Liberec – Rostov 0:2 (kon.) | Orenburg – Karviná 3:1 (kon.) | Sparta – Botoşani 0:0 (zruš.)
konec
FC Slovan Liberec
0:2 (0:0)
FK Rostov
Čtvrtek 14.07.2016, 16:30Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z dnešního utkání vše a těším se s vámi na viděnou u dalších přenosů. (18:17:48)
     
    Máme za sebou zajímavé utkání, v němž Slovan nakonec podlehl ruskému vicemistrovi 0:2. V první půli byl bronzový tým loňského ročníku Synot ligy aktivnější, své šance ale v branku nepřetavil, a tak po změně stran střílel ruský celek. Do vedení se dostal po necelé hodině hry a v 74. minutě Rostov upravil na konečný výsledek.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    V samotném závěru mohl Rostov ještě zvýšit. Jeden z útočníků hlavičkoval z hranice velkého vápna, ale Kolář opět vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil.
     
    85
    Slovan se ještě snaží s výsledkem něco udělat, to se ale zatím nedaří.
     
    81
    Nebezpečnou střelu dokázal Kolář konečky prstů vyrazit na roh.
     
    80
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Komličenko, přichází Sixta.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Folprecht, přichází Sackey.
     
    77
    Po standardní situaci se ke střele dostal Breite, jeho pokus však mířil mimo.
     
    75
    Střílený centr Lukáše Bartošáka dobře směřoval k Ekpaiovi, těsně před ním ale dokázala obrana odvrátit balon do bezpečí.
     
    74
    Rostov právě vstřelil branku!
    A je to již o dvě branky. Breite ztratil na pravé straně míč, soupeř po rychlé akci přesunul balon na druhou stranu a jeden z útočníků Rostova již postupoval sám na brankáře. Tváří v tvář Kolářovi nasměroval míč o tyč do branky, gólman neměl šanci zasáhnout.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Bartl, přichází Hadaščok.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Pokorný, přichází Obročník.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ševčík, přichází Bláha.
     
    66
    Slovan zahrával z úhlu standardní situaci. Ondřej Karafiát se pokusil překvapit soupeřova brankáře přímým zakončením, ale gólman jeho úmysly přečetl a míč vyboxoval.
     
    59
    Z toho následně žádné větší ohrožení branky Slovanu nepřišlo.
     
    58
    A už to mohlo být 0:2! Hráči v modrém se už dostali do šestnáctky a jeden z útočníků tvrdě vypálil, ale jeho pokus zblokoval Karafiát. K balonu se ovšem opět dostal Rostov a brankář Kolář musel vytáhnout fantastický zákrok, aby míč vyrazil na roh.
     
    57
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Lesniak, přichází Breite.
     
    56
    Rostov právě vstřelil branku!
    Ruský celek se z první střely na branku ujímá vedení. Po rychlé akci po pravé straně následovala zpětná přihrávka do vápna a jeden z útočníků nekompromisní střelou z prostoru penaltového puntíku uklidil míč ke vzdálenější tyči.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Navrátil, přichází Ekpai.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli si více šancí vytvořil Slovan Liberec, když ve vůbec největší selhal po necelé půlhodině hry Nikolaj Komličenko, který nestihl zakončit do prázdné branky. Naopak Rostov zahrozil až v samotném závěru, brankáře Koláře ale nepřekonal. Uvidíme, zda se ve druhé půli bezbrankový stav změní.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Do vápna Slovanu přilétl nebezpečný míč, Kolář ho však dokázal skrýt v rukavicích. To bude nejspíš z první půle vše.
     
    40
    Zajímavá šance ruského týmu! Na pravé straně přešel záložník přes Lukáše Pokorného a okamžitě dával nebezpečnou přihrávku do vápna, kde ale na poslední chvíli skvěle zasáhl Karafiát, který ve skluzu poslal míč do bezpečí.
     
    31
    První šance Rostova přišla po rohovém kopu, následný závar ale ukončil útočný faul na Lukáše Pokorného. Ten po krátkém ošetření bude moci pokračovat ve hře.
     
    29
    Tak to může Slovan mrzet. Komličenko vybojoval míč asi 35 metrů od branky, po pěkném úniku se dostal až do vápna, posadil na zadek obránce i brankáře, ale udělal o kličku více, než by bylo potřeba. Když už se zdálo, že bude zakončovat do prázdné branky, gólman mu míč vyškrábl do bezpečí.
     
    24
    Ševčík vyslal kupředu Navrátila, který se dostal až do pokutového území, ale následně pálil vedle.
     
    21
    Tak to byla zajímavá příležitost pro Slovan! Ondřej Karafiát zahrával přímý kop ze zhruba dvaceti metrů a míč nasměroval k tyči, brankář u ní ovšem byl včas a vyškrábl balon na roh.
     
    18
    Liberečtí mají zatím více ze hry. Na trávník střídavě prší a na menším hřišti je tedy hra velmi zahuštěna. Na větší šanci ruského celku zatím čekáme.
     
    13
    Slovan měl zatím největší šanci. Po rohovém kopu Lukáše Bartošáka pálil na zadní tyči Nitrianský, který ale z úhlu minul vzdálenější tyč.
     
    10
    Vypálit zkusil zpoza pokutového území Nitrianský, s jeho střelou si však brankář bez potíží poradil.
     
    4
    Do utkání vstoupil Liberec aktivně. Daniel Bartl hledal na hranici velkého vápna dobře postaveného Komličenka, toho však dokázala obrana soupeře odstavit.
     
    Utkání se vzhledem k nepříznivým podmínkám hraje na tréninkovém hřišti o rozměrech 85x55 metrů, uvidíme, kterému týmu to pomůže.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Sestavu Rostova se pokusíme doplnit co nejdříve.
     
    Sestava FC Slovan Liberec:

    Kolář – Nitrianský, Karafiát, Pokorný, Bartošák – Lesniak, Folprecht – Bartl, Navrátil, Ševčík – Komličenko.
     
    Utkání se vzhledem k počasí odehraje již od 16:30 na tréninkovém hřišti.
     
    Liberec v těchto dnech přivedl bývalého reprezentačního útočníka Milana Baroše. Na tuto zvučnou posilu si ale musejí fanoušci klubu ještě počkat. Někdejší hráč Liverpoolu se do přípravy zapojí příští týden.

    Fotbalisté Slovanu odehráli na soustředění v Rakousku zatím tři zápasy. Na úvod podlehli 2:3 rumunské Craiově, poté zdolali 1:0 BW Linz, ovšem naposledy padli výsledkem 2:3 s ukrajinským týmem Volyn Luck.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Přípravy na novou sezónu jsou v plném proudu a pestré tréninkové dávky polykají také fotbalisté libereckého Slovanu. Ti zakončí herní soustředění v Rakousku duelem ruskému celku FK Rostov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Augustin

    Dominik Jakubec

    Branky: 56. ???, 74. ???


    FC Slovan Liberec: Kolář – Nitrianský, Karafiát, Pokorný (70. Obročník), Bartošák – Lesniak (57. Breite), Folprecht (80. Sackey) – Bartl (70. Hadaščok), Navrátil (46. Ekpai), Ševčík (70. Bláha) – Komličenko (80. Sixta).
    FK Rostov:
    bahis siteleri