Tlačová konferencia MFK Ružomberok (kon.)
konec
Tlačová konferencia MFK Ružomberok

sk Středa 13.07.2016, 10:00Tiskové konference
     
    Či sa podarí Ružomberku naplniť tri vytýčené body budeme sledovať už od soboty. Veríme, že budete pritom spolu s nami aj vy!

    Ďakujeme za pozornosť. (10:26:27)
     
    Tlačová konferencia sa skončila. Klub predstavil nové dresy, taktiže aj nový klub, s ktorým sa dohodol na striedavých štartoch, chce sa postupnými krokmi posúvať dopredu, byť – mladší, odolnejší, úspešnejší.
     
    ,,Chceme byť mladší, odolnejší, úspešnejší." Nechceme byť najmladší, ale mladší ako minulý rok, získať viac bodov ako v minulej sezóne. V Ružomberku boli mantinely od seba veľmi vzdialené, teraz by som chcel, aby sme sa po sezónach posúvali o 10-15% či už v A mužstve alebo mládeži. Dôležité je postupne sa posúvať a aby každý odovzdal maximum pre MFK Ružomberok!
     
    Dušan Tittel: ,,Máme záujem o Erika Daniela z Myjavy. Mali sme ho vytypovaného, ale kým hrali EL, nechceli sme do nich zasahovať. Ich púť sa bohužiaľ skončila v prvom kole. Dnes som telefonoval s p. Halabrínom. Rokovali sme o financiách. Máme záujem, hráč prejavil záujem, takže verím, že sa nám podarí v rokovaniach pokračovať. Je to pre nás dôležitý hráč. Aj to je však otázka financií." Pritom športový a marketingový riaditeľ premosťuje na dôležitosť financií, ďakuje partnerom, p. Milanovi Fiľovi, mestu Ružomberok, ako aj všetkým ostatným partnerom.
     
    Matúša Macíka nepovažuje Dušan Tittel za nového hráča, síce prestúpil až teraz, no už v Ružomberku hosťoval. Ďalej predstavuje bývalého mládežníckeho reprezentanta Česka Jakuba Mareša. Prišiel aj Martin Chrien, ktorý hrával za Duklu Banská Bystrica a prichádza sem na ročné hosťovanie z Viktorie Plzeň. Klub sa netají možnosťou, že po sezóne bude možno s Plzňou rokovať o prestupe. Prišli taktiež aj Šimon Kupec a Jozef Menich.
     
    Dušan Tittel hovorí o odchodoch. Väčšinou išlo o skončenie zmluvy, dohoda o ukončení bola s Antonínom Rosom, pretože ambíciou klubu bolo, aby dostával viac priestoru talentovaný, mladý reprezentant Dominik Kružliak. Na transferovú listinu boli zaradení ďalší hráči, ktorí pôsobili v klube, ale pre zdravotné problémy nehrávali. V ich situácií je problém, aby sa presadili v A mužstve, preto je potrebné im nájsť pôsobiská, kde bude menší tlak na výsledky a rozohrajú sa. Farmárskym mužstvom bude LIPTOVSKÝ HRÁDOK. V tomto tíme trénuje v Ružomberku dobre známy Ján Haspra ml. Hráči, ktorí sa nedostanú do zostavy sa tam budú môcť rozohrať.
    Domáce dresy MFK Ružomberok
     
    Slovo dostal Marek Rodák, ktorý chváli Matúša Macíka. Ten sa rok zlepšoval, okrem neho je v tíme skúsený gólman Ľuboš Hajdúch, ktorý zažil aj titul. Ako tretí brankár bude zabudovaný Pavol Kohár z U19. ,,Je to šikovný chlapec, ale ešte potrebuje dáky ten rok potrénovať."
     
    Kondičný tréner našiel vhodné podmienky na prácu. ,,Myslím si, že spolupráca je výborná, chalani sú dobre pripravení. Zápasy ukážu, ale myslím, že hráči sú pripravení."
     
