Kazaň – Perm 0:0 (kon.) | FK Krasnodar – Tomsk 3:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
0:0 (0:0)
FK Amkar Perm
Pondělí 01.08.2016, 18:30 • Kazan Arena, Kazaň. Kapacita: 45,105 diváků. • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Užijte si zbytek pondělního večera a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (20:32:39)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:18.
     
    Máme za sebou dohrávku prvního kola ruské nejvyšší soutěže mezi týmy FC Rubin Kazaň a FK Amkar Perm.

    Oba celky se rozešly smírně po remíze 0:0. Zápas nenabídl mnoho zajímavých momentů, ty nejzajímavější se udály v prvním dějství. Oba celky měly několik větších šancí, útočník Kanunnikov dostal červenou kartu a tím výčet zajímavých situací skončil.

    Ve druhé polovině byli oba dnešní soupeři poměrně vyrovnaní, Perm nedokázal využít téměř hodinovou přesilovku a naopak se v závěru ještě mohl strachovat o výsledek. Remíza je zasloužená pro oba celky, Kazaň bude mít po prvním poločasu z bodu možná větší radost než soupeř.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V sámem závěru obdržel žlutou kartu Salugin, který se snažil v blízkosti obránce Sáncheze vymodlit penaltu. Rozhodčí Vilkov však celou situaci dobře viděl.
     
    90+3
    Hostující záložník Komolov se snažil procpat míč z levé strany před branku, jeho centr však opustil hrací plochu a tak se bude odkopávat od brány Rubinu.
     
    90+2
    Domácímu Rubinu se po levém křídle podařilo proniknout až do vápna hostí. Tam si však Caktašovu přihrávku nedokázal najít nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    90+1
    Hosté se usadili okolo vápna Permu.Centr z pravé strany proletěl až do vápna, ale ani jeden z hráčů Permu ho nedokázal zasáhnout, ačkoliv jak Komolov, tak Ogude byli naprosto volní.
     
    90
    V samém závěru řádné hrací doby uvidíme rohový kop Rubinu. Jeho exekuci si vezme na starost domácí záložník Karadeniz.
     
    89
    Karadeniz se na levé straně sám uvolnil a poslal pěkný centr do vápna. K němu se však naštěstí pro Perm dostal jako první Selichov, který tak celou akci ukončil.
     
    88
    Oba celky už utkání prakticky jen dohrávají, což se rozhodně nelíbí fanouškům v ochozech. Ti dávají svou nespokojenost najevo.
     
    87
    Hostující Idowu se snažil poslat centr do vápna, jeho pokus však dokázala zablokovat domácí obrana a tak ani tentokráte hosté neudeří.
     
    86
    Poslední střídání v dnešním utkání. Ze hry je stažen záložník Rubinu Ozdojev, na hrací ploše jej na poslední minutky nahradí Kambolov.
     
    85
    Ke střele z otočky se dostal hostující Komolov, jeho pokus se však nevešel mezi tři tyče a skončil pouze za bránou domácího týmu. Odkop od brány má na starost Ryžikov.
     
    84
    Fotbalisté Permu jsou opět usazeni kolem půlící čáry a kombinují mezi svými obránci. Rubin, který hraje v deseti, se pochopitelně nikam nežene.
     
    83
    Na pravém křídle se k míči dostali hráči Permu, po jejich obrovském nedorozumění se ale hnali do útoku domácí. Jejich postup zabrzdil faul Karadenize.
     
    82
    Po tvrdém střetu u levé lajny zůstává na zemi obránce domácích Nabiullin. Rozhodčí však nesignalizuje, že by potřeboval domácí bek ošetřit a tak se zřejmě za pár chvil bude pokračovat ve hře.
     
    81
    S blížícím se koncem utkání se hráči obou týmů snaží spíše udržet čisté konto, než aby se snažili rozhodnout zápas. Opět můžeme sledovat dlouho kombinaci mezi obránci hostujícího celku.
     
