Ružomberok – Prešov 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Myjava 1:2 (kon.) | Michalovce – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:2 (0:1)
TJ Spartak Myjava
sk Sobota 16.07.2016, 19:00 • Štadión FC ViOn • Niké liga • 1. kolo
     
    Skončil sa zápas 1. kola Fortuna ligy v ročníku 2016/2017 medzi domácim ViOn-om Zlaté Moravce-Vráble a hosťujúcim Spartakom Myjava. Tri body do tabuľky si napokon pripisujú Myjavčania, ktorí na ihrisku Zlatých Moraviec triumfovali tesne 1:2. Skóre otvoril v 23. minúte po štandardnej situácii Ivan Ostojić. Následne po zmene strán v 58. minúte zvýšil aj so šťastím na 2:0 Ľuboš Kolár. Ten však o pár minút musel predčasne putovať pod sprchy. Zlatomoravčania viac ako 30-minútovú presilovku dokázali využiť len na jediný gól, keď sa v samom závere presadil Marek Kuzma. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok večera! (20:56:44)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Už po uplynutí avizovaného nadstaveného času sa hrdinom domáceho tímu mohol stať Marek Kuzma, ktorý však tentoraz loptu pred brankárom Hruškom netrafil dobre. V priebehu pár sekúnd mohlo byť vyrovnané!
     
    90+1
    Zlatomoravčania sa predsa len dočkali čestného presného zásahu. Na center zo štandardnej situácie si nabehol Miroslav Sedlák, ktorý poslal loptu pred bránu, kde našiel MAREKA KUZMU a ten sa už nemohol pomýliť.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstaví v dnešnom zápase dve minúty.
     
    90
    Faulom proti Pepemu Guilavoguimu sa v stredovom kruhu previnil Frederik Bílovský.
     
    89
    Takmer sa do šance ešte dostal Vladimír Kukoľ. Útočník hostí sa však rozhodol zbytočne prihrávať na pravú stranu, kde žiadneho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    89
    Zápas sa v týchto chvíľach už len dohráva. Všetko nasvedčuje tomu, že Myjavčania si pripíšu prvé tri body do ligovej tabuľky.
     
    87
    ViOn po rohovom kope pokračoval v ofenzívnom snažení, vďaka ktorému si vybojoval zaujímavú štandardnú situáciu. Róbert Gešnábel však ani jedného zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    86
    Zlatomoravčania teraz predviedli peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej však bol úspešný defenzívny zákrok Lukáša Beňa, ktorý loptu odvrátil na roh.
     
    85
    Nervozita na strane zverencov Petra Gergelyho stúpa a s ňou priamo úmerne aj počet nedovolených zákrokov domácich.
     
    84
    Teraz sme boli opäť svedkami viacerých nepresností na oboch stranách, keď lopta lietala od jedného hráča k druhému bez akéhokoľvek náznaku úspešného založenia akcie.
     
    83
    Zaujímavú akciu teraz predviedla dvojica Pepe Guilavogui a Róbert Gešnábel. Prvý menovaný sa najskôr šikovne individuálne presadil, aby následne loptu odovzdal Gešnábelovi. Ten však myjavskú svätyňu opäť minul.
     
    82
    Lopta na kopačkách hostí, ktorí hrajú s vedomím dvojgólového vedenia. Z diaľky vyskúšal prekvapiť brankára Kováča Denis Duga.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času sa konečne v ofenzíve začínajú presadzovať aj Zlatomoravčania, recept na prekonanie defenzívy hostí však zatiaľ nenašli.
     
    79
    Jaroslav Machovec odvrátil loptu pred svojim súperom len na rohový kop. Ten rozohral Miroslav Sedlák, lopta však skončila v náruči brankára Hrušku.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Erik Daniel (Spartak Myjava).
     
    76
    So strelou Tihomira Kostadinova z asi 25 metrov si brankár Matúš Hruška opäť poradil.

    Jakub Kocourek

    Branky: 90+1. Kuzma (Sedlák) – 23. Ostojić (Pekár), 58. Kolár (Beňo)

    Karty:   71. Kostadinov (ZMO) – 58. Kolár (MYJ), 78. Daniel (MYJ)   61. Kolár (MYJ)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Gešnábel, Kapor, Kostadinov – Bariš, Švec (69. Sedlák), Pastva (66. Guilavogui), Karlík (C) – Kuzma, Rejdovian (60. Válovčan).
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sedlák, Orávik, Kastelovič, Guilavogui, Válovčan.

    TJ Spartak Myjava: Hruška – Ostojić, Pavlík, Machovec, Kóňa – Kukoľ, Bílovský, Pekár (C) (28. Duga), Beňo – Sládek (70. Daniel), Kolár.
    Náhradníci: Solnička – Mehremič, Černáček, Duga, Marček, Daniel, Abrahám.

    Rozhodčí: Boris Marhefka

    Diváci: 1152
    thejrc.org