Kanada – Švédsko 4:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | Slovensko – Rusko 2:5 (kon.)
Česko – USA 2:4 (kon.)
konec
Finsko
4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
Švýcarsko
Středa 10.08.2016, 15:30 • Ice Bors aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    50:59 HISCHIER - 4:3
     
    50:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři přesilovou hrou pět na tři nepohrdli a vrací se do zápasu! Hvězdný NICO HISCHIER napřáhl na pravém kruhu a propálil všechny před sebou včetně Lehtinena. Asistence: Nando Eggenberger, Tobias Geisser.
    45:55 NYMAN - 4:2
     
    45:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A tohle je možná rozhodující okamžik celého zápasu. Finové poprvé v zápase odskakují do dvoubrankového vedení. Po vyhraném buly našel Heponiemi před bránou volného LINUSE NYMANA, který přes ležícího Messerliho poslal puk pohodlně pod horní tyčku. Asistence: Aleksi Heponiemi, Sami Moilanen.
    44:33 PAJUNIEMI - 3:2
     
    44:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hráči Suomi se vzápětí vracejí do vedení! Engberg zkusil štěstí střelou od mantinelu, dezorientovaný Messerli nevěděl, kde má kotouč, načež se ho chopil LAURI PAJUNIEMI, který prostřelil švýcarského gólmana. Asistence: Teemu Enberg.
    40:05 MÜLLER - 2:2
     
    40:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Bleskový nástup Švýcarů do třetí části. Helvéti vtrhli do útočného pásma a NICOLAS MÜLLER prostřelil zblízka Lehtinena. Švýcaři tak využili přesilovou hru. Asistence: Nico Hischier.
    30:42 NYMAN - 2:1
     
    30:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak na to, jakým způsobem Finové působili malátně a bez šťávy, tak si to teď pěkně vynahradili. Břeclavským divákům nabídli nádhernou akci, do níž se postupně zapojili Heponiemi a Moilanen, který nabídl před odkrytou klec kotouč LINUSI NYMANOVI, který se do odkryté klece nemýlil. Asistence: Sami Moilanen, Aleksi Heponiemi.
    23:16 ANTTALAINEN - 1:1
     
    23:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové potvrdili svižný vstup do druhé třetiny vyrovnávací trefou. Švýcarský gólman ležel v brankovišti po střetu s jedním z finských hráčů, čehož využil ALEKSI ANTTALAINEN, který poslal kotouč přes brankáře. Rozhodčí i přes protesty švýcarského kapitána gól uznali. Bez asistence.
    07:48 REYMONDIN - 0:1
     
    07:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři byli na úvod utkání aktivnější a po zásluze se ujímají vedení. Zbinden naservíroval zpoza brány kotouč do mezikruží GILU REYMONDINOVI, který luxusní příležitostí nepohrdl a poslal kotouč pod víko. Asistence: Marlon Zbinden, Tim Kobler.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 24. Anttalainen, 31. Nyman (Moilanen, Heponiemi), 45. Pajuniemi (Engberg), 46. Nyman (Heponiemi, Moilanen) – 8. Reymondin (Zbinden, Kobler), 41. Müller (Hischier), 51. Hischier (Eggeneberger, Geisser)


    Finsko: Lehtinen (Luukkonen) – Isiguzo, Vaakanainen, Teräväinen, Vesterinen, Räsänen, Utunen, Viitasalo, Anttalainen – Nyman, Heponiemi "A", Moilanen – Virtanen, Talvitie "C", Parkkari – Pajuniemi, Koskenkorva "A", Engberg – Kerkkänen, Hartikainen, Seppälä.
    Švýcarsko: Zaetta (38. Messerli) – Greisser "C", Brunner, Gross, Matewa, Le Coultre, Wüthrich, Lehmann, Schüpbach – Kurashev, Hischier, Simic – Tanner, Sigrist "A", Müller – Reymondin, Kobler, Zbinden – Eggenberger "A", Leuenberger, Döpfner.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 284
    bahis siteleri