    80
    Zanev poslal prudký přízemní centr z levé strany, k nikomu v bílém se však míč nedostal díky včasnému odkopu obránce Burlaka, který odehrál míč na aut.
     
    79
    Hráči domácího Rubinu kombinují na vlastní polovině a do útoku se příliš nehrnou. Perm vyčkává na polovině hřiště.
     
    78
    Na hřišti se objevil hostující Balanovič, který nahradil ukrajinského útočníka Šyndera. Perm tak vyčerpal všechny tři možnosti střídání.
     
    77
    Hráči Rubinu jsou i v desíti lidech nebezpečným soupeřem. Do další akce se hnal Karadeniz, ale míč ho neposlechl a tak jeho akce dlouho netrvala.
     
    76
    Komolov zahrával standardní situaci z levé straně. K jeho centru se dral Ogude, na Komolovův míč byl nakonec ale krátký a odkopávat od brány tak bude Ryžikov.
     
    75
    Hosté se dostali až k vápnu soupeře, Gol však akci zbytečně pozdržel a ve finále byl od míče odstaven domácími obránci.
     
    74
    Domácí hráči se snažili projít středem hřiště, jejich kombinace však končí na špatné přihrávce Caktaše, který nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů.
    72. Karadeniz a jeho přímý kop
     
    72
    Sám faulovaný Karadeniz se ujal exekuce volného přímého kopu, jeho dělovka k pravé tyči zaměstnala Selichova, ten si s ní však dokázal poradit.
     
    71
    Perm se odhodlal k dalšímu střídání. Ze hry je stažen norský útočník Anene, na hrací ploše jej nahradil Salugin.
     
    71
    Domácí Karadeniz se snažil projít středem hřiště, což se mu i podařilo. Dobrých pět metrů za vápnem získal pro svůj tým zajímavou standardní situaci.
     
    69
    Po střetu ve středu hřiště dostal žlutou kartu hostující Šynder, který se nešetrně opřel ve vzduchu do jednoho z hráčů Rubinu.
     
    68
    A máme tu opět další střídání. Ze hry je stažen Samuel, na hrací ploše jej nahradí jiný španělský hráč, Ruben Rochina.
     
    67
    Domácí se snažili projít podél levé lajny, průnik Ustinova však neměl dlouhého trvání a nebyl úspěšný.
     
    66
    První střídání vidíme také na druhé straně. Ze hry je stažen Gigolajev, nahradil jej Miljković.
     
    66
    Hosté se snažili o rychlý protiútok, ze kterého mohli udeřit! Šynder nacentroval z levé strany do vápna, nabíhající Ogude však nedokázal zamířit mezi tyče.
     
    65
    Domácí fotbalisté se dostali k možnosti zahrávat další rohový kop. Jeho exekuci si vzal na starost Caktaš a přesným centrem našel opět Jonathase. Ani tentokrát však brazilský útočník bránu netrefil.
     
    63
    Dlouhý výkop hostujícího brankáře hledal Aneneho, ten však byl proti dvou obráncům ve vzduchu poměrně bezmocný a snadno o míč přišel.
     
    62
    Hostující hráči se snažili proniknout do vápna Rubinu z levé strany, pas na Komolova byl však příliš dlouhý a doputoval až za bránu Permu. Odkopávat tak bude Selichov.
    61. Jonathas hlavičkoval nad bránu
     
    61
    Karadeniz si vzal míč na vlastní polovině a vyvezl jej přes půl hřiště k vápnu Permu. Tam našel přesným centrem hlavu Jonathase, ten ale nedokázal míč lépe usměrnit a bránu jen přestřelil.
     
    60
    Ryžikov musel rychle z brány ven, aby zabránil úniku domácího Zaneva. Naštěstí pro Rubin to stihl včas a Perm tak svou šanci nezužitkoval.
     
