konec
Velká cena Evropy

Vítěz: N. Rosberg (Mercedes)

Neděle 19.06.2016, 15:00 • Okruh: Městský okruh Baku, Ázerbájdžán • Formule 1
     
    Další Velká cena je na programu 3. července, kdy se na okruhu ve Spielbergu pojede Grand Prix Rakouska. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (16:53:17)
     
    Je za námi obnovená Velká cena Evropy, kterou stylem start – cíl opanoval Nico Rosberg, jenž v průběhu závodu nikoho na první místo nepustil. Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí nakonec Sergio Pérez, jenž v posledním kole předjel Kimiho Räikkönena a postaral se tak o radost v týmu Force India. Lewis Hamilton, jenž startoval jako desátý, nakonec skončil pátý.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Evropy: 1. Rosberg, 2. Vettel, 3. Pérez, 4. Räikkönen, 5. Hamilton, 6. Bottas, 7. Ricciardo, 8. Verstappen, 9. Hülkenberg, 10. Massa. Závod nedokončili Kvjat, Sainz, Wehrlein a Alonso.
     
    Konec závodu.
     
    51
    NICO ROSBERG jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Evropy. Druhý dojel Sebastian Vettel a třetí Sergio Pérez.
     
    51
    Sergio Pérez zaútočil na Kimiho Räikkönena a dostává se na stupně vítězů!
     
    51
    Jezdci najeli do posledního kola a Nico Rosberg si jede pro vítězství ve Velké ceně Evropy.
     
    50
    Max Verstappen si v závěru závodu vyšlápl na Nica Hülkenberga, kterého předjel na cílové rovince a posunul se na osmou pozici.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Vettel, 3. Räikkönen, 4. Pérez, 5. Hamilton, 6. Bottas, 7. Ricciardo, 8. Hülkenberg, 9. Verstappen, 10. Massa.
     
    49
    Nico Rosberg zajel absolutně nejrychlejší kolo závodu a jen tím jasně determinuje, kdo je v Baku pánem na trati.
     
    48
    Lewis Hamilton poté, co pokazil kvalifikaci, se sice snažil o stíhací jízdu, kterou by se dostal na stupně vítězů, ale momentální páté místo bude asi maximum, které mohl vytěžit.
     
    47
    Můžeme si připomenout, že dnešní závod nedokončí Kvjat, Sainz, Wehrlein a Alonso.
     
    46
    Felipe Massa se pokusil zahrát na nervy Maxi Verstappenovi, který se ale nenechal vyvést z konceptu a udržel poslední bodované místo.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Vettel, 3. Räikkönen, 4. Pérez, 5. Hamilton, 6. Bottas, 7. Hülkenberg, 8. Ricciardo, 9. Massa, 10. Verstappen.
     
    44
    Buttonův týmový kolega Fernando Alonso se rozhodl zajet do boxů a my si tak můžeme zapsat dalšího odpadlíka.
     
    44
    Jenson Button se možná ve zbytku závodu pokusí zaútočit na desítku, protože teď za sebou nechal Kevina Magnussena a poskočil na jedenácté místo.

    Michal Šandor

    bahis siteleri