    Richard Höger: ,,V minulosti sme hrali proti Ružomberku. Pozreli sme si aj zápasy, v ktorých mal iných súperov." Asistent trénera potvrdil ambíciu posunúť klub vyššie. Páčia sa mu aj pocity zo zázemia v klube.
     
    Marek Sapara: ,,Momentálne som zdravý, trénujem naplno, určite mi však chýba herná prax aj kondícia. Pevne verím, že budem zdravý a dostanem sa do toho. Čo sa týka mužstva, veľa hráčov odišlo a prišlo. Hlavné je, aby sme boli zdraví, boli pokope." Marek zároveň verí, že tím bude úspešný.
     
    Norbert Hrnčár: ,,Keď prišla ponuka z klubu, ktorá nás zaujala, bolo to ťažké rozhodnutie, Myjava hrala EL." Zaujala ho však ponuka od ambiciózneho klubu. Počas prípravy bolo dôležité naladiť sa na jednu vlnovú dĺžku. ,,Po mesiaci sa dá povedať, že mužstvo poznáme. Keď odišli viacerí skúsení hráči, som rád, že sa podarilo dotiahnuť Martina Chriena a Jakub Mareša." Tím bude stavať na Saparovi, sú tam pri ňom noví, mladí, draví hráči.
    Náhradné dresy budú vo farbách mesta
     
    Dušana Tittela tiež teší, že hráči v pondelok prvýkrát vybehnú na nový umelý trávnik na vedľajšom ihrisku. Ako priznáva, je to zásluha všetkých ľudí v klube. Pokračuje predstavením nových dresov. Chlapci budú mať oranžové a aj tradičné mestské – bielo-žlto-červené. ,,Aby bolo spojenie medzi fanúšikom aj mestom." Klub reprezentuje mesto a chceme, aby bol úspešný!
     
    Dušan Tittel: ,,Teší ma, že keď sa Ružomberok dostal do najvyššej súťaže, nikdy z nej nespadol. Chcem, aby sme sa vrátili desať rokov dozadu, kedy klub získal double. Budeme sa chcieť priblížiť k tomu, čo bolo pred 10 rokmi, preto je potrebná práca s mládežou." Pritom dodáva, že je dôležitý postup U19 do najvyššej súťaže, spomína na sezónu v podaní A mužstva, ktoré skončilo 6. čo nie je zle, no tím mohol skončiť aj lepšie. ,,Myslím, že v posledných rokoch nebola práve najlepšia skladba mužstva. Ružomberok mal najstarší káder v súťaži a to sa prejavilo v apríli, kedy sme odohrali veľa zápasov a nedokázali sme udržať tempo s najlepšími."
     
    Ako prvý dostal slovo Dušan Tittel: ,,Chceli sme predstaviť realizačný tím. Je tu kapitán mužstva Marek Sapara, prajem mu, aby sa mu ešte darilo veľa rokov, ale do budúcnosti s ním počítame aj v štruktúrach klubu." Ďalej víta trénera Hrčnára, ktorý prišiel z Myjavy, kde vybojoval s tímom tretie miesto a postup do EL. Víta aj Richarda Högera, Marka Rodáka, ktorý ako jediný z trénerov zostáva z minulej sezóny a aj kondičného trénera Pavla Jančoviča. Ďalej dodáva, že v tíme bude aj nový masér Róbert Pál spolu s Jurajom Hervartovským.
     
    Tlačovú konferenciu otvára tradične Ján Svrček. Ružomberok čaká dvadsiata sezóna v rade v najvyššej súťaži.
    Tlačová konferencia sa o malý moment začne
     
    Všetko je pripravené na začiatok tlačovej konferencie, novinári sa pomaly schádzajú. Ako sme už avizovali, tlačovej konferencie sa zúčastnia aj – Pavol Jančovič (kondičný tréner), Marek Rodák (tréner brankárov) a Richard Höger (asistent trénera).
     