    59
    Na hranici vápna se uvolnil hostující Komolov, který hraje dnes velmi dobře. Jeho centr z levé strany však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a tak mají míč hostující hráči.
     
    58
    Z pravé strany poslal míč do vápna domácí Ozdojev, jeho centr směřoval přesně na hlavu jednoho z jednoho spoluhráčů. K míči se však dokázal dostat dříve brankář Selichov, který situaci vyřešil.
     
    57
    Gigolajev zůstal ležet na hřišti po střetu s jedním z domácích hráčů, po krátkém ošetření se však zdá, že bude v pořádku a bude moci pokračovat ve hře.
     
    56
    Domácí hráči se dokázali rychlou kombinací dostat až do vápna Permu. Tam si však míč nedokázal dobře zpracovat Samu a nedostal se tak ani k zakončení.
     
    54
    Na levém křídle se se dokázal uvolnit kapitán Rubinu Karadeniz, po souboji s obráncem Zajcevem se skácel k zemi. Rozhodčí však zůstal ledově klidný a nechal hru pokračovat dál.
     
    53
    Jonathas se ihned zapojil do hry a při svém prvním souboji fauloval. Rozhodčí si všiml jeho faulu na hostujícího Zaneva.
     
    52
    Máme zde první střídání v dnešním zápase. Ze hry odešel aktivní Achmetov, na hřišti je nahradil Jonathas.
     
    51
    Idowu poslal dlouhý aut od vápna až k půlící čáře, u které teď kombinují obránce Permu mezi sebou.
     
    50
    Hostující Gol se dokázal šikovně uvolnit ve vápně, tam však dlouho vymýšlel vhodné řešení, až nakonec míč nesmyslně napálil do nohou bránícího hráče.
     
    49
    Gigolajev se snažil vymodlit roh pro svůj tým po souboji s obráncem Sánchezem, rozhodčí Vilkov však poměrně jistě signalizuje, že se bude odkopávat od brány Rubinu.
     
    48
    Gigolajev dokázal přejít přes dva bránící hráče na levé straně. Až díky zákroku Ustinova si domácí mohli oddychnout, ruský bek navíc ihned založil protiútok Rubinu.
     
    47
    Hostující Komolov se snažil s míčem projít středem hřiště, kolem dobře bránícího Ozdojeva se však prosmýknout nedokázal, takže jeho akce měla jen jepičí život.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu mají na svědomí domácí hráči. Ti vedli první akci po levém křídle, Karadeniz však při zpracování zaváhal a o míč jej hosté připravili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas utkání mezi domácím FC Rubin Kazaň a hostujícím FK Amkar Perm.

    V prvním poločase jsme neměli možnost sledovat moc atraktivní utkání. V jeho začátku převzali iniciativu domácí hráči, ve druhé části poločasu to však byl Perm, který byl aktivnější a lepší,

    Vše vygradovalo ve 35. minutě, kdy byl předčasně poslán ze hřiště útočník Rubinu Kanunnikov. Ten dostal první žlutou kartu již po 13. minutách, ve 35. minutě zkoušel nasimulovat penaltu, což sudí nekompromisně potrestala a dal Permu velkou výhodu.

    Zda-li jí hráči Permu dokážou využít, to se dozvíme přibližně v 19:38, kdy druhé dějství začne.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácí Naibullin dostal v závěru poločasu žlutou kartu za svůj zákrok na polovině hřiště, kterým musel zastavit pronikajícího Komolova.
     
    45
    Hosté se snaží konec poločasu ozdobit vstřelenou brankou, Kazaň je však poskládaná kolem vlastního vápna a nedává hostujícím hráčům mnoho možností.
     
    44
    Domácí brankář Ryžikov vyřešil nepřehlednou situaci před vlastní bránou razantním odkopem, který doputoval až k jeho protějšku na druhé straně hřiště. Hosté opět zakládají akci z vlastní poloviny.
     
