Podbrezová – Skalica 0:1 (kon.) | Doubravka – Plzeň 0:9 (kon.) | Bohemians 1905 – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Slavia – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
0:1 (0:1)
MFK Skalica
sk Úterý 21.06.2016, 13:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Prvý prípravný zápas oboch tímov je za nami a videli sme v ňom len jeden gól, ktorý strelil v 25. minúte Hlavatovič. Skalica teda začala prípravu úspešne, zatiaľ čo Podbrezová bude mať najbližšiu šancu vyhrať už v sobotu. (14:41:03)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Pančík ešte dotiahol loptu na šestnástku, kde ju nedokázal prestrčiť za obranu, ale Petrík aj tak zakončil, no len do hráča súpera.
     
    88
    Po centri do šestnástky Podbrezovej sa k zakončeniu jediný hráč Skalice k zakončeniu nedostal a loptu zobral Kuciak. Snaha domácich prejsť dopredu však tiež k ničomu neviedla, pretože Migaľovi preskočila lopta nohu.
     
    87
    Peševski poslal kolmicu vedľa šestnástky súpera pre Turňu, ktorý poslal prudký center pre dvojicu domácich hráčov v šestnástke, no ani jeden nedokázal zakončiť.
     
    87
    Aj napriek tomu sa ešte Krivák dostal k zakončeniu spoza šestnástky, lenže bránu oblúkom minul.
     
    85
    Turňa s Peševskim zakombinovali na krídle a získali po faule priamy kop, ktorý je ale odvrátený.
     
    83
    Dlhý center našiel hlavu Majerníka, ktorý ešte vracal do šestnástky, lenže našiel iba Kuciaka.
     
    82
    Podbrezová získala loptu pred šestnástkou súpera, ale center Jakubu našiel iba Majerníka, takže Skalica založila kontru a Turňa fauloval vedľa vlastnej šestnásty. Uvidíme center pred Kuciaka.
     
    80
    Po neúspešnom rohovom kope hostí sa po krídle vydal dopredu Jakuba a jeho prihrávka za obranu takmer poslal do nájazdu Pančíka, lenže lopta nakoniec neprešla.
     
    78
    Na druhej strane sa takmer do veľkej šance tlačil Šebesta, ale v poslednej chvíli pri strele ho odtlačil Krivák a dovolil mu zakončiť len vedľa brány Kuciaka.
     
    77
    Domáci futbalisti dostali loptu do šestnástky súpera a po zrazenej strele chcú penaltu pre svoj tím po ruke jedného zo Skaličanov, ale tá sa nepíska.
     
    75
    Center Turňu zľava skončil iba v rukaviciach brankára Bartala, pretože išiel veľmi ďaleko od dvoch hráčov Podbrezovej v šestnástke.
     
    74
    Duda sa snažil poslať prihrávku vzduchom do šestnástky na Petríka, ale ukopol sa preto takmer našiel Peševskeho, ktorý stál v ofsajde.
     
    72
    A v hre je aj Adam Lipčák, ktorý odohral celý prvý polčas a potom zišiel z ihriska. Druhýkrát v zápase sa teda vracia na ihrisko, keď strieda Podia.
     
    71
    Do hry sa pozrú aj dvaja poslední náhradníci Podbrezovej. Adam Petrík s Marekom Jakubom striedajú Endyho Bernandinu a Pavla Šafranka.
     
    70
    Duda veľmi dobre vystihol prihrávku brankára Bartala, avšak keď sa dostal na šestnástku, hodil si ju ďaleko od nohy a preto nedokázal zakončiť.
     
    68
    Rohové kopy Podbrezovej nie sú zlé, no vždy tomu niečo málo chýba. Aj teraz to tak bolo. Peševski následne fauloval.
     
    68
    Juraj Pančík poslal z hranice šestnástky veľmi dobrý center do malého vápna, kde číhala dvojica domácich, ale aj obranca Hlavatovič, ktorý hlavou odvrátil na roh.
     
    66
    Hlavatovič sa dostal k strele po rohovom kope, ale tá je zablokovaná a dopredu ide Podbrezová aj s Bernadinom, ktorý sa vrátil do hry. Domáci vyťažili iba autové vhadzovanie.
     
    65
    Ulrich spred šestnástky trafil len do múru, ktorý zráža loptu na rohový kop.
     
    65
    Migaľa vytláčal Ulricha zo streleckej pozície a aj od lopty, ale nakoniec to prehnal, keďže sklzom zasiahol hráč Skalice a bude nasledovať priamy kop.
     
    64
    Ostáva ležať za postrannou čiarou a asi pokračovať v hre nebude.
     
    63
    Bernadina vletel do súboja s jedným z obrancov súpera veľmi prudko a zobral mu loptu, ale následne spadol na zem a avizuje nejaké zdravotné problémy.
     
    62
    Šebesta sa dostal po tom, ako prišla dlhá lopta dopredu cez Kupčíka a takmer aj cez Kriváka, ale ten ho na hranici faulu pri bránkovej čiare zastavil.
     
    61
    Po peknom prechode hráčov Podbrezovej až pred šestnástku súpera sa Podio odhodlal k strele spoza šestnástky a nemieril zle, ale predsa tesne prestrelil.
     
    58
    K jej rozohrávke sa postavil tradičný exekútor Pablo Podio, no center poslal úplne mimo dosah akéhokoľvek hráča na ihrisku.
     
    58
    Migaľa si prebral loptu po prihrávke a hodil si ju pred šestnástku súpera, kde ho fauluje Ulrich. Podbrezová dostane štandardku na center.
     
    57
    Turňa prešiel dopredu po krídle a dostal sa k pasu ľavačkou. Ten bol o niečo vyšší, ako by jeho spoluhráči v pokutovom území potrebovali.
     
    56
    Opäť to bol veľmi dobrý pas do malého vápna, hráči Skalice sa museli vo vzduchu činiť, pretože domáci už boli pripravení na zakončenie.
     
    55
    Ten veľmi nepríjemne spadol medzi niekoľkých hráčov na päťku, kde najskôr zareagovali hostia a odvrátili na ďalší roh.
     
    55
    Bernadina dokázal chrbtom k bráne a strážený jedným obrancom spracovať dlhú loptu, podržať ju na šestnástke a dokonca sa otočil aj vystrelil. Získal aspoň roh.
     
    53
    Pokus Neoveského o nákop do krídla presný nebol, takže loptu bude odkopávať brankár Kuciak. Po jeho výkope sa Skaličania dostali aj k zakončeniu z diaľky, lenže ani to nie je dobré, keďže ide vysoko nad.
     
    51
    Podio vysunul vysokou loptou za obranu do šance Peševskeho, ktorý ale nemal k zakončeniu bližšie ako brankár Bartal k odkopu a tak to bude iba aut.
     
    50
    Pančíkov center z krídla bol zrazený a záložník Podbrezovej si myslel, že lopta opustí hraciu plochu a bude to roh, čo sa nestalo. Protiútok teda založili hostia, avšak prihrávka do stredu poľa našla iba Turňu.
     
    49
    Mladík René Duda má na druhý polčas na ruke kapitánsku pásku, ale teraz fauloval v strede poľa Liptáka. Rozohrávka Skalice končí iba u brankára Kuciaka.
     
    47
    Peševski mal úplne voľnú polovicu súpera, kde si aj nabehol na kolmicu od Bernadina, ale vytlačil sa do zlej pozície a tak sa z akcie nič vážne nezrodilo, iba roh.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na strane Podbrezovej prichádza Kuciak, Krivák, Pančík, Duda, Migaľa, Peševski a Turňa. Odišli teda Lukáč, Magda, Kostelný, Djordevič, Lipčák, Rendla a Viazanko.
     
    Skalica do druhého polčasu vymenila brankárov, pretože Bartal strieda Bredu a do hry sa dostane aj Vrábel, ktorý by mal byť náhradou za Vaška.
     
    V prvom prípravnom zápase oboch mužstiev sme videli zatiaľ videli jeden gól, ktorý sa podarilo streliť obrancovi hostí Lukášovi Hlavatovičovi. Podbrezová mala najväčšiu šancu z priameho kopu, kedy Podio trafil žrď. Do druhého polčasu sa dajú očakávať mnohé zmeny v zostave.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Djordevič si musel pomôcť faulom v strede poľa proti Šebestovi, pretože ten sa už rozbiehal dopredu po krídle a navyše mal možnosť poslať kolmicu za obranu.
     
    44
    Kostelný zastavil akciu hostí a Podbrezová veľmi rýchlo prešla dopredu, ale prihrávka Šafranka za obranu na Bernadinu išla do postavenia mimo hru.
     
    43
    Šebesta dostal loptu do šestnástky a ocitol sa takmer úplne osamotený. Jeho zakončenie z dobrej pozície išlo tesne vedľa žrde brány Lukáča.
     
    42
    Viazanko sa až teraz dostal k prvej ako tak podarenej akcii, ale aj keď dokázal po zemi zľava odcentrovať, lopta Šafranka nenašla a ten navyše fauloval.
     
    41
    Podio ho aj kopol pomerne dobre, pretože lopta sa vznášala medzi brankára Bredu a val hráčov v poli, no nik nedokázal zakončiť.
     
    41
    Bernandina vynikajúce vletel do protivníka, odobral mu loptu, telom si ju zakryl a získal priamy kop ideálny na center.
     
    40
    Nízky center našiel iba Šafranka, od ktorého ide lopta len k hráčom Skalice. Tí sa ďaleko nedostali a opäť hrajú domáci.
     
    39
    Rýchly prechod Podbrezovej dopredu takmer skončil veľkou šancou, ale kolmica Djordeviča do šestnástky pre Bernadinu našla Holanďana v pozícií, že si musel loptu ešte potiahnuť a Majerník ho vytlačil. Zrazená strela končí rohom.
     
    37
    Lipčáka v strede poľa preskočila lopta a aj preto sa dostala na kopačky hráčov Skalice. Strela kapitána Vaška spoza šestnástky však ide len do Lukáča.
     
    36
    Djordevič predviedol dlhý šprint s loptou na nohe až z vlastnej polovice ihriska, no pred šestnástkou ho dostúpil Majerník a loptu mu zobral.
     
    35
    Vrablec pri postrannej čiare ostáva ležať na zemi a zdá sa, že sa niečo stalo v súboji so Šafrankom, ktorý však nebol nejako ostrý. Pravý bek by ale mal pokračovať v hre.
     
    33
    Opäť prepadla ľavá strana obrany Podbrezovej, ktorú si hráči Skalice dokonale rozhodili a dostali loptu na voľného Neoveského pred šestnástkou. Ani teraz ale tento futbalista nemieril presne a prestrelil.
     
    32
    Podbrezová stratila loptu na krídle a Djordevič v pokuse zastaviť Šebestu od rýchlej kontry skúsil takmer bojový chmat, ktorým ho zložil k zemi.
     
    30
    Tá strela z kopačky Neoveského aj prišla, no futbalista Skalice nemieril presne a Lukáč nemal prácu, keďže bránu minul.
     
    30
    Podbrezová sa dopúšťa faulu pred vlastnou šestnástkou, takže znova to vyzerá na zaujímavú pozíciu pre priamu strelu.
     
    29
    Kostelný v dobrom defenzívnom zákroku, pretože dokázal odstrániť loptu pred Ulrichom aj napriek tomu, že mu šla do protipohybu.
     
    28
    Podio to ľavačkou z ľavej strany šestnástky vyskúšal a trafil takmer dokonale, pretože obstrelil múr lopta točiaca sa smerom do brány orazítkovala žrď!
     
    27
    Podio pred šestnástkou súpera získal loptu, Bernandina mu ju prepustil a tak sa Argentínčan snažil prejsť až do brány, avšak zozadu ho fauloval Vaško.
     
    26
    Magda vyskúšal vystreliť spoza šestnástky, lenže trafil iba do obrancov súpera stojacich na hranici pokutového územia.
     
    25
    Skalica dala gól!

    Hostia korunujú svoju dominanciu z posledných minút gólom po rohu. Obranca LUKÁŠ HLAVATOVIČ najskôr zakončil hlavou len do protihráča, ale jeho následná strela po zemi už končí v sieti.
     
    24
    Dobrý center Ulricha išiel veľmi nebezpečne na prvú žrď, bude to ďalší rohový kop.
     
    23
    Hráči Skalice vykombinovali defenzívu Podbrezovej na krídle a Vrablec nebezpečne centroval. Kostelný odvrátil na rohový kop.
     
    21
    Kostelný však mal prácu až tromi hráčmi Skalice a tí dostali loptu centrom na druhú stranu šestnástky, kde bol osamotený Ulrich, ktorý si ešte prehodil Magdu a z dobrej pozície strelou bránu minul.
     
    21
    Magda v strede poľa dohral Ulricha a je mu pískaný faul, takže dopredu už druhou stranou ide Skalica. Djordevič veľmi dobre zastavil protihráča.
     
    19
    K rozohrávke sa postavil Ulrich a vyskúšal to kopnúť na vzdialenejšiu žrď, lenže bránu netrafil.
     
    18
    Viazanko tesne pred vlastnou šestnástkou išiel do sklzu a nedokázal zasiahnuť loptu, ale iba protihráča, takže uvidíme dobrú pozíciu na priamy kop.
     
    17
    Vysokú loptu na Šebestu tento ofenzívny hráč Skalice cez Kupčíka vybojoval, no nepresne odcentroval do šestnástky. Strela hostí aj tak nakoniec prichádza, no iba do miest, kde stál Lukáč.
     
    16
    Na prvej žrdi odvrátil loptu Neoveský a následne ešte skúsil niečo vymyslieť Kupčík. Jeho center z druhej strany skončil v náruči brankára Bredu.
     
    15
    Viazanko prihral do šestnástky Bernadinovi, ten si loptu rýchlo prebral a chcel hodiť cez Majerníka, ktorý mu ju sklzom poslal na roh.
     
    14
    Šafrankov center z ľavého krídla nedopadol úspešne, skončil iba na vrchnej sieti brány, ktorú stráži Breda.
     
    13
    Podio vymyslel peknú kolmicu medzi obrancov súpera pre Šafranko, ktorého ale nevidel Rendla a preto sa snažil loptu spracovať, čím akciu nechtiac pokazil.
     
    12
    Nákop Hlavatoviča zo zadných radov medzi obrancov Podbrezovej na Šebestu presný nebol, lopta skončila len v rukaviciach brankára Lukáča.
     
    11
    Lipčák vystihol v strede poľa prihrávku na Vaška, lenže nerozohral presne, keďže Šafranko loptu nezachytil.
     
    9
    Andrej Rendla ostáva ležať po jednom zo súbojov na trávniku, zatiaľ čo Skalica športovo zakopla loptu. Vyzerá to ale tak, že bývalý hráč napríklad Twente bude v poriadku.
     
    8
    Magda musel ísť do sklzu vo vlastnej šestnástky a zdalo sa, že predsa len trafil loptu, aj keď takmer zasiahol nohu Vaška a hostia chceli jedenástku, ktorá sa nepíska.
     
    7
    Djordevič dostal priestor na ľavom krídle vedľa šestnástky súpera a dokonca dokázal aj odcentrovať, ale jeho pas adresáta nenašiel.
     
    5
    Ten do bezpečia dostal argentínsky legionár Pablo Podio a následne sa Skalica dopúšťa faulu na polovici súpera.
     
    4
    Skalica prvýkrát na návšteve šestnástky Podbrezovej, Magda s perfektným defenzívnym zákrokom zráža na roh.
     
    4
    Bernadina nedobehol loptu na krídle, pretože sa mu včas do cesty postavil obranca Hlavatovič.
     
    2
    Lipták sa snažil prejsť po ľavej strane smerom dopredu a už na polovici súpera chcel prihrať spoluhráčovi, no lopta mu ušla za čiaru.
     
    1
    Lipčák faulovaný v strede poľa a po neúspešnej akcii Skalice ide dopredu aj Podbrezová, ale aj tú zradila nepresná prihrávka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Lukáč – Magda, Kupčík, Kostelný, Djordevič – Lipčák, Podio – Viazanko, Rendla, Bernadina – Šafranko
    Náhradníci: Kuciak – Krivák, Migaľa, Duda, Turňa, Peševski, Pančík, Petrík, Jakuba

    MFK Skalica: Breda – Hlavatovič, Majerník, Mizerák, Neoveský, Lipták, Svrček, Vaško, Ulrich, Šebesta, Vrablec
    Náhradníci: Bartal – Pagáč, Tomáš, Vrábel, Mareš.
     
    MFK Skalica

    Nováčik sa po prvej sezóne medzi elitou porúčal rovno naspäť do druhej ligy, kde ho strieda Tatran Prešov. 24 bodov na záchranu nestačilo, pretože predposledné Michalovce ich mali o rovných päť viac.

    Klub má od začiatku letnej prípravy aj nového trénera. Stal sa ním ex-kouč Liptovského Mikuláša Jozef Kostelník, ktorému bude robiť asistenta Ľuboš Lukáč.

