Sturm Graz – Austria 3:1 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
3:1 (1:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 14.08.2016, 16:30 • Merkur Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Vítám vás u čtvrtého kola rakouské Bundesligy, v němž budeme sledovat SK Sturm Graz a FK Austria Vídeň.
     
    V našem podrobném přenosu budeme sledovat dva kvalitní celky, které chtějí bojovat o pohárovou Evropu. Oba týmy mají v kolonce bodů shodně šest bodů, ale díky lepšímu skóre je lépe zatím postavený Graz, jemuž patří čtvrtá příčka. V tabulce Bundesligy je Austira hned za ním. V případě výhry se jeden z týmů posune na třetí pozici. Mezi aspiranty na titul kromě dnešních soupeřů patří ještě Rapid a Salcburk. Ovšem všechny překvapil Altach, jenž ještě nepoznal jako jediný hořkost porážky a s dvanácti body mu patří první místo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Gratzei‬ – ‪‎Koch‬, ‪Schulz‬ (C), ‪Spendlhofer‬, ‪Lykogiannis‬ – ‎Jeggo‬, ‪Matic‬ – ‪Hierländer‬, ‪Alar‬, ‪‎Horvath‬ – ‪‎Edomwonyi‬.
    Náhradníci: ‎Lück‬ – Schoissengeyr‬, ‎Stankovic‬, ‪‎Huspek‬, ‪‎Potzmann‬, ‎Kienast‬.

    FK Austria Vídeň: Almer (C) – Larsen, Rotpuller, Filipović, Martchnko – Serbest, Holzhauser – Venuto, Grüwald, Pires, Kayode.
    Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Tajouri-Shradi, Friesenbichler, de Paula, Salamon, Kvasina..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí pan Hameter dal pokyn k zahájení zápasu. K výkopu se jako první postavili hráči domácího celku, kteří kombinují na vlastní polovině hrací plochy.
     
    2
    Sturm Graz nastoupil k dnešnímu zápasu v černých dresech a hostující Austria Vídeň zvolila bílou sadu dresů. Ovšem pojďme se vrátit na zelený pažit, kde se hraje u půlící čáry.
     
    3
    Z tribun se ozývá pískot, jelikož hlavní sudí neodpískal úplně jasný faul hostujícího hráče. Rukama si v souboji pomohl Filipović, ale jak už jsem řekl faul se nepíská.
     
    4
    V utkání se objevuje hodně chyb, hraje se spíše kolem půlící čáry. Sérii nezdarů ukončuje až domácí tým, jenž kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    6
    Austria se málem dostala do nebezpečného brejku, ale kolmá přihrávka za obranu byla zastavená. Výborným pohybem se tentokrát prezentoval Kayode, ale do první nebezpečné šance se nakonec nedostal.
     
    7
    Hraje se hodně opatrný fotbal a na obou soupeřích je vidět, že nechtějí udělat první chybu. Fotbal se pro nestranného fanouška moc pohledný nehraje.
     
    9
    Austria Vídeň v poklidu kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a snaží se soupeře vylákat. Ovšem Graz brání až na vlastní polovině hrací plochy.
     
    10
    Režie dnešního zápasu si vybírá záběrem Rotpullera, který se místo hraní fotbalu dohaduje s trenérem.
     
    11
    Žlutou kartu dostává Bright Edomwonyi (SK Sturm Graz), který byl faulován, ale neudržel nervy na uzdě. Domácí útočník po faulu kopl soupeře do zadní partie těla a navíc mu dal lehkou facku. Nigerijský hráč může být rád, že je ještě na zeleném pažitu. Osobně byl ho poslal velmi rychle pod sprchy!
     
    14
    Austria v posledních momentech přestala hrát a nechala soupeře vystřelit z hranice velkého vápna. Pokus Matice trefila jen jednoho z bránících hráčů.
     
    15
    Do slibné šance se dostal Horvath‬, který sice zakončil, ale povyk fanoušků byl už zbytečný. Domácí hráč se v době přihrávky totiž nacházel dva metry v ofsajdu.
     
    17
    Máme za sebou sedmnáct minut podprůměrného fotbalu. Oba celky zatím hrají na to, aby neinkasovali.
     
    18
    Jakmile se dostal hostující tým k pokutovému území spustil se z tribun hlasitý pískot. Centr letěl z levé strany, ale hlavička Pirese byla sražená na první roh.
     
