Souza – Martin 2:0 (kon.)
konec
João Souza
João Souza
2
7 6  
Andrej Martin
Andrej Martin
0
63 1  
sk Pátek 29.07.2016, 12:14Challenger Biella (antuka) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Vážení tenisoví priaznivci, vítam vás pri sledovaní zápasu, v ktorom sa stretnú brazílsky tenista João Souza a slovenský reprezentant Andrej Martin. V talianskom Piemonte, konkrétne v meste Biella, by sa zápas mal začať na pravé poludnie.

    JOÃO SOUZA

    João Souza neprežíva najlepšie obdobie svojej tenisovej kariéry. V tejto sezóne sa mu vôbec nedarí a aktuálne je až brazílskou štvorkou. V marci 2015 mu patrilo 69. miesto, no dnes sa nachádza o 108 miest nižšie. Na okruhu ATP odohral v tomto roku len deväť stretnutí a predstavuje sa prakticky len na challengeroch. Najlepší výsledok dosiahol v mexickom Leone, kde prehral až vo finále s Michaelom Berrerom. Brazílčan sa v talianskej Bielle predstavuje po prvýkrát a hneď pri svojom debute sa môže dostať do semifinále. V prvom kole si poradil po trojhodinovej dráme s Gianlucom Magerom a v druhom kole nečakane zdolal aj ďalšieho domáceho hráča, Pabla Lorenziho. V zápase proti aktuálnej svetovej 41-tke podal rodák zo Sao Paula veľmi dobrý výkon, až päťkrát získal servis súpera a po svojom prvom podaní vyhral 67% loptičiek.

    ANDREJ MARTIN

    Kým Brazílčan João Souza na tom nie je práve najlepšie, Andrej Martin len pred pár dňami dosiahol svoje kariérne maximum. Po vydarenom účinkovaní v chorvátskom Umagu, kde prehral až vo finále s Fabiom Fogninim, po prvýkrát nahliadol do elitnej svetovej stovky, čím si splnil svoj sen. Bratislavský rodák má na challenger v Bielle veľmi dobré spomienky, keďže tu v roku 2015 triumfoval. Andrej Martin je v poslednom období expertom na trojsetové zápasy. Predošlých 7 trojsetových duelov vyhral a vďaka tomu poslednému prešiel do štvrťfinále tohto turnaja. Včera si poradil s Viktorom Galovićom. Ten síce vyhral prvý set, ale následne získal už len päť gemov. Veľkou zbraňou Andreja Martina je kvalitný forhendový úder a využívanie brejkbalových šancí. V Bielle mal zatiaľ k dispozícii desať šancí na zisk brejku a využil ich až sedem.

    POTVRDÍ SLOVÁK ÚLOHU FAVORITA?

    Favoritom dnešného zápasu je slovenský tenista Andrej Martin. Ten má oveľa lepšiu formu a dúfam, že to aj potvrdí. Doposiaľ odohral s Joãom Souzom jeden vzájomný zápas. Sily si zmerali v januári tohto roka a v brazílskom Riu prehral domáci tenista jasne 2:6, 4:6. V prospech nášho tenistu by mohol hrať aj fakt, že mal viac času na regeneráciu a v prvých dvoch kolách strávil na kurte o hodinu a pol menej.
    Andrej Martin si v Taliansku užíva nádherné prostredie
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    15-0
    Dnešné stretnutie začal na podaní Andrej Martin. V prvej výmene ale posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru súpera.
     
    30-0
    João Souza získava aj druhý bod, keď opäť ťažil z nevynútenej chyby slovenského reprezentanta.
     
    30-15
    Andrej Martin sa po servise okamžite vydal na sieť a pekným bekhendovým volejom ukončil výmenu vo svoj prospech.
     
    40-15
    Slovenský tenista posielal loptičku len do siete, a tak hneď v úvodnom geme bude čeliť dvom brejkbalom svojho brazílskeho súpera.
     
    40-30
    João Souza prvú šancu na zisk brejku nevyužil. Sám sa totiž dopustil nevynútenej chyby, keď loptičku poslal za základnú čiaru.
     
    40-40
    Slovenský tenista ťažkú situáciu ustál na výbornú. Odvracia aj druhý brejkbal, hoci mu opäť pomohla chyba jeho súpera.
     
