Česko – Rusko 2:4 (kon.)
konec
Česko
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Rusko
Neděle 21.08.2016, 13:30 • Red Bull Akademie, Salcburk • Reprezentace do 16 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Češi se ještě snažili dohnat jednobrankovou ztrátu, ve třetí třetině však padalo víc trestů než gólů. Ten jediný znovu mířil do české branky. Češi tak končí na turnaji v Salcburku druzí, těsně za prvními Rusy. (16:16:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Tři vteřiny před koncem ještě rozhodčí rozdávají tresty. Z českého národního týmu je desetiminutovým trestem potrestán Michal Teplý, Hugo Haš, Marcel Čížek, Matěj Toman a Filip Přikryl. Mezi Rusy dostali desetiminutové tresty Nikita Olejník, Nikita Vaščenko a Vasilij Podkolzin.
     
    59:28
    Ještě půl minuty před koncem zápasu je dvěma minutami za nesportovní chování potrestán Artěmi Kňazev (RUS).
     
    57:57
    Luboš Novotný zůstává na střídačce, Češi to zkouší v šesti.
     
    57:57
    Češi cítí šanci ke snížení a třeba i srovnání, a tak si vybírají oddechový čas.
     
    57:57
    Rusové jdou znovu do čtyř. Za sekání je dvěma minutami potrestán Ivan Manin.
     
    55:02
    Haš trochu přidržel Manina, a tak bylo nařízeno trestné střílení, které však ruský útočník neproměnil.
     
    54:28
    Na trestnou lavici míří další z Rusů, a to Malik Ališlalov na dvě minuty za držení protihráče.
     
    52:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A právě MATVEJ GUSKOV se chvíli po návratu z trestné lavice prosazuje. Rusové tak českému týmu uskočili znovu do dvoubrankového náskoku. Asistence: Alexander Černyj, Aleksandr Černov.
     
    47:51
    Na lavici hanby míří i další z Rusů, a to Matvey Guskov, který si odpyká dvě minuty za držení hole.
     
    44:42
    Češi se musí znovu bránit. David Homola (CZE) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá část vyšla lépe ruskému výběru, který se díky dvěma využitým přesilovkám dostal do vedení. I Češi ale téměř na konci druhé periody dokázali využít podstatu přesilové hry. Rozdíl ve skóre je tak pouze jednobrankový.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:53
    Chvíli po snižující brance se ale znovu otevírají dvířka na trestnou pro český národní tým. Dvě minuty za sekání si musí odsedět útočník Adam Raška (CZE).
     
    36:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    I Češi využívají přesilovku! PETR POPPEL prostřelil Skotnikova a snížil tak náskok ruského výběru na jediný gól. Asistence: Radek Kučeřík, Martin Lang.
     
    34:51
    Aleksandr Černov (RUS) míří na dvě minuty na lavici hanby, a to za faul kolenem.
     
    34:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají další přesilovku a uskakují českému výběru na rozdíl dvou branek. ARTĚMI KŇAZEV dokázal najít recept na Novotného a přidal už třetí gól Rusů. Asistence: Alexej Cyplakov, Ivan Manin.
     
    33:54
    Na ledě se do sebe pustila další dvojice, a tak rozhodčí znovu rozdávají tresty. Jan Mlčák (CZE) i Vasilij Podkolzin (RUS) jsou potrestání dvěma minutami za hrubost.
     
    31:05
    Hugo Haš (CZE) si odpyká menší trest za sekání, Rusové tak mají k dispozici další přesilovku.
     
    30:16
    Dvěma minutami na trestné lavici jsou zároveň potrestáni Radek Kučeřík (CZE) a Alexander Černyj (RUS). Český obránce dostal dvě minuty za nesportovní chování, ruský útočník za hrubost.
     
    29:37
    Další trest pro ruský výběr. Artěmi Kňazev (RUS) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.
     
    27:13
    Tentokrát míří na trestnou lavici ruský obránce. Michajl Stichanovskij (RUS) si odpyká menší trest za krosček.
     
    24:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové trestají české fauly a využívají přesilovku. ILJA SAFONOV nenechal Luboše Novotného v brance příliš rozkoukat a hned rozvlnil síť za jeho zády. Asistence: Nikita Vaščenko, Rostislav Kchalijulin.
     
    23:30
    Ve stejném čase tak Lukáše Paříka nahrazuje v brance Luboš Novotný.
     
    23:30
    Tak tohle je poměrně velká komplikace pro český tým. Brankář Lukáš Pařík (CZE) poslal český výběr do tří, byl totiž potrestán větším trestem za sekání a trestem do konce utkání za nesportovní chování.
     
