
     
    3:31
    První příčku stále drží Sergio Pérez, jenž je ale v garáži, což je možná škoda, protože kdyby Mexičan jezdil dál, mohl svůj čas ještě vylepšit.
     
    4:08
    Na trati momentálně krouží jen Ricciardo, Rosberg, Hamilton a Massa. Zbytek závodníků je v boxech.
     
    5:30
    Ani Nico Rosberg není kdovíjak rychlý, úřadující vicemistr světa je až sedmý se ztrátou osmi vteřin na prvního Sergia Péreze.
     
    6:35
    Lewis Hamilton udělal další chybu a opět vyjel mimo dráhu. Brit je prozatím na osmém místě.
     
    7:05
    Max Verstappen se na malý moment ocitl mimo trať a v momentě, kdy se na ni vracel zpět, se málem střetl s Valtterim Bottasem.
     
    9:15
    Sebastian Vettel už také bojuje o pole position. Čtyřnásobný mistr světa v týdnu pobavil prohlášením, že v Kanadě nevyhrál proto, že musel přibrzdit a vyhnout se rackům, kteří zavítali přímo na trať.
     
    10:05
    Daniel Ricciardo právě najel do svého prvního měřeného kola. Právě Australan by si zasloužil nějaký úspěch po tom, co si prožil v posledních dvou třech závodech.
     
    11:22
    Někteří jezdci už vyrazili na trať, mezi nimi ale není Max Verstappen, který si zatím cosi prohlíží na svém monitoru.

    Michal Šandor

    bahis siteleri