    19
    Ovšem rohový kop se Austrii vůbec nepovedl, a tak ho na přední tyči odvrátili domácí hráči. Ovšem hosté zkusili vrátit balon do ohně, jenže ten skončil mimo hrací plochu.
     
    21
    Sturm se dostal kombinačně na polovinu soupeře, jenže velmi rychle přišla přihrávka na stope. Ti zkusili najít dalekým pasem útočníka, ale celou situaci vyřešil Almer.
     
    23
    Balon do běhu dostal Grüwald, který se snažil přejít přes bránícího hráče, ovšem vůbec se mu to nepovedlo. Austria bude vhazovat na levé straně hrací plochy.
     
    24
    Ve hře je spousta nepřesností, a tak stále sledujeme fotbal kolem půlící čáry. Stále jsme neviděli žádnou velkou šanci a snad se ji dočkáme, co možná nejdříve.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Christian Schulz‬ (SK Sturm Graz), který si na hranici pokutového území zatažením za dres. Po faulu bude Austria zahrávat velmi nebezpečnou standardní situaci.
     
    26
    Přímý kop byl již rozehrál, ale úspěch neslavil. Zakončení z volného kopu skončil jen metr nad brankou, a tak Gratzei‬ mohl zůstat klidným.
     
    28
    Graz zahrál velmi dobře standardní situaci! Centr z pravé strany zamířil na zadní tyč, kde byl osamocený Schulz‬ , jehož pokus placírkou skončil dva metry vedle branky. Je škoda, že se do šance nedostal nějaký z ofenzivních hráčů.
     
    30
    Hra se velmi často přerušuje a nyní tomu není jinak. Faulem si pomohl hostující Pires, který srazil soupeře. Sturm se pokusil rychle rozehrát, ale míč končí v rukavicích brankáře.
     
    31
    Snad poprvé jsme viděli povedenou kombinaci jednoho z celků. Austria okupovala pokutové území, ale opět nezvládla finální centr na útočníka. Míč totiž nepřeletěl ani prvního bránícího hráče.
     
    33
    Fanoušci hostujícího celku zapálili pyrotechniku a viditelnost v pokutovém území hostujícího celku je poněkud horší.
     
    34
    Pěkný přechod do útoku nyní ukázal domácí Graz, který vyslal snad první střelu na branku. Zpoza vápna se o ni postaral Alar‬, jehož pokus končí v rukavicích hostujícího kapitána.
    34. První střelecký pokus na branku z kopačky domácího Alara
     
    37
    Sám na bránu mohl jít hostující Venuto, který dlouho zpracovával míč, a tak o šanci přišel. Hostujícího záložníka totiž doběhl obránce a balon mu ukopl.
     
    38
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Domácí tým se dostal do rychlého protiútoku, který končí gólem! Matic vybojoval balon na vlastní polovině hrací plochy a velmi rychle se s ním dostal na polovinu soupeře, kde přesným centrem našel DENIHO ALARA. Domácí záložník se ocitl sám před brankářem a zachoval pevné nervy jako správný střelec.
    38. Deni ALAR - 1:0
     
    40
    Na stadionu po vstřelené brance panuje výborná divácká kulisa. Ovšem Sturm Graz se zatáhl na vlastní polovinu hrací plochy a brání v deseti lidech.
     
    41
    Austria opět předvedla špatnou přihrávku na polovině domácího celku, který mohl jít do rychlého trháku. Ovšem za záchranou brzdu zatáhl Holzhauser, jenž stáhl k zemi soupeře.
     
    43
    Austria si opět koleduje, protože je hodně pasivní! Graz opět kombinuje na polovině soupeře a střelou se prezentoval Lykogiannis‬. Jeho pokus na roh vyrazil hostující brankář.
     
    44
    První poločas se blíží ke svému konci a u balonu jsou domácí hráči, kteří hrají s míčem na polovině vídeňského celku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase se hrál podprůměrný fotbal, jelikož ve hře bylo k vidění hodně zkažených přihrávek. Až ve čtyřiatřicáté minutě jsme se dočkali první střely na branku, kterou vyslal domácí Alar. Ten o pár minut později po krásném centr Matice otevřel také skóre utkání. Austria je hodně pasivní a ještě nezaznamenala žádný střelecký pokus mezi tři tyče. Doufejme, že se hra obou celků zlepší ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Raphael Holzhauser, přichází Richard Friesenbichler.
     
    46
    Graz se ve druhém poločase dostal velmi rychle k rohovému kopu, který ovšem úspěch neslavil. Na domácích je zatím vidět o něco větší hlad po vítězství.
     
    47
    Také domácí fanoušci na sebe nenechali dlouho čekat a zapálili pyrotechniku. Takže opět v pokutovém území Austrie je horší viditelnost.
     
    49
    Austria zastavila útok soupeře a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Jen se divím tomu, že hostující tým zatím vůbec nespěchá.
     
    50
    Ještě pro připomenutí, domácí Sturm nastoupil do dnešního zápasu v černých dresech, naopak hostující Austria Vídeň zvolila bílou sadu dresů. Ovšem vraťme se zpátky na zelený pažit.
     
    51
    Hostující tým kombinuje na pravé straně hrací plochy, ale Graz je připravený a k ničemu soupeře nepouští.
     
    52
    Tak přeci jen obrovská šance hostujícího týmu! Na centr z pravé strany si naskočil Kayode, jehož hlavičku krásným zákrokem zneškodnil domácí gólman.
     
    53
    A opět byl v akci Kayode, jenž dostal balon do šestnáctky, kde se rychle otočil. Ovšem zakončení letělo jen kousek vedle Gratzei‬e. Ten tak stále drží svůj tým v hubeném vedení.
    53. Kayode vyzkoušel z otočky reflex gólmana
     
    55
    Austria Vídeň hodně přidala na aktivitě, čímž dostává soupeře pod velký tlak. Ovšem domácí brankář zneškodnil také střelu z pravé strany vápna, kterou po zemi vyslal Pires.
     
    57
    Austria hraje ve druhém poločase hodně aktivně a už se začíná dostávat do šancí. Hostující tým přenesl hru přes celou šířku hrací plochy, ale následný centr nedokázal ve vápně zpracovat Pires.
     
    58
    Domácí Edomwonyi‬ se dostal s míčem do šestnáctky soupeře, kde si řekl o narážečku se spoluhráčem. Ovšem nepohlídal si své postavení, a tak je odpískán ofsajd nigerijského útočníka.
     
    59
    Na pravé straně hrací plochy se rozeběhl Alar, který nepřešel přes bránícího hráče, ale cítil za sebou spoluhráče. Ovšem patička střelce jediného gólu zamířila jen do zámezí.
     
    60
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Stefan Hierländer‬, přichází Philipp Huspek‬.
     
    62
    V ochozech Merkur Areny panuje výborná divácká kulisa, která zcela jasně zatím převyšuje dění na zeleném pažitu. Tam mohla jít Austria do útoku, ale nevládla přihrávku do strany.
     
    63
    Neskutečné, co domácí tým nedokázal proměnit! Do brejku se dostal střídající Huspek‬, jenž obstřelil brankáře, ale balon skončil na vzdálenější tyči. Od té se odrazil k Edomwonyi‬ovi, jenže jeho dvě tutovky dokázal odvrátit Larsen. Hostující obránce je hrdinou okamžiku a drží svůj tým ve hře o body.
    63. Obrovské šance domácího celku
     
    66
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    O osudu utkání je asi rozhodnuto! Míč do běhu dostal Edomwonyi‬, jemuž se zadrhl balon v pokutovém území. Ovšem nigerijský útočník si všiml DENIHO ALARA, jehož střela placírkou končí přesně u tyče.
    66. Deni ALAR - 2:0
     
    68
    Sturm Graz už pochopitelně nemá, kam pospíchat, a tak čeká na chyby soupeře. Ty pochopitelně přicházejí a brejky domácího týmu se množí.
     
    70
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    A je tu další branka v síti hostujícího celku! Matic přesným pasem našel PHILIPPA HUSPEKA, který se sice po přihrávce spoluhráče musel natahovat, ale jeho následný pokus končí těsně pod horní tyčí. Almer opět neměl nárok zakročit, a tak tahá míč z branky již potřetí.
    70. Philipp HUSPEK - 3:0
     
    71
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Filipe Pires, přichází Ismael Tajouri-Shradi.
     
    73
    Pokud před chvílí jsem psal, že je asi rozhodnuto, tak nyní už je to stoprocentní. Graz využívá chyby soupeře, po kterých se dostává do rychlých protiútoků.
     
    74
    Po delší době se připomenula také Austria, která poslala vysoký centr k zadní tyči. Jenže Pires na něj doskočil, a tak balon zamířil pouze do autu.
     
    76
    Graz kombinoval na vlastní polovině hrací plochy až přišla přihrávka k brankáři, tomu se výkop zrovna nepodařil. Ovšem jeden z obránců záložníka soupeře dokázal zastavit.
     
    77
    Hostující tým sice dal branku, ta pro ofsajd nemohla být uznána. Austria získala hlavičkový souboj, jenže Tajouri-Shradi si nepohlídal své postavení a radost z gólu už byla zbytečná.
    77. Neuznaná branka Austrie pro ofsajd
     
    79
    Austria právě vstřelila branku!
    Zasloužené snížení je tu! Austria vybojovala rohový kop, na který si následně naskočil PETAR FILIPOVIĆ, jehož hlavička mířila přesně k zadní tyči. Po balonu se sice natahoval ještě bránící hráč, ale jeho snaha již byla marná.
    79. Petar FILIPOVIĆ - 3:1
     
    82
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Deni Alar, přichází Marko Stankovic‬.
     
    83
    Hostujícímu celku už moc času nezbývá, ovšem jeho zlepšení je v posledních minutách vidět. Dnes Sturm Graz hraje opravdu trpělivě a proměňuje rychlé protiútoky.
     
    84
    Domácí tým se sice dostal za půlící čárky, tam ale balon pouze odevzdal a bude se opět bránit. Ovšem Austrii se čas velmi rychle krátí a troufám si říct, že bod už nezíská.
     
    85
    Hostující celek se dostal do pokutové území, kam dostal kolmou přihrávku Grüwald. Jenže jeho přihrávka do druhé vlny je sražená na rohový kop.
     
    86
    K rohovému praporku přispěchal střídající Tajouri-Shradi, jehož centr končí vysoko nad brankou. Na hráčích Austrie se vidět velká nervozita.
     
    87
    Defenziva hostujícího celku v posledních dvou zápasech nepracuje dobře. V minulém kole inkasovala Austria čtyři branky a dnes zatím tři. To je opravdu hodně a hosté na tom musejí zapracovat.
     
    89
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Bright Edomwonyi‬, přichází Roman Kienast‬.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý sudí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací době. Je rozhodnuto, domácí se budou radovat ze tří bodů.
     
    90+2
    Závěr zápasu je hodně nervózní, oba celky předvedli hned několik faulů. Hra se často přerušuje, což vyhovuje Sturmu.
     
    90+3
    Austria v poslední minutě vybojovala rohový kop, ale ještě před jeho rozehráním musí rozhodčí krotit emoce. U brankové čáry se totiž začali pošťuchovat Kayode a Koch. Ovšem celá situace se obešla bez karet.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas byl daleko kvalitnější nežli ten první. Z vítězství se raduje Sturm, který velmi dobře bránil a rychle vyrážel do protiútoků. Naopak Austria byla dnes jasně horším týmem a začala hrát, až když prohrávala o tři branky.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších fotbalových přenosů. (18:29:43)

    Michal Luxa

    Branky: 38. Alar, 66. Alar, 70. Huspek – 79. Filipović

    Karty:   11. Edomwonyi (STG), 25. Schulz‬ (STG)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:11.
    SK Sturm Graz: Gratzei‬ – ‪‎Koch‬, ‪Schulz‬ (C), ‪Spendlhofer‬, ‪Lykogiannis‬ – ‎Jeggo‬, ‪Matic‬ – ‪Hierländer‬ (60. Huspek‬), ‪Alar (82. Stankovic)‬, ‪‎Horvath‬ – ‪‎Edomwonyi‬ (89. Kienast‬).
    Náhradníci: ‎Lück‬ – Schoissengeyr‬, ‎Stankovic‬, ‪‎Huspek‬, ‪‎Potzmann‬, ‎Kienast‬.

    FK Austria Vídeň: Almer (C) – Larsen, Rotpuller, Filipović, Martchnko – Serbest, Holzhauser (46. Friesenbichler) – Venuto, Grüwald, Pires (71. Tajouri-Shradi), Kayode.
    Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Tajouri-Shradi, Friesenbichler, de Paula, Salamon, Kvasina.

    Rozhodčí: Hameter – Witschnigg, Weiss
    bahis siteleri