    Realizačný tím:

    Tréner „A“ mužstva: Ing. Norbert Hrnčár
    Asistent trénera „A“ mužstva: Richard Höger
    Tréner brankárov: Marek Rodák
    Kondičný tréner: Pavol Jančovič
    Technický vedúci: Peter Adamčiak
    Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
    Masér: Juraj Hervartovský, Róbert Pál
     
    Hráčsky káder – A mužstvo:

    Brankári:
    Matúš Macík, Ľuboš Hajdúch

    Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich

    Stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Tomáš Gerát, Matin Nagy, Lukáš Ondrek, Jakub Kudlička, Martin Chrien, Tomáš Ďubek, Marek Sapara

    Útočníci: Peter Gal Andrezly, Jakub Mareš, Andrej Lovás, Štefan Gerec, Miloš Lačný
     
    Zmeny v kádri:

    Odchody Darko Tofilosky (skončenie zmluvy), Matej Šavol (ukončenie hosťovania), Štefan Zošák (skončenie zmluvy), Antonín Rosa (ukončenie zmluvy), ​Martin Boszorád (skončenie zmluvy), Gagik Daghbashyan (skončenie zmluvy), Martin Jakubko (skončenie zmluvy), Adam Kučera (ukončenie hosťovania)

    Odchody v riešení: Ivan Kotora, Juraj Vavrík, Matej Lovás, Richard Bartoš, Miroslav Almaský

    Príchody: Matúš Macík (prestup MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Jozef Menich (prestup MŠK Fomat Martin), Šimon Kupec (prestup FC ViOn Zlaté Moravce), Jakub Mareš (prestup FK Dukla Praha), Martin Chrien (hosťovanie FC Viktoria Plzeň), Matej Čurma (návrat z hosťovania MFK Lokomotíva Zvolen), Štefan Gerec (návrat z hosťovania MFK Tatran Liptovský Mikuláš)
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Športový a marketingový riaditeľ: Ing. Dušan Tittel
    Tréner A mužstva: Ing. Norbert Hrnčár
    Kapitán A mužstva: Marek Sapara

    Klub dnes predstaví realizačný tím a tak budú na tlačovej konferencii prítomní aj jeho noví členovia.
     
    Priebeh prípravy:

    Ružomberské A mužstvo odštartovalo prípravu na novú sezónu 6. júna 2016. Po týždni strávenom v domácich podmienkach Liptáci odcestovali na sústredenie za rieku Moravu, kde odohrali prípravné zápasy so Slaviou Praha a Převýšovom, následne si v Debrecíne zmerali svoje sily s DVSC. Ďalšie stretnutia už odohral tím spod Čebraťa na Slovensku. Predstavil sa na Dňoch obce Oravská Poruba, v Poprade privítal Baník Ostrava, počas osláv futbalu v Liptovských Sliačoch si zmeral sily s Liptovským Mikulášom a sériu prípravných súbojov uzavrel domácou generálkou so Sigmou Olomouc.

    Zo 7 zápasov si Ružomberok pripísal 3 víťazstvá, 2 remízy a 2 prehry, prípravu ukončil s aktívnym skóre 14:6.

    Výsledky prípravných zápasov:

    Slavia Praha – MFK Ružomberok 1:1
    SK Převýšov – MFK Ružomberok 3:0
    Debrecín VSC – MFK Ružomberok 2:1
    Oravská Poruba – MFK Ružomberok 0:6
    MFK Ružomberok – FC Baník Ostrava 3:0
    MFK Ružomberok – Tatran Liptovský Mikuláš 0:0
    MFK Ružomberok – SK Sigma Olomouc 3:0

    Góly v príprave:

    Štefan Gerec (4), Miloš Lačný (3), Tomáš Ďubek (2), Michal Faško (1), Peter Gal Andrezly (1), Matej Lovás (1), Ján Maslo (1), Marek Zsigmund (1)
     
    Na úvod si môžeme spomenúť na uplynulú sezónu 2015/16.

