Liberec – Lørenskog 4:3 (po pr.) | Sparta – Färjestad 1:2 (kon.) | Eisbären – SaiPa 2:4 (kon.)
Pardubice – Frölunda 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Växjö 3:2 (2:1 po s.n.) | Mannheim – Tappara 4:1 (kon.)
Djurgården – Rouen 4:0 (kon.) | Gap – Linköping 0:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
BK Mladá Boleslav
3:2 (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Växjö Lakers
Neděle 21.08.2016, 17:00 • ŠKOENERGO Aréna • Hokejová Liga mistrů • Skupina L
Předzápasové kurzy
Partner:
    Radan LENC - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Boleslavští tedy vítězí. Samostatné nájezdy se v Lize mistrů hrají na pět sérií, přičemž druhým úspěšným střelcem domácích byl RADAN LENC. Středočeský tým si tedy připisuje první výhru v Lize mistrů.
     
    Se závěrečným hvizdem se do sebe pustili ještě Pontus Netteerberg (VAX) a David Štich (MBL), kteří dostali menší tresty za hrubost. Nájezdy se tak budou muset kromě těchto dvou kohoutů obějít ještě bez kapitána domácích Jakuba Klepiše, kterému také zbývá ještě část trestu.
     
    64:20
    Geoff Platt orazítkoval pravou tyč Lukášovy branky.
     
    63:49
    Oddechový čas pro hosty.
     
    63:49
    Boleslavští hokejisté jdou ke své nelibosti do čtyř. Jakub Klepiš (MBL) byl potrestán na dvě minuty za držení protihráče.
     
    60:17
    Jakub Klepiš jel hned zkraje úplně sám na Joacima Erikssona a zkoušel blafák, jenže švédský brankář jeho úmysly vyčetl a prostor kolem levé tyče si ohlídal.
    59:01 Jakub ORSAVA - 2:2
     
    59:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nervy drásající závěr se šťastným koncem pro Mladou Boleslav. Po velkém závaru, který způsobil Petr Vampola, se dostal k odraženému puku JAKUB ORSAVA, jenž prostřelil kotouč skrz stínící hráče. Asistence: Petr Vampola, Marek Trončinský.
     
    58:24
    Poslední zbytky naděje pro domácí. Za vražení na hrazení jde na trestnou lavici Josh Hennesy (VAX). Bude se tedy hrát šest na čtyři. Nezaplněná boleslavská ŠKOENERGO Aréna skanduje a chce gól.
     
    58:08
    Jan Lukáš zůstává podle očekávání na střídačce, boleslavští hokejisté zkusí hru v šesti.
     
    58:08
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:10
    To se změnilo, do pravého kruhu si najel Tomáš Hyka, po jehož střele zazvoněla tyč Erikssonovy brány.
     
    47:33
    Martin Látal (MBL) byl problematický už při vhazování a dohadoval se s rozhodčím, poté přijel k hráči u mantinelu a nevybíravě jej poslal k zemi. Toto vyloučení bylo pro domácí úplně zbytečné. Látal pyká dvě minuty za krosček.
     
    46:40
    Växjö má obrovský tlak a Linus Froberg vstřelil branku poté, co se napřáhl na modré čáře. Jenže zároveň byl v brankovišti atakován Jan Lukáš, hlavní rozhodčí tedy branku neuznal.
     
    45:30
    Obrovské šance hostí, ta největší měla původ u Roberta Rosena, nejdřív dokázal Jan Lukáš puk vyrazit, následně ještě jeden puk změnil směr poté, co jej tečovala brusle Petra Vampoly.
     
    44:51
    Dnešní utkání sleduje 1 866 diváků.
     
    39:10
    Petr Vampola nahrál před branku přímo na hůl Jakubu Klepišovi, jenž byl podražen Corym Murphym (VAX), jenž tak musí strávit zbytek druhé třetiny na trestné lavici. Druhé dějství vychází domácím lépe než do první. Potvrdí to vyrovnávací brankou?
     
    38:28
    Lukáš Žejdl se dostal do brejku jeden na jednoho, bránící hráč mu však dobře stačil a atakoval jej, a tak boleslavský útočník vystřelil na branku.
     
    38:12
    Jasné podražení z dílny Marka Trončinského (MBL) oslabí středočeský klub na dvě minuty. Trončinský fauloval ujíždějícího hráče, a hasil tak další šanci Växjö.
     
    33:33
    Skvěle vystřelil od modré čáry Tomáš Voráček, a způsobil tak velký rozruch v brankovišti. Žádný z boleslavských hokejistů však trestuhodně nezvládl docpat puk do odkryté branky Lakers!
     
    28:55
    Bruslaři jdou do čtyř. Dvě minuty dostal za zdržování hry Lukáš Pabiška (MBL).
     
    25:25
    45 sekund budou hrát hokejisté Växjö jen tři proti pěti. Liam Reddox (VAX) inkasoval menší trest za hákování.
     
    25:17
    Bruslaři ve výhodě, Lakers jdou do tří!
     
    24:10
    Svou aktivitou si tým ze středu Čech vysloužil přesilovku. Robert Rosen (VAX) dostal dvě minuty za držení protihráče. Udrží Bruslaři své dobré tempo a využijí ho k tomu, aby se vrátili do vedení?
     
    19:54
    První vyloučení na straně Lakers. Cory Murphy (VAX) potrestán na dvě minuty za hru vysokou holí.
    18:43 Josh HENNESSY - 1:2
     
    18:43
    Växjö právě vstřelila branku!
    Skvělá souhra Lakers, na kterou se hezky dívá, z opačného pohledu je domácím nutno vytknout další nedůslednost v obraně. Liam Reddox našel svou přihrávkou úplně volného JOSHE HENNESSYHO, který sklepl z mezikruží kotouč za záda Jana Lukáše. Hosté tak otáčejí stav utkání. Asistence: Liam Reddox, Dennis Everberg.
     
    13:47
    Krátce po buly se na modré čáře napřáhl Eric Martinsson, jehož střela málem prošla Lukášovými betony. Vypadalo to, že domácí brankář mezi nimi udržel betony jen s obtížemi.
     
    12:56
    Velká šance Joakima Hilldinga, který byl sám před Janem Lukášem a snažil se tečovat puk za jeho záda, jen těsně mu to však nevyšlo.
     
    09:27
    První vyloučení utkání přichází na straně domácích. Střelec první branky Tomáš Pospíšil (MBL) byl potrestán na dvě minuty za hru vysokou holí. Promění Växjö svou početní výhodu a dostane se do vedení?
     
    09:20
    Výhoda hostů!
     
    07:46
    Neskutečné, co před malou chvíli nedokázal proměnit Martin Látal, který si najel k brance velice rychle, jenže v rozhodující okamžik trefil smolně jen boční síť. Nyní odjíždí očividně hodně zklamaný na střídačku.
    05:10 Linus FROBERG - 1:1
     
    05:10
    Växjö právě vstřelila branku!
    Švédský tým, podobně jako ve čtvrtek, zničehonic vstřelil gól. Hosté se krátce usadili v útočném pásmu, přičemž až moc prostoru v mezikruží dostal LINUS FROBERG, jenž střelou z otočky vyrovnal stav utkání. Asistence: Pontus Netterberg.
     
    04:23
    Ve velké šanci se ocitl Radan Lenc. Nejprve osamocený vystřelil z mezikruží, brankář kotouč vyrazil. Následné dorážky mladého boleslavského hráče však úspěch nepřinesly.
    00:41 Tomáš POSPÍŠIL - 1:0
     
    00:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hokejisté Bruslařského klubu jdou do brzkého a nutno podotknout, že i trochu překvapivého vedení. V levém kruhu dostal až příliš prostoru TOMÁŠ POSPÍŠIL, který vymíchal brankáře Erikssona a kotouč doklouzal až do odkryté branky. Asistence: Jakub Klepiš, Tomáš Hyka.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 1. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 60. Orsava (Vampola, Trončinský), rozh. náj. Lenc – 6. Froberg (Netterberg), 19. Hennessy (Reddox, Everberg)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Froberg (VAX)
    1:0   Pacovský (MBL)
    2. série:
    1:0   Palola (VAX)
    1:0   Vampola (MBL)
    3. série:
    1:1   Platt (VAX)
    1:1   Orsava (MBL)
    4. série:
    1:1   Leino (VAX)
    2:1   Lenc (MBL)
    5. série:
    2:1   Hillding (VAX)


    BK Mladá Boleslav: Lukáš (Tarkki) – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný – Vampola (A), Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš (C), Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška (A), Musil
    Växjö Lakers: Eriksson (Andren) – Bohm, C. Rosen, Lundberg, Martinsson, Murphy, Holm, Hogberg – Hennessy, Everberg, Reddox (C) – Kiiskinen (A), Palola, R. Rosen – Platt, Leino, Hillding – Josefsson (A), Froberg, Netterberg – Brodecki

    Rozhodčí: Hradil (CZE), Piragić (CRO) – Špůr, Tošenovjan (oba CZE)

    Diváci: 1 866
    bahis siteleri