Sevilla – Barcelona 0:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:2 (0:0)
FC Barcelona
Neděle 14.08.2016, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španělský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký večer všem fotbalovým nadšencům! Elitní fotbalové ligy se po letní přestávce opět rozjíždějí, ještě před začátkem nejvyšší španělské soutěže je na programu tamní superpohár. V tom se Sevilla FC střetne s mistrovským FC Barcelona, tak si to spolu s námi od 22 hodin nenechte ujít!
     
    Utkání se odehraje na sevillském stánku Ramóna Sáncheze Pizjuána. Domácí Sevilla už za sebou jeden superpohár má, a to proti úhlavnímu rivalovi Barcelony. V úterý totiž došlo k měření sil mezi vítězem Ligy mistrů Realem Madrid a Sevillou jakožto šampionem Evropské ligy. Královský klub se sice dostal do vedení, jihošpanělský celek ale dokázal trefami Vázqueze a Konopljanky otočit skóre ve svůj prospěch. Ani to ale Andalúsanům nestačilo, ve třetí minutě nastavení totiž poslal zápas do prodloužení Sergio Ramos a v něm dokonal obrat Carvajal gólem ve 119. minutě.
     
    Až do nešťastně prohraného Superpoháru UEFA se Seville v nové sezóně dařilo. V přípravě zvítězil španělský celek pětkrát z pěti utkání, postupně si poradil s River Plate, Sandhausenem, Mohučí, St. Pauli a Granadou. To Blaugranas se v létě účastnili prestižního International Champions Cupu, v rámci něhož si poradili s Celticem a Leicesterem, ovšem poté museli skousnout hořkou pilulku v podobě porážky 0:4 s Liverpoolem. Na závěr přípravy si Barcelonští pozvali na Camp Nou k již jednapadesátému ročníku Poháru Joana Gampera italskou Sampdorii (i s Patrikem Schickem v sestavě), kterou udolali 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Rico – Mariano, Rami, Mercado, Escudero – Kranevitter, N'Zonzi – Vitolo, Vázquez, Kijotake – Vietto.
    Náhradníci: Konopljanka, Iborra, Correa, Ganso, Churripi, Sarabia, Ben Yedder

    FC Barcelona: Bravo – Roberto, Piqué, Mascherano, Mathieu – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Turan.
    Náhradníci: Vidal, Masip, Umtiti, Suárez, Digne, Gomes, Munir

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Fernández.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Nová posila Sevilly Gabriel Mercado se na začátku utkání uvedl povedeným obranným zákrokem, kterým zastavil první individuální průnik Messiho.
     
    3
    V bílých dresech hrající domácí se vydali aktivně napadat rozehrávku soupeře, Blaugranas tak musejí zakládat další akci až od Brava.
     
    4
    Svěřenci Luise Enriqueho sice drží balon prakticky neustále na svých kopačkách, Sevillští je ale k ničemu nepouštějí.
     
    6
    Luis Suárez málem poslal Barcelonu do vedení! Po parádní kolmici Busquetse a povedené kličce se uruguayský snajpr ocitl tváří v tvář Ricovi, na domácího brankáře ale recept nenašel!
     
    7
    Lionel Messi se pokusil najít jednoho ze svých spoluhráčů v šestnáctce, Suárez ani Turan ale jeho záměr nepochopili, a následovat tak bude pouze odkop od Ricovy svatyně.
     
    8
    Barcelonský generál Iniesta si ukousl příliš velké sousto, na trojici protivníků nestačil a balon skončil v autu.
     
    9
    Messi se Suárezem se po pravém křídle vydali kupředu, bude z toho ale jen autové vhazování pro Sergiho Roberta.
     
    11
    Arda Turan to nemyslel vůbec špatně! Turecký ofenzivní hráč se pokusil trefit Rakitićův bochánek do šestnáctky spektakulárními nůžkami, ve vzduchu ale promáchl!
     
    12
    Claudio Bravo si dovolil drzou kličku na Vietta, risk se mu ale nakonec vyplatil. Hrát s míčem mohou Barcelonští.
     
    13
    Ne na dlouho, domácí totiž vybojovali svůj první rohový kop! Co z toho bude?
     
    14
    Escudero zatočil balon na bližší tyč, tam ale nebyl nikdo v bílém dresu, Bravo tak mohl zůstat v klidu. Sevillští ovšem i nadále zůstávají u míče.
     