    Na prvom tréningu sa hlásilo 24 hráčov: Fišan, Bréda, Bartal, Majerník, Záhumenský, Hlavatovič, Neoveský, Štrombach, Šebesta, Čermák, Ulrich, Jakubek, Vrablec, Mazan, Švrček, Vaško, Ciprys + Fiala, Mareš, Milota, Nečas, Pagáč, Vrábel, Bohunický (dorast).

    Z klubu už odišiel Martin Dobrotka (Ostrava), Hlinka (UH) a v štádiu riešenia sú Piroška, Hudák, Štrombach a Masaryk. Okrem Hudáka však z tejto trojice ostatní traja s určitosťou v Skalici pokračovať nebudú.

    Prípravné zápasy

    21.06. vs. ŽP Šport Podbrezová
    25.06. vs. Baník Ostrava
    06.07. vs. SC Znojmo
    15.07. vs. Zbrojovka Brno
    16.07. vs. Opava
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Podbrezová prežila veľmi úspešnú jar, počas ktorej patrila medzi najlepšie hrajúce mužstvá v lige a vďaka tomu sa zachránila v súťaži. Dokonca skončila na ôsmom priečke. Tam, kde ročník 2015/16 skončil, tam treba v sezóne 2016/17 začať a to by sa mal pokúšať splniť na slovenské pomery v podstate nie príliš zmenený tím.

    Z klubu odišli šiesti futbalisti. Nikola Andrič, Milovan Kaport a Blažej Vaščák sa stali voľnými hráčmi po tom, čo sa s nimi Podbrezová nerozhodla pokračovať v spolupráci. Iná trojica a síce Mário Almaský, Roman Sabler a Václav Ježdík sa vracajú po skončení hosťovaní do materských klubov

    Najväčšou posilou je jednoznačne bývalý slovenský reprezentant Michal Breznaník. Už 30-ročný rodák z Revúcej bol súčasťou tímu z Horehronia od roku 2002 do 2006 a potom zamieril do veľkého futbalu. Cez Slovan Bratislava sa vydal na zahraničné angažmány. Nasledovalo pôsobenie v Slovane Liberec, Amkare Perm a Sparte Praha, odkiaľ hosťoval v Liberci i Dukle Praha. V národnom tíme odohral desať stretnutí. Momentálne je ale zranený.

    Okrem spomínaného Slováka Podbrezová ešte nepodpísala žiadnu ďalšiu posilu, ale niekoľko hráčov prišlo na skúšku a síce: Haris Memič (Dukla Banská Bystrica), Endy Opoku Bernardina (Dukla Banská Bystrica), Radoslav Ďanovský (Fomat Martin), Branislav Gamboš (MŠK Púchov), Peter Szczepaniak (ŽP Šport B).

    Posilou, ale nie do hráčskeho kádru je aj bývalý brankár najmä Dukly Banská Bystrica Peter Boroš, ktorý bude v tíme Podbrezovej vykonávať pozíciu trénera brankárov.

    Káder:

    Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Branislav Pavol

    Obrancovia: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjevič, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík

    Záložníci: Patrik Vajda, Matej Kochan, Dejan Peševski, Miroslav Viazanko, Pablo Podio, Adam Lipčák, Juraj Pančík

    Útočníci: René Duda, Pavol Šafranko, Andrej Rendla

    Prípravné zápasy pred začiatkom sezóny 2016/17:

    21.06.2016 vs. MFK Skalica (13:00, Zelpo aréna)
    25.06.2016 vs. Honvéd Budapešť (17:00, Budapešť)
    29.06.2016 vs. Slovan Liberec (13:00, Nymburk)
    02.07.2016 vs. Jablonec (17:30, Chlumec n. Cidlinou)
    05.07.2016 vs. Mladá Boleslav (17:30, Prachovice)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Matej Kubove

    Branky: 25. Hlavatovič


    FK Železiarne Podbrezová: Lukáč – Magda, Kupčík (C), Kostelný, Djordevič – Lipčák, Podio – Viazanko, Rendla, Šafranko – Bernadina
    Náhradníci: Kuciak – Krivák, Migaľa, Duda, Turňa, Peševski, Pančík, Petrík, Jakuba

    MFK Skalica: Breda – Hlavatovič, Majerník, Mizerák, Neoveský, Lipták, Svrček, Vaško (C), Ulrich, Šebesta, Vrablec
    Náhradníci: Bartal – Pagáč, Tomáš, Vrábel, Mareš
    bahis siteleri