Maďarsko – Portugalsko 3:3 (kon.) | Island – Rakousko 2:1 (kon.) | Švédsko – Belgie 0:1 (kon.)
Itálie – Irsko 0:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:1 (0:0)
Belgie
Středa 22.06.2016, 21:00 • Stade de Nice, Nice • Mistrovství Evropy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní utkání vše. Já vám tímto děkuji za pozornost a u dalších sportovních duelů na shledanou. (23:01:34)
     
    Dnešní utkání bylo hodně vyrovnané až do posledních minut. O osudu celého zápasu rozhodl až v 84. minutě tečovanou střelou zpoza šestnáctky Radja Nainggolan. Belgie tak díky jeho ráně zvítězila 1:0 a nakonec se umístila ve skupině E na krásném druhém místě.
     
    Tak a mám zde konec! Švédsko po prohře 0:1 s Belgií nepostupuje do vyřazovacích bojů na Mistrovství Evropy 2016 ve Francii. Belgičané se v osmifinále střetnou s Maďarskem.
    Belgie si dnešním vítězstvím zajistila definitivní postup mezi 16 nejlepších týmů letošního Eura.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední střídání dnešního utkání. Kapitána Edena Hazarda nahradí mladíček Divock Origi.
     
    90+2
    Albin Ekdal si pomohl v souboji s Edenem Hazardem nedovoleně. Belgičané budou rozehrávat standardní situaci zpoza šestnáctky.
     
    90+1
    Fotbalisté Belgie zkušeně drží balon u rohového praporku a svého soupeře prakticky do ničeho nepouštějí. Tohle už si dle mého hráči Belgie pohlídají.
     
    90
    Rozhodčí se rozhodl nastavit celkem tři minuty navíc. Že by poslední tři minuty pro Zlatana Ibrahimoviće v reprezentaci?
    90. Bentekeho střelu zneškodnil Isaksson.
     
    90
    Christian Benteke měl na kopačce druhou branku Belgie! Andreas Isaksson ale zázračně vyrazil balon na rohový kop. Tohle teď přesně Belgičanům vyhovuje.
     
    89
    Centr Jimmyho Durmaze ale skončil pouze na hlavě bránícího Jana Vertonghena, který odvrací balon do bezpečné vzdálenosti. Fotbalisté Belgie se už pouze brání.
     
    88
    Švédové budou mít k dispozici standardní situaci z pravé strany. Zde půjde pravděpodobně o centr do šestnáctky, kde se teď nachází většina hráčů.
     
    87
    Romelu Lukaku v dnešním utkání skončil. Novým hráčem na trávníku bude další útočník Christian Benteke.
     
    86
    Skandinávci se usazují s míčem na polovině soupeře. Tohle bude v závěru ještě pořádně drama. Jednoznačně se máme na co těšit.
     
    85
    Švédové tak mají už pouze pět minut na to, aby vstřelili do belgické brány dvě branky. Pokud tak neučiní, šampionát pro ně skončí.
    84. Radja NAINGGOLAN - 0:1
     
    84
    Belgie právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Parádně to teď provedl Eden Hazard, který poslal centr do druhé vlny, kde se nacházel zcela osamocený RADJA NAINGGOLAN! Mírně tečovaná rána skončila přesně u zadní tyče. Andreas Isaksson neměl šanci na chycení. Asistence: Eden Hazard.
     
    83
    Švédové byli velice blízko úvodní branky v utkání. Jeden z obránců Belgie ale vyhlavičkoval balon z brankové čáry!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Štěpán Hladký

    Branky: 84. Nainggolan (E. Hazard)

    Karty:   33. Ekdal (SWE), 36. E. Johansson (SWE) – 30. Meunier (BEL), 45+1. Witsel (BEL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:14.
    Švédsko: Isaksson – Lindelöf, E. Johansson, Granqvist, M. Olsson – Seb. Larsson (70. Durmaz), Ekdal, Källström, Forsberg (82. Zengin) – Berg (63. Guidetti), Ibrahimović (C).
    Náhradníci: Olsen, Carlgren – Lustig, P. Jansson, Hiljemark, Wernbloom, Augustinsson, Lewicki, Kujović, Guidetti, Durmaz, Zengin.

    Belgie: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Ferreira-Carrasco (71. D. Mertens), De Bruyne, E. Hazard (C) (90+3. Origi) – R. Lukaku (87. Benteke).
    Náhradníci: Mignolet, J-F. Gillet – Fellaini, D. Mertens, Denayer, Origi, Kabasele, Dembélé, Benteke, J. Lukaku, Batshuayi, Ciman.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)
    bahis siteleri