    15
    Vitolo si před hranicí pokutového území tak dlouho chystal míč ke střele, až o něj přišel. Veškerý vzruch byl navíc nepředmětný, sudí totiž svěřencům Jorgeho Sampaoliho odpískali ofsajd.
     
    16
    Hráči andalúského celku pokračují v tlaku a navíc budou mít k dispozici další roh, balon si už v levém rohu chystá k centru Kijotake.
     
    17
    Jeho přetažený centr se nečekaně odrazil k úplně volnému Vitolovi, tomu ovšem střela sedla vskutku prachbídně, a Bravo tak byl bez práce.
     
    18
    Ani z dalšího rohu Sevilly nic nebylo, Mascheranovi se podařilo vypíchnout míč mimo šestnáctku a Piqué ho o chviličku později dopravil do autu.
     
    19
    Po úvodním náporu Katalánců jsou nyní jasnými pány hřiště fotbalisté Sevilly, Blaugranas se už dobrých pět minut nepodívali s míčem na útočnou polovinu.
     
    20
    Nepodařilo se to ani Suárezovi, jenž na pravém křídle poněkud přidal pádu po souboji s Escuderem a sudí Gil mu to nezbaštil.
     
    21
    Barcelonská defenzíva poněkud zaspala, a tak Vitolova kolmice na rozběhnutého Vietta prošla, byla ovšem příliš prudká a domácí útočník na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    22
    Lionel Messi tak dlouho držel míč, až se s ním dostal až k autové čáře, odkud se zmohl jen na nepřesný pas na Mascherana. Sevillští se zcela bez problémů ubránili.
     
    23
    Suárez utekl středem hřiště a přenechal míč Messimu, který si netroufl na kličku a posunul balon na pravou stranu Busquetsovi, ten byl ovšem podle čárových sudích v ofsajdu.
     
    25
    S Jérémym Mathieuem to nevypadá příliš dobře. Francouzský obránce leží v bolestech na trávníku a už k němu míří kluboví lékaři.
     
    26
    V zámezí už se mezitím připravuje Lucas Digne, zdá se, že vše směřuje k výměně Francouze za Francouze. Ostatní hráči využívají přerušení hry k občerstvení se.
     
    27
    Jérémy Mathieu už je v zámezí, na jeho místo nastupuje zmiňovaný Digne.
     
    28
    Iniestovi ukázal ve středu hřiště nemilosrdnou stopku Mariano a podle všeho se jednalo o čistý zákrok, barcelonský špílmachr ale zůstal ležet na trávníku, a tak je hra pochopitelně přerušena.
     
    29
    Tohle pro Blaugranas nevypadá dobře. Po Mathieuovi míří do zámezí další jejich hráč, navíc se jedná o Andrése Iniestu. U něj to ale vypadá, že bude v pořádku.
     
    30
    Sergio Escudero se po volné levé straně vydal na útočný výlet, nicméně jeho následný centr nikoho v bílém nenašel. Domácí ale ještě pokračují v akci!
     
    31
    A nakonec z toho byla vcelku zajímavá situace, v níž se ocitl Vitolo, ze skvělé pozice se mu ale nepodařilo vystřelit. Sevillští přesto budou zahrávat svůj už čtvrtý roh.
     
    32
    Tohle nevypadalo vůbec hezky. Mercado ve středu hřiště naprosto zbytečným šlapákem uzemnil unikajícího Suáreze a sudí mu promptně ukázal žlutou kartu.
     
    33
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná. Nyní zůstal v nehybné poloze brazilský zadák Mariano, a to po nešťastném souboji s Ardou Turanem.
     
    35
    Toto už je bezpochyby velká komplikace pro Blaugranas, jimž zbývá už jen jedno střídání a to nejsme ani v polovině zápasu. Denis Suárez musí neplánovaně na plac za zraněného Iniestu!
     
    36
    Lionel Messi dokonale napálil zadáky soupeře a vykouzlil povedenou kolmicí na rozběhnutého Turana, Rico byl však u míče o fous dříve!
     
    37
    Iniesta si na střídačce drží zatejpované koleno, nezbývá, než barcelonskému tvůrci hry popřát brzké uzdravení. Snad to nebude nic vážného.
     
    38
    Mascherano obětavě zblokoval Vázquezův nákop do šestnáctky do zámezí, Sevillští tak budou zahrávat další rohový kop.
     