    40-A
    João Souza mal vo výmene prevahu. Rozbehal si svojho súpera a následne sa vydal na sieť. Jednoduchý volej ale poslal len do siete.
     
    0:1
    Andrej Martin nakoniec získava úvodnú hru dnešného zápasu. V poslednej výmene si pomohol priamym bodom z podania a dostáva sa do tesného vedenia.
     
    15-0
    Škoda. João Souza musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no slovenský tenista opäť poslal loptičku do outu. Andrej Martin má zatiaľ problém s dĺžkou úderov.
     
    30-0
    João Souza opäť získal bod po chybe svojho súpera. Pri svojom podaní tak ide do nádejného vedenia.
     
    40-0
    Absolútne nepodarený gem v podaní Andreja Martina. Tretia nevynútená chyba v rade znamená tri gembaly pre Joãoa Souzu.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. João Souza chcel výmenu zakončiť víťazným úderom z forhendu, no loptičku poslal vedľa postrannej čiary.
     
    40-30
    Druhý víťazný úder v podaní Andreja Martina. Pekne si obišiel loptičku a z forhendovej strany ju poslal presne do rohu kurtu. João Souza má ešte jeden gembal.
     
    40-40
    Máme tu zhodu. Andrej Martin sa poriadne oprel do returnu a súperovi nedal absolútne žiadnu šancu. Krásny víťazný úder nášho hráča.
     
    A-40
    To je škoda. Andrej Martin mal veľkú šancu ukončiť výmenu, ale z forhendovej strany poslal loptičku mimo priestoru kurtu. João Souza tak má výhodu.
     
    40-40
    Druhá hra zápasu ešte nekončí. João Souza si nabehol na sieť, no rutinný volej poslal opäť len do siete. Brazílčan je zatiaľ na sieti neúspešný.
     
    A-40
    João Souza má k dispozícii ďalšiu výhodu. Úder slovenského tenistu skončil iba v polovici siete.
     
    40-40
    Nepoučiteľný João Souza. Opäť išiel na sieť, no už po tretíkrát neuspel. Tentokrát ale treba vyzdvihnúť kvalitné obhodenie Andreja Martina.
     
    A-40
    Andrej Martin sa ani teraz nedostal k brejkbalu. Loptička z jeho rakety totiž skončila až za základnou čiarou. João Souza má tak opäť výhodu.
     
    40-40
    Brazílsky tenista sa snažil zmeniť rytmus výmeny. Skrátil hru, no svoj úder nasmeroval len do siete.
     
    A-40
    V dôležitý moment si João Souza pomáha priamym bodom z podania a na svojej strane má tak ďalšiu výhodu.
     
    40-40
    Parádny return v podaní Andreja Martina. Ten z forhendovej strany zahral víťazný úder a opäť skóre druhého gemu upravuje na zhodu.
     
    A-40
    Andrej Martin nevyužil svoju šancu. Po kratšom údere súpera posiela loptičku len do polovice siete.
     
    1:1
    João Souza takisto zvládol ťažký gem pri svojom podaní. Druhú hru nakoniec ukončil svojim premiérovým esom v dnešnom zápase.
     
    0-15
    Andrej Martin začína pri svojom podaní veľmi dobre. Priamym bodom z podania sa dostáva do vedenia.
     
    0-30
    João Souza si nedostatočne odskočil od loptičky. Dostal sa tak do náročnej pozície a následne ju poslal len do siete.
     
    0-40
    Andrej Martin teraz hrá veľmi suverénne. Dobre podáva a vďaka tomu má tri šance na to, aby si udržal svoj servis.
     
    15-40
    João Souza to teraz zahral veľmi pekne. Kvalitným returnom zatlačil súpera a výmenu zakončil víťazným úderom z forhendovej strany.
     
    30-40
    Tak žeby sme boli svedkami ďalších problémov pri podaní? Andrej Martin poslal loptičku len do siete, a tak má už len jeden gembal.
     
    1:2
    João Souza sa snažil prelobovať nášho tenistu, no z jeho rakety skončila loptička tesne za základnou čiarou. Andrej Martin si tak udržal podanie a opäť ide do vedenia.
     
    15-0
    João Souza tentokrát skrátil hru výborne a zaslúžene tak získava loptičku na svoje konto. Andrej Martin bol v tomto prípade bez šance.
     