    22:34
    Hugo Haš (CZE) si počínal za hranicí pravidel, a tak je potrestán menším trestem za sekání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina začala lépe pro Čechy, když se už během necelých pěti minut poprvé prosadil Jan Mičák. Jen těsně před koncem první třetiny ale ruský výběr srovnal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Chvíli před koncem první třetiny Rusové srovnávají, když skulinku v Paříkově výstroji našel ALEXANDR ČERNYJ. Asistence: Alexander Černyj, Matvej Guskov.
     
    12:32
    Na lavici hanby míří další z Rusů. Rostislav Kchalijulin (RUS) je potrestán dvěma minutami za sekání.
     
    05:43
    Přesilovku si zahrají i Rusové. Jan Klodner (CZE) je potrestán menším trestem za držení protihráče.
     
    04:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku se českému výběru sice využít nepodařilo, pak se ale ke slovu dostala druhá lajna a JAN MLČÁK dostal po dobré přihrávce Peterka puk až za Skotnikovova záda. Asistence: Jonáš Peterek.
     
    01:14
    Češi si velmi brzy zahrají první přesilovku. Oleg Zajcev (RUS) je potrestán dvěma minutami za vražení na hrazení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pařík (Novotný) – Homola, Haš, Klikorka, Mlčák, Klodner, Matěcha, Poizl, Kučeřík – Teplý, Čížek, Toman, Poppel, Peterek, Koffer, Lang, Přikryl (C), Raška, Zeman, Vitouch, Pšenička.

    Rusko: Skotnikov (Gorbunov) – Olejnik, Vaščenko, Arbuzov, Ališlalov, Kňazev (C), Stichanovskij, Cyplakov, Klimov – Kchalijulin, Safonov, Zinovyjev, Černyj, Guskov, Černov, Podkolzin, Zajcev, Manin, Serdyjuk, Kuvardin, Baškirov.

    Rozhodčí: Supper – Bründl, Kontscheider.
     
    Rusové na úvod turnaje změřili síly s Rakouskem. A právě Rakušané se v utkání dokázali dostat do vedení už v první třetině, když se trefili při hře čtyři na čtyři. Jenže Rusové pak přidali a utkání ovládli šesti góly. Po šedesáti minutách se tak radovali z vysokého vítězství 6:1. O den později se Rusové postavili Slovákům. Už po první třetině ale vedli vysoko 5:0. Slovensku se sice podařilo v prostřední čísti skóre alespoň kosmeticky upravit, Rusové si ale výhru pojistili šestou brankou v poslední části.
     
    Češi na úvod turnaje vyzvali v derby Slovensko. Nad východními sousedy vedli po první třetině o tři branky, Slováci pak ale na začátku prostřední části snížili. Český výběr si však své vítězství vzít nenechal a v závěrečné dvacetiminutovce jej pojistil dalšími dvěma zásahy. Dva góly si v utkání připsal Michal Teplý. Češi se tak radovali z vítězství 5:1. O den později nastoupili proti Rakousku. I tentokrát vedli Češi už po první třetině, tentokrát o dva góly, v té prostřední ale překonali rakouského brankáře hned čtyřikrát. Vítězství pak pečetili dalšími třemi brankami v poslední části. Zaslouženě se tak radovali z vítězství 9: 2. Michal Teplý přidal další tři góly.
     
    Česká šestnáctka zápasem s Ruskem uzavře salzburský Wolfgang Rud Cup. Zároveň se tak rozhodne o vítězi turnaje, Češi se totiž zatím dělí o první místo právě s Ruskem. Oba týmy nasbíraly v předchozích zápasech šest bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 5. Mlčák (Peterek), 37. Poppel (Kučeřík, Lang) – 19. Černov (Černyj, Guskov), 25. Safonov (Vaščenko, Kchalijulin), 35. Kňazev (Cyplakov, Manin), 53. Guskov (Černyj, Černov)


    Česko: Pařík (Novotný) – Homola, Haš, Klikorka, Mlčák, Klodner, Matěcha, Poizl, Kučeřík – Teplý, Čížek, Toman, Poppel, Peterek, Koffer, Lang, Přikryl (C), Raška, Zeman, Vitouch, Pšenička.
    Rusko: Skotnikov (Gorbunov) – Olejnik, Vaščenko, Arbuzov, Ališlalov, Kňazev (C), Stichanovskij, Cyplakov, Klimov – Kchalijulin, Safonov, Zinovyjev, Černyj, Guskov, Černov, Podkolzin, Zajcev, Manin, Serdyjuk, Kuvardin, Baškirov.

    Rozhodčí: Supper – Bründl, Kontscheider
    bahis siteleri