Omsk – Ufa 4:3 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Pardubice 6:2 (kon.)
po s.n. (3:1)
Avangard Omsk
4:3 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Neděle 07.08.2016, 13:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alexander KUČERJAVENKO - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avangard Omsk, a to zásluhou gólu ALEXANDRA KUČERJAVENKA.
    57:29 Valentin PJANOV - 3:3
     
    57:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ale to nakonec nebude potřeba! Po zavezení puku do útočné třetiny se totiž ke střele skoro od modré čáry dostal VALENTIN PJANOV. Lob, který se mu povedl, nakonec k překvapení všech zapadl do klece. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí. Asistence: Ilja Zubov.
    54:56 Enver LISIN - 2:3
     
    54:56
    Ufa právě vstřelila branku!
    A obrat je hotov! V přesilové hře inkasoval přihrávku na levý kruh ENVER LISIN a svižnou ranou do růžku a na lapačku Furcha posílá Ufu do vedení 3:2! Asistence: Jevgenij Bodrov.
    51:18 Stěpan CHRIPUNOV - 2:2
     
    51:18
    Ufa právě vstřelila branku!
    Oba týmy byly už v plném počtu, když se do samostatného úniku dostal Kirill Kaprizov. Toho sice Furch pravým betonem vychytal, jenže puk se dostal až za branku, odkud jej hráč Ufy za zády českého gólmana poslal na volného STĚPANA CHRIPUNOVA, který opět vyrovnává! Asistence: Kirill Kaprizov
    41:14 Derek ROY - 2:1
     
    41:14
    Avangard právě vstřelil branku!
    A Omsk se opět dostává do vedení! Svedberg sice dokázal vyrazit první střelu soupeře, jenže na dorážku DEREKA ROYE byl krátký. Asistence: Anton Burdasov, Alexandr Pěrežogin.
    25:48 Stěpan CHRIPUNOV - 1:1
     
    25:48
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je nešťastný moment pro Dominika Furcha! Ten totiž odrazil puk zpoza rohu přímo na hokejku STĚPAN CHRIPUNOV, který jej vzápětí poslal do sítě a je srovnáno! Asistence: Kirill Kaprizov, Michail Vorobev.
    01:53 Valerij VASILJEV - 1:0
     
    01:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    VALERIJ VASILJEV dostal puk do mezikruží, kam si krásně nabruslil, a přesnou ranou do růžku prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Alexej Gluchov.

    Lukáš Štěrovský

    Branky a nahrávky: 2. Vasiljev (Gluchov), 42. Roy (Burdasov, Pěrežogin), 58. Pjanov (Zubov), rozh. náj. Kučerjavenko – 26. Chripunov (Kaprizov, Vorobev), 52. Chripunov (Kaprizov), 55. Lisin (Bodrov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Zubov (OMS)
    1:1   Kuljaš (UFA)
    2. série:
    1:1   Lauta (OMS)
    1:1   Hartikainen (UFA)
    3. série:
    2:1   Kučerjavenko (OMS)
    2:1   Omark (UFA)
    4. série:
    3:1   Roy (OMS)
    3:1   Kaprizov (UFA)


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, Medveděv "C", Ahnelöv, Gustafsson, Ďervuk, Rogov, Vasiljev, Miščenko – Pěrežogin, Roy, Burdasov – Pestuško, Zubov, Michejev – Lemťugov, Kučerjavenko, Malcev – Machanovskij, Fiščenko, Gluchov – Pjanov, Lauta. Trenér: Jevgenij Kornouchov.
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Litvinov) – Lepistö, Kornějev, Loginov, Kuljaš, Petriščev, Garejev, D. Vorobjev, Arzamascev – Engqvist, Hartikainen, Omark – Lisin, Bodrov, Černov – Soin "C", Kudreman, Nestěrov – Kaprizov, M. Vorobjev, Chripunov – Alešin, Kotljarevskij. Trenér: Igor Zacharkin.

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Barvíř, Lučan
    thejrc.org