    30-0
    João Souza predviedol svoje druhé eso v zápase. Podanie na T-čko náš hráč zrejme nečakal.
     
    40-0
    Andrej Martin posiela loptičku len do siete. Brazílsky tenista tak môže získať štvrtý gem bez straty jedinej loptičky.
     
    2:2
    Čistá hra je na svete. Andrej Martin dnes bojuje nielen proti svojmu súperovi, ale aj s dĺžkou svojich úderov. Loptička opäť skončila v oute.
     
    15-0
    Piaty gem prvého setu otvára nevynútená chyba v podaní slovenského tenistu. Ten je z doterajšieho priebehu zápasu mierne frustrovaný.
     
    15-15
    Následne si ale Andrej Martin pomohol priamym bodom z podania a vyrovnáva skóre pri svojom servise.
     
    15-30
    Rodák z Bratislavy bol vo výmene oveľa aktívnejší, tlačil to súperovi do forhendovej strany a napokon sa dočkal aj jeho chyby.
     
    30-30
    João Souza poslal loptičku priamo na bočnú čiaru. Krásny víťazný úder upravuje skóre na 30:30 pri podaní slovenského hráča.
     
    30-40
    Víťazný úder vie zahrať aj Andrej Martin. Tentokrát poslal loptičku na druhú stranu z bekhendovej strany a má jeden gembal.
     
    40-40
    João Souza si pomohol kvalitným returnom pod nohy, následne si nabehol na sieť a donútil svojho súpera poslať loptičku len do siete.
     
    40-A
    Výhoda putuje na konto slovenského hráča Andreja Martina. João Souza totiž poslal loptičku len do siete.
     
    2:3
    Andrej Martin opäť drží svoje podanie. V závere gemu mu k tomu výrazne pomohol João Souza, ktorý dvakrát za sebou poslal jednoduchý úder do siete.
     
    15-0
    João Souza to spravil veľmi pekne. Svoju pozíciu si dokonale pripravil a na sieti už nemal problém zahrať víťazný forhendový volej.
     
    15-15
    João Souza tento raz chybuje. Po servise sa snažil zahrať víťazný úder po čiare, no loptička napokon skončila vedľa postrannej čiary.
     
    30-15
    Andrej Martin vôbec nezvládol svoj forhendový úder a svojmu súperovi doslova daruje zisk bodu.
     
    40-15
    João Souza nepripúšťa vážnejšie komplikácie a k dispozícii má dve šance na potvrdenie svojho podania.
     
    40-30
    Brazílčan má k dispozícii už len jeden gembal. V predošlej výmene totiž poslal loptičku len do polovice siete.
     
    40-40
    A ďalšia nevynútená chyba v podaní brazilského tenistka. João Souza tak sám upravuje skóre šiesteho gemu na zhodu.
     
    A-40
    Veľká chyba Andreja Martina. Ten mal už niekoľko šancí vypracovať si brejkbal, no zakaždým sa v dôležitom okamihu previnil nevynútenou chybou.
     
    40-40
    Zbytočnú chybu ale robí aj João Souza. Ten spravil svoju prvú dvojchybu v zápase, a tak si sám komplikuje život.
     
    A-40
    Brazílčana tento raz treba pochváliť. Poriadne búšil do slovenského tenistu, ktorý sa napokon jeho tlaku nedokázal ubrániť.
     
    3:3
    Taktika servis-volej priniesla brazílskemu tenistovi úspech. Ten tak vyrovnáva stav prvého setu na 3:3. O malú chvíľu pôjde podávať Andrej Martin.
     
    0-15
    Andrej Martin začína pri svojom podaní dobre. Priamym bodom z podania sa v dôležitom siedmom geme dostal do vedenia.
     
    0-30
    Následne prichádza aj nevynútená chyba zo strany súpera. João Souza posiela loptičku len do siete.
     
    0-40
    Vyzerá to na bezproblémový gem. Andrejovi Martinovi pomáhajú najmä chyby súpera a k dispozícii má tri šance na ukončenie gemu.
     
    3:4
    Podarilo sa. Andrej Martin čistou hrou drží svoje podanie a opäť ide do vedenia. Do koncovky prvého setu tak vstupuje v lepšej pozícii.
     
    0-15
    João Souza podáva s novými loptičkami. Tie ale zatiaľ priniesli skôr šťastie Andrejovi Martinovi, ktorý po peknom voleji na sieti získava bod.
     
    0-30
    Skvelé! Andrej Martin z ťažkej pozície vytiahol parádny forhendový úder, ktorým obhodil svojho súpera na sieti.
     
    15-30
    João Souza ale v ten správny moment vytiahol kvalitné podanie, ktoré bolo základnom úspechu v tejto výmene.
     
    30-30
    V prospech Brazílčana rozhodli milimetre. Return Andreja Martina predsa len skončil tesne v oute, čo potvrdil aj hlavný rozhodca zápasu.
     
    30-40
    João Souza opäť neuspel na sieti, a tak bude musieť čeliť brejkbalu súpera. Pripomínam, že Andrej Martin je expert vo využívaní týchto šancí.
     
    40-40
    João Souza si opäť pomohol kvalitným servisom. Andrej Martin nemal šancu reagovať a bojovať o zisku brejku.
     
    40-A
    Páska teraz stála na strane slovenského tenistu a loptičku poslala tesne na druhú stranu kurtu. Martin tak získava bod na svoju stranu a má ďalší brejkbal.
     
    40-40
    João Souza predviedol super servis s vysokým odskokom. Andrej Martin síce vrátil loptičku na druhú stranu, no João Souza následne zahral jednoduchý volej.
     
    A-40
    Andrej Martin si neporadil s loptičkou, ktorá sa tesne pred ním odrazila od čiary. João Souza tak získava výhodu na svoju stranu.
     
    4:4
    João Souza ustál náročnú situáciu a drží svoje podanie aj po štvrtýkrát v dnešnom zápase. Andrej Martin mal dve šance na brejk, ale nevyužil ich.
     
    0-15
    Andrej Martin si na úvod gemu už tradične pomáha priamym bodom z podania.
     
    0-30
    João Souza pomáha svojmu súperovi nevynútenou chybou. Loptičku znova posiela len do siete.
     
    15-30
    Následne ale chybuje aj Andrej Martin, ktorý svoj úder nasmeroval až za základnú čiaru.
     
    15-40
    Andrej Martin bol teraz na sieti nepriestrelný a získava loptičku na svoju stranu. K dispozícii má tak dve šance na zisk servisu.
     
    4:5
    Andrej Martin aj piatykrát v zápase drží svoje podanie. Bude to teda João Souza, kto bude musieť podávať na udržanie v prvom sete.
     
    0-15
    João Souza nezačína vôbec dobre. V snahe zahrať víťazný úder z forhendovej strany posiela loptičku len do siete.
     
    15-15
    Andrej Martin ale pomáha svojmu súperovi zbytočnou nevynútenou chybou. Loptičku trafil len rámom rakety.
     
    30-15
    Return slovenského tenistu sa do kurtu tesne nevošiel. João Souza tak otáča vývoj desiateho gemu vo svoj prospech.
     
    30-30
    Táto hra je zatiaľ o chybách. Teraz sa jej dopustil brazílsky tenista, a tak Andrej Martin potrebuje k zisku prvého setu už len dve loptičky.
     
    30-40
    Tak tento úder brazilskému tenistovi absolútne nevyšiel. Loptička skončila ďaleko v oute, a tak má Andrej Martin k dispozícii jeden setbal.
     
    40-40
    João Souza zvolil taktiku servis volej a urobil dobre. Výmenu ukončil víťazným úderom na sieti a prvý set tak pokračuje ďalej.
     
    A-40
    João Souza si pomáha priamym bodom z podania a má veľkú šancu opäť vyrovnať skóre úvodného dejstva.
     
    40-40
    Andrej Martin uspel pri výmene na sieti, a tak opäť potrebuje len dve loptičky na víťazstvo v prvom sete.
     
    A-40
    Eso z druhého podania! João Souza teraz zariskoval, no vyšlo mu to dokonale. Setbal sa odkladá, výhoda putuje na konto Brazílčana.
     
    5:5
    Je vyrovnané! João Souza zvládol náročnú situáciu, odvrátil jeden setbal nášho tenistu a získava piaty gem v prvom sete.
     
    0-15
    Andrej Martin zatlačil svojho súpera a výmenu zakončil forhendovým víťazným úderom.
     
    15-15
    Slovenský tenista chcel skrátiť hru, no loptičku poslal tesne vedľa postrannej čiary.
     
    15-30
    Zbytočnou nevynútenou chybou sa ale zaskvel aj João Souza. Jeho úder patril do kategórie veľmi, veľmi nepodarených.
     
    30-30
    Andrej Martin pri snahe o krížny víťazný úder posiela loptičku tesne do outu. Svojho súpera tak približuje na dosah brejkbalu.
     
    30-40
    V správny čas si bratislavský rodák pomáha priamym bodom z podania a na svoju stranu získava gembal.
     
    5:6
    João Souza skrátil hru, no jeho úmysel slovenský tenista dokonale prečítal a ukončuje jedenástu hru prvého setu. Brazílčan opäť bude podávať na udržanie.
     
    15-0
    João Souza využil kratšieho úderu slovenského súpera, účinne skrátil hru a na svoje konto získava úvodný bodík.
     
    15-15
    Andrej Martin poslal svoj úder presne na základnú čiaru. Loptička sa samozrejme trošku inak odrazila, čo nečakal ani skúsený João Souza.
     
    30-15
    Brazílsky tenista si pomáha priamym bodom z podania.
     
    40-15
    A ďalší priamy bod zo servisu. Andrej Martin posiela loptičku len do siete, a tak to vyzerá na dramatický tiebreak.
     
    40-30
    João Souza robí zbytočnú nevynútenú chybu z forhendovej strany. Podarí sa nášmu tenistovi vyrovnať skóre dvanástej hry na zhodu?
     
    6:6
    Nepodarilo sa, tiebreak je realitou! Andrej Martin poslal loptičku len do outu, a tak o osude prvého dejstva rozhodne až skrátená hra.
     
    1-0
    João Souza začína skvele. Andrej Martin sa po podaní okamžite vydal na sieť, no loptička spadla presne pod jeho nohy a on nedokázal dostatočne reagovať.
     
    1-1
    Andrej Martin si ale berie minibrejk naspäť. João Souza zvolil prechod na sieť, no slovenský hráč ho pekným úderom po čiare prehodil.
     
    2-1
    Andrej Martin sa pokúsil o skrátenie hry, no tento zámer mu vôbec nevyšiel. Do vedenia tak ide opäť brazílsky hráč.
     
    3-1
    Ajaj, toto Andrej Martin poriadne pokazil. Pekne si vypracoval pozíciu, ale rutinný volej nad hlavou poslal len do siete.
     
    4-1
    Toto je už veľmi nepríjemný stav! Andrej Martin nezvládol ani jedno svoje podanie. V predošlej výmene poslal loptičku len do polovice siete.
     
    5-1
    Nevyzerá to vôbec dobre. João Souza bol síce možno meter za základnou čiarou, no napriek tomu vykúzlil parádny víťazný úder z forhendu.
     
    5-2
    Dvojchyba v podaní brazílskeho tenistu. João Souza stráca jeden minibrejk, no napriek tomu je stále bližšie k zisku prvého setu.
     
    5-3
    Na konci dlhej výmeny sa teší Andrej Martin, pretože úder jeho súpera skončil len na páske. Ešte raz pôjde slovenský hráč podávať.
     
    6-3
    Bohužiaľ, slovenský tenista posiela loptičku len do outu. João Souza má tak k dispozícii tri setbaly!
     
    7:6
    Prvý set je minulosťou. Andrej Martin doplatil na vysoký počet nevynútených chýb, nevyužil ani jeden z trojice brejkbalov a úvodný set napokon prehráva v skrátenej hre.
     
    0-15
    Po menšej prestávke otvoril druhé dejstvo na podaní João Souza. Lepšie ale začína slovenský tenista, ktorý ťaží z nevynútenej chyby súpera.
     
    0-30
    A ďalšia nevynútená chyba v podaní brazílskeho tenistu. Andrej Martin má tak veľkú šancu vypracovať si brejkbaly.
     
    15-30
    João Souza kontruje dobrým servisom a následným forhendovým úderom, ktorý má prívlastok víťazný.
     
    30-30
    Andrej Martin sa na seba hnevá a má aj prečo. Loptičku zbytočne poslal len do siete, a tak stráca svoj náskok.
     
    30-40
    João Souza druhýkrát v tomto geme chcel zahrať víťazný úder po čiare, no druhýkrát poslal loptičku tesne do outu. Andrej Martin tak má šancu na brejk.
     