    Ružomberok vstupoval do sezóny s ambíciami, a aj s rozsiahlymi prácami na svojom štadióne. Najskôr išlo o dobudovávanie nového vyhrievaného trávnika, s ktorým sa začalo už v závere ročníka 2014/15. Ruža z toho dôvodu hrala svoje domáce zápasy v Poprade, no na útulnom popradskom štadióne nenašla ideálnu náhradu za vlastný trávnik a z víťazstva sa napokon netešila ani v prvom skutočne domácom zápase 7. kola s Michalovcami, kedy remizovala 2:2.

    Po tomto stretnutí mali Liptáci na svojom konte 5 bodov za remízy so Senicou, Žilinou, Trnavou, Trenčínom a spomínanými Michalovcami a tak nasledovala trénerská výmena. Ivana Galáda nahradil na poste hlavného trénera Ladislav Pecko a zmeny nastali aj v klubových štruktúrach, kde sa stal novým športovým a marketingovým riaditeľom Dušan Tittel.

    Po týchto zmenách sa tímu začalo dariť. Ladislav Pecko absolvoval trénerskú premiéru v novom pôsobisku na trávniku Podbrezovej, kde Ruža zvíťazila 1:0. V prvých piatich súbojoch po trénerskej výmene Liptáci 4-krát vyhral a raz prehrali. Potom však prišla reprezentačná prestávka a po nej päť zápasov bez víťazstva so ziskom jedného bodu za domácu remízu 1:1 so Slovanom Bratislava. Dve kolá pred koncom jesene sa tímu spod Čebraťa vrátila chuť do futbalu víťazstvami v Michalovciach 3:1 a doma s Podbrezovou 3:2. Po jeseni malo mužstvo na svojom konte 24 bodov, patrila mu ôsma priečka a na jar ho čakalo štvrťfinále Slovnaft Cup-u.

    Ružomberčania sa pred začiatkom jari mohli tešiť okrem už v jeseni dokončeného vyhrievaného trávnika aj z nových priestorov na východnej tribúne a vstup do jari im vyšiel priam ideálne. V úvodných šiestich ligových súbojoch 5-krát zvíťazili a raz remizovali. Zvládli aj pohárové štvrťfinále, v ktorom na pôde Zlatých Moraviec zvíťazili 1:2, postúpili do semifinále najvyššej pohárovej súťaže a tak mohli pokukovať po zaujímavých priečkach. Po týchto výsledkoch však prišlo sedem ligových súbojov bez plného bodového zisku. Liptáci z nich päť prehrali a v dvoch remizovali. Neuspeli ani v semifinále Slovnaft Cup-u, kde v dvojzápase podľahli favorizovanému Trenčínu. Vytúžené víťazstvo prišlo až v poslednom kole ročníka, keď doma zdolali Dunajskú Stredu 3:0.

    Ružomberok získal v uplynulej sezóne 45 bodov, mal mierne aktívne skóre 42:41 a umiestnil sa na 6. priečke.

    Počas letnej prípravy došlo k trénerským zmenám, keď Ladislava Pecka nahradil Norbert Hrnčár a asistenta Jána Bíreša nový asistent trénera Richard Höger. V A mužstve nastali taktiež viaceré zmeny, dorastenci sa po úspešnej baráži s Popradom vrátili do najvyššej súťaže a v areáli ružomberského štadióna sa udiali ďalšie práce, ktoré vyvrcholili slávnostným otvorením 24. júna 2016. Došlo k výmene umelého trávnika na vedľajšom ihrisku a pred novou sezónou sú už pripravené aj turnikety na všetkých vstupoch štadióna. O zmenách v tíme, ako aj o vylepšovaní infraštruktúry si viac povieme počas tlačovej konferencie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.

    Ján Kmeť