    39
    Centr na vzdálenější tyč byl adresovaný Ramimu, důrazný francouzský stoper se ale k hlavičce vůbec neprotlačil, a tak bude následovat pouze odkop od Bravovy svatyně.
     
    40
    Escudero dostal v solidní palebné pozici pořádně naloženo od Sergiho Roberta, který může být rád, že se to obejde bez žlutého napomenutí pro něj. Domácí přesto budou zahrávat standardku z velmi zajímavé situace.
     
    41
    Ta ale svěřencům kouče Sampaoliho příliš nevyšla, Kijotakeho centr nenašel nikoho v bílém a balon po sérii odrazů skončil v autu.
     
    42
    Denis Suárez se znenadání zjevil úplně osamocen na levém křídle, nicméně Mariano ho čistým způsobem odzbrojil. Právě Suárez po ztrátě míče zbytečně fauloval, hra je tak přerušena.
     
    43
    Nákop na rozběhnutého Vitola postrádal přesnost, vyběhnuvší Claudio Bravo si celou situaci zkušeně pohlídal a okamžitě založil protiútok.
     
    44
    Rakitić děkuje Denisi Suárezovi za nápaditou přihrávku na jeho osobu, která ovšem postrádala přesnost a následovat bude pouze vhazování v podání Escudera.
     
    45
    Hraniční zákrok na Luise Suáreze sudí vyhodnotili jako čistý, hosté tak pokračovali ve své akci a po několika sekundách se dostal ke střele Arda Turan, jehož pokus z levé hranice pokutového území ale postřádal přesnost i razanci.
     
    45
    Sudí Gil nastavil nad rámec první půle hned tři minuty!
     
    45+1
    Někteří diváci přesto opouštějí svá místa předem, závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky sledují vyprazdňující se tribuny Estadia Ramóna Sáncheze Pizjuána.
     
    45+2
    Messiho standardka z pravé strany se neujala, Sevillští dopravili míč až na opačný konec hřiště. To už zbývá do konce první půle pouze minutka.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    I ta už je u konce, úvodní pětačtyřicetiminutovka je tak minulostí. Obě strany si hleděly především defenzivních povinností, kromě jedné zajímavé šance Luise Suáreze v samotném úvodu toho k vidění mnoho nevidělo. Mírnou územní převahu ovšem měla překvapivě Sevilla, které navíc nahrává do karet, že Blaugranas museli už dvakrát střídat, vinou zranění předčasně opustili bojiště Mathieu a Iniesta.
     
    Nabídne druhá půle rozhodnutí, nebo se dočkáme prodloužení? Odpověď začneme hledat ve 22:04, tak buďte s námi u toho!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Luis Suárez si nedovoleným způsobem vyšlápl na Vitola, hned zkraje druhé půle tak budou domácí zahrávat standardku z velmi nadějné pozice.
     
    47
    Kijotake šikovně nahrál balon na osu hřiště Vázquezovi, ten ale Bravovu svatyni poměrně výrazně přestřelil. Následovat bude pouze odkop od barcelonské branky.
     
    48
    Těsně před Luisem Suárezem dostali sevillští zadáci kulatý nesmysl do zámezí, následovat tak bude rohový kop pro Blaugranas.
     
    49
    Bezprostředně z něj sice žádné nebezpečí pro domácí nepramenilo, poté ale poslal Denis Suárez centr svému jmenovci Luisovi Suárezovi a ten se málem dostal k hlavičce!
    49.
     
    50
    Sergi Roberto ve vzdušném souboji nešťasně přišlápl šestadvacetiletého zadáka Escudera, se kterým to nevypadá vůbec dobře. Hra je opět přerušena.
     
    52
    Stále se nehraje, Escudero byl odveden do zámezí, kouč Sampaoli už dal pokyn k rozcvičce Sarabiovi.
     
    53
    Hra může pokračovat, fotbalisté Barcelony stále kombinují na útočné polovině. Po změně stran sledujeme úplně vyměněnou Barcelonu.
     
    54
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Krátce po změně stran se Blaugranas po parádní akci ujímají vedení! Předcházela k tomu parádní kolmice Denise Suáreze na Turana, který sklepl balon LUISOVI SUÁREZOVI, jehož třetí střela v utkání už skončila v síti!
    54. Luis Suarez (BAR) - 0:1
     
    55
    Luis Suárez se tentokrát převtělil do role nahrávajícího, když vymyslel geniální průnikovou přihrávku pro Messiho, jehož ovšem Rico z bezprostřední blízkosti vychytal!
     
