Šopron – Dukla Praha 0:3 (kon.)
konec
Šopron
0:3 (0:3)
FK Dukla Praha
Pondělí 18.07.2016, 18:05 • Pichl bei Wels (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Pražský celek čeká na soustředění v Rakousku druhý přípravný duel
     
    Příjemné pondělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u přátelského utkání mezi maďarským celkem Šopron a FK Dukla Praha. Prostřednictvím online textové reportáže vám dění na hrací ploše zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Výkop zápasu je na programu v 18 hodin.
     
    Sestava FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Smejkal, Šimůnek, Preisler – Borek, Tetour, Koval – Vlček, Beauguel, Olayinka.
     
    Fotbalisté obou celků právě přišli na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hráči maďarského celku hrají v červených dresech a fotbalisté Dukly Praha oblékli dresy žluté barvy.
     
    3
    Fotbalisté Šopronu se ujali míče a právě kombinují na útočné polovině, kde se snaží nalézt výhodnou pozici pro zakončení.
     
    5
    Nyní se na polovinu svých protivníků podívali také hráči celku z hlavního města, ani oni si ovšem střeleckou příležitost nevytvořili.
     
    7
    Dukla Praha měla možnost rozehrát první rohový kop zápasu, maďarský celek ale míč odvrátil mimo šestnáctku a zpza ní došlo k nepřesnému zakončení, které skončilo vysoko nad břevnem.
     
    10
    Pražský celek zkusil ohrozit brankáře soupeřova týmu prudkým centrem z pravé strany, strážce šopronské svatyně byl ale pozorný a balon ukryl ve své náruči.
     
    14
    Hra se v tuto chvíli přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který každým okamžike střídá svého majitele.
     
    16
    Po podražení v pravé části pokutového území byla nařízena penalta pro Duklu Praha.
    16.
     
    17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Exekutorem pokutového kopu se stal JEAN-DAVID BEAUGUEL, a přestože gólman Šoprona směr jeho střely vystihl, zabránit balonu v cestě do sítě nedokázal a kapituloval.
    17. Jean-David BEAUGUEL - 0:1
     
    20
    Hráči Šopronu podnikli útočnou akci středem hřiště, ta ale byla v souladu s pravidly zastavena.
     
    21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je záhy dvoubrankový! Rohový kop, který Dukla vybojovala, byl rozehrán centrem na zadní tyč. Od ní míč putoval do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval JEAN-DAVID BEAUGUEL a ten dopravil míč do sítě akrobatickým způsobem.
    21. Jean-David BEAUGUEL - 0:2
     
    24
    Svěřenci Jana Vetyšky nemají dost ani po druhé vstřelené brance a opět si směle vyměňují přihrávky poblíž hranice velkého vápna.
     
    27
    Žlutou kartu dostává (Šopron). Stalo se tak za faul na útočné polovině.
     
    28
    Pražané se rozhodli napadat rozehrávku svých soupeřů a vysunuli se opravdu hluboko do pole, získat míč ve svůj prospěch se jim ale nepovedlo.
     
    30
    Kousek od rohového vápna došlo ke střeleckému pokusu maďarského mužstva, vyprodukovaná rána směřovala několik metrů nad horní konstrukci brány, takže Rada zasahovat nemusel.
     
    31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Náskok pražského týmu je po půl hodině hry už třígólový! Přibližně na pozici penaltového puntíku si na nadýchaný centr od rohového praporku naskočil JAN ŠIMŮNEK a hlavou poslal balon přesně k levé tyči.
    31. Jan ŠIMŮNEK - 0:3
     
    33
    Dukla se prezentovala centrem zprava, míč v pokutovém území dolétl pouze k obránci, který jej odkopl do zámezí.
     
    35
    Středočeský celek na hřišti jasně dominuje a získat možnost rozehrávky dalšího rohového kopu. Defenziva Šopronu ale tentokrát nebezpečí nepřipustila a ubránila se.
     
    37
    Šopron se po delší časové odmlce podíval k vápnu Dukly, ale opravdu jen podíval. Zkonsolidovaná obrana českého týmu totiž svého soka o míč velmi rychle připravila.
     
    38
    Kousek od půlící čáry došlo k faulu na některého z hráčů Dukly Praha a hlavní arbitr proto okamžitě přerušil hru.
     
    40
    Družina z hlavního města zkusila zaútočit nečekanou přihrávkou přímo do šestnáctky, nicméně míč mířil do země nikoho.
     
    41
    Další útok Dukly Praha byl tentokrát veden středem hřiště a následné přihrávce na pravou stranu scházela potřebná přesnost. Míč skončil v zámezí.
     
    43
    Maďarský tým se pokusil zaskočit obranu Dukly rychlou rozehrávkou standardní situace, jenže defenziva českého týmu byla připravena. Po rychlém protiútoku pak Pražané vnikli až do šestnáctky, nabídnutá možnost počtvrté rozvlnit síť však nebyla využita. Jeden z útočníků převzal míč za obranou, ale vůbec nedokázal trefit cílené zařízení.
    43.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    FK Dukla Praha si v úvodním poločase vytvořil značnou převahu a na hřišti zcela dominoval. Svému maďarskému soupeři vstřelil tým z hlavního města tři góly a už po první půli směřuje za jasným vítězstvím. Dvě branky vsítil Beauguel a další přidal Šimůnek.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou zpět na hřišti, vše je tedy připraveno k zahájení druhého dějství. Pojďme na to!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Maďarský tým se chtěl proplést středem hřiště, jenže v jeho úmyslu mu zabránila záložní řada pražské Dukly.
     
    48
    Tým, který je veden jako domácí, se pokusil zahrozit prostřednictvím dlouhatánského centru. Ten byl ovšem přetažený.
     
    49
    Na opačné straně obrana Šopronu hráčům Dukly nedovolila odcentrovat, praporek asistenta rozhodčího ukazuje směrem na roh.
     
    50
    Balon byl vyslán rovnou do chumlu hráčů a uvnitř pokutového území došlo k několika hlavičkám, po kterých hrací předmět odskočil mimo velký čtverec.
     
    52
    Po dlouhém nákopu od půlící čáry se v pokutovém území Šopronu odehrál souboj, v němž zvítězil útočící hráč. Ten se vzápetí dostal ke střele, kterou však nenasměroval tím správným směrem. Balon prolétl zhruba dva metry vedle pravé konstrukce brány.
     
    55
    Z pravé strany pronikli fotbalisté pražské Dukly až do šestnáctky, kde jejich akci zastavil jeden z obránců odkopem míče na roh.
     
    56
    Na centr z něj si vyskočil jeden ze zadáků Šopronu a odhlavičkoval míč do bezpečného prostoru.
     
    57
    Rohový kop byl k vidění také na opačné straně hracího pole. Centrovaný balon propadl až k zadní tyči, kde stál pozorný obránce.
     
    58
    Maďarský klub vzápětí rozvinul další ofenzivní aktivitu a z ní vytěžil další rozehrávku rohového kopu. Ani tentokrát však neuspěl. Připravená defenziva Dukly Praha se totiž přelstít nenechala.
     
    59
    V posledních minutách celek ze Šopronu disponuje územní převahou a drží svého soupeře v mírných kleštích.
     
    60
    Fotbalisté Dukly se ale dokázali osvobodit a po autovém vhazování připravili nebezpečnou útočnou akci. Po přihrávce, která směřovala do pokutového území, došlo k razantní střele a gólman maďarského klubu měl plné ruce práce.
    60.
     
    62
    Šopron zahrozil centrem z pravé strany, po kterém obránce míč odhlavičkoval na roh.
     
    63
    Od rohového čtvrtkruhu balon směřoval přímo na hranici malého vápna, kde zaúřadoval gólman Dukly, jenž hrací předmět vyboxoval mimo nebezpečí.
     
    65
    Maďarský celek byl blízko vstřelení branky. Jeden z nabíhajících hráčů totiž tečoval centrovaný míč z přímého volného kopu těsně vedle levé tyče. Pomezní arbitr ale zvedl svůj praporek a hlavní přerušil hru pro ofsajd.
     
    68
    Ofsajd byl odmáván také na opačné straně, takže hráči Šopronu ze své poloviny provedou nepřímý volný kop.
     
    71
    Hra se přesunula do středu hřiště, fotbalisté obou celků tam svádějí souboje o míč, který každým okamžikem střídá svého majitele.
     
    74
    Pražané mohli svým soupeřům odskočit na rozdíl čtyř branek! Jeden z hráčů klubu z hlavního města si podél hranice velkého vápna navedl míč na střelu a orazítkoval břevno. K odraženému balonu se posléze dostal obránce, jenž před dotírajícím hráčem raději odhlavičkoval balon na roh.
    74.
     
    75
    Po uvedení míče do hry se už nic podstatného nestalo.
     
    78
    Dukla se pokusila vyslat míč za obranu, přihrávka však svého adresáta nenašla.
     
    80
    Do závěrečného hvizdu zbývá zhruba deset minut a na nějaký zvrat v utkání už to nevypadá. Pražský klub kontroluje průběh utkání a směřuje za vítězstvím.
     
    82
    Brankář Dukly musel zakročit po přízemní ráně vyprodukované téměř z hranice pokutového území. Míč mířil doprostřed jeho svatyně, takže měl poměrně snadnou úlohu.
     
    83
    Ve střehu musel být také gólman Šopronu, který vyboxoval míč po centru zprava.
     
    86
    Hráči maďarského mužstva zaútočili po pravé lajně. Snažili se přenést hru na opačnou stranu, jenže po dlouhém centru se jim balon ztratil někde v zámezí. Práci tak budou mít pořadatelé.
     
    88
    Kousek od rohového praporku došlo k nedovolenému zákroku. Fotbalisté Šopronu rozehráli přímý volný kop nakrátko a po chvíli o balon přišli.
     
    90
    Žlutou kartu dostává – (FK Dukla Praha).
     
    90
    Konec zápasu.
     
    FK Dukla Praha ve svém druhém vystoupení na rakouském soustředění nedal Šopronu absolutně žádnou šanci a celek ze západu Maďarska díky prvnímu poločasu, v němž vsítil všechny góly, porazil 3:0. (19:49:07)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 17. Beauguel (pen.), 21. Beauguel, 31. Šimůnek

    Karty:   27. - (SVSE) – 90. - (DUK)


    Šopron:
    FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Smejkal, Šimůnek, Preisler – Borek, Tetour, Koval – Vlček, Beauguel, Olayinka
    bahis siteleri