    40-40
    João Souza kontruje tým najlepším možným spôsobom. Zaznamenáva svoje tretie eso a upravuje stav na zhodu.
     
    A-40
    Andrej Martin poslal loptičku len do outu. Jeho dnešný výkon rozhodne nepatrí medzi najpodarenejšie.
     
    40-40
    Andrej Martin mal teraz šťastie. Jeho return dopadol presne na čiaru a následne sa dočkal aj nevynútenej chyby súpera.
     
    A-40
    João Souza odvracia hrozbu brejkbalu svojim štvrtým esom v zápase, a tak má k dispozícii jeden gembal.
     
    1:0
    Prvá hra je skončená. João Souza si pomohol kvalitným servisom a dostáva sa do tesného vedenia. Andrej Martin je poriadne frustrovaný.
     
    0-15
    Andrejovi Martinovi pomáha chyba jeho súpera, ktorý poslal loptičku ďaleko za základnú čiaru.
     
    0-30
    Podobný moment ako spred niekoľkých sekúnd. João Souza poriadne prestrelil priestor dvorca.
     
    0-40
    João Souza si zobral novú raketu, ale ani to mu nepomohlo. Loptičku poslal len do siete a svojmu súperovi doslova daruje tri gembaly.
     
    1:1
    Poriadne odfláknutý gem zo strany brazílskeho hráča. Verme, že čistá hra nakopne Andreja Martina k obratu v dnešnom dueli.
     
    0-15
    João Souza pokračuje ďalšou nevynútenou chybou. Loptička skončila v oute, čo koniec-koncov potvrdil aj hlavný rozhodca.
     
    15-15
    Teraz to ale João Souza spravil oveľa lepšie a výmenu ukončil razantným smečom pri sieti.
     
    15-30
    João Souza nie je vo svojej koži. Kopí jednu chybu za druhou, čo by slovenský tenista mal okamžite využiť.
     
    30-30
    To snáď nie, Andrej Martin chcel skrátiť hru, no jeho pokus o prekvapujúci stop ball bol priam tragický.
     
    40-30
    João Souza otáča priebeh tretieho gemu a vďaka dobrému forhendovému úderu po čiare má k dispozícii jeden gembal.
     
    2:1
    Brazílsky tenista drží svoje podanie. Tretí gem ukončuje svojim piatym esom v zápase. Zatiaľ to skutočne nie je reklama na tenis, no João Souza môže byť oveľa spokojnejší.
     
    0-15
    Andrej Martin začína priamym bodom z podania. Treba ale uznať, že return João Souzu skončil len tesne v oute.
     
    15-15
    João Souza to spravil veľmi dobre, prešiel si na sieť a precíznym volejom ukončil výmenu vo svoj prospech.
     
    30-15
    Prvá dvojchyba Andreja Martina v dnešnom zápase. Bratislavčan sa pri svojom servise dostáva do problémov.
     
    30-30
    Andrej Martin mohol výmenu zakončiť aj skôr, no to nič nemení na tom, že vďaka víťaznému voleju získava bod.
     
    40-30
    Andrej Martin posiela loptičku len do siete. Brazílčan má šancu získať možno rozhodujúci brejk zápasu.
     
    40-40
    Andrej Martin sa drží v tomto geme a odvracia brejkbal. Vytrvalo búšil do svojho súpera a napokon sa dočkal jeho chyby.
     
    A-40
    Bohužiaľ, João Souza má k dispozícii ďalšiu šancu na prelomenie servisu. Andrej Martin totiž nasmeroval loptičku len za základnú čiaru.
     
    3:1
    Tak toto je zlé! Andrej Martin trafil loptičku len rámom rakety a jeho úder skôr pripomínal bajzbalový home run ako tenisový úder. V zápase tak vidíme prvú stratu podania.
     
    15-0
    João Souza dokázal dobehnúť kratší úder súpera a výmenu zakončil krížnym bekhendovým úderom.
     
    30-0
    Od začiatku zápasu má Andrej Martin problém s dĺžkou svojich úderov. Potvrdil to aj teraz, keď return poslal za základnú čiaru.
     
    40-0
    Brazílčana predchádzajúca hra výrazne povzbudila a predvádza veľmi dobrú hru. Má tri gembalové šance.
     
    40-15
    Čistá hra z toho napokon nebude. Táto dvojchyba ale brazílskeho hráča príliš mrzieť nemusí.
     