    43
    Na pravé straně se opět zkoušel prosadit domácí Caktaš, ani tentokrát však nebyl jeho pokus úspěšný a skončil znovu jen na pozorné obraně Permu.
     
    42
    Rubin málem dokázal využít zaváhání Permu v rozehrávce! Po chybě jednoho z hostí vyslal do rychlého úniku Karadenize Caktaš, před domácím kapitán byl však o zlomek vteřiny dříve pozorný brankář Selichov, který míč odkopl.
     
    40
    Sánchez založil akci na pravé straně, na jejímž konci byla střela Achmetova. Ten však nedokázal prostřelit hradbu těl před sebou a míč nedoputoval ani k brankáři Selichovi.
     
    39
    Idowu se snažil vymodlit faul u pravé lajny, rozhodčí Vilkov se však oklamat nenechal a hostující obránce tak jen vztekle gestikuluje.
     
    38
    Na levé straně se snažil najít Nabiullin rozběhnutého kapitána Karadenize, pro něj však byla přihrávka příliš prudká a skončila u brankáře hostí.
     
    37
    Hostující hráči se snaží uklidnit hru a pouze kombinují na vlastní obranné polovině. Zaskočená Kazaň se ani nesnaží soupeře napadat.
     
    36
    Hosté budou hrát skoro hodinu v početní převaze! Hned toho zkoušel využít Ogude, ten však s míčem nedokázal přejít přes obránce Rubinu.
    35. Červená karta po 2. žluté
     
    35
    To je velká nepříjemnost pro domácí! Útočník Kanunnikov si ve vápně zkoušel velmi naivně vymodlit penaltu, což hlavní sudí ocenil žlutou kartou. Jelikož však Kanunnikov již jednu měl, musí předčasně do sprch!
     
    34
    Hostující Šynder se snažil projít do vápna, jeho pokus však dokázala vynulovat domácí obrana.
     
    32
    Z pravé strany poslal krásný centr do vápna domácí Ustinov, jeho centr však nedokázal hlavou usměrnit domácí záložník Achmetov, který si to teď musí velmi vyčítat.
    31. Gigolajev a jeho šance
     
    31
    Do dobré šance se dostal hostující Gigolajev! Ten si našel míč na levé straně vápna a střelou na zadní tyč vystrašil Ryžikova! Střela hostujícího záložníka se však nevešla mezi tři tyče.
     
    30
    Za dlouhým nákopem se hnal domácí kapitán Karadeniz, nedokázal se však prokousat přes tři své obránce a míč tak bezpečně doputoval k Selichovi.
     
    29
    Perm se usadil okolo vápna Rubinu, útočná snaha hostí však končí pouze odkopem domácího brankáře Ryžikova od vlastní brány.
     
    28
    Po levé straně se prohnal hostující Gigolajev, jeho průnik však nekompromisním odkopem zastavil dobře se vracející obránce Sánchez.
     
    27
    Perm je momentálně jasně aktivnějším a lepším celkem, což se nelíbí domácím fanouškům, kteří to dávají velmi zřetelně najevo.
     
    26
    Hostující obránce Zajcev se skácel k zemi poté, co jej jeden z hráčů domácího Rubinu udeřil v souboji dlaní do obličeje. Rozhodčí však zůstává v klidu a kartu neudělil.
     
    25
    Domácí fotbalisté dokázali ustát několik horkých minut před vlastní brankou a opět se pouštějí do útoku. Na pravé straně se snažil do vápna dostat Samu, ten však míč nezkrotil na hrací ploše.
     
    24
    A další velká šance norského útočníka! Ten si našel centr z levé strany a hlavou umístil míč k pravé tyči. Ani tentokrát však Anene nevyzrál na Ryžikova, který jeho pokus opět zneškodnil!
     
    23
    Perm následně zahrával rohový kop, ani z toho však hosté nedokázali udeřit. Tohle jsou velmi nepříjemné chvíle pro domácí obranu.
    22. Zmatky v obraně domácích a šance Permu
     
    22
    Do velké šance se dokázal dostat hostující Anene! Po zmatku mezi domácími obránci se dostal ke střele z pravé strany, brankář Ryžikov jeho pokus kryje!
     
    21
    Fotbalisté Permu teď velmi aktivně napadali soupeře při jeho rozehrávce, dotírající Anene však nepřinutil klidného Burlaka k žádné chybě.
     
    20
    Hráči Permu dokáží být nebezpeční ze svých protiútoků. Po levé straně se hnal Komolov, jeho střet s obráncem domácích však sudí neposoudil jako faul a tak se domácí bez problémů dokázali ubránit.
     
    18
    Anene se prodral z pravé strany až do vápna, kde se rozhodl vrátit míč pod sebe prudkou přihrávkou. Naneštěstí pro Perm nebyl ve vápně nikdo, kdo by míč dokázal usměrnit do sítě.
     
    17
    Rubin se teď na chvilku usadil kolem vápna svého soupeře, nic více však hráči v rudých dresech vymyslet nedokázali, naopak Caktaš poslal špatnou přihrávkou do protiútoku soupeře.
     
    16
    Kanunnikov se dostal do rychlého úniku po přihrávce jednoho ze svých spoluhráčů, jeho akci však překazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    15
    Zatím sledujeme velmi opatrný fotbal ze strany obou soupeřů. Hráči Permu kombinují na vlastní polovině a do útoku se příliš neženou. Stejně tak Kazaň, který soupeře výrazněji nenapadá.
     
    14
    Domácí Kanunnikov vletěl do souboje s obráncem Zanevem velmi nebezpečně a může být rád, že hlavní sudí potrestal jeho počínání pouze žlutou kartou!
     
    13
    Rozhodčí Vilkov ocenil Aneneho počínání žlutou kartou. Norský útočník Chuma Anene je tak první potrestaným hráčem v dnešním utkání.
     
    12
    Po souboji Aneneho se Sánchezem zůstal domácí bek ležet na zemi. Anene se sice šel ihned omluvit, Sánchez ale vypadá poměrně otřesen.
     
    11
    Fotbalisté Permu se pustili do rychlé kombinace na levém křídle, jejich efektivní souhru však přerušila nepřesná přihrávka Komolova, který celou akci zastavil.
     
    10
    Gigolajev se snažil s míčem projít do vápna z levé strany, včas pro Rubin jej však zastavil Ustinov. Hostující hráči mají k dispozici alespoň volný přímý kop.
     
    8
    Nabiulin se snažil najít dlouhým autem ve vápně někoho v rudém dresu, míč se však odrazil od jednoho z jeho spoluhráčů pouze za bránu Permu a brankář Selichov tak bude vykopávat.
     
    7
    Karadeniz se hnal s míčem podél levé lajny, jeho průnik však dokázal velmi dobře přečíst obránce Idowu, který jej precizně načasovaným skluzem odzbrojil.
     
    6
    Domácí Caktaš dokázal chytrým pasem najít ve vápně volného Kanunnikova, ten míč dokázal dobře zpracovat, ale jeho střela mířila pouze do zad jednoho z hráčů Permu. První větší šance pro Kazaň.
     
    5
    Hráči Rubinu mají míč na svých kopačkách, do útočení se však zatím moc nepouštějí. Hra se zatím odehrává převážně na obranné polovině domácích.
     
    4
    Domácí fotbalisté se snažili projít k vápnu soupeře středem hřiště, tam si však příliš naivně počínal Caktaš, kterého dokázali hostující hráči od míče bez problémů odstavit.
     
    3
    Karadeniz zahrával první roh dnešního utkání, jeho centr sice mířil na Kanunnikova, ten se však nedokázal k míči probít přes dobrou obranu Permu.
     
    2
    Na pravé straně se hnal za míčem domácí Samu, toho však dokázal velmi dobře pokrýt bránící Zanev a Kazaň nedokázala zahrozit.
     
    1
    Úvodní výkop utkání obstarali hostující fotbalisté, kteří se ihned snažili zahájit útok po levém křídle. Při střetu Sáncheze s Anenem však hostující útočník fauloval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše. Domácí Rubin hraje ve tmavě červených dresech, hostující Perm je v bílém. Jak je zvykem v prvním kole, nejprve si vyslechneme ruskou hymnu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Ustinov, Sergio Sánchez, Burlak, Nabiullin – Ozdojev, Achmetov – Caktaš, Samuel, G. Karadeniz – Kanunnikov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Jonathas, Děvič, Bergström, Rochina, Bauer, Zambrano, Tkačuk, Kambolov, Žemaletdinov, Song.

    FK Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zajcev, Zanev, Džikija – Gol, Ogude, Komolov, Gigolajev – Anene, Šynder.
    Náhradníci: Budakov, Chomič – Miljković, Balanovič, Šavajev, Churcidze, Kosťukov, Jovičić, Salugin, Miščenko.

    Rozhodčí: Vilkov – Semenov, Kudrjavcev. (vš. Rusko).
     
    FK Amkar Perm

    Hostující Perm prožil ještě bídnější sezónu než Kazaň, takže dnes budeme svědky dvou poražených z loňského ročníku Premier Ligy. Amkar se umístil na 11. příčce s náskokem pouhých pěti bodů na sestup do baráže o druhou ligu.

    Na rozdíl od svého dnešního soupeře si však Perm nemohl dovolit posilovat mužstvo takovým způsobem jako Kazaň, tudíž přivedl jen pár hráčů. Nejvýznamnějším z nich bude pro hru Permu pravděpodobně ukrajinský útočník Anton Shynder, který přišel ze Šachtaru Doněck.
     
    FC Rubin Kazaň

    Domácí celek má za sebou poměrně nepovedenou sezónu, na kterou bude chtít jistě co nejrychleji zapomenout. V loňském ročníku skončila Kazaň až na 10. místě v tabulce, přičemž od sestupu do baráže jí dělilo pouhopouhých sedm bodů.

    Přes léto se tak Kazaň rozhodla razantně posilovat a do příchodu nových hráčů už investovala nemalé prostředky. Mezi nové akvizice týmu patří například Yann M'Vila ze Sunderlandu nebo Rubén Rochina z Granady.
     
    Příjemný pondělní večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu. Dnes máme na programu dohrávku 1. kola ruské nejvyšší soutěže, kde se střetnou celky FC Rubin Kazaň s hostujícím FK Amkar Perm. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 18:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jakub Hataš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Jakub Hataš

    Branky:

    Karty:   14. Kanunnikov (RKZ), 45+1. Nabiullin (RKZ) – 13. Anene (AMP), 69. Šynder (AMP), 90+4. Salugin (AMP)   35. Kanunnikov (RKZ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:18.
    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Ustinov, Sergio Sánchez, Burlak, Nabiullin – Ozdojev (86. Kambolov), Achmetov (52. Jonathas) – Caktaš, Samuel (68. Rochina), G. Karadeniz – Kanunnikov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Jonathas, Děvič, Bergström, Rochina, Bauer, Zambrano, Tkačuk, Kambolov, Žemaletdinov, Song.

    FK Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zajcev, Zanev, Džikija – Gol, Ogude, Komolov, Gigolajev (66. Miljković) – Anene (71. Salugin), Šynder (78. Balanovič).
    Náhradníci: Budakov, Chomič – Miljković, Balanovič, Šavajev, Churcidze, Kosťukov, Jovičić, Salugin, Miščenko.

    Rozhodčí: Vilkov – Semenov, Kudrjavcev. (vš. Rusko)
    bahis siteleri