TK FC Slovan Liberec před odvetným utkáním (kon.) | TK AC Sparta Praha (kon.)
TK AEK Larnaka FC před odvetným utkáním (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 24.08.2016, 18:00Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference pražské Sparty vše a těším se na přečtenou při přenosu ze zítřejšího utkání, které startuje zahajovacím výkopem ve 20 hodin. (18:24:45)
     
    Ščasný o žádném českém celku v Lize mistrů, jak moc je to velká škoda pro český fotbal a obecně jeho názor:

    Je to škoda, samozřejmě. Na druhou stranu je to realita, nemám rád takové prohlášení, že se v českém fotbale dá vybudovat silné mužstvo bez silných ekonomických základů. Myslím, že bez větších investic to nejde, podívejte se na ty Bulhary z Razgradu, kolik tam mají cizinců a ta kvalita tam byla naprosto patrná. Byl jsem v Řecku a vím, co přinesli zahraniční hráči a za kolik tam přichází. Nevnímám rozdíl, jestli má někdo deset, dvanáct nebo patnáct miliónů euro, ale pokud má někdo rozpočet dvanáct miliónů a někdo sto, tak pak už ten rozdíl je výrazný.
     
    Ščasný o poznatcích z prvního zápasu, o tom, v čem měla Sparta nejvíce potíží:

    Měli jsme problém v tom, že měli přehuštěný střed hřiště. Věděli jsme to, ale nevypořádali jsme se s tím. Po levé straně jsme téměř neexxistovali a špatně jsme řešili finální situace. Dělalo nám problémy, že jsme nemohli dostat středové hráče do hry. Doufám, že na našem hřišti to bude jinak a že ty věci, které jsme dělali špatně, budeme dělat lépe.
     
    Ščasný o psychice hráčů, kteří se v prvním zápase těžce sžili s rolí favorita:

    Těžko jim řeknu, že zítra nejsme favoriti, nebo že zápas není důležitý. Všichni ví, že když to nezvládneme, tak je to obrovské zklamání. To je výhoda pro soupeře, který to má jako odměnu za úspěšnou sezónu a v Evropě ještě nebyl.
     
    Ščasný o dlouhých autech soupeře:

    Moc to natrénovat nejde, nicméně v dánské lize skoro všechna mužstva začínají využívat dlouhých autů. Ve všech zápasech, ve kterých jsem je viděl, tak jsou z toho nebezpeční, ať to bylo v jakémkoliv zápase.

    Nevím, jestli je normální, že když stoper kráčí minutu k autovému vhazování a těch je deset v zápase, tak to je deset-dvanáct minut, kdy se nic nestane.
     
    Ščasný o posílení mužstva v případě postupu:

    Přiznám se, že se jedná. Nicméně v tuto chvíli bych toto chtěl zúžit jen na zítřejší zápas, nechtěl bych se tím rozptylovat.
     
    Ščasný o změnách oproti prvnímu zápasu:

    Změny budou oproti prvnímu zápasu. Věděl jsem, že máme malou podporu směrem dopředu při zakládání útoku. Neinkasovali jsme, tak jsme to nechtěli zase tolik otevřít, nebyli jsme úplně v pohodě, ale doma už bychom měli hrát úplně jinak.
     
    Ščasný o poznatkách ze hry soupeře po prvním zápase:

    Ve všech zápasech se snažili hrát, byli nebezpeční, i na Brondby, kde prohráli 0:4. Ukázalo se to, co víme. Že pokud se někdo přizpůsobí jejich hře, je to cesta do pekel a musíme hrát svoji hru.
     
    Ščasný o zdravotním stavu mužstva:

    Nějaké šrámy tam jsou, ne všichni zasáhnou do dnešního tréninku, někteří budou pouze v posilovně a není vyloučené, že někdo nenastoupí.
     
    Pokračujeme otázkami na trenéra Ščasného.
     
    Lafata o výhře nad Jabloncem a rozdílu v atmosféře v kabině oproti úvodu sezóny:

    Každé takové vítězství nám může jedině pomoct a věřím, že i případné zítřejší vítězství nám pomůže k tomu, abychom sezónu dobře odstartovali.
     
    Lafata o svých dvou brankách proti Jablonci směrem k zítřejšímu utkání:

    Dlouho jsem na gól čekal, tak doufám, že mi to pomůže, tedy pokud dostanu důvěru a myslím, že to pomůže i celému týmu.
     
    Lafata o potencionálním rozdílu ve stylu hry oproti prvnímu zápasu:

    Doufám, že zítra to nebude o soupeři jako o nás, že budeme dobře připravení a mít zápas pod kontrolou, ale může se to vyvíjet všelijak. Mohlo by být naší výhodou, že hřiště je tady větší.
     
    Lafata o výsledku 0:0 v prvním zápase:

    Přesně, výsledek je velmi ošidný. Nedostali jsme branku, ale naopak jsme žádný nevstřelili, tak výsledek je velmi ošidný a určitě to nebude procházka růžovým sadem.
     
    Lafata o důležitosti zápasu pro dánský klub jakožto jejich největší zápas a o svých začátcích v pohárech:

    Přiznám si, že si na tyto začátky nevzpomínám, už je to hodně dávno. Můžeme to brát stejně, není to tak, že poháry jsou povinnost a že tu budou každý rok a my chceme udělat všechno proto, aby tomu tak bylo a věřím, že uspějeme podobně jako v loňské sezóně.
     
    Lafata o atmosféře utkání:

    Všichni víme o co hrajeme. Chtěli bychom postoupit, abychom mohli hrát podobné zápasy jako loni a uděláme pro to maximum.
     
    Začínáme otázkami na kapitána Davida Lafatu.
     
    Ředitel komunikace Ondřej Kasík na úvod oznámil, že odhadovaná návštěva je 13 tisíc fanoušků, v optimistickém případě by pak mělo utkání sledovat kolem patnácti tisíc fanoušků. Vstupenky jsou k dispozici do zítřejších šestnácti hodin.
     
    Příjemný podvečer z tiskového střediska pražské Sparty na Letné. Uskuteční se tu tisková konference klubu před zítřejším odvetným utkáním s dánským klubem SønderjyskE. První utkání v Dánsku skončilo 0:0.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri