Mouscron – Anderlecht 1:2 (kon.) | Waregem – Eupen 3:0 (kon.) | Sint-Truiden – Lokeren 1:0 (kon.)
Charleroi – Waasland-Beveren 1:0 (kon.)
konec
Sporting Charleroi
1:0 (0:0)
Waasland-Beveren
Sobota 30.07.2016, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Už za pár hodin se na Vás ale těším u přenosu z utkání LiverpoolAC Milán! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (22:28:13)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:6.
     
    Je dobojováno! Sporting Charleroi po infarktovém závěru poráží Waasland nejtěsnějším možným způsobem a připisuje si do ligové tabulky první tři body! V prvním poločase se oba týmy spíše oťukávaly, o něco více ze hry měli hosté, ale jejich největší šanci zlikvidoval reflexivním zákrokem Mandanda! Ve druhém poločase převzali iniciativu domácí hráči, ale šance dlouho nepřicházely. Vše podstatné se odehrálo až v poslední čtvrthodince. Rozhodčí ani v jednom ze sporných momentů nenařídil pokutový kop. Dvě minuty před koncem uviděl za zbytečný zkrat červenou kartu N´Ganga! Sporting i přes početní nevýhodu pokračoval v útočení a v poslední minutě nastavení dopravil míč do sítě Steeven Willems!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Steeven WILLEMS - 1:0
     
    90+3
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností! Domácí i v početní nevýhodě v poslední minutě nastavení rozhodují o svém vítězství! Sporting zahrával standardní situaci. Centrovaný míč sice nejprve zasáhl jeden z obránců, ale kulatý nesmysl se odrazil k noze STEEVENA WILLEMSE, jež jej nekompromisní bombou napálil do sítě!
     
    90+2
    Střídání v týmu KV Red Star Waasland: ze hřiště odchází Marquet, přichází Nys.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Bez zápisku na seznamu hříšníků dnes nebude ani střídající Cerigioni. Hostující fotbalista dostává žlutou kartu za ostrý skluz.
     
    89
    Domácí i přes početní nevýhodu stále kombinují s míčem na polovině Waaslandu. Sporting si dokonce vypracoval další standardku. Hosté se bez větších potíží ubránili.
     
    88
    A pozor! Červená se, červená! Obránce N´Ganga vletěl do jednoho ze soubojů jako utržený ze řetězu a za nehezký zákrok si vykoledoval červenou kartu!
     
    87
    Sporting zahrával další rohový kop. Obrana sice napoprvé odvrátila míč pouze na hranici šestnáctky, kde byl připravený Ninis, ale středopolař Sportingu nedokázal vypálit.
     
    86
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Fall, přichází Ferber.
     
    85
    Domácí převzali veškerou iniciativu co se týče ofenzivy a zavalují Waasland jedním útokem za druhým. Obrana hostů nyní odvrátila centr z pravé strany do zámezí.
     
    84
    Další pád v pokutovém území Waaslandu! Tentokrát se k zemi poroučel střídající Bedia. Nutno říci, že mu pomohlo podklouznutí a ne zákrok obránce.
     
    83
    Sporting zahrával standardní situaci. Exekuce se chopil Tainmont. Centr domácího útočníka nabral opačnou faleš a namířil si to přímo do rukavic připraveného Gobleta.
     
    82
    N´Ganga se vydal podpořit ofenzivu domácího celku. Ihned po převzetí míče se mu pod nohy vrhl obětavý obránce, jež mu dobře načasovaným skluzem odpálil míč do zámezí.
     
    81
    I domácí celek už zkouší hlavně dlouhé míče za obranu soupeře. Na jeden z nich si na hranici pokutového území počkal brankář Goblet a s přehledem schoval balón do rukavic.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90+3. Willems

    Karty:   72. Tainmont (CHL) – 61. Jans (WAS), 90. Cerigioni (WAS)   88. N´Ganga (CHL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:6.
    Sporting Charleroi: Mandanda – Mata, Martos, Willems, N´Ganga – Saglik (71. Baume), Ninis, Diandy – Fall (86. Ferber), Pollet (68. Bedia), Tainmont
    Náhradníci: Boulenger, Benavente, Baume, Bakar, Dessoleil, Ferber, Bedia

    Waasland-Beveren: Goblet – Jans, Buatu, Camacho, de Schutter – Vanzo (70. Cerigioni), Seck, Marquet (90+2. Nys), Ampomah (80. Cools) – Schrijvers, Gano
    Náhradníci: Henkinet, Moren, Cerigioni, Orye, Caufriez, Cools, Nys

    Rozhodčí: Boucaut – Meers, Lemaire
    bahis siteleri