    56
    Zraněný Escudero nebude schopen pokračovat ve hře, na jeho místo nastupuje Pablo Sarabia.
     
    58
    Sergio Busquets zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl k zemi unikajícího VItola, za což si vysloužil žluté napomenutí.
     
    59
    Střídající Sarabia se krátce po příchodu na hřiště zapletl do vcelku zajímavé příležitosti pro Sevillu, ke střele se ovšem zpoza hranice šestnáctky nakonec nedostal.
     
    61
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Lucas Vietto, přichází Wissam Ben Yedder.
     
    62
    Svěřenci kouče Sampaoliho drží balon na polovině hřiště, dál hráče v bílém hosté nepouštějí. Tudy cesta za vyrovnáním nepovede.
     
    63
    Lionel Messi nezištnou přihrávkou oslovil z druhé vlny si nabíhajícího Roberta, jenž ale z velmi ostrého úhlu na Rica nevyzrál. Blaugranas přesto budou zahrávat alespoň roh.
     
    64
    Lionel Messi a spol. se při napadání příliš nepředřou, domácí ale i tak mají problémy už s přechodem přes půlící čáru. Barcelona svůj těsný náskok brání opravdu zkušeně.
     
    65
    Tak to bylo zajímavé! Kijotake spadl v pokutovém území, hra ale plynula dál a jeden z barcelonských hráčů míč nešťastně tečoval tak, že proletěl těsně vedle levé tyče zcela odkryté Bravovy svatyně!
     
    66
    Z nařízeného rohového kopu už žádné nebezpečí pro katalánský celek nepramenilo, modrovínoví bez sebemenších problémů dopravili míč zpět do středu hřiště.
     
    68
    N'Zonzimu zabránil pokračovat v akci Lionel Messi, bylo to ale s faulem. Sevillští tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    69
    S tou ale naložili prachbídně, v podstatě jen odevzdali balon Bravovi. Hra je přerušena, dochází totiž k dalšímu střídání. Za Kranevittera nastupuje Ganso.
     
    70
    Střídající Ben Yedder se nezalekl přesily a prokousal se až do šestnáctky, tam byl ale o míč čistě připraven a Barcelonští poté odkopli míč do bezpečí.
     
    70
    N'Zonzi to přehnal s důrazem v souboji s Messim, o hlavu menšího Argentince zápasnickým stylem poslal k zemi a vykoledoval si žlutou kartu.
     
    72
    Ben Yedderův centr na Vitola nebyl vůbec špatný, španělský křídelník ovšem s přihrávkou moc nepočítal a s balonem na kopačce nic kloudného nevymyslel. Digne nakonec odkopl míč do bezpečí.
     
    73
    V posledních minutách se svěřenci Jorgeho Sampaoliho začínají nadechovat k tlaku, teď z toho ale byla jen velmi nepřesná přihrávka v podání Kijotakeho, která se došourala až do Bravovy moci.
     
    74
    Arda Turan neuhlídal za svými zády Vitola, tomu ale v klíčový moment nakonec sjel míč z kopačky, a tak si fotbalisté katalánského kolosu mohli nakonec oddechnout.
     
    76
    Právě Turan střídá, na místo turecké hvězdy nastupuje Munir.
     
    77
    Sevillští fotbalisté tlačí a tlačí, do střeleckých pozic se ale ne a ne dostat. Blaugranas jsou každou minutou blíže a blíže zisku španělského superpoháru!
     
    78
    Vázquez si nechal poutéct Messiho a posléze si proti němu pomohl nedovolenými prostředky, domácí středopolař navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    79
    Barcelonští se budou v samotném závěru častěji a častěji vydávat do protiútoků, domácí se totiž tlačí kupředu a v obraně mají okénka někdy opravdu pochybné velikosti.
     
    81
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci jedno takové okénko dokázali tvrdě potrestat a zdá se, že je rozhodnuto! Messi pronikl středem hřiště a poté vyzval ke skórování trestuhodně neobsazeného MUNIRA EL HADDADIHO, jenž přesnou přízemní střelou nedal Ricovi šanci!
    81. Munir (BAR) - 0:2
     
    82
    Sevillským už ke vstřelení dvou gólů mnoho času nezbývá, u míče jsou nyní navíc svěřenci Luise Enriqueho, kteří nikam nespěchají a kombinují poblíž středového kruhu.
     
