Sparta – FCSB 1:1 (kon.) | Ludogorec – CZ Bělehrad 2:2 (kon.) | BATE – Dundalk 1:0 (kon.)
Partizani Tirana – Salzburg 0:1 (kon.) | Plzeň – Karabach 0:0 (kon.) | Rostov – Anderlecht 2:2 (kon.)
Šachtar – Young Boys 2:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 1:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
2:0 (1:0)
BSC Young Boys
Úterý 26.07.2016, 20:45 • Arena Lviv (kapacita: 34 915) • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, už zítra se na Vás budu těšit u online přenosu ze zápasu mezi Fenerbahce Istanbul a monackým AS. Do té doby na počtenou! (22:51:42)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:16.
     
    Je dobojováno, Šachtar dnes potvrdil roli favorita tohoto dvojzápasu a před vlastními fanoušky Young Boys přehrál poměrem 2:0, zároveň si tak vytvořil velice výhodnou pozici do v příštím týdnu hrané odvety! Domácí přežili úvodní desetiminutovky, v níž viditelně tahali za kratší konec provazu, poté už byl zápas jasně v jejich režii. Z velkého množství nadějných šancí se v prvním poločase ujala pouze jedna, Fredovu parádní nahrávku ve vedoucí trefu přetavil Bernard!

    Druhá půle nabídla naprostou dominanci Fonsecových svěřenců, těm to ale v pětapadesáté minutě hodně usnadnil hostující stoper Vilotić, který se po druhé žluté kartě odporoučel předčasně do sprch. Druhá vstřelená branka Doněcku byla jen otázkou času, nejprve Taison netrefil prázdnou branku, poté Marlos orazítkoval tyč, nakonec oranžovo-černí své vedení zvýšili čtvrt hodiny před koncem, kdy krásnou kombinaci zakončil Jevhen Selezňov!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ve zřejmě poslední šanci domácího celku si Ismaily neporozuměl s Dentinhem a ani následný protiútok Young Boys k ničemu nevedl, Kuba si totiž spolehlivě pohlídal Ordec.
     
    90+3
    Hostující brankář se v nastaveném čase opravdu nenudí. Bernard našel na hranici šestnáctky volného Marlose, který přihrávkou z první zkusil oslovit Dentinha, Yvon Mvogo však hru opět ideálně přečetl a díky dobrému výběhu byl u míče jako první.
     
    90+2
    Srna je s blížícím se koncem utkání hodně vidět. Jeho další průnik po pravé straně vyústil v nepříjemný centr, který se kroutil směrem do branky, Yvon Mvogo si však s touto nepříjemně vyhlížející situací zvládl poradit.
     
    90+1
    Srna nyní odvedl výbornou práci, když si z pravé strany seběhl až na hranici pokutového území, kde však místo střely zvolil přihrávku na volného Bernarda, jehož přízemní ránu však dobře postavený Mvogo zvládl eliminovat.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit hned pět minut. Dokáží fotbalisté Doněcku přidat ještě jednu branku, a výrazně se tak přiblížit postupu do čtvrtého předkola Ligy mistrů?
     
    89
    Selezňov se ve svém novém působišti chce ukázat v tom nejlepším možném světle. Nyní si znovu seběhl pro balon za obránce soupeře, tentokráte si to však nenačasoval ideálně a ocitl se v ofsajdu.
     
    88
    Ou, to bylo nebezpečné! Bertone zvedl nohu v souboji s Fredem až příliš vysoko, brazilský středopolař mohl být rád, že neinkasoval nepříjemný úder do obličeje. Jasná žlutá karta.
     
    88
    Srna od rohového praporku nahrál sbíhajícímu se Bernardovi, který si obhodil svého strážce a nacentroval přesně na hlavu Jevhena Selezňova, tomu ale zakončení z hranice malého vápna vůbec nevyšlo.
     
    87
    Kubo zastavil Marlose nedovoleným způsobem, načež Šachtar zahrával standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů, domácí kapitán Srna však trefil pouze ve zdi stojícího Sanoga.
     
    85
    No, tohle by byl hodně kuriózní gól! Marlos si přehodil balon na levačku, jeho centrovaný balon hodlal Hadergjonaj sklepnout pro brankáře Mvoga, malá domů mu ale vůbec nevyšla a nakonec mohli být hosté rádi, že kulatý nesmysl zamířil kousek vedle pravé tyče!
     
    84
    Bernard šikovně sklepl pro Marlose, který ihned z první nacentroval na Dentinha. Ten si v šestnáctce balon sklepl na svou levačku a zkusil vypálit, jeho ránu však zablokoval ve skluzu hrající Jan Lecjaks.
     
    83
    Dentinho si seběhl pro přihrávku od Stěpaněnka, který mu tutéž laskavost hodlal ihned vrátit, byl však od balonu odstaven důrazně hrajícím Sanogem, kterému zákrok na hranici pravidel u rozhodčích prošel.
     
    82
    Srna dlouhým nákopem přenesl hru na levý okraj pokutového území, kam si seběhl Ismaily, který balon sice dokázal ve skluzu vrátit před branku, zakončující Dentiho se však snažil zbytečně, protože jeho kolega už balon před přechodem do zámezí nezastihl.
     
    81
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Sutter, přichází Hadergjonaj.
     
    80
    Srna svou přihrávkou vyřadil ze hry hned dva hráče, následně se balonu ujal Dentinho, na jehož přetažený centr si sbíhal Selezňov, v hlavičkovém souboji s Rochatem si však počínal za hranicí fotbalových pravidel a regulí.
     
    79
    A domácí s rozehrávkou vůbec nezaháleli a ihned se vydali na útočnou polovinu. Střídající Dentinho podnikl zhruba padesátimetrový sprint s balonem, na konci své sóloakce si však vylámal zuby na vracejícím se Sutterovi.
     
    78
    Teď si Selezňov počínal velice neopatrně a do souboje s Ravetem šel nohou napřed. Naštěstí k žádnému nepříjemnému střetu nedošlo, následný přímý kop Young Boys ztroskotal na ofsajdovém postavení, ve kterém se ocitl právě Ravet.
     
    77
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Taison, přichází Dentinho.
    75. SELEZŇOV - 2:0
     
    75
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Nyní už se domácí dokázali prosadit a nutno poznamenat, že to vykombinovali opravdu krásně! Po ztrátě Young Boys se do rychlé protiakce vrhl Taison, který po rychlé kličce směrem ke středu povedenou uličkou našel Stěpaněnka. Ukrajinský středopolař zachoval chladnou hlavu a balon předložil před prázdnou branku pro JEVHENA SELEZŇOVA, který už ve stoprocentní tutovce nemohl minout!
     
    74
    Po Fredově přenesení hry se balon ještě na hrací ploše snažil zastihnout kapitán Srna, ani jeho skluz na hranici sebeobětování však balonu v cestě mimo vymezené pole nezabránil, následovat tak bude výkop od hostující svatyně.
     
    73
    Darijo Srna přenesl hru na druhý okraj šestnáctky, kam si naběhl volný Ismaily, jeho rána si však s přesností příliš nepotykala, balon zamířil opravdu hodně vysoko nad branku.
     
    72
    Dlouho odkládaný přímý kop nakonec vůbec nic nenabídl, Bernardův centr totiž doputoval až ke stoperu Kryvcovovi, který však stál ve více jak metrovém ofsajdu, což sudí opravdu nemohl přehlédnout.
     
    71
    Ještě předtím však dojde k první změně na straně domácích, utkání končí pro Eduarda, na jehož místo nastupuje Jevhen Selezňov, nová akvizice, kterou ukrajinský celek přivedl v létě.
     
    70
    Enormní tlak domácích pokračoval ještě chvíli, nakonec jej jen díky pomoci faulu zastavil kapitán Hoarau. Následovat tak bude přímý kop v podání Doněcku.
     
    70
    Teď měli Young Boys neuvěřitelné štěstí! Marlos předvedl parádní kličku, po níž brankáře Mvoga překvapil nečekaným lobem, balonu ale v cestě do sítě zabránila tyč! Následně se ještě o akrobatické zakončení pokoušel Eduardo, jeho rána však byla zablokována.
     
    69
    A domácí levý obránce posléze dlouhým nákopem našel Taisona, který balon sice zapomněl za sebou, i tak jej ale ještě stačil píchnout směrem k Eduardovi, toho ale ve velké šanci výborně vychytal Mvogo!
     