    4:1
    João Souza potvrdil predchádzajúci brejk a v druhom sete sa dostáva do komfortného vedenia. Andrej Martin ale ešte určite bude bojovať.
     
    15-0
    Andrej Martin nezačína najlepšie a svoj forhendový úder posiela len do siete.
     
    30-0
    João Souza získava aj druhý bod pri podaní slovenského tenistu. Opäť ťažil z chyby svojho súpera.
     
    30-15
    Tri brejkbaly z toho napokon pre brazílskeho tenistu nebudú. Andrej Martin si totiž pomohol priamym bodom z podania.
     
    30-30
    Pekným bekhendovým víťazným úderom sa zaskvel Andrej Martin. Vďaka nemu tak vyrovnáva stav šiesteho gemu.
     
    40-30
    João Souza má po chybe slovenského tenistu výhodu brejkbalu. Pokiaľ ho potvrdí, pôjde podávať na víťazstvo v dnešnom zápase.
     
    5:1
    Andrej Martin zrejme definitívne pochoval svoje šance na víťazstvo druhou dvojchybou v zápase! João Souza ide podávať na víťazstvo v dueli.
     
    15-0
    Pár minút sa nehralo. João Souza sa sťažoval u hlavného rozhodcu, no nevedno na čo. Každopádne po krátkej pauze získava loptičku práve Brazílčan.
     
    30-0
    Andrej Martin poslal svoj return za základnú čiaru. João Souza je blízko k postupu do semifinále turnaja.
     
    40-0
    Brazílsky tenista má k dispozícii tri mečbaly. Andrej Martin už pôsobí odovzdane a dnešný duel s najväčšou pravdepodobnosťou prehrá.
     
    6:1
    Je dobojované! João Souza postupuje v talianskej Bielle do semifinále. V druhom sete mal jasne navrch a slovenskému tenistovi nedal šancu. V zápase víťazí po setoch 7:6 a 6:1.
     
    Koniec zápasu
     
    Dnešný zápas Andrejovi Martinovi vôbec nevyšiel. Bratislavčan nenadviazal na výborné výkony z Davis Cupu, respektíve Umagu. V talianskej Bielle minuloročný titul neobháji, pretože vo štvrťfinále prehral s brazílskym tenistom Joãom Souzom v dvoch setoch. Slovák v zápase zahral množstvo nevynútených chýb a práve kvôli tomu odchádza z kurtu ako porazený. Naopak, João Souza postupuje do semifinále, kde ho čaká lepší z dvojice Enrique Lopez-Perez – Federico Gaio. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (14:23:14)

    Miroslav Kováčik

    Čas utkání: 2:00

    2. set: 0:34

    Souza Martin
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    27 80 66 16
    Nejdelší série získaných bodů
    5 6 6 5
    Setboly
    1 2 1 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:17 0:56 0:33 0:10
    Esa **
    3 6 1 0
    Dvojchyby **
    1 3 2 2
    Udržená podání
    4 / 4
    100 %
    10 / 10
    100 %
    7 / 9
    78 %
    1 / 3
    33 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 1
    100 %
    4 / 4
    100 %
    3 / 5
    60 %
    1 / 3
    33 %
    Body při vlastním podání
    18 / 25
    72 %
    56 / 86
    65 %
    36 / 60
    60 %
    9 / 18
    50 %
    Body po 1. podání *
    40 / 52
    77 %
    25 / 39
    64 %
    Body po 2. podání *
    16 / 34
    47 %
    11 / 21
    52 %
    Úspěšnost 1. podání *
    52 / 86
    60 %
    39 / 60
    65 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 3
    67 %
    2 / 5
    40 %
    0 / 4
    0 %
    0 / 1
    0 %
    Body při soupeřově podání
    9 / 18
    50 %
    24 / 60
    40 %
    30 / 86
    35 %
    7 / 25
    28 %
    Body po příjmu 1. podání *
    14 / 39
    36 %
    12 / 52
    23 %
    Body po příjmu 2. podání *
    10 / 21
    48 %
    18 / 34
    53 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    João Souza
    Stát: Brazílie
    Datum narození: 27.05.1988
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 193 cm
    Váha: 88 kg

    Andrej Martin
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 20.09.1989
    Věk: 34 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 72 kg
    bahis siteleri