Sev. Irsko – Německo 0:1 (kon.) | Ukrajina – Polsko 0:1 (kon.) | Chorvatsko – Španělsko 2:1 (kon.)
Česko – Turecko 0:2 (kon.)
konec
Ukrajina
0:1 (0:0)
Polsko
Úterý 21.06.2016, 18:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Mistrovství Evropy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Filip Starzyński.
     
    90+2
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Roman Zozulja, přichází Anatolij Tymoščuk.
     
    86
    Pěkná kombinace žlutých! Kovalenko brilantní uličkou našel rozběhnutého Butka, jenž z první poslal míč do malého vápna, tam ale, naštěstí pro Poláky, výborně zasáhl ve skluzu hrající Grzegorz Krychowiak. Kdyby tak neučinil, mohlo být srovnáno.
    82.
     
    82
    Konopljankova rána byla sice zablokována, míč se ale odrazil příhodně pro Rotaňe. Ukrajinský kapitán naznačil střelu, poté si přehodil balon na levačku a vypálil, jeho přízemní dělovku k levé tyči si ale brankář Fabiański pohlídal!
     
    73
    Poprvé se bude střídat i na straně Ukrajiny, utkání končí pro Zinčenka, kterého na trávníku nahradí Viktor Kovalenko, mladý záložník z doněckého Šachtaru.
     
    71
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Bartosz Kapustka, přichází Kamil Grosicki.
     
    60
    Poprvé v dnešním utkání se bude žlutit i na straně Polska. Sudí ji udělil naprosto správně, Kapustkův zákrok zezadu na nic netušícího Jarmolenka byl opravdu tvrdý.
    56.
     
    56
    Druhý gól polského výběru byl sakramentsky blízko! Ukrajinci zbytečně přišli o míč a Nawałkovi svěřenci se hnali do přečíslení tří proti dvěma. Milik přenechal balon Kapustkovi, který se z úhlu řítil na Pjatova, jeho technický pokus se ale pouze otřel o boční síť!
    54. Jakub Błaszczykowski (POL) - 0:1


     
    54
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Panečku, tomu říkám mimořádně zdařilé střídání! Poláci rozehráli rohový kop na krátko, Milik poté parádním pasem našel úplně volného JAKUBA BLASZCZYKOWSKÉHO, který si míč přehodil na levou nohu a parádní ranou nedal bezmocnému Pjatovovi šanci!
    49.
     
    49
    Pěkná akce Ukrajinců! Po Fabiańského nepovedené rozehrávce a následném autovém vhazování se míče ujal Jevhen Konopljanka, který ze svého repertoáru vytáhl další parádní centr, hlavičkující Zinčenko ale zacílil těsně nad břevno!
     
    46
    Očekávaný tah je tu, polská ofenziva po nepovedené první půli potřebuje oživit. Pomoci by k tomu měl Jakub Błaszczykowski, který nastupuje místo neviditelného Zielińského.
    39.
     
    39
    Teď měli Poláci obrovské štěstí! Po Konopljankově pasu se k centru z levé části šestnáctky dostal obránce Butko, který i s trochou štěstí zpětně našel rychlonohého křídelníka působícího v Seville, tomu se ale v ten nejdůležitější okamžik balon zamotal mezi nohama!
     
    38
    Oleksandr Kučer svůj obranný skluz nenačasoval vůbec ideálně a tvrdě atakoval Roberta Lewandowského. Hlavní sudí má jasno, obránce Šachtaru Doněck se stane dnešním druhým držitelem žlutého kartónku.
     
    25
    Ukrajinští fotbalisté zaspali při návratu do obrany, unikajícího Kapustku musel kapitán Rotaň nucen zastavit jen za cenu faulu. Norský sudí zcela správně tasí žlutou kartu.
    17.
     
    17
    Tohle musí být gól! Poláci doplatili na laxní návrat zpět do obrany, a nabídli tak tutovku pro Jarmolenka, který se řítil úplně sám na Fabiańského, jeho střela na vzdálenější tyč však byla hrubě nepovedená!
     
    9
    Velká šance Ukrajiny! Stěpaněnko parádní uličkou našel útočníka Zozulju, jehož ránu těsně před Fabiaňskim zvládl zablokovat obětavý Pazdan. Pár okamžiků na to už ale polský gólman zasahovat musel, Jarmolenkův pokus jej ale příliš neprověřil.
    4.
     
    4
    Den otevřených dveří v ukrajinské obraně pokračuje i nadále! Na levé straně se k míči poměrně snadno dostal Arkadiusz Milik, jehož chytrý centr doputoval až k na hranici penaltového puntíku osamocenému Lewandowskému, tomu ale zakončení hrubě nevyšlo.
     
    3
    Na první vážnější šanci jsme příliš dlouho čekat nemuseli! Ukrajinci si ne úplně ideálně rozebrali hráče, Lewandowski parádní patičkou uvolnil rozběhnutého Milika, který se z úhlu řítil na Pjatova, ten ale zvládl zasáhnout!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 54. Błaszczykowski (Milik)

    Karty:   25. Rotaň (UKR), 38. Kučer (UKR) – 60. Kapustka (POL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 23:12.
    Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Kučer, Chačeridi, Butko – Stěpaněnko, Rotaň (C) – Jarmolenko, Zinčenko (73. Kovalenko), Konopljanka – Zozulja (90+2. Tymoščuk).
    Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Tymoščuk, Kovalenko, Selezňov, Ševčuk, Budkivskij, Sydorčuk, Rybalka, Garmaš, Rakyckyj, Karavajev.

    Polsko: Fabiański – Cionek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk – Zieliński (46. Błaszczykowski), Jodłowiec, Krychowiak, Kapustka (71. Grosicki) – Milik (90+3. Starzyński) – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Szczęsny, Boruc – Mączyński, Linetty, Grosicki, Stępiński, Wawrzyniak, Błaszczykowski, Peszko, Salamon, Piszczek, Starzyński.

    Rozhodčí: Svein Oddvar Moen – Kim Thomas Haglund, Frank Andås (všichni Norsko)
    bahis siteleri