    68
    Hosté se opět krátce ohřáli na útočné polovině, výborně zkonsolidovaná defenzivě Šachtaru jim toho však v druhé půli moc nedovoluje. Nyní to sám na sebe zkusil vzít Sanogo, Ismaily si jej ale s klidem pohlídal.
     
    67
    Bernardův přetažený centr těsně před přechodem přes postranní čáru zastihl Taison, který rozkmital své rychlé nohy a poté si zamýšlel narazit balon s Eduardem, ten však jeho záměr úplně nepochopil, a celou akci tak poslal do hrobu.
     
    66
    Marlos si potáhl balon ke středu a poté našel úplně volného Ismailyho. Ten zvedl hlavu a na hranici šestnáctky oslovil nehlídaného Taisona, který se z balonem dokázal otočit a dokonce i vypálit, míč ale stačil zablokovat obětavý Rochat.
     
    64
    Kubo se vydal na samostatné dobrodružství, proti trojnásobné přesile toho však příliš nevymyslel. Poté to podobným stylem zkusil dnes hodně aktivní Ismaily, ani on se však s úspěšným koncem neshledal.
     
    63
    Tohle musí být gól! Bernarda sice zradilo zpracování, šikovný Brazilec si ale i tak dokázal poradit a přenést hru na Srnu, který z první našel před poloprázdnou brankou volného Taisona, ten však v naprosté tutovce nepochopitelně selhal!
     
    62
    Nic převratného to tedy nebylo. Domácí se poté navíc museli rychle vracet zpět do defenzivy, Taison byl nucen Sanoga zastavit jen za cenu faulu, tady se klidně mohla a asi i měla udělit žlutá karta.
     
    61
    S převahou jednoho muže na hřišti si zatím domácí nevědí rady, ještě ale mají třicet minut na to zvýšit své vedení a přiblížit se postupu do další fáze kvalifikace. Nyní opět útočí po levé straně, co vymyslí Ismaily?
     
    60
    Sanogo si ve vzduchu počínal velmi dobře a přetlačil Stěpaněnko, poté balon chtěl předložit Hoarauovi, ten si však nevšiml za sebou běžícího Ordece, a ke kulatému nesmyslu se tak nakonec vůbec nedostal.
     
    59
    Šachtar nařízený roh rozehrál na krátko, Bernard si poté všiml dálnice směrem k rozběhnutému Fredovi, balonu ale dal až přílišnou razanci, jeho brazilský kolega na něj tak neměl šanci dosáhnout.
     
    58
    Domácí budou zahrávat další rohový kop, ještě předtím však dojde k dalšímu střídání na straně Bernských, Sulejmaniho nahradí defenzivněji laděný Gregory Wüthrich.
     
    57
    Stěpaněnko si v kombinaci neporozuměl s Fredem, načež se k balonu dostal střídající Kubo, který našel z druhé vlny si sbíhajícího Sanoga, toho však ke střele nepustil vracející se Marlos.
     
    56
    Domácí se okamžitě usadili v bezprostřední blízkosti Mvogovy pokladnice, toto snažení však ještě k přímému ohrožení nevedlo, protože Ismaily si v souboji se Sutterem počínal nedovoleně.
     
    55
    Tak pozor, výrazná komplikace pro Young Boys! Po zbytečném faulu na Bernarda vidí druhou žlutou a následně tedy červenou kartu Milan Vilotić, hosté tak čeká pětatřicet minut v oslabení o jednoho hráče!
     
    54
    Ukrajinský celek drží balon na svých kopačkách, Fred neměl komu nahrát, proto se uchýlil ke zpětné přihrávce k brankáři Pjatovovi, po jehož výkopu se však balon došoural až k Mvogovi.
     
    53
    Šachtar se opět pokusil zahrozit po pravé straně, Srna dlouhým a povedeným nákopem našel Marlose, ten si však v souboji s Lecjaksem opět nepočínal podle vlastních představ, český zadák zatím hbitého Brazilce hlídá na jedničku.
     
    52
    Hoarau ustál souboj proti dvěma protihráčům, poté míč ještě stačil píchnout směrem ke Scottu Sutterovi, který natáhl k dalekonosné pumelici. Rána to nebyla vůbec špatná, Pjatov však celou situaci spolehlivě kontroloval a k zákroku se uchýlit nemusel.
     
    51
    Nyní si Lecjaks vybral slabší okamžik, když místo odkopu ukázkově namazal Marlosovi, který sice už mohl střílet, místo toho ale ještě nahrával Taisonovi, ten však kvůli ofsajdovému postavení v postupu směrem k brance nemohl pokračovat.
     
    50
    Na Srnovo autové vhazování si aktivně seběhl útočník Eduardo, který si nejprve šikovně obhodil svého strážce, poté si však v souboji s Janem Lecjaksem balon až příliš předkopl, český zadák si poté už celou situaci sebevědomě pohlídal.
     
    49
    Je to tak, pro Gerndta dnešní utkání končí předčasně, v útoku jej na téměř celý druhý poločas nahradí Yuya Kubo.
     
    48
    Tohle pro hostujícího útočníka nevypadá příliš dobře, s největší pravděpodobností jsou jeho problémy natolik vážné, že Gerndt nebude schopen v utkání pokračovat. Nyní je za pomocí zdravotníků doveden za postranní čáru...
     
    47
    Sulejmani se vydal napadat rozehrávku soupeře, v souboji proti Ismailymu však neuspěl. Chvíli nato se na zemi ocitl Alexander Gerndt, na trávník ihned přispěchali týmoví zdravotníci, vypadá to na problém s levým kolenem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí už konec první půle dohráli s míčem na svých kopačkách, do šaten tak odcházejí s jednobrankovým vedením v zádech! Vstup do utkání přitom vyšel lépe Young Boys, kteří svým aktivním pojetím Šachtar hodně zaskočili. Postupem času však Doněck začal přebírat zápasové otěže, vypracoval si několik zajímavých příležitostí a po jedné z nich se také zaslouženě dostal do vedení, když Fredův milimetrově přesný pas v branku přetavil Bernard! Zda Hütterova družina s nepříznivým výsledkem dokáže něco provést se dozvíme v druhém poločase, jenž začne přibližně ve 21:48.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec první poloviny dnešního utkání mezi Šachtarem a Young Boys se bude nastavovat jen jedna minuta!
     
    44
    Skutečně tomu tak bylo. Bernard zvolil překvapivou přihrávku na Srnu, který mu kulatý nesmysl ihned vrátit, následný centr brazilského šikuly však šestnáctkou prolétl naprosto bez povšimnutí.
     
    43
    Vilotić si ve vzdušném souboji s Eduardem počínal neohrabaně a fauloval. Následovat tak bude volný přímý kop v podání Šachtaru, na přímé ohrožení branky to však s největší pravděpodobností nebude.
     
    42
    Zatím se jim to daří nadmíru dobře. Domácí kombinují na vlastní polovině hřiště, trpělivost s nimi nakonec ztratil Gerndt, jenž se je vydal napadat, svým faulem jim však pouze a jen nahrál do karet.
     
    41
    Lecjaks zkusil vytáhnout další ze svého arzenálu dlouhatánských pasů na spoluhráče, tentokráte si ale počínal nepřesně, Ravet na balon neměl šanci dosáhnout. Domácí tak budou vhazovat, na jejich počínání je znatelné to, že první poločas se budou snažit dohrát v co možná nejklidnějším tempu.
     
    40
    Lecjaksův dlouhý nákop si na prsa zpracoval Gerndt, který se rozhlédl kolem sebe a poté předložil kulatý nesmysl pro z druhé vlny nabíhajícího Raveta, tomu ale rána vůbec nesedla, balon bližší tyč o pořádný kus minul.
     
    39
    Po faulu na Gerndta měli hosté k dispozici přímý kop z nadějně vypadající pozice, díky Sulejmaniho nevydařenému centru, který v naprostém klidu a pohodě odvrátil Ordec, z něj ale nic nebezpečného vzejít nemohlo.
     
    38
    Rychlonohý Ismaily dostal na levé straně dostatek prostoru k centru, po němž balon podél pokutového území doskákal až ke kapitánu Srnovi, který volil střelu z první, balon ale netrefil podle vlastních představ. S touto šancí mohl obránce Šachtaru naložit mnohem lépe...
     
    37
    Stěpaněnko nyní zaváhal při rozehrávce, a nadělal tak svému kolegovi Kryvcovovi na nemalé potíže. Domácí stoper však dokázal zachovat chladnou hlavu a s napadajícím Gerndtem si poměrně s přehledem poradil.
     
    36
    Hosté opět vsadili na rychlý brejk do otevřené obrany oranžovo-černých. Po levé straně se jak štírek protáhl Ravet, jehož přízemní a technický centr se snášel k Hoarauovi, před něj ale včas předstoupil vystoupivší si brankář Pjatov.
     
    35
    Tady mnoho nescházelo, Young Boys nyní přežili hned dva kritické momenty! Nejprve se sám před brankou zjevil Eduardo, tomu ale v poslední možný okamžik ve střele zabránil vracející se Jan Lecjaks. Následně Šachtar zahrával rohový kop, Marlos balon posadil přesně na hlavu stopera Ordece, kterému ke zvýšení vedení Šachtaru scházely decimetry!
     
    34
    Pěkná a hlavně velice jednoduchá akce Doněcku! Fred opět předložil důkaz své fotbalové geniality a skvostným pasem našel na hranici ofsajdu si sbíhajícího Eduarda, jehož povedenou pumelici ale Mvogo nadvakrát stačil lapit!
     
    33
    Gerndt si výborně naskočil pro balon z kopačky Sanoga, prodloužil jej za sebe na sprintujícího Hoaraua, který si hodlal obhodit Ordece, ten se však ukázal býti maximálně pozorným a nenechal se opít rohlíkem.
     
    32
    Srna si na pravé straně parádně narazil s Marlosem, jeho následný pokus centr však byl zablokován Lecjaksem. Chorvatský fotbalista se posléze ocitl proti přesile a byl nucen hru přenést směrem vzad.
     
    31
    Guillaume Hoarau nyní dal vzpomenout na svá nejlepší léta, když parádním manévrem vyřadil ze hry hned dva protihráče, jeho následný centr do běhu kolegy Gerndta už však tak zdařilý nebyl, míč v klidu lapil Pjatov.
     
    30
    Další roh nyní zahrávali Young Boys. Sulejmani opět neodcentroval vůbec špatně, ze skrumáže těl si nakonec nejvýše vyskočil stoper Vilotić, jeho hlavička však postrádala jak razanci, tak přesnost, a Pjatov tak mohl zůstat klidný.
     
    29
    Ti se však do utkání nemusí zapojit, alespoň zatím. Ismaily se totiž po krátkém ošetření vrátil do hry, na levé straně ale podcenil souboj se Sulejmanim, po jehož přihrávce se ke střele dral Hoarau, na poslední chvíli mu však balon stačil odkopnout Ordec.
     
    28
    Že by komplikace pro Doněck? Na zemi se opět ocitl levý bek Ismaily, kterého zřejmě trápí nějaký problém s kotníkem. Uvidíme, zda bude brazilský fotbalista schopen pokračovat, trenér Fonseca už pro jistotu posílá rozcvičit případně náhradníky.
    27. BERNARD - 1:0
     
    27
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Nyní už se ale Šachtar dokázal prosadit, vzhledem k jeho tlaku z posledních minut se jedná o vedení naprosto zasloužené! Taison se s míčem otočil na hranici vápna a poslal jej za sebe k Fredovi, který prokázal mimořádnou fotbalovou šikovnost, když naprosto fantasticky načasovaným pasem našel BERNARDA a ten už si tváří v tvář brankáři Mvogovi věděl rady!
     
    26
    Obrana Young Boys si opět vybrala slabší chvilku, Stěpaněnkův zdánlivě čitelný pas totiž nepochopitelně propadl až ke kopačkám neobsazeného Ismailyho, do jehož střely ovšem na poslední chvíli padl vracející se Sutter.
     
    25
    Po souboji s Ravetem zůstává na hrací ploše ležet Ismaily, které ve vzájemné konfrontaci nejspíše inkasoval úder do obličeje. Žlutit se ovšem nebude, obránce Šachtaru se také zdá být v pořádku.
     
    24
    Po Marlosově zažehnaném průniku zahrával Šachtar další rohový kop, pro nepříjemně kroucený centr na hranici malého vápna si však obětavě vyskočil brankář Mvogo, který míč vyboxoval mimo pokutové území.
     
    24
    Vilotićův skluz v souboji s Marlosem byl opravdu špatně načasovaný, tady nemusel sudí o ničem sáhodlouze přemýšlet, žlutá karta je udělena naprosto oprávněně.
     
    22
    Dvě obrovské šance teď spálili hráči Šachtaru! Nejprve se na hranici šestnáctky do dobré příležitosti dostal Eduardo, tváří v tvář brankáři Bernu ale zklamal. Následně však hosté nedokázali balon odkopnout do bezpečí, načež se jej lehoučkým obloučkem pokusil do branky dostat Bernard, proti byl ale na poslední chvíli zasahující Rochat!
     
    21
    Lecjaks se ocitl v nepříjemné situaci, v nouzi volil zpětný pas na brankáře Mvoga, po jehož výkopu se k míči dral Hoarau, v souboji s Kryvcovem to však přehnal s agresivitou a jasně fauloval.
     
    20
    Stěpaněnko se už už chystal přebírat Taisonův pas, v klíčový okamžik ale podklouzl a poté se musel rychle vracet za účelem přerušení protiakce Bernských. Nakonec se mu to povedlo, ovšem jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    19
    Míč je v síti, domácí se ale radují zbytečně! Po Stěpaněnkově pasu se sám na branku Young Boys mohl hnát Taison, byl ale v drobném ofsajdu, proto míč přenechal Eduardovi, který přízemní ranou překonal Mvoga. Pomezní sudí ale i tak zvedl praporek, opakovaný záběr posléze ukázal, že svým rozhodnutím Šachtaru odepřel jasný gól.
     
    18
    Lecjaks si balon potáhl podél postranní čáry a přesným pasem našel Hoaraua, který si balon píchl do běhu a poté vypálil levačkou, branku Andrije Pjatova však o pořádný kus přestřelil.
     
    17
    Domácí fanoušci zlobí a nutno poznamenat, že asi právem. Na Ismailyho pas za obranu si nabíhal Taison, ovšem byl jasně faulován Vilotićem a dále ve svém pohybu pokračovat nemohl. Sudí však nechává hru plynout.
     
    16
    Hosté se vrhli do rychlé protiakce, opět jejich akce ale postrádala to správné načasování, tentokráte se do ofsajdové pasti nastražené obranou soupeře nechal chytit Yoric Ravet.
     
    15
    Po dobré práci v podání štírka Marlose získali domácí premiérový kop od rohového praporku. Rozehráli jej na krátko, jejich zajímavý signál jim nakonec málem vyšel. Ke střele se v šestnáctce se dostal Stěpaněnko, balon ale byl lehce tečován, a brankář Mvogo s jeho lapením nakonec příliš starostí neměl.
     
    14
    Nyní už si oba aktéři předchozí akce Bernu vedli o poznání lépe, ani tentokráte z toho však žádná nebezpečná šance nebyla, Alexander Gerndt totiž po Lecjaksově pasu balon přebíral v drobném ofsajdu.
     
    13
    Přes celou šíři hrací plochy se míč dostal až k Janu Lecjaksovi, jenž zvedl hlavu a dlouhým pasem hodlal oslovit rozběhnutého Gerndta, s přesností si ale příliš nepotykal, a kulatý nesmysl tak nyní do hry uvede brankář Pjatov.
     
    12
    Po souboji mezi Bernardem a Sutterem se balon odporoučel mimo hrací plochu, sudí chvíli váhal nad tím, komu jej přidělit, nakonec se ale správně rozhodl pro ukrajinský Šachtar, který tak má k dispozici autové vhazování.
     
    11
    Pravý záložník celku z hlavního švýcarského města si nepočínal vůbec špatně, když šikovnou kličkou ke středu poslal na párek Ismailyho a následně i odcentroval, na vysoko letící balon však nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal dosáhnout.
     
    10
    Po několikaminutové odmlce se Šachtar na chvíli dostal k delšímu držení balonu, domácí se však zmohli pouze na kombinaci na obranné polovině, která byla navíc zakončena chybou. S další hrozbou tak může přispěchat Sulejmani.
     
    9
    Domácí jsou aktivním pojetím hry ze strany svého soupeře zaskočeni a zatím příliš nestíhají. Názorným příkladem budiž Fredovo počínání, který k zemi stáhl unikajícího Sanoga a může být rád, že se jeho zákrok obešel bez žluté karty.
     
    8
    Aktivní nástup v podání Young Boys pokračuje. Nyní hostě získali další kop od rohového praporku, z něhož se jim sice ještě zahrozit nepodařilo, chvíli nato však do vápna přilétl další centr od Raveta a tentokráte se musel Pjatov sakra natáhnout, aby kroucený míč uzmul pro sebe.
     
    7
    Tohle bylo už o poznání nebezpečnější! Po zaváhání domácí obrany se sám před brankářem ocitl Alexander Gerndt, který nejprve udělal kličku a až poté vypálil, brankář Pjatov se ale přelstít nenechal a spolehlivě zasáhl!
     
    6
    Dlouhý výkop brankáře Mvoga prodloužil Hoarau za sebe, načež nepozorného Srnu v souboji rameno na rameno přetlačil Ravet, který následně zkusil vypálit z uctivé vzdálenosti, brankář Pjatov ale zasahovat vůbec nemusel.
     
    5
    Nakonec měl švýcarský celek k dispozici hned dva rohové kopy, při tom druhém míč po Sulejmaniho přízemním centru proskákal skrze vápno až do míst, kde číhal Gerndt, tomu se ale v klíčový moment kulatý nesmysl zamotal mezi nohama.
     
    4
    Po Ordecově zahrání rukou měli hosté k dispozici přímý kop, který rozehráli na krátko, načež se k centru hnal Sulejmani, míč mu ale na poslední chvíli na roh ukopl vracející se Bernard. Obrana Doněcku se však musí bránit i nadále.
     
    3
    Poprvé o sobě dali vědět i Young Boys. Lecjaks přenesl hru na Suttera, který okamžitě z první našel rozběhnutého Sulejmaniho. Ten se pokusil pomocí kličky ke středu přejít přes Ismailyho, ten ale jeho záměr přečetl.
     
    2
    Domácí se od začátku utkání snaží držet balon na svých kopačkách, kulatý nesmysl se nyní ocitl na levé straně, odkud Ismaily dlouhým nákopem hledal Taisona, toho ale v hlavičkovém souboji předčil vytáhlý stoper Rochat.
     
    1
    Hlavní sudí Gözübüyük právě odstartoval dnešní utkání, pojďme na to! Los přisoudil rozehrávku domácí, kteří nastupují v tradiční oranžovo-černé kombinaci, naopak Young Boys budou hrát v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou Vás všechny srdečně zdravím u našeho online přenosu, který vzhledem k příchodu hráčů na travnatou plochu začne již za pár okamžiků!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Ordec, Kryvcov, Ismaily – Marlos, Fred, Stěpaněnko, Bernard – Eduardo, Taison
    Náhradníci: Kanibolockij – Butko, Kučer, Selezňov, Dentinho, Wellington Nem, Kovalenko

    BSC Young Boys Bern: Mvogo – Sutter, Vilotić, Rochat, Lecjaks – Sulejmani, Sanogo, Bertone, Ravet – Hoarau (C), Gerndt
    Náhradníci: Wölfli – Hadergjonaj, Frey, Gajić, Wüthrich, Kubo, Obexer

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Hessel Steegstra, Charles Schaap (všichni Nizozemsko).
    Young Boys už ve Lvově absolvovali první tréninkovou jednotku.

     
    BSC Young Boys Bern

    Celek z hlavního švýcarského města loni žádný výrazný úspěch nezaznamenal. Jistě, druhé místo v Super League by se za něj považovat dalo, ovšem nutno podotknout, že Young Boys rozhodně nehráli podle vlastních představ, v konečném součtu na naprosto bezkonkurenční Basilej ztratili propastných čtrnáct bodů. Ani v pohárech to v podání svěřenců Adiho Hüttera nebylo to pravé ořechové, v tom švýcarském cesta žluto-černých skončila už v osmifinále, kde byl nad jejich síly pozdější vítěz z Curychu.

    Na loňské působení v pohárové Evropě by Bernští nejraději co nejrychleji zapomněli. Ve třetím předkole Ligy mistrů museli skousnout nevídaný debakl od francouzského Monaca, které postoupilo dál po výsledcích 3:1 a 4:0. Chuť si Young Boys mohli spravit v závěrečné fázi kvalifikačních bojů Evropské ligy, roli favorita ovšem absolutně nezvládli a po výsledcích 0:1 a 0:3 překvapivě podlehli ázerbájdžánskému Karabachu. Uvidíme, jak si parta okolo kapitána von Bergena povede letos, Šachtar rozhodně nebude snadným soupeřem.

    V rámci přípravy na nový ročník odehráli Young Boys čtyři utkání, z nichž dokázali uspět pouze v jednom případě, když poměrem 2:1 přemohli pražskou Spartu. Zároveň se Bernští zúčastnili čtyřčlenného turnaje s názvem Uhren Cup, po prohře na penalty s Mönchengladbachem a remíze s tureckým Galatasarayem se však umístili na poslední příčce. Vstup do švýcarské nejvyšší soutěže však Hütterově družině vyšel na jedničku, výhru nad St. Gallenem zařídili Bertone a Kubo.
    Na tiskové konferenci Paulo Fonseca nezapomněl vyzdvihnout kvality soupeře, nicméně potvrdil, že jednoznačným cílem Šachtaru je postup do základní skupiny Ligy mistrů.

     
    FK Šachtar Doněck

    S průběhem minulého ročníku museli být v Doněcku opravdu spokojeni. V ukrajinské nejvyšší soutěži sice Šachtar prohrál již tradiční souboj o první místo s kyjevským Dynamem. I přes to, že svého úhlavního rivala Doněčtí dvakrát porazili, v celkovém součtu na něj ztratili hned sedm bodů. Na ostatních frontách to však v podání oranžovo-černých bylo o poznání lepší, k triumfu v ukrajinském poháru přidal Šachtar i parádní úspěch v rámci Evropské ligy, kde i přes nelehký los dokráčel až do semifinále, kde mu stopku vystavil pozdější vítěz ze Sevilly.

    V letní přestávce došlo v klubovém vedení k jedné velice podstatné změně, po dlouhých dvanácti letech funkci hlavního trenéra opustil sedmdesátiletý Mircea Lucescu, jehož novou destinací se krátce nato stal petrohradský Zenit. Zkušeného lodivoda na lavičce Šachtaru nahradil Paulo Fonseca, který doposud trénoval jen v Portugalsku, kde mj. vedl i Porto nebo Bragu. Co se týče rošád v hráčském kádru, tu jedinou sledujeme pouze v útočných řadách. Doněck jakožto volný hráč opustil Oleksandr Hladkij, místo něhož by se o střílení branek měl starat jednatřicetiletý Jevhen Selezňov, který nejlepší léta své kariéry zažil v Dněpropetrovsku.

    Příprava pod novým koučem se Doněckým poměrně vydařila, z pěti zápasů Šachtar vyhrál tři, kromě jiného si připsal i skalp belgického Gentu. První soutěžní zápas nového ročníku však Fonsecovým svěřencům nevyšel podle představ, v ukrajinském Superpoháru parta okolo zkušeného kapitána Srny na pokutové kopy podlehla již zmíněnému Dynamu Kyjev. Nepříliš dobrou náladu si Doněck alespoň lehce vylepšil v pátek, kdy v prvním kole Premier Lihy poměrem 4:1 rozstřílel nováčka z Kirovohradu.
     
    Hezký úterní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Kvalifikační boje o postup do základních skupin Ligy mistrů se přehouply už do svého třetího předkola, v tomto podrobném online přenosu se společně zaměříme na utkání, v němž FK Šachtar Doněck přivítá BSC Young Boys Bern s Janem Lecjaksem v sestavě! Úvodní výkop je naplánován na 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. Bernard (Fred), 75. Selezňov (Stěpaněnko)

    Karty:   24. Vilotić (YBB), 70. Hoarau (YBB), 88. Bertone (YBB)   55. Vilotić (YBB)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:16.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Ordec, Kryvcov, Ismaily – Marlos, Fred, Stěpaněnko, Bernard – Eduardo (71. Selezňov), Taison (77. Dentinho)
    Náhradníci: Kanibolockij – Butko, Kučer, Selezňov, Dentinho, Wellington Nem, Kovalenko

    BSC Young Boys: Mvogo – Sutter (81. Hadergjonaj), Vilotić, Rochat, Lecjaks – Sulejmani (58. Wüthrich), Sanogo, Bertone, Ravet – Hoarau (C), Gerndt (49. Kubo)
    Náhradníci: Wölfli – Hadergjonaj, Frey, Gajić, Wüthrich, Kubo, Obexer

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Hessel Steegstra, Charles Schaap (všichni Nizozemsko)
    bahis siteleri