    83
    Luis Suárez na útočné polovině naprosto zbytečně zavadil o domácího stopera Mercada, za tento zákrok mu sudí Gil udělil žlutou kartu.
     
    84
    Lionel Messi to po gólové přihrávce Munirovi zkouší sám, zpoza hranice pokutového území ale trefil pouze N'Zonziho – rohový kop pro Barcelonu.
     
    85
    Z něj žádné nebezpečí pro Rica nepramenilo, hosté se následně stáhli na vlastní polovinu, kde Blaugranas střádají cenné vteřinky.
     
    86
    Franco Vázquez se neohroženě vydal kupředu a nakonec se mu podařilo vybojovat rohový kop, nicméně z toho nic zajímavého nepramenilo.
     
    87
    Mascherano posunul balon Munirovi, jemuž ovšem nevyšlo zpracování a míče se ujali domácí. Ne na dlouho, Sevillští totiž vyrobili zbytečnou chybu v rozehrávce.
     
    88
    O vítězství Barcelony už nepochybuje vůbec nikdo, nyní to navíc mohlo být už o tři góly! Lionel Messi se vyřítil sám na Sergia Rica, ze skvělé pozice ale vypálil přímo do domácího gólmana!
     
    89
    Mascherano s Piquém si vyměňují kulatý nesmysl na vlastní polovině, nyní se už čeká jen na to, kolik hlavní arbitr tohoto utkání nastaví.
     
    90
    Nakonec to budou pouze dvě minuty!
     
    90+1
    Lionel Messi se na pravém křídle zbavil Mercada a poté lehoulinkou zasekávačkou přenechal míč Luisovi Suárezovi, ten už ale s míčem nic kloudného nevymyslel.
     
    90+2
    Už se nám rozběhla poslední minutka nastavení a na sevillském stadionu panuje hrobové ticho, Sevilla totiž po prohře v Superpoháru UEFA nevyhraje ani domácí obdobu této trofeje.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:17.

     
    Je dobojováno, Barcelonští vstoupili do soutěžního ročníku 2016/2016 stylově – ziskem domácího superpoháru. To Sevilla bude po tomto týdnu smutnit dvojnásobně, v úterý totiž v Superpoháru UEFA ztratila prakticky vyhrané utkání proti Realu Madrid a dnes nestačila ani na Barcelonské. Ti sice v první půli nebyli lepším týmem, v té druhé ovšem andalúský celek jednoznačně předčili. Sevillské srazil do kolen Suárezův gól krátce po změně stran, deset minut před koncem pak definitivně pojistil výhru Katalánců Munir El Haddadi. Luis Enrique si navzdory výhře ovšem musí drbat zbývající vlasy na hlavě, už v první půli totiž vinou zranění byli nuceni odstoupit Mathieu a především Iniesta. Bez zraněných se ovšem neobešli ani domácí, předčasně opustil bojiště Escudero.
     
    Z mé strany je to pro tentokrát již vše. S konstatováním, že španělský superpohár získává po výhře 2:0 Barcelona se s vámi loučím a přeji dobrou noc. Brzy na počtenou! (00:03:08)

    Vojtěch Balon

    Branky: 54. L.Suárez, 81. Munir

    Karty:   32. Mercado (SEV), 70. N'Zonzi (SEV), 78. Vázquez (SEV) – 58. Busquets (BAR), 83. L.Suárez (BAR)


    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:17.
    Sevilla FC: Rico – Mariano, Rami, Mercado, Escudero (56. Sarabia) – Kranevitter (69. Ganso), N'Zonzi – Vitolo, Vázquez, Kijotake – Vietto (61. Ben Yedder).
    Náhradníci: Konopljanka, Iborra, Correa, Ganso, Churripi, Sarabia, Ben Yedder

    FC Barcelona: Bravo – Roberto, Piqué, Mascherano, Mathieu (27. Digne) – Rakitić, Busquets, Iniesta (35. D.Suárez) – Messi, L. Suárez, Turan (76. Munir).
    Náhradníci: Vidal, Masip, Umtiti, D. Suárez, Digne, Gomes, Munir

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Fernández
    Středa 17.08.2016
    Barcelona - Sevilla 3:0

    Branky: 10. Turan, 47. Turan, 56. Messi

    Karty:   32. Umtiti (BAR) – 88. Vitolo (SEV), 90. Sarabia (SEV)

    Neproměněná penalta: 33. Iborra (SEV), brankář Bravo zneškodnil